Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διάσταση απόψεων στην απόφαση του ευρωδικαστηρίου για εργαζόμενες.
- Ευρωτουρκικά και Κυπριακό στις συνομιλίες Παπανδρέου-Φίσερ.
- Η κυβέρνηση διέψευσε πληροφορίες για ματαίωση επίσκεψης Κλίντον.
- Περιοδεία Σημίτη στην Αρκαδία.
- Ασφαλείς οι πτήσεις στον ελληνικό χώρο αποφάνθησαν ειδικοί.
- Δίωξη του νομάρχη Ανατολικής Αττικής για παράβαση καθήκοντος.
- Συνελήφθη τετραμελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών.
- Χειμερινή ώρα από αύριο Κυριακή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ θα δώσει παρουσία των οπαδών της τον αγώνα με τον Αρη.
- Την Κατερίνα Θάνου και την Νίκη Ξάνθου απέκτησε ο Ολυμπιακός.
- Επιτυχίες των ομάδων μας υδατοσφαίρισης στα προκριματικά του Τρόφι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διάσταση απόψεων στην απόφαση του ευρωδικαστηρίου για εργαζόμενες.

Ποικίλες ερμηνείες προκάλεσε στην Αθήνα η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για την αναδρομική καταβολή στις εργαζόμενες γυναίκες, του οικογενειακού επιδόματος. Η κυβέρνηση διευκρίνισε ότι η απόφαση αυτή δεν έχει καμιά απολύτως σχέση με το μισθολογικό και συνταξιοδοτικό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων και δεν συνδέεται με οποιονδήποτε τρόπο με τη μισθολογική και συνταξιοδοτική μισθοδοσία. Ο ΣΥΝ κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε άμεση διορθωτική ρύθμιση. ενώ η ΓΣΕΕ κρίνει θετική την απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου.

Ευρωτουρκικά και Κυπριακό στις συνομιλίες Παπανδρέου-Φίσερ.

Ολοκληρώνονται σήμερα στο Βερολίνο οι συνομιλίες των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας-Γερμανίας με αντικείμενο τις ευρωτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό. Η βαλκανική πολιτική της ΕΕ ήταν στο επίκεντρο των χθεσινών συνομιλιών. Ο κ.Φίσερ, επεσήμανε ότι η βελτίωση των σχέσεων Ελλάδας-Τουρκίας συνιστά βελτίωση των σχέσεων όχι μόνο μεταξύ των δύο χωρών αλλά και μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας. Για το Κυπριακό τόνισε ότι τα προβλήματα μιας χώρας μέλους της ΕΕ είναι συνολικά προβλήματά της και ότι ισχύει η αρχή της κοινοτικής αλληλεγγύης.

Η κυβέρνηση διέψευσε πληροφορίες για ματαίωση επίσκεψης Κλίντον.

Διέψευσε η κυβέρνηση τις πληροφορίες ότι η Ουάσιγκτον ενδέχεται να ματαιώσει την επίσκεψη Κλίντον στην Αθήνα, σε περίπτωση που γίνουν νωρίτερα οι εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο, ώστε να συμπέσουν με την επίσκεψη. Δεν υπάρχει καμιά εμπλοκή στην επίσκεψη Κλίντον δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι θα υπάρχουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροροφίες περίπου 10.000 αστυνομικοί και άνδρες των ειδικών δυνάμεων θα πάρουν μέρος σε μια γιγαντιαία επιχείρηση μέτρων προστασίας του αμερικανού προέδρου.

Περιοδεία Σημίτη στην Αρκαδία.

Ο πρωθυπουργός επικεφαλής κυβερνητικού κλιμακίου θα περιοδεύσει σήμερα περιοχές στην Αρκαδία. Ο κ. Σημίτης θα μιλήσει στο χωριό Κανδήλα και αργότερα θα επισκεφθεί στο Λεβίδι έκθεση με αντικείμενα του Αλέξανδρου Παπαναστασίου. Επίσης θα επισκεφθεί τη Βυτίνα, τα Λαγκάδια και τη Μεγαλόπολη όπου θα συναντηθεί με το νομάρχη και τους δημάρχους και το βράδυ θα μιλήσει στην πλατεία της πόλης. Τον κ.Σημίτη συνοδεύουν ο υπουργός Επικρατείας κ.Γείτονας και οι υπουργοί ΠΕΧΩΔΕ , Γεωργίας, Δικαιοσύνης και Τύπου.

Ασφαλείς οι πτήσεις στον ελληνικό χώρο αποφάνθησαν ειδικοί.

Απόλυτα ασφαλείς είναι οι πτήσεις που γίνονται στον ελληνικό εναέριο χώρο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα αξιολόγησης του συστήματος πτητικής λειτουργίας της Ελλάδας που πραγματοποίησαν οι εκπρόσωποι της Αμερικανικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας . Οι τρεις εμπειρογνώμονες διαβεβαίωσαν ότι η Ελλάδα ήταν και παραμένει στην πρώτη κατηγορία της ασφάλειας των πτήσεων. Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Μαντέλης, δήλωσε ότι "Η ασφάλεια των πτήσεων αποτελεί πρώτιστο και κυρίαρχο μέλημα.

