Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δίπλα στους σεισμοπαθείς ο κρατικός μηχανισμός.
- Πανικός στη Σοφοκλέους και πτώση 6,21% του γενικού δείκτη.
- Αμερικανική κινητικότητα για επίλυση του Κυπριακού.
- Ικανοποιημένος για την πορεία της οικονομίας, ο Κ.Σημίτης.
- Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Ελ Γκρέκο στην Εθνική Πινακοθήκη.
- Οικογενειακή τραγωδία σε τροχαίο δυστύχημα στην Πιερία.
- Φρικτό θάνατο βρήκαν δύο εργάτες που τους καταπλάκωσε φορτηγό.
- Τρισάγιο στο Μαουτχάουζεν τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δίπλα στους σεισμοπαθείς ο κρατικός μηχανισμός.

Σε εφαρμογή έχει τεθεί το σχέδιο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστάσεων, για την παροχή βοήθειας στους σεισμοπαθείς, καθώς αναμένονται βροχές και ισχυρές καταιγίδες. Λεωφορεία βρίσκονται στους καταυλισμούς προκειμένου, αν χρειαστεί να μεταφέρουν τους αστέγους σε πιό ασφαλή καταλύματα, όπως ξενοδοχεία, κλειστά γυμναστήρια, αίθουσες των δήμων κ.α. Την ίδια ώρα η κυβέρνηση δίνει αγώνα για το στήσιμο των λυομένων σπιτιών στα οποία θα μετεγκατασταθούν οι άστεγοι.

Πανικός στη Σοφοκλέους και πτώση 6,21% του γενικού δείκτη.

Σε αναστροφή του αρνητικού κλίματος που επικράτησε στη Σοφοκλέους με το γενικό δείκτη να σημειώνει κάθετη πτώση κατά 6,21%, προσδοκούν οι επενδυτές, καθώς στην πηγή του κακού, δηλαδή στο Χρηματιστήριο της Ν.Υόρκης, που παρέσυρε τα διεθνή χρηματιστήρια, επικράτησαν ανοδικές τάσεις, μετά τη μεγάλη βουτιά της Παρασκευής. Χρηματιστηριακοί κύκλοι χαρακτήριζαν υπερβολική την αντίδραση των επενδυτών στη Σοφοκλέους, καθώς όπως τόνιζαν η πτώση οφειλόταν σε ψυχολογικούς λόγους, αφού οι δείκτες της οικονομίας είναι θετικοί.

Αμερικανική κινητικότητα για επίλυση του Κυπριακού.

Κινητικότητα για το Κυπριακό, παρατηρείται από αμερικανικής πλευράς, εκτιμώντας ότι ο χρόνος είναι κατάλληλος για προώθηση λύσης του προβλήματος. Το θέμα συζητήσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου με τον απεσταλμένο του Μπίλ Κλίντον και τον συντονιστή του Στέιτ Ντιπάρντμεντ κυρίους Μόουζες και Γουέστον, οι οποίοι στη συνέχεια μετέβησαν στην Κύπρο. Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου υπενθύμισε ότι το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα που χρονίζει εδώ και 25 χρόνια.

Ικανοποιημένος για την πορεία της οικονομίας, ο Κ.Σημίτης.

Αισιόδοξος ότι θα επιτευχθούν όλοι οι στόχοι για ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ και ικανοποιημένος για την πολύ καλή πορεία που διαγράφει η ελληνική οικονομία, εμφανίσθηκε ο πρωθυπουργός, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημέρωσε για τις εξελίξεις στα εξωτερικά και εσωτερικά θέματα της χώρας και κυρίως για τα αποτελέσματα της συνόδου κορυφής της ΕΕ, στο Τάμπερε της Φιλανδίας.

Εγκαινιάστηκε η έκθεση του Ελ Γκρέκο στην Εθνική Πινακοθήκη.

Μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις ζωγραφικής, αυτή του μεγάλου Ελληνα ζωγράφου Δομίνικου Θεοτοκόπουλου, γνωστού ως Ελ Γκρέκο, εγκαινίασε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, στην Εθνική Πινακοθήκη. Προηγουμένως ο κ. Στεφανόπουλος παρέθεσε πρόγευμα στη βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία που βρίσκεται στην Αθήνα. Ο βασίλισσα είχε επίσης διαδοχικές συναντήσεις με τον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και το δήμαρχο Αθηναίων Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ προσκύνησε στην εικόνα της Παναγίας Αξιον Εστί, στον Αγιο Παντελεήμονα.

Οικογενειακή τραγωδία σε τροχαίο δυστύχημα στην Πιερία.

Πολύ άσχημο παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε μια οικογένεια από την Πιερία. Ο 24χρονος γιός της οικογένειας, που ήταν φαντάρος και οδηγούσε ένα μικρό ΙΧ αυτοκίνητο, στην προσπάθειά του να κάνει προσπέραση, μπήκε στο αντίθετο ρεύμα και συγκρούσθηκε μετωπικά με νταλίκα, βρίσκοντας τραγικό θάνατο. Οταν ο οδηγός της νταλίκας, Διονύσης Σαμαράς, κατέβηκε να δεί τι συμβαίνει, έπαθε σοκ όταν είδε ότι ο νεκρός στα συντρίμια του αυτοκινήτου, ήταν ο γιός του.

Φρικτό θάνατο βρήκαν δύο εργάτες που τους καταπλάκωσε φορτηγό.

