Read the Protocol to the North Atlantic Treaty on the Accession of Greece and Turkey (October 22, 1951) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-11-06

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 06/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα.
- Στο Παρίσι ο Κ.Σημίτης για το συνέδριο της σοσιαλιστικής διεθνούς.
- Την αποχώρησή του από τη ΝΔ προανήγγειλε ο Β.Κοντογιαννόπουλος.
- Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο της ΝΔ.
- Στα χέρια των ελληνικών αρχών Τούρκος δουλέμπορος.
- Αλβανοί επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας 253 κιλά χασίς.
- Τον 11χρονο Τζανή Πολυκανδριώτη επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.
- Θερμότατη υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Αργυρόκαστρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα.

Συνεχίζονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες για την επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα. Σε ισχύ έχουν τεθεί τα αυξημένα μέτρα επιτήρησης στο αεροδρόμιο, τα οποία θα ενταθούν τις προσεχείς ημέρες. Ο πρωθυπουργός καθόρισε το πλαίσιο της επίσκεψης Κλίντον τονίζοντας ότι η ελληνική πλευρά θα επιχειρήσει με διάλογο να προωθήσει της θέσεις της, ενώ σε ότι αφορά την ατζέντα των συνομιλιών είπε ότι αυτές θα περιστραφούν γύρω από το Κυπριακό, τα ελληνοτουρκικά και την κατάσταση στα Βαλκάνια.

Στο Παρίσι ο Κ.Σημίτης για το συνέδριο της σοσιαλιστικής διεθνούς.

Στο Παρίσι βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης για να πάρει μέρος στις εργασίες του συνεδρίου της σοσιαλιστικής διεθνούς. Στο περιθώριο των εργασιών ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Γαλλίας Ζακ Σιράκ και το Γάλλο ομόλογό του, Λιονέλ Ζοσπέν. Οι συναντήσεις αυτές θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές ενόψει και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κορυφής στο Ελσίνκι.

Την αποχώρησή του από τη ΝΔ προανήγγειλε ο Β.Κοντογιαννόπουλος.

Την αποχώρησή του από τη Νέα Δημοκρατία προανήγγειλε ο διαγραφείς βουλευτής του κόμματος Βασίλης Κοντογιαννόπουλος. Μιλώντας στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο βουλευτής Ηλείας τόνισε ότι κλείνει ο κύκλος του στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πως απομακρύνεται αφού η ΝΔ απομακρύνθηκε από τις αρχές της. Ο κ. Κοντογιαννόπουλος δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του για τα μελλοντικά του σχέδια.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Επανήλθε στα θέματα διαφάνειας ο πρόεδρος της ΝΔ και απο την Πάτρα όπου περιοδεύει, κάλεσε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει τη θέση του για το ΞΥΣΤΟ, κάνοντας λόγο για "σκαστή και καραμπινάτη παρανομία". Ο κ. Καραμανλής, από την Πάτρα, ζήτησε και πάλι την απομάκρυνση του υφυπουργού οικονομικών Γιώργου Δρυ και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαφάνεια και συναλλαγές με οικονομικά συμφέροντα. Παλεύουμε ένα σάπιο καθεστώς εξουσίας, τόνισε ο πρόδρος της ΝΔ και παρουσίασε το πρόγραμμα του κόμματός του για την ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας.

Στα χέρια των ελληνικών αρχών Τούρκος δουλέμπορος.

Μετά από καρτέρι τριών ημερών έπεσε στα χέρια των Λιμενικών της Κω, 29χρονος Τούρκος δουλέμπορος, ο οποίος με την ξύλινη βάρκα του προσπαθούσε να αποβιβάσει στο νησί 21 Ιρακινούς λαθρομετανάστες. Οι λαθρομετανάστες δήλωσαν ότι πλήρωσαν 2000 δολάρια ο καθένας στον τούρκο δουλέμπορο, ο οποίος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Αλβανοί επιχείρησαν να περάσουν στη χώρα μας 253 κιλά χασίς.

Φορτωμένοι με 16 σακιά, που περιείχαν 253 κιλά χασίς εισήλθαν στην περιοχή της Καστοριάς, 20 Αλβανοί οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί από άνδρες του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν παράτησαν τα τσουβάλια με το χασίς και τράπηκαν σε φυγή. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να συλλάβουν τρείς από αυτούς.

Τον 11χρονο Τζανή Πολυκανδριώτη επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών.

Τον 11χρονο Τζανή Πολυκανδριώτη, ο οποίος σώθηκε από άνδρες της ΕΜΑΚ κάτω από τη συντρίμια πολυκατοικίας που κατέρρευσε από το σεισμό της 7-ης Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, στο νοσοκομείο παίδων, όπου εξακολουθεί να νοσηλεύεται. Ο κ. Χριστόδουλος του χάρισε βιβλία, ενώ ο μικρός Τζανής του ζήτησε να προσεύχεται για να αποκατασταθεί η υγεία του.

Θερμότατη υποδοχή στον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Αργυρόκαστρο.

Θερμότατη υποδοχή επεφύλαξαν στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, χιλιάδες πιστοί που κατέκλεισαν τα στενά δρομάκια του Αργυροκάστρου. Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης στον οποίο επεφύλαξαν θερμή υποδοχή οι τοπικές αρχές, καθώς και οι εκπρόσωποι των άλλων θρησκευτικών κοινοτήτων, οι οποίοι τον συνόδεψαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Αργυρόκαστρο. Μεταφέροντας την αγάπη και την ευλογία του στους χιλιάδες πιστούς που είχαν γεμίσει ασφυκτικά την κεντρική πλατεία της πόλης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης επεσήμανε για μια ακόμη φορά στο μήνυμά του την ανάγκη για ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία μεταξύ όλων των ανθρώπων, ανεξάρτητα απο το θρησκευτικό πιστεύω. Τέλος, εξήρε το ρόλο και την προσωπικότητα του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστάσιου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ισόπαλοι 1-1 αναδείχθηκαν Ιωνικός και ΑΕΚ στο παιχνίδι του σταδίου Καραϊσκάκη, με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας. Η Ενωση, που έχασε ακόμη δύο πολυτιμους βαθμούς για το πρωτάθλημα και προβλημάτισε για μία ακόμη φορά με την αποδοσή της, πήρε την πρωτοπορία στο σκορ με αυτογκόλ του Γιάννη Ξανθόπουλου στο 39ο λεπτό, ενώ ο Ιωνικός ισοφάρισε στο 57 με απ'ευθείας φάουλ του Αφάς.

Σε αγώνες για την 7η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας ανδρών στο μπάσκετ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηράκλειο-Δάφνη 84-71, Ηρακλής-Μαρούσι 92-75, Εσπερος-Σπόρτιγκ 59-57, Ολυμπιακός - Περιστέρι 77-57, Αρης-Πανιώνιος 73-71 και Νήαρ Ηστ-ΑΕΚ 63-88. Ο αγώνας Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ θα γίνει αύριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,86 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 520,59, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 304,42, ελβετικό φράγκο προς 206,57, τη λίρα Κύπρου προς 578,57, δολάριο Καναδά προς 219,38, δολάριο Αυστραλίας 204,23, το γερμανικό μάρκο προς 170,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,22, γαλλικό φράγκο προς 50,83, και το ευρώ προς 333,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι αύριο ο καιρός με βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Δυτικά, ενώ στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές το απόγευμα. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι ανεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις και στα ανατολικά ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 18 βαθμούς , στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά από 10 έως 22 και στο Αιγαίο από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχή μετά το μεσημέρι, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 13 με 21 και 9 με 18 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 6 November 1999 - 20:00:18 UTC