Check-out What's New on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-11-02

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 02/11/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Tέσσερις νεκροί μέχρι στιγμής απο πυρκαγιά στο "Σούπερ Φαστ ΙΙΙ".
- Αύριο κατατίθεται ο προϋπολογισμός του 2000.
- Δήλωση Ρέππα για εκλογή προέδρου.
- Παραδόθηκε νέος οικισμός λυομένων στο Μενίδι.
- Δικαστική παρέμβαση προκάλεσε ο Λαλιώτης για δηλώσεις Κωστόπουλου.
- Ασθενής σεισμική δόνηση στα Γιάννενα.
- Συνάντηση Σημίτη - Μπερνς σήμερα για επίσκεψη Κλίντον.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Απόψε ο αγώνας της ΑΕΚ με την ΜΤΚ Βουδαπέστης.
- Ο Αρης αντιμετωπίζει σήμερα στην Σόφια την Λέφσκι για το Κόρατς.
- Στο Σαπόρτα,η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αποψε στην Φιλανδία την Χόνκα.
- Ολυμπιακός - Πόρτο αύριο για το τσάμπιονς λιγκ.
- Ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Αθηνών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Tέσσερις νεκροί μέχρι στιγμής απο πυρκαγιά στο "Σούπερ Φαστ ΙΙΙ".

Σε τέσσερις ανήλθαν, μέχρι στιγμής, οι νεκροί απο τη πυρκαγιά στο ΕΓ/ΟΓ "Σούπερ Φαστ ΙΙΙ", ενω έπλεε ανοικτά της Πάτρας. Τα στοιχεία τους δεν έχουν εξακριβωθεί. Επίσης, τραυματίστηκαν τέσσερα άτομα. Οι Χρήστος Λιβανός, 47 ετών, Ευθύμιος Δανίσκας, 49 ετών, Ειρήνη Κατώνη και Χρήστος Μπούζιος, 52 ετών. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο γκαράζ του πλοίου. Οι επιβάτες το εγκατέλειψαν επιβιβαζόμενοι σε σωσίβιες λέμβους και παρελήφθησαν απο παραπλέοντα πλοία. Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον αρ.τηλ. 96.91.111.

Αύριο κατατίθεται ο προϋπολογισμός του 2000.

Κατατίθεται αύριο στη Βουλή ο προϋπολογισμός του 2000. Νωρίτερα θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο, ενω σήμερα η Κυβερνητική Επιτροπή. Βέβαιος ότι θα επιτευχθεί και το κριτήριο του πληθωρισμού, για την ένταξη στην ΟΝΕ, εμφανίστηκε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο οποίος διέψευσε ότι θα ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα. Δεν απέκλεισε όμως το ενδεχόμενο να γίνουν εισαγωγές οπωροκηπευτικών για να μειωθούν οι τιμές τους και να επανέλθει ο πληθωρισμός σε πτωτική τροχιά. Επίσης, δήλωσε οτι η αίτηση της ένταξης στην ΟΝΕ θα υποβληθεί το Μάιο.

Δήλωση Ρέππα για εκλογή προέδρου.

Σε νέα κατηγορηματική δήλωση προέβη χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Ρέππας, τονίζοντας οτι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών ή αλλαγής του εκλογικού νόμου. Ταυτόχρονα απέρριψε οποιαδήποτε πρόταση που έχει σχέση με συμφωνία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, με παράλληλη προσφυγή στις κάλπες. Η κυβέρνηση, επανέλαβε ο κ. Ρέππας, πιστεύει πως είναι δυνατόν αυτή η βουλή να εκλέξει πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παραδόθηκε νέος οικισμός λυομένων στο Μενίδι.

Απαλλάσσονται απο το φόρο εισοδήματος ενοικίου, οι ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, που νοικιάζουν σπίτι σε σεισμοπαθείς με το μέτρο της επιδότησης, ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικών. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ παρέδωσε και άλλον οικισμό με λυόμενα σπίτια στο Μενίδι και ανακοίνωσε ότι άρχισε η επίδοση των πρώτων επιταγών για την επιδότηση ενοικίου ή συγκατοίκησης. Μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί 8.500 αιτήσεις και ήδη έχουν εγκριθεί οι 3.500.

Δικαστική παρέμβαση προκάλεσε ο Λαλιώτης για δηλώσεις Κωστόπουλου.

Τη διεξαγωγή δικαστικής έρευνας ζήτησε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, σχετικά με δηλώσεις στον Τύπο του βουλευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κωστόπουλου, ότι στο υπουργείο υπάρχουν κυκλώματα, που παίρνουν "20% μίζες" από εργολάβους για κάθε δημόσιο έργο. Ο κ. Λαλιώτης απέστειλε σχετικές επιστολές στον υπουργό Δικαιοσύνης και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Παράλληλα, κάλεσε τον κ. Κωστόπουλο να κατονομάσει όλους εκείνους "τους συγκεκριμένους μικρούς και μεγάλους εργολάβους", τους οποίους επικαλείται στις δηλώσεις του στην "Απογευματινή".

