Read the UN Convention on the Law of the Sea (10 December 1982) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-11-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ικανοποίηση Σημίτη-Ετσεβίτ από τη συνάντησή τους.
- Ανοιχτό άφησε ο Ντενκτάς το ενδεχόμενο συνομιλιών με τον Κληρίδη.
- Ετοιμα όλα για την επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα.
- Νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα από τους εφοριακούς.
- Οι κλειστές χωματερές προκαλούν την επέμβαση της εισαγγελίας.
- Μεγάλες φωτιές σε Χίο και Χανιά. Για εμπρησμό μιλούν οι κάτοικοι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ικανοποίηση Σημίτη-Ετσεβίτ από τη συνάντησή τους.

Ικανοποιημένοι από το επίπεδο και το κλίμα των συνομιλιών που είχαν στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσαν οι πρωθυπουργοί Ελλάδος και Τουρκίας, μετά την 50λεπτη συνάντησή τους, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων το Αιγαίο και το Κυπριακό. Η Ελλάδα στηρίζει την Ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, υπό προϋποθέσεις, δήλωσε ο Κώστας Σημίτης. Κανείς στην Τουρκία δεν έχει εδαφικές βλέψεις κατά της Ελλάδος, τόνισε ο Μπουλέντ Ετσεβίτ, ο οποίος δεν διαπίστωσε σοβαρή σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των δύο χωρών. Και οι δύο πρωθυπουργοί τόνισαν το θετικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί κυρίως μετά τους σεισμούς.

Ανοιχτό άφησε ο Ντενκτάς το ενδεχόμενο συνομιλιών με τον Κληρίδη.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Ραούφ Ντενκτάς άμεσων συνομιλιών με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη, σε περίπτωση που σημειωθεί πρόοδος στις εκ του σύνεγγυς διακοινοτικές συνομιλίες οι οποίες θα διεξαχθούν από 3 έως 9 Δεκεμβρίου στη Νέα Υόρκη, υπό την Αιγίδα του ΟΗΕ. Η εξέλιξη των συνομιλιών αυτών δεν πρόκειται να επηρεάσει τις συζητήσεις στη ΕΕ για την υποψηφιότητα της Τουρκίας, καθώς είναι δύο διαφορετικά πράγματα, τόνισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά τη συνάντησή του με τον Κύπριο ομόλογό του Σωκράτη Χάσικο.

Ετοιμα όλα για την επίσκεψη Κλίντον στην Ελλάδα.

Ολα είναι έτοιμα για την επίσκεψη Κλίντον και περίπου 7.000 αστυνομικοί θα σχηματίσουν μια ομπρέλα προστασίας γύρω από τους χώρους που θα κινηθεί, ενώ εκτός από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρξουν αλλαγές και στην εναέρια κυκλοφορία. Την ίδια ώρα το ΚΚΕ επιμένει να διαδηλώσει έξω από την αμερικανική πρεσβεία παρά τη σχετική απαγόρευση, αφήνοντας ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο σύγκρουσης με την αστυνομία. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξει κανείς την ανευθυνότητά του, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Νέα 48ωρη απεργία τη Δευτέρα από τους εφοριακούς.

Και νέα 48ωρη απεργία για την προσεχή Δευτέρα και Τρίτη, αποφάσισαν οι εφοριακοί υπάλληλοι αντιδρώντας στη δημιουργία τοπικών ελεγκτικών κέντρων, θέμα που ήδη συζητήθηκε στη βουλή και η σχετική τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί την προσεχή εβδομάδα.

Οι κλειστές χωματερές προκαλούν την επέμβαση της εισαγγελίας.

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διαπιστωθεί αν έχουν διαπραχθεί αξιόπινες πράξεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών, διέταξε η εισαγγελία Αθηνών, με αφορμή την απεργία που εξήγγειλαν οι μόνιμοι υπάλληλοι των δήμων, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι χωματερές και να μην μπορούν τα απορριμματοφόρα να αδειάσουν τα σκουπίδια. Η υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για ακραία ενέργεια την οποία η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί.