Δίωξη του νομάρχη Ανατολικής Αττικής για παράβαση καθήκοντος.

Κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος παραπέμπεται να δικαστεί ο Νομάρχης Αν.Αττικής, Δημήτρης Φράγκος, σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών. Η υπόθεση αφορά την έγκριση για την παράνομη ηλεκτροδότηση 3.650 αυθαιρέτων κτισμάτων στην ανατολική Αττική την περίοδο 1995 - 1996. Κατά το βούλευμα, ο κατηγορούμενος φρόντισε ώστε να χορηγηθούν παράνομα οι άδειες για ηλεκτροδότηση των αυθαιρέτων, προκειμένου να εξασφαλίσει εκλογική πελατεία από τους ιδιοκτήτες των κτισμάτων στην περίοδο των νομαρχιακών εκλογών.

Συνελήφθη τετραμελής σπείρα διακίνησης ναρκωτικών.

Ενας Αλβανός και τρεις Ελληνες συνελήφθησαν από όργανα της Ασφάλειας Αττικής ως μέλη σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης ινδικής κάναβης. Συλληφθέντες είναι ο Αλβανός Σαμπαουντίν Αλιάζ , 28 χρόνων , ο Χαράλαμπος Βαμβακάς, 30 χρόνων κάτοικος Περιστερίου, σιδεράς και οι τσιγγάνοι μικροπωλητές από το Ζεφύρι, Κωνσταντίνος Καραχάλιος, 23 χρόνων και Ιωάννης Καραγιαννόπουλος 19 χρόνων. Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 66 κιλά χασίς που προερχόταν από την Αλβανία.

Χειμερινή ώρα από αύριο Κυριακή.

Αλλάζει από την Κυριακή η ώρα και επανέρχεται το χειμερινό ωράριο. Ετσι από τις 04.00 το πρωϊ της Κυριακής οι δείκτες των ρολογιών θα πρέπει να μετακινηθουν μια ωρα πίσω δηλαδη στις 03.00. Η χειμερινή ώρα θα ισχύσει μέχρι στις 26 Μαρτίου του 2000.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ θα δώσει παρουσία των οπαδών της τον αγώνα με τον Αρη.

Η ΑΕΚ θα δώσει με την παρουσία των οπαδών της τον αγώνα της με τον Αρη, για την 8η αγωνιστική του πρωταθλήματος, αφού η Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ μείωσε, σε μια αγωνιστική την αρχική ποινή των δύο αγωνιστικών "κεκλεισμένων των θυρών" που της είχε επιβάλλει ο αθλητικός δικαστής. Ετσι, οι "κιτρινόμαυροι" θα δώσουν "κεκλεισμένων των θυρών" μόνο τον αγώνα τους με τον Ολυμπιακό, για την 6η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο οποίος θα γίνει στις 15 Νοεμβρίου.

Την Κατερίνα Θάνου και την Νίκη Ξάνθου απέκτησε ο Ολυμπιακός.

Δύο μεγάλες αθλητριες απέκτησε ο Ολυμπιακός. Ο σύλλογος του Πειραιά ενισχύθηκε σημαντικά με την απόκτηση της Κατερίνα Θάνου από τον Εθνικό και της Νίκης Ξάνθου από τον ΓΑΣ Υγεία Ρόδου. Ο Ολυμπιακός βρισκόταν σε επαφή εδώ και αρκετό καιρό με τις δύο αθλήτριες, αλλά απέσπασε την υπογραφή τους κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Επιτυχίες των ομάδων μας υδατοσφαίρισης στα προκριματικά του Τρόφι.

Επιτυχίες για τις ελληνικές ομάδες ανδρών της υδατοσφαίρισης στα προκριματικά του Λεν Τρόφι. Η ομάδα του ΝΟ Πατρών, που αγωνίζεται στον όμιλο της γαλλικής πόλης Μονπελιέ, εξασφάλισε την πρόκρισή της στην επόμενη φάση, καθώς επικράτησε με 12-4 της τουρκικής Ανταλάρ. Ηταν η δεύτερη νίκη σε ισάριθμους αγώνες για την ομάδα της Πάτρας. Στον όμιλο της Μάλτας, τη δεύτερη νίκη της σε τρεις αγώνες πέτυχε η Χαλκίδα, που επεβλήθη με 9-4 της βελγικής Εκλο. Ετσι, θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο τελευταίο ματς με την σλοβακική Κόζιτσε. Στην επόμενη φάση του Λεν Τρόφι έχει ήδη προκριθεί χωρίς αγώνα η ομάδα των Χανίων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,78 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 524,73, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 305,17, ελβετικό φράγκο προς 208,98, τη λίρα Κύπρου προς 580,82, δολάριο Καναδά προς 217,61, δολάριο Αυστραλίας 205,82, το γερμανικό μάρκο προς 171,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,30, γαλλικό φράγκο προς 51,07, και το ευρώ προς 335,00 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 21, στα δυτικά 12 με 26 και στην υπόλοιπη χώρα 11 με 24 βαθμούς. Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις,μέτριους μέχρι ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 13 με 23 και 9 με 21 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 30 October 1999 - 6:00:18 UTC