Visit our Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τους 374 έφθασαν οι νεκροί και 3.000 οι τραυματίες στην Τουρκία.
- Αντικρουόμενες απόψεις των Ελλήνων σεισμολόγων.
- Γ.Παπανδρέου: Υπο όρους το"ναί" στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.
- Σημαντικά θέματα στην ατζέντα συνομιλιών με Κλίντον.
- Σφοδρή επίθεση Καραμανλή κατά πρωθυπουργού.
- Ανευθυνότητα καταλογίζει στην αντιπολίτευση ο Ε.Βενιζέλος.
- Αναβαθμίζεται το υπουργείο Γεωργίας, δηλώνει ο Γ.Ανωμερίτης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας ποδοσφαίρου των ανδρών νίκησε 2-0 την Νιγηρία.
- Ηττα με 3-0 της εθνική μας των Ελπίδων από την Τσεχία.
- Η Δάφνη έκανε την έκπληξη νικώντας με 87-83 τον Αρη.
- Αύριο το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τους 374 έφθασαν οι νεκροί και 3.000 οι τραυματίες στην Τουρκία.

Τους 374 έφθασαν οι νεκροί και τους 3.000 οι τραυματίες απο τον προχθεσινό σεισμό 7,2 Ρίχτερ, που έπλημε την επαρχία Μπόλου της βορειοδυτικής Τουρκίας. Για τα θύματα όμως εκφράζονται φόβοι οτι θα είναι πολύ περισσότερα αφού άγνωστος παραμένει ο αριθμός των εγκλωβισμένων στα εκατοντάδες κτίρια που έχουν καταρρεύσει. Δεκάδες σωστικά συνεργεία, μεταξύ των οποίων και η ελληνική δύναμη, που ήταν η πρώτη, που έφθασε στην Τουρκία, δίνουν μάχη με το χρόνο για να βγάλουν ζωντανούς απο τα ερείπια τους εγκλωβισμένους.

Αντικρουόμενες απόψεις των Ελλήνων σεισμολόγων.

Διχασμένοι εμφανίζονται οι σεισμολόγοι ως προς το ενδεχόμενο να επηρεαστεί ο ελληνικός χώρος απο τον χθεσινό καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία. Εκτιμούν, ωστόσο, οτι οι πιθανότητες επηρεασμού ειναι ελάχιστες. Ο καθηγητής κ. Παπαζάχος υπογράμμισε οτι ο νέος σεισμός ειναι ανατολικότερα εκείνου του Αυγούστου,γεγονός που ελαχιστοποιεί περισσότερο τις πιθανότητες επηρεασμού του Ελληνικού χώρου.Αντίθετα ο ερευνητής σεισμολόγος κ.Παπαδόπουλος ζήτησε να υπάρξει στην Ελλάδα επιστημονική, αλλα και επιχειρησιακή ετοιμότητα .

Γ.Παπανδρέου: Υπο όρους το"ναί" στις σχέσεις Τουρκίας - ΕΕ.

Κατηγορηματικός είναι ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στο "Εθνος της Κυριακής" οτι θα συμφωνήσουμε στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, μόνο αν γίνουν αποδεκτές οι γνωστές προϋποθέσεις και οι όροι που έχουμε θέσει ως χώρα. Αναφέρει επίσης οτι μας συμφέρει που ο πρόεδρος Κλίντον θα επισκεφθεί πρώτα την Τουρκία, αφού θα μπορούμε να αξιολογήσουμε και τα αποτελέσματα των εκεί επαφών του. Επίσης, τονίζει οτι δεν υπήρξε καμία πίεση αλλά απλώς πρόταση για μια τριμερή συνάντηση με την παρουσία του κ.Κλίντον

Σημαντικά θέματα στην ατζέντα συνομιλιών με Κλίντον.

Αύριο αναμένεται να οριστικοποιηθούν τα μέτρα που θα ισχύουν κατά την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου Μπίλ Κλίντον την ερχόμενη Παρασκευή και το Σάββατο. Στο μεταξύ, έγινε γνωστό οτι στην ατζέντα των συνομιλιών, που θα έχει στην Αθήνα και στην Αγκυρα, όπου φθάνει σήμερα, περιλαμβάνεται όλο το πλέγμα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και το Κυπριακό. Επίσης, στις συνομιλίες του με την ελληνική πολιτική ηγεσία θα συζητηθούν οι διμερείς σχέσεις, οι εξελίξεις στα Βαλκάνια, η τρομοκρατία και τα εξοπλιστικά προγράμματα των ενόπλων δυνάμεων.

Σφοδρή επίθεση Καραμανλή κατά πρωθυπουργού.

Νέα σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής με δηλώσεις του στον "Αδέσμευτο Τύπο της Κυριακής". Ο κ. Καραμανλής αναφέρει οτι ο πρωθυπουργός είναι "αδύναμος, ακατάλληλος, στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων μείζονος σημασίας. Οι χειρισμοί του, τονίζει, σε ο,τι αφορά την επίσκεψη του Προέδρου των ΗΠΑ καταδεικνύουν οτι αδυνατεί να χειριστεί υπεύθυνα και δημιουργικά ακόμα και γεγονότα προγραμματισμένα απο καιρό τα οποία αποτελούν ευκαιρία υπηρέτησης των εθνικών υποθέσεών μας.