Μεγάλες φωτιές σε Χίο και Χανιά. Για εμπρησμό μιλούν οι κάτοικοι.

Μαίνεται για δεύτερη μέρα η μεγάλη πυρκαγιά στη Βόρεια Χίο, η οποία μέχρι στιγμής έχει κάψει περισσότερα από 3.500 στρέμματα δασικής έκτασης και ελαιώνες. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνεται λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Σε πύρινο κλοιό βρίσκεται και ο νομός Χανίων, όπου σχεδόν ταυτόχρονα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές σε πέντε διαφορετικές περιοχές. Οι κάτοικοι και των δύο νησιών κάνουν λόγο για εμπρησμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπορεί ο διαιτητής του ντέρμπι Δημητρόπουλος να... καθάρισε με μία διαγραφή από τους πίνακες διαιτησίας, αλλά η ΑΕΚ θα πρέπει τώρα να αντιμετωπίσει το ιδιαίτερα σκληρό κατηγορητήριο σε βάρος της. Μάλιστα, αυτό το κατηγορητήριο έγινε σήμερα πιο βαρύ, καθώς κλήθηκε σε απολογία από τον αθλητικό δικαστή την προσεχή Δευτέρα και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Μαματζής, για δυσφύμηση του ποδοσφαίρου. Ακόμη έχουν κληθεί ο διευθύνων σύμβουλος Πέτρος Στάθης, οι ποδοσφαιριστές Κασάπης, Νικολαϊδης, Ατματσίδης, Δέλλας και η ΠΑΕ ως συνυπεύθυνη. Στο μεταξύ, ο Τουμπάκοβιτς προσπαθεί να βελτιώσει το βαρύ κλίμα στην ομάδα του και να καλύψει τα μεγάλα κενά στην άμυνα μετά τις τιμωρίες και τους τραυματισμούς βασικών παιχτών.

Χωρίς προβλήματα αναμένεται να παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό, που θα γίνει στο ΟΑΚΑ. Μοναδικός απών από την σημερινή προπόνηση ήταν ο Χένρικσεν, ο οποίος έφτασε στην Αθήνα, αργά το απόγευμα. Στο μεταξύ, η διοίκηση της Μπεσίκτας με επιστολή της προς τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Γιώργο Βαρδινογιάννη, τον ευχαριστεί για την πρωτοβουλία του και την διεξαγωγή του φιλικού αγώνα των δύο ομάδων στο ΟΑΚΑ. Οι διοικούντες την τουρκική ομάδα, τον προσκάλεσαν οικογενειακώς στην Κωνσταντινούπολη, ενώ πρότειναν την διεξαγωγή του ``επαναληπτικού`` φιλικού στις 20 ή στις 21 Ιανουαρίου.

Νέα βόμβα έριξε στον Ολυμπιακό ο Ζάχοβιτς, δηλώνοντας αυτή τη φορά ότι το ελληνικό πρωτάθλημα είναι κατώτερης ποιότητας κάτι που δεν αρμόζει στην ποδοσφαιρική του αξία και για μία ακόμη φορά ζήτησε να φύγει από την Ελλάδα. Μάλιστα, ο Σλοβένος διεθνής, δήλωσε ότι ευχαρίστως θα γύριζε στην Πορτογαλία και την Πόρτο. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι ο Ζάχοβιτς δύσκολα θα παραμείνει στον Ολυμπιακό και σύντομα αναμένονται ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα αυτό. Για το ίδιο θέμα ο Μπιγκόν δήλωσε ότι περιμένει τον Σλοβένο άσο για να μιλήσουν, αλλά και τη βοήθεια της διοίκησης για να λυθεί η παρεξήγηση. Οσον αφορά το ντέρμπι με τον Παναθηναικό ο Ιταλός προπονητής δήλωσε ότι θα βασιστεί στους ίδιους παίχτες με αυτούς που αντιμετώπισε την ΑΕΚ.

