Check our bulletin board of Hellenic Conferences Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-10-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχισε η εγκατάσταση των λυομένων στις σεισμόπληκτες περιοχές.
- Διαψεύδει ο Γ. Παπανδρέου άνευ όρων στήριξη υποψηφιότητας Τουρκίας.
- Στη φυλακή απο χθες ο ρατσιστής πιστολέρο, Π. Καζάκος.
- Νέος γύρος αντιπαράθεσης για το Βιντεολόττο.
- Ταχύτεροι οι ρυθμοί των αποκρατικοποιήσεων.
- Η Θεσσαλονίκη εορτάζει τον πολιούχο και την απελευθέρωσή της.
- Χειμερινή ώρα απο την Κυριακή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Απόψε ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.
- Νίκες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, για το πρωταθλήμα της Α` Εθνικής.
- Εγινε χθές η κλήρωση για την Γ'φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχισε η εγκατάσταση των λυομένων στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Εγκαταστάθηκαν ήδη οι πρώτες 120 οικογένειες σεισμοπαθών σε οικίσκους σε καταυλισμό του Μενιδίου. Στο τέλος της εβδομάδος θα παραδοθούν άλλοι 1.130 οικίσκοι και 200 τροχόσπιτα. Συνολικά μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου θα έχουν εγκατασταθεί 7.500. Την ευθύνη διάθεσης των οικίσκων έχουν οι δήμοι. Υπό την προεδρία του πρωθυπουργού και τη συμμετοχή των ηγεσιών των υπουργών ΠΕΧΩΔΕ και Εσωτερικών, πραγματοποιείται σήμερα σύσκεψη με αντικείμενο μια αποτίμηση της κατάστασης, σχετικά με την πορεία αποκατάστασης των σεισμοπαθών.

Διαψεύδει ο Γ. Παπανδρέου άνευ όρων στήριξη υποψηφιότητας Τουρκίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, διέψευσε κατηγορηματικά την είδηση που μετέδωσε χθες το τηλεοπτικό δίκτυο της Τουρκίας CNN-Turk, σύμφωνα με την οποία φέρεται να ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα θα υποστηρίξει άνευ όρων την υποψηφιότητα της γειτονικής χώρας στην ΕΕ στη Σύνοδο Κορυφής του Ελσίνκι. Πρόκειται για κατασκευασμένη είδηση, που δημιουργεί ερωτηματικά για τους στόχους και τη σκοπιμότητα που εξυπηρετεί, τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Στη φυλακή απο χθες ο ρατσιστής πιστολέρο, Π. Καζάκος.

Προφυλακίστηκε χθες μετά την απολογία του ο 23χρονος Παντελής Καζάκος, ο οποίος τυφλωμένος από ρατσιστικό μένος σκότωσε δύο αλλοδαπούς και τραυμάτισε άλλους επτά. Ο ρατσιστής πιστολέρο εμφανίστηκε αμετανόητος, καθώς, όπως δήλωσε ο συνήγορός του, λυπάται μεν που σκότωσε, αλλά αν ακούσει και πάλι την ίδια φωνή μέσα του θα το ξανακάνει. Αντιρατσιστικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα στην πλατεία Κουμουνδούρου και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή.

Νέος γύρος αντιπαράθεσης για το Βιντεολόττο.

Επανέρχεται η ΝΔ στο θέμα του Ολυμπιακού Βιντεολόττο με τροπολογία, που κατέθεσε χθες στη Βουλή. Ο γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στη δήλωση του κ. Καραμανλή για κήρυξη ανένδοτου σε θεματα διαφάνειας, είπε ότι η ιστορία μπορεί να επαναληφθεί μόνο ως φάρσα. Πρόσθεσε δε ότι δεν γίνεται ανένδοτος χωρίς αγώνες, οράματα, ιδέες και προτάσεις και τόνισε ότι η προσπάθεια αυτή θα πέσει στο κενό.

Ταχύτεροι οι ρυθμοί των αποκρατικοποιήσεων.

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία μετοχοποιήσεων των εταιριών: Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΥΔΑΠ, ΕΤΒΑ, ΔΕΘ, ΕΛΒΟ και ΕΑΒ. Σε σύσκεψη υπό τον Γιάννο Παπαντωνίου αποφασίσθηκε επίσης, η μεταφορά του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο και οι εγκατάστασεις στο ΔΕΛΤΑ του Φαλήρου θα γίνουν αθλητικά κέντρα για την εξυπηρέτηση των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Θεσσαλονίκη εορτάζει τον πολιούχο και την απελευθέρωσή της.