Ασθενής σεισμική δόνηση στα Γιάννενα.

Ιδιαίτερα αισθητή έγινε στο νομό Ιωαννίνων η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που είχε επίκεντρο 15 χιλιόμετρα βόρεια της πόλης των Ιωαννίνων. Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 5.42 πμ.

Συνάντηση Σημίτη - Μπερνς σήμερα για επίσκεψη Κλίντον.

Θέματα, που αφορούν την προετοιμασία της επίσκεψης του Αμερικανού προέδρου, Μπιλ Κλίντον, στην Αθήνα, θα συζητήσουν σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και ο Αμερικανός πρέσβης, Νίκολας Μπερνς, μετά απο αίτημα του δεύτερου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι το πρόγραμμα της επίσκεψης του κ. Κλίντον δεν έχει ακόμα καταρτιστεί. Στην Αθήνα αναμένονται στελέχη του FBI, προκειμένου, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές, να συζητήσουν λεπτομέρειες για την ασφάλεια του Αμερικανού προέδρου, κατά τις μετακινήσεις του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόψε ο αγώνας της ΑΕΚ με την ΜΤΚ Βουδαπέστης.

Ηρθε η μεγάλη ώρα γιά την ΑΕΚ. Η ομάδα του Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς καλείται στις 6.00 το απόγευμα στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης να κάνει το αποφασιστικό βήμα στη φετινή της ευρωπαϊκή πορεία. Υποδέχεται την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας ΜΤΚ Βουδαπέστης και πρέπει να αναντρέψει το 1-2 του πρώτου αγώνα για να πάρει την πρόκριση στον τρίτο γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.Οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες θα αγωνιστούν τηνΠέμπτη.

Ο Αρης αντιμετωπίζει σήμερα στην Σόφια την Λέφσκι για το Κόρατς.

Στο μπάσκετ, τώρα και στην πρώτη από τις τρεις δόσεις με τις οποίες θα πραγματοποιηθεί η 4η ημέρα του Κυπέλλου Κόρατς,ο Αρηςαντιμετωπίζει σήμερα στην Σόφια την Λέφσκι, με στόχο να διατηρήσει το αήττητο στον 15ο όμιλο της διοργάνωσης όπου προηγείται μέχρι στιγμής με τέσσερις βαθμούς. Οι άλλες τρείς ελληνικές ομάδας που μετέχουν στο Κύπελλο Κόρατς, το Περιστέρι, η Νήαρ Ηστ και το Μαρούσι, αγωνίζονται αύριο.

Στο Σαπόρτα,η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αποψε στην Φιλανδία την Χόνκα.

Στο Κύπελλο Σαπόρτα, η ΑΕΚ αντιμετωπίζει αποψε στις 8.00 το βράδυ στην Φιλανδία την αδύναμη Χόνκα και στοχεύει στην έκτη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια. Ανάλογες και οι επιδιώξεις του Ηρακλή, που υποδέχεται στο Ιβανώφειο την Σλοβακοφάρμα και με νίκη επί της σλοβακικής ομάδας θα παραμείνει πρώτος στον όμιλό του.

Ολυμπιακός - Πόρτο αύριο για το τσάμπιονς λιγκ.

Με τρεις επιθετικούς αναμένεται να παρατάξει τον Ολυμπιακό ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, στο αυριανό παιχνίδι με την Πόρτο για το τσάμπιονς λιγκ. Οπως όλα δείχνουν, ο "Ντούσκο" θα χρησιμοποιήσει στην αρχική ενδεκάδα τους Τζιοβάνι, Γκόγκιτς και Οφορίκουε, έτσι ώστε να έχει περισσότερες δυνατότητες στην επίθεση της ομάδας. Αλλωστε οι ``ερυθρόλευκοι`` θέλουν μόνο νίκη στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Σταδίου, προκειμένου να εξασφαλίσουν την συμμετοχή τους στον Γ` γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0 του Απόλλωνα Αθηνών.

Το αήττητο της έδρας του διατήρησε ο ΟΦΗ. Οι Κρητικοί σε αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 6ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας, επικράτησαν με 1-0 του Απόλλωνα Αθηνών χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Μαρινάκης στο 58ο λεπτό της συνάντησης.Αυτή ήταν η τρίτη σερί νίκη για την ομάδα του Γκέραρντ που "σκαρφάλωσε" στην 4η θέση της βαθμολογίας με 13 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,26 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 521,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 302,90, ελβετικό φράγκο προς 208,52, τη λίρα Κύπρου προς 579,56, δολάριο Καναδά προς 215,05, δολάριο Αυστραλίας 201,86, το γερμανικό μάρκο προς 171,06, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,27, γαλλικό φράγκο προς 51,00, και το ευρώ προς 334,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σ'όλη τη χώρα και υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν ασθενείς βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Ευβοια, Κυκλάδες και Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 19,στα δυτικά 10 με 24 και στην υπόλοιπη χώρα 11 με 22 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις, βορειοανατολικοί μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 11 με 22 και 9 με 19 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 2 November 1999 - 8:00:19 UTC