Την ήττα με 86-63 από τη Ντιναμό Μόσχας γνώρισε η γυναικεία ομάδα του Σπόρτιγκ, σε αγώνα για την 8η ημέρα της Ευρωλίγκα που διεξήχθη στο κλειστό γήπεδο των Πατησίων. Ετσι, η ελληνική ομάδα έμεινε χωρίς νίκη για μια ακόμη φορά και φυσικά βρίσκεται στην τελευταία θέση του Β` Ομίλου με οκτώ βαθμούς.

Η ΕΠΟ μελετά το ενδεχόμενο τιμωρίας των διεθνών ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ που αποφάσισαν να αποσυρθούν από την Εθνική ομάδα σαν ένδειξη διαμαρτυρίας γιά την διαιτησία στον αγώνα τους με τον Ολυμπιακό. Το ΔΣ της ομοσπονδίας, αποφασίσε να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επίλεκτοι διεθνείς έθεσαν εαυτούς εκτός Εθνικής ομάδας και να μελετηθεί άν υπάρχει η δυνατότητα επιβολής κάποιας ποινής στους παίκτες οι οποίοι θα αρνηθούν να αγωνιστούν με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, εφ' όσον βέβαια κληθούν σε αυτό.

Ο Ακράτητος νίκησε 2-0 στην έδρα του Κοζάνη σε αγώνα της 10ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Γ' εθνικής κατηγορίας και έπιασε στην πρώτη θέση τον Ναυπακτιακό με 26 βαθμούς. Σε άλλους αγώνες της 10ης ημέρας που έγιναν σήμερα ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 τον Εθνικό Κατερίνης και η Νεάπολη 4-2 εκτός έδρας τη Χαλκηδόνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 321,08 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 521,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 303,44, ελβετικό φράγκο προς 208,39, τη λίρα Κύπρου προς 578,34, δολάριο Καναδά προς 218,27, δολάριο Αυστραλίας 205,00, το γερμανικό μάρκο προς 170,31, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,24, γαλλικό φράγκο προς 50,90, και το ευρώ προς 333,89 δραχμές.

Σε αρνητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου με το γενικό δείκτη τιμών να υποχωρεί κάτω από τα επίπεδα των 5.600 μονάδων. Αναλυτές της αγοράς αποδίδουν τη σημερινή πτώση στις επιφυλάξεις που δημιουργεί η άνοδος των διεθνών τιμών πετρελαίου και στις πιθανές επιπτώσεις στον πληθωρισμό. Τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχθηκαν οι μετοχές των εταιρειών Λήζινγκ, ενώ το όποιο επενδυτικό ενδιαφέρον επικεντρώθηκε σε μετοχές μικρής κεφαλαιοποίησης. Ο γενικός δείκτης τιμών κινήθηκε σε πτωτική τροχιά από το άνοιγμα της αγοράς και κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 5.548, 63 μονάδες όταν σημείωνε απώλειες έως και 1,86%, για να ανακάμψει ελαφρώς στο κλείσιμο της συνεδρίασης. Στο limit up έκλεισε η τιμή 15 μετοχών και στο limit down έκλεισε η τιμή 4 μετοχών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.571,67 μονάδες έναντι 5.654,07 μονάδων της προηγούμενης, καταγράφοντας πτώση 82,40 μονάδων ή σε ποσοστό 1, 46%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία θα επικρατήσει αύριο στη χώρα, καθώς αρχικά θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Από το απόγευμα όμως στα δυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα αυτά αργά θα επεκταθούν ανατολικότερα. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί, αλλά το βράδυ θα ενισχυθούν από τα δυτικά σε πολύ ισχυρούς μέχρι θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 5 εως 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 20 και στα νησιά του Αιγαίου 16 με 23 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 14 με 20 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη θα υπάρχουν νεφώσεις και ενδέχεται να βρέξει το βράδυ. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 μέχρι 15 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 18 November 1999 - 20:00:21 UTC