Στην ατμόσφαιρα των εορταστικών εκδηλώσεων για το ιστορικό ΟΧΙ του 1940, την απελευθέρωση της πόλης απο τους Τούρκους και τον πολιούχο Αγιο Δημήτριο βρίσκεται απο χθες η Θεσσαλονίκη. Στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν θα τιμήσει με την παρουσία του ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, ο οποίος έφθασε χθες το βράδυ στην πόλη. Σήμερα ο κ. Στεφανόπουλος θα παραστεί στη θεία λειτουργία προς τιμήν του Αγίου Δημητρίου και οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Πέμπτη με τη μεγαλειώδη παρέλαση.

Χειμερινή ώρα απο την Κυριακή.

Μια ώρα πίσω θα γυρίσουμε τους δείκτες των ρολογιών μας στις 4.00 τα ξημερώματα της ερχόμενης Κυριακής, 31 Οκτωβρίου. Το μέτρο της εφαρμογής της θερινής ώρας θα ισχύσει και πάλι από τις 26 του ερχόμενου Μαρτίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Απόψε ο αγώνας του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη.

Αισιόδοξος ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να τα καταφέρει απέναντι στην Ρεάλ, εμφανίσθηκε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, μιλώντας στην Μαδρίτη κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου,που δίνουν οι προπονητές, την παραμονή των αγώνων για το τσάμπιονς λιγκ. Βέβαια, ο ``Ντούσκο`` δεν παραγνωρίζει την αξία της ``βασίλισσας``: ``Μπορεί η Ρεάλ να έχει αρνητικά αποτελέσματα στα τελευταία παιχνίδια, αλλά αυτό την κάνει ακόμη πιό επικίνδυνη. Είναι ομάδα με πολλες λύσεις και μεγάλες ικανότητες. Πρέπει να πιάσουμε την απόδοση που μπορούμε και παράλληλα να μην επιτρέψουμε στην Ρεάλ να κάνει το παιχνίδι της,τόνισε ο Μπάγεβιτς.

Νίκες Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, για το πρωταθλήμα της Α` Εθνικής.

Με αγχώδεις νίκες τόσο του Παναθηναϊκού όσο και της ΑΕΚ, έπεσε η αυλαία της 5ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας. Οι ``πράσινοι`` με τέρμα του Γκούμα στο 89` επικράτησαν 2-1 εκτός έδρας του Ερυθρού Αστέρα, ενώ η ``Ενωση`` πέρασε νικηφόρα από τον Πύργο, κερδίζοντας με 1-0 τον Πανηλειακό χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Μπιέκοβιτς στο 78ο λεπτό της συνάντησης.

Εγινε χθές η κλήρωση για την Γ'φάση του Κυπέλλου Ελλάδος.

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει στον Πύργο τον Πανηλειακό, ο Ιωνικός θα ''φιλοξενήσει'' την Μαρκό, η Καβάλα θα υποδεχθεί τον Πανιώνιο και τέλος, η Ξάνθη ή τα Γιάννενα θα αγωνιστούν στην Νεάπολη με την τοπική ομάδα, στην Γ' φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Αυτές οι ομάδες ήταν οι ''άτυχες'' στην κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΟ, καθώς οι 12 υπόλοιπες πέρασαν απ' ευθείας στους "16" της διοργάνωσης. Οι τέσσερις αγώνες της Γ' φάσης,που είναι "νοκ- άουτ",θα γίνουν στις 10 Νοεμβρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,49 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 521,24, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 297,40, ελβετικό φράγκο προς 209,34, τη λίρα Κύπρου προς 579,83, δολάριο Καναδά προς 212,24, δολάριο Αυστραλίας 204,12, το γερμανικό μάρκο προς 171,18, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, γαλλικό φράγκο προς 51,04, και το ευρώ προς 334,79 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 11 με 25,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 28 και στα νησιά 16 με 27 βαθμούς. Αίθριο καιρό με μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 17 με 27 και 15 με 25 βαθμούς,αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 26 October 1999 - 6:00:22 UTC