Read the US State Department's Country Reports on Human Rights Practices Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για την επίσκεψη Κλίντον.
- Ενταξιακός ο προϋπολογισμός του 2000, δηλώνει ο κ. Παπαντωνίου.
- Δολοφονία 37χρονου στη Νέα Σμύρνη.
- Εισβολή κουκουλοφόρων σε γραφεία του ΚΚΕ.
- Αποστέλλονται τα σημειώματα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2000.
- Εκτός Σώματος δύο Δικαστικοί για αναξιοπρεπή συμπεριφορά.
- Απεργούν και σήμερα οι εφοριακοί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δηλώσεις του νέου Ιταλού προπονητή του Ολυμπιακού.
- Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 79-74 την Τόφας Προύσας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεδριάζει η κυβερνητική επιτροπή για την επίσκεψη Κλίντον.

Η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ στις 19 και 20 Νοεμβρίου στην Αθήνα αποτελεί το αντικείμενο της σημερινής συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής υπο τον κ. Σημίτη. Η έλευση του κ. Κλίντον είναι προς το συμφέρον της χώρας,δήλωσε ο πρωθυπουργός προσθέτοντας οτι δίνεται στην Ελλάδα η ευκαιρία να ενισχύσει τη θέση της στην περιοχή. Κατηγόρησε τη ΝΔ ότι επιχειρεί να εκμεταλλευτεί μικροκομματικά την επίσκεψη και επέκρινε τα κόμματα της Αριστεράς για τη στάση τους. Αρνητικά αντέδρασαν τα κόμματα στη μετάθεση της ημερομηνίας επίσκεψης

Ενταξιακός ο προϋπολογισμός του 2000, δηλώνει ο κ. Παπαντωνίου.

Ο προϋπολογισμός του 2000, που υποβλήθηκε στη Βουλή είναι ενταξιακός προς την ΟΝΕ παρά τις παροχές που προβλέπει, δήλωσε στο ΑΠΕ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννος Παπαντωνίου. Το Χρηματιστήριο, πρόσθεσε ο υπουργός, θα συνεχίσει να αντανακλά τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και θα υπάρξουν περαιτέρω φορολογικές ελαφρύνσεις τα επόμενα χρόνια.

Δολοφονία 37χρονου στη Νέα Σμύρνη.

θύμα άγνωστου οπλοφόρου έπεσε στις 3.30 τα ξημερώματα ο Γιάννης Σωτηρόπουλος 37 ετών,που δέχθηκε πυροβολισμό ενώ βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού του στην οδό Τόμπρα 4 στη Νέα Σμύρνη. Απο την αστυνομία γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη, ενώ η επίθεση αποδίδεται σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Εισβολή κουκουλοφόρων σε γραφεία του ΚΚΕ.

Εξι κουκουλοφόροι εισέβαλαν χθές το απόγευμα στα γραφεία του ΚΚΕ στην οδό Αχαρνών 227 και με ξύλα, σιδηρόβεργιες και άλλα αντικείμενα τραυμάτισαν τρία άτομα, που βρίσκονταν στον πρώτο όροφο. Τραυματίες είναι ο Διονύσιος Κουλούρης,47 χρόνων,ο γιος του Αθανάσιος 23 ετών και ο Γεώργιος Χατζηπαρασίδης,81 ετών.Οι δράστες μετά την επίθεση τράπηκαν σε φυγή και εξαφανίστηκαν.Την επίθεση καταδίκασαν όλα τα κόμματα και η κυβέρνηση.

Αποστέλλονται τα σημειώματα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2000.

Η αποστολή των σημειωμάτων στους ιδιοκτήτες ΙΧ αυτοκινήτων για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2000 ξεκίνησε ήδη από το υπουργείο Οικονομικών. Οι ιδιοκτήτες ΙΧ καλούνται να προσέλθουν στις τράπεζες για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους για το έτος 2000 και την προμήθεια του ειδικού σήματος. Η πληρωμή των τελών θα ξεκινήσει από το Δεκέμβριο και θα ολοκληρωθεί στις 31 Ιανουαρίου με τη λήξη της σχετικής προθεσμίας.

Εκτός Σώματος δύο Δικαστικοί για αναξιοπρεπή συμπεριφορά.

Απολύονται οριστικά από το δικαστικό σώμα ο πταισματοδίκης Δράμας Αγγελος- Αιμίλιος Αδρεάδης και ο αντεισαγγελέας πρωτοδικών Κορίνθου Ι. Κούλης, με απόφαση της πειθαρχικής ολομέλειας του Αρείου Πάγου, λόγω αναξιοπρεπούς συμπεριφοράς. Η ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου, με ομόφωνη απόφαση, απέλυσε τον πταισματοδίκη, στον οποίο καταλόγισε ότι υπεξαιρούσε χρηματικά ποσά από πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ.Απολυτέος κρίθηκε και ο αντεισαγγελέας πρωτοδικών, κ. Κούλης, γιατί καθυστερούσε τη διεκπεραίωση πολλών υποθέσεων.

Απεργούν και σήμερα οι εφοριακοί.

Κλειστές θα παραμείνουν και σήμερα οι εφορίες στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των υπαλλήλων, που διαμαρτύρονται για τροπολογία η οποία προβλέπει τη δημιουργία τοπικών ελεγκτικών κέντρων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δηλώσεις του νέου Ιταλού προπονητή του Ολυμπιακού.

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αλμπερτίνο Μπιγκόν στην επίσημη παρουσίασή του. Ο Ιταλός νέος προπονητής του Ολυμπιακού παραδέχθηκε ότι η απόφαση του να αναλάβει τους πρωταθλητές μεσούσης της περιόδου, είναι ένα ρίσκο, όμως πρόσθεσε ότι έχει εμπιστοσύνη τόσο στις δικές του δυνάμεις, όσο και στους παίκτες του. "Ο Κυριάκος Καραταίδης με διαβεβαίωσε ότι η ομάδα είναι μία γροθιά, ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ.Οσο για την Ευρώπη, έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την Γιουβέντους. Την ξέρω πάρα πολύ καλά και γνωρίζω ότι είναι μία πολύ δυνατή ομάδα", είπε ο Μπιγκόν.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 79-74 την Τόφας Προύσας.

Ο Παναθηναϊκός συμπλήρωσε 17 αγώνες αήττητος μετά τη νίκη του με 79-74 επί της Τόφας Προύσας. Ο αγώνας έγινε στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο της 7ης ημέρας του Β' ομίλου. Οι ``πράσινοι`` που βρίσκονται στην πρώτη θέση με 14 βαθμούς, έχουν ουσιαστικά εξασφαλίσει την πρώτη θέση.Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να σημειώσει νίκη εκτός έδρας,συντρίβοντας με 66-48 τη Σολέ στην Γαλλία, για την 7η αγωνιστική της διοργάνωσης και ανέβηκε, έστω και προσωρινά, στην κορυφή του Α' Ομίλου. Αντίθετα, την ήττα με 61-54 γνώρισε ο Ολυμπιακός από τη Βιλερμπάν στη Λιόν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,32 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 519,45, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,06, ελβετικό φράγκο προς 207,17, τη λίρα Κύπρου προς 578,50, δολάριο Καναδά προς 218,12, δολάριο Αυστραλίας 205,60, το γερμανικό μάρκο προς 170,45, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, γαλλικό φράγκο προς 50,82, και το ευρώ προς 333,37 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα με τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά όπου πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 15, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 20 και στο Αιγαίο 14 με 22 βαθμούς.Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, βορειοανατολικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 12 με 18 και 10 με 14 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 12 November 1999 - 8:00:17 UTC