Browse through our Interesting Nodes on the Middle East Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στον ανακριτή ο Παντελής Καζάκος.
- Ανησυχία Παπαντωνίου για πληθωρισμό.
- Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι για τα 3,8 Ρίχτερ στην Πάρνηθα.
- Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στην ΕΛΑΣ.
- Περισσότερες ώρες Χρηματιστήριο.
- Ο Κωνσταντόπουλος στην Τουρκία.
- Πεδίο μάχης οι ελληνικοί δρόμοι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μεγάλες νίκες ΟΦΗ και Ηρακλή.
- Στους τελικούς του Ισραήλ η εθνική παίδων ποδοσφαίρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στον ανακριτή ο Παντελής Καζάκος.

Να εξεταστεί από ψυχίατρο θα ζητήσουν οι συνήγοροι του 23χρονου Παντελή Καζάκου, που κατηγορείται για δύο δολοφονίες και οκτώ απόπειρες ανθρωποκτονιών, σε βάρος αλλοδαπών. Ο 23χρονος με τα δέκα κακουργήματα στην πλάτη του, θα απολογηθεί στον ανακριτή. Στον ανακριτή οδηγείται και ο 22χρονος Απόστολος Αποστόλου, ο οποίος διώκεται για απλή συνέργεια και για κατοχή ναρκωτικών.

Ανησυχία Παπαντωνίου για πληθωρισμό.

Την ανησυχία του για την πορεία του πληθωρισμού, ο οποίος φαίνεται να παραμένει αμετάβλητος στο 2% και τον Οκτώβριο, εκφράζει ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Ο κ. Παπαντωνίου εκτιμά ότι τελικά η χώρα θα επιτύχει και το τελευταίο κριτήριο, αυτό του πληθωρισμού, για ένταξη στην ΟΝΕ, αλλά όπως τονίζει η επίτευξη αυτού του στόχου θα είναι οριακή. Σημειώνει επίσης ότι μέσα στο 2000 τα επιτόκια θα πέσουν σημαντικά, ενόψει της ένταξης στην ΟΝΕ.

Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι για τα 3,8 Ρίχτερ στην Πάρνηθα.

Απολύτως φυσιολογική και εντασσόμενη στην ομαλή μετασεισμική ακολουθία, χαρακτήρισαν οι σεισμολόγοι την ασθενή δόνηση, μεγέθους, 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τον εστιακό χώρο της Πάρνηθας. Καθησυχαστικοί είναι οι σεισμολόγοι και για το σεισμό των 4,4 Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις Αλκυονίδες. Στο μεταξύ, μνημόσυνο για τα θύματα του σεισμού της 7ης Σεπτεμβρίου, τελέστηκε στο Μενίδι.

Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων στην ΕΛΑΣ.

Σε εφαρμογή τίθεται η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας. Πρόκειται για ένα ανεξάρτητο όργανο το οποίο θα διερευνά τις καταγγελίες για κρούσματα διαφθοράς στους κόλπους της αστυνομίας. Η εφαρμογή του θεσμού γίνεται σε μια περίοδο, κατά την οποία αυξάνονται τα κρούσματα των επίορκων αστυνομικών.

Περισσότερες ώρες Χρηματιστήριο.

Σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία του Χρηματιστηρίου μελετά η κυβέρνηση. Μεταξύ των μέτρων, σύμφωνα με την ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, είναι η παράταση κατά δύο ώρες του χρόνου της συνεδρίασης, ώστε να εναρμονιστεί με τα ωράρια των κυριοτέρων ευρωπαϊκών Χρηματιστηρίων. Επίσης το ανώτατο όριο ανόδου των τιμών θα αυξηθεί στο 12% όταν μια μετοχή "κλειδώνει" στο λίμιτ άπ, ενώ το όριο πτώσης παραμένει στο 8%.

Ο Κωνσταντόπουλος στην Τουρκία.

Δεκτός από τον πρόεδρο της Τουρκίας Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ θα γίνει ο πρόεδρος της ΣΥΝ Νίκος Κωνσταντόπουλος, που βρίσκεται στη γειτονική χώρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ, επικεφαλής αντιπροσωπείας του κόμματός του, επισκέφθηκε σήμερα τις σεισμόπληκτες περιοχές, μετέβη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και θα συνεχίσει την επίσκεψή του με σειρά επαφών με πολιτικούς αρχηγούς της Τουρκίας.

Πεδίο μάχης οι ελληνικοί δρόμοι.

Θλιβερός ήταν και αυτό το Σαββατοκύριακο ο απολογισμός των θυμάτων στον πόλεμο της ασφάλτου. Σε 140 τροχαία δυστυχήματα, 17 άτομα έχασαν της ζωή τους και τουλάχιστον 165 τραυματίσθηκαν. Στην Αττική, αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 21χρονος Ιωάννης Κοντάκης, προσέκρουσε, λόγω υπερβολικής ταχύτητας σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 17χρονος αδελφός του Λευτέρης και ο ίδιος να τραυματιστεί σοβαρά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλες νίκες ΟΦΗ και Ηρακλή.

Μεγάλη νίκη με 3-1 σημείωσε ο Ηρακλής στο Καυταζόγλειο επί του ΠΑΟΚ, για την 5η ημέρα του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α'εθνικής κατηγορίας. Σε άλλους αγώνες ο ΟΦΗ σημείωσε άνετη νίκη με 4-1 επί του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη, ενώ ο ευρωπαίος `Αρης αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τον Απόλλωνα στα στάδιο Καραϊσκάκη και η Καλαμάτα 1-1 στην έδρα της με την Παναχαϊκή. Ισόπαλοι χωρίς τέρματα έληξαν και οι αγώνες Προοδευτική-Ξάνθη και Καβάλα- Ιωνικός. Ο Ολυμπιακός, που νίκησε το Σάββατο 3-1 στο ΟΑΚΑ τα Τρίκαλα προηγείται με 15 βαθμούς, έναντι 11 του Αρη και 10 του Παναθηναϊκού που έχει ένα λιγότερο και του ΟΦΗ και 9 του Ηρακλή. Τη Δευτέρα αναμετρώνται Εθνικός Αστέρας - Παναθηναϊκός και Πανηλειακός - ΑΕΚ.

Στους τελικούς του Ισραήλ η εθνική παίδων ποδοσφαίρου.

Στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος παίδων, που θα γίνει τον ερχόμενο Μάιο στο Ισραήλ, προκρίθηκε η εθνική μας ομάδα, αφού στον προκριματικό όμιλο που διεξήχθη στην Τυφλίδα, πέρασε με επιτυχία και το εμπόδιο της Κροατίας με σκορ 4-2.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 310,23 δραχμές, τη λίρα Αγγλίας προς 520,69, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 294,76, το ελβετικό φράγκο προς 209,81, τη λίρα Κύπρου προς 579,84, το δολλάριο Καναδά προς 209,29, το δολλάριο Αυστραλίας 201,90, το γερμανικό μάρκο προς 171,80, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,29, το γαλλικό φράγκο προς 51,03, και το ευρώ προς 334,79 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και βόρεια θα υπάρχουν λίγες τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 10 έως 23 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 13 μέχρι 27 και στα νησιά από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, με αρκετή ηλιοφάνεια, ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία από 16 έως 25 και από 14 έως 23 βαθμοί αντίστοιχα.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 24 October 1999 - 18:00:18 UTC