Ανευθυνότητα καταλογίζει στην αντιπολίτευση ο Ε.Βενιζέλος.

Επίθεση στα κόμματα της αντιπολίτευσης κάνει ο υπουργός Ανάπτυξης Ευάγγελος Βενιζέλος,καταλογίζοντάς τους έλλειψη σοβαρότητας, αλλά και ανευθυνότητα στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων. Ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στο "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", επισημαίνει οτι πρέπει να αποδραματοποιήσουμε την επίσκεψη Κλίντον, αφού οι επισκέψεις δεν λύνουν ζητήματα, αλλά βοηθά στην ανάπτυξη των θεμάτων και την προώθηση των εθνικών συμφερόντων. Ο υπουργός αφήνει αιχμές για τη στάση του ΚΚΕ, λέγοντας οτι δεν ήταν ανάλογη στην επίσκεψη Μπούς.

Αναβαθμίζεται το υπουργείο Γεωργίας, δηλώνει ο Γ.Ανωμερίτης.

Αλλαγές με βαθιές τομές στην Ελληνική Γεωργία, αλλά και γενικότερα σε ο,τι αφορά τους κατοίκους της υπαίθρου,εξαγγέλλει σε αποκλειστική του συνέντευξη στην "Κυριακάτικη Αυριανή", ο υπουργός Γεωργίας Γιώργος Ανωμερίτης, με αφορμή την αναδιοργάνωση του υπουργείου και τη μετονομασία του σε υπουργείο Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου. Το υπουργείο θα έχει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην περιφέρεια,θα παρεμβαίνει άμεσα και αποτελεσματικά σε μια σειρά θεμάτων που δεν αφορούν μόνο τη Γεωργία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ποδοσφαίρου των ανδρών νίκησε 2-0 την Νιγηρία.

Με μεγάλο πρωταγωνιστή και σκόρερ το Νίκο Μαχλά, η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών νίκησε 2-0 την αντίστοιχη της Νιγηρίας, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο Κιλκίς, παρουσία περίπου 4.500 θεατών. Ο επιθετικός του Αγιαξ πέτυχε τα γκολ στο 25ο και στο 61ο λεπτό της συνάντησης, ενώ είχε και δοκάρι στο 8'.

Ηττα με 3-0 της εθνική μας των Ελπίδων από την Τσεχία.

Απρόσμενη ήττα με 3-0 γνώρισε η εθνική μας ομάδα των Ελπίδων στην Τσεχία από το αντίστοιχο τοπικό συγκρότημα στον πρώτο αγώνα μπαράζ για πρόκριση στους ``8`` του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2000 και πολύ δύσκολα θα καταφέρει να ανατρέψει την κατάσταση στην ρεβάνς, που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τετάρτη στο Ηράκλειο.

Η Δάφνη έκανε την έκπληξη νικώντας με 87-83 τον Αρη.

Η Δάφνη πραγματοποίησε την έκπληξη της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1. Η ομάδα του Τζούροβιτς, νίκησε με 87-83 τον Αρη και παρέμεινε σε τροχιά Ευρώπης φτάνοντας τους 12 βαθμούς ένα περισσότερο από τους Θεσσαλονικείς. Κατά τ` άλλα, ο Παναθηναϊκός παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας, πετυχαίνοντας την 17η νίκη του σε Ελλάδα και Ευρώπη,αυτή τη φορά τον Σπόρτιγκ στα Πατήσια και τελικό σκορ 77-62. Ακόμη,ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής του ντέρμπι με τον Ηρακλή με 62-57. Στους υπόλοιπους αγώνες, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Μαρούσι-Ηράκλειο 73-71, Εσπερος- Ολυμπιακός 67-80 και Πανιώνιος-Νήαρ Ηστ 93-85.

Αύριο το ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο.

Το πρώτο δώρο που θέλει να κάνει ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού, Αλμπέρτο Μπιγκόν, στους οπαδούς της ομάδας, είναι η νίκη επί της ΑΕΚ στο ντέρμπι της Δευτέρας. Από την πλευρά του ο προπονητής της ΑΕΚ Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς τόνισε ότι το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποτελεί την μεγάλη ευκαιρία για την ΑΕΚ, ενώ δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την έκβαση του αγώνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 321,55 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 520,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 307,22, ελβετικό φράγκο προς 207,22, τη λίρα Κύπρου προς 576,09, δολάριο Καναδά προς 219,24, δολάριο Αυστραλίας 206,73, το γερμανικό μάρκο προς 170,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, γαλλικό φράγκο προς 50,80, και το ευρώ προς 333,24 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται αρχικά στα δυτικά και αργότερα τα φαινόμενα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 14, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 19 και στο Αιγαίο 14 με 22 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις,που θα αυξηθούν και θα βρέξει,μετά το μεσημέρι,νότιοι μέτριοι και θερμοκρασία 11 με 18 και 9 με 14 βαθμούς,αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 14 November 1999 - 8:00:15 UTC