Φρικτό θάνατο βρήκαν δύο εργάτες όταν μετά από υποχώρηση του εδάφους τους καταπλάκωσε φορτηγό. Πρόκειται για τους Γεράσιμο Βανδώρο, 42 χρόνων και Νίκο Θεόφιλο, 40 χρόνων, που εργάζονταν σε αγωγό ομβρίων υδάτων στην Ανθούσα. Οπως έγινε γνωστό, από τη βροχή υποχώρησε το έδαφος και καταπλακώθηκαν από διερχόμενο φορτηγό.

Τρισάγιο στο Μαουτχάουζεν τέλεσε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Τη μνήμη των 3.700 Ελλήνων και άλλων 119.000 κρατουμένων που θανατώθηκαν στη διάρκεια του Β'Παγκοσμίου Πολέμου στο ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης στο Μαουτχάουζεν της Ανω Αυστρίας, τίμησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, τελώντας σήμερα τρισάγιο και καταθέτοντας στεφάνι στο κεντρικό μνημείο του στρατοπέδου. Η ιστορικής σημασίας επίσκεψη του προκαθήμενου της Ορθοδοξίας στον τόπο του μαρτυρίου στο Μαουτχάουζεν, έγινε στη διάρκεια σταθμού του "πλωτού" οικολογικού συνεδρίου για τη σωτηρία του Δούναβη, στο οποίο προεδρεύει ο Βαρθολομαίος και συμμετέχουν 150 επιστήμονες και θεολόγοι από ολόκληρη την Ευρώπη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα του επιτρέψει να ελπίζει σε πρόκριση στους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ, ο Ολυμπιακός ταξίδεψε σήμερα για το Μόλντε της Νορβηγίας, όπου την Τετάρτη θα αντιμετωπίσει την τοπική ομάδα. Εάν οι ερυθρόλευκοι δεν νικήσουν τότε θα πρέπει να κυνηγήσουν την πρόκριση στο Μπερναμπέου κόντρα στην πανίσχυρη Ρεάλ. Στον αγωνιστικό τομέα ο Μπάγιεβιτς δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα και θα στηριχθεί στους Τζιοβάνι και Ζάχοβιτς, ενώ θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί και ο Καραπιάλης, που βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα.

Εξι ΠΑΕ Α' Εθνικής κλήθηκαν σε απολογία, την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου, για επεισοδιακή συμπεριφορά οπαδών, παραγόντων τους και παικτών τους. Το πιο βαρύ κατηγορητήριο αντιμετωπίζει η ΑΕΚ για τον αγώνα της με τον Ηρακλή, αφού αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι από αντικείμενο που πέταξε οπαδός της τραυματίστηκε ο διαιτητής Παπίλιας. Σε απολογία κλήθηκαν ακόμη για τους μεταξύ τους αγώνες Καβάλα-Ολυμπιακός, ΟΦΗ-Προοδευτική και Πανιώνιος, για το παιχνίδι με τον Αρη.

Με τέρμα του Ζαχαρόπουλου στο 90`, η Καλλιθέα νίκησε στην έδρα της με 2-1 τον Πανσερραϊκό, σε αγώνα με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 5ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας. Ακόμη, ο Εθνικός Κατερίνης σε αγώνα για την 6η ημέρα της Γ` Εθνικής κατηγορίας, επικράτησε στην έδρα του με 4-1 της Νεάπολης.

Ο Γιάννης Γιαννούλης αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας. Ο σέντερ του ΠΑΟΚ συγκέντρωσε 73 βαθμούς και τον ακολούθησε ο φόργουορντ του Παναθηναϊκού, Τζόνι Ρότζερς με 54.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,72 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 513,79, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 292,82, ελβετικό φράγκο προς 210,46, τη λίρα Κύπρου προς 576,54, δολάριο Καναδά προς 207,14, δολάριο Αυστραλίας 197,81, το γερμανικό μάρκο προς 170,86, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,25, γαλλικό φράγκο προς 50,94, και το ευρώ προς 334,17 δραχμές.

Υπό το βάρος των αρνητικών εξελίξεων στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την Παρασκευή, η ψυχολογία των επενδυτών στη Σοφοκλέους ήταν σήμερα ιδιαίτερα αρνητική με αποτέλεσμα οι τιμές των μετοχών να καταγράψουν μεγάλες απώλειες. Χρηματιστηριακοί παράγοντες κρίνουν το μέγεθος της πτώσης υπερβολικό τη στιγμή που στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια η πτώση κινήθηκε σε "λογικά" πλαίσια. Με τις μεγαλύτερες απώλειες στο "πλαφόν" πτώσης έκλεισαν οι μετοχές των Λήζινγκ και των Ασφαλειών. Η τιμή 240 μετοχών έκλεισε στο "Limit down" ενώ μόλις 18 μετοχές κατόρθωσαν να συγκεντρώσουν το επενδυτικό ενδιαφέρον και να κινηθούν ανοδικά. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών στη διάρκεια των συναλλαγών κατρακύλησε έως τα επίπεδα των 5.356 μονάδων, όταν κατέγραφε απώλειες έως και 7,47%, για να σταθεροποιηθεί στη συνέχεια στην περιοχή των 5.400 μονάδων.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και καταγίδες κατά τόπους ισχυρές θα σημειωθούν αύριο σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ το απόγευμα από τα δυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 13 έως 19 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 16 με 24 και στο Αιγαίο 18 με 26 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική προβλέπεται βροχή και καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς. Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, ανέμους ασθενείς μέχρι μέτριους και θερμοκρασία 14 με 18 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 18 October 1999 - 18:00:16 UTC