Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επίσκεψη Κ.Σημίτη στον πρώτο καταυλισμό σεισμοπαθών.
- Διαδικασία υποβολής αιτήσεων για χορήγηση επιδόματος ενοικίασης.
- Την Πέμπτη στην Αθήνα η θαυματουργή εικόνα του Αξιον Εστί.
- Διαψεύδει η κυβέρνηση και πάλι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.
- Ο Παπαντωνίου βάζει τις τελευταίες... πινελιές στον προϋπολογισμό.
- Δηλώσεις Δ.Ρέππα περί τρομοκρατίας.
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορειας στη Δράμα.
- Στο Μόντρεαλ για την επέτειο του "ΟΧΙ", ο Δ.Αβραμόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επίσκεψη Κ.Σημίτη στον πρώτο καταυλισμό σεισμοπαθών.

Αμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η μετεγκατάσταση των σεισμοπαθών, σε μονιμότερες κατοικίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε τον πρώτο καταυλισμό λυομένων σπιτιών στη Μεταμόρφωση. Ο κ. Σημίτης χαρακτήρισε τη θεομηνία του σεισμού ως τη μεγαλύτερη των τελευταίων 100 χρόνων στην Ελλάδα, και απηύθυνε έκκληση στους σεισμοπαθείς να κάνουν χρήση του επιδόματος ενοικίασης και συγκατοίκησης, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασής τους, όσο το δυνατόν συντομότερα.

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων για χορήγηση επιδόματος ενοικίασης.

Την Τετάρτη ξεκινά η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για τη χορήγηση επιδόματος ενοικίασης και του βοηθήματος συγκατοίκησης. Οι αιτήσεις θα υποβάλονται στα αρμόδια γραφεία, που θα λειτουργούν σε 22 δήμους. Το υπουργείο Ανάπτυξης θα καταγράφει κάθε εβδομάδα όλα τα ελεύθερα προς ενοικίαση διαμερίσματα, στις πληγείσες από το σεισμό περιοχές, ώστε να παρακολουθεί την αγορά κατοικίας και να αποφευχθούν κρούσματα κερδοσκοπίας. Στο Αυτόφωρο οδηγείται ο Κων. Σαμαρτζής, ιδιοκτήτητης εταιρίας κέτερινγκ για διάθεση αλλοιωμένων φαγητών.

Την Πέμπτη στην Αθήνα η θαυματουργή εικόνα του Αξιον Εστί.

Την Πέμπτη θα μεταφερθεί από το Αγιο Ορος στην Αθήνα, η θαυματουργή εικόνα του Αξιον Εστί. Οι Αγιορείτες μοναχοί αποφάσισαν την έξοδο της σημαντικότερης εικόνας της Αθωνικής Πολιτείας, αλλά και της Ορθοδοξίας, εκτιμώντας πως αυτό θα αποτελούσε μια ουσιαστική κίνηση για την τόνωση του ηθικού των σεισμοπαθών της Αττικής, αλλά και την οικονομική ενίσχυσή τους, καθώς υπολογίζεται ότι θα συγκεντρωθούν σημαντικά ποσά από τα φιλοδωρήματα των πιστών.

Διαψεύδει η κυβέρνηση και πάλι τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών.

Διέψευσε για άλλη μια φορά η κυβέρνηση τα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος χαρακτήρισε περίεργες τις φήμες ότι ο ίδιος πρότεινε εκλογές το Φεβρουάριο. Ο Κώστας Καραμανλής ζήτησε από τους τομεάρχες του κόμματος να είναι σε εγρήγορση και συστράτευση, ενώ ο εκπρόσωπος του κόμματος εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού προσωπικά, κάνοντας λόγο για διαλυμένο κράτος, ενώ για τον κ. Σημίτη είπε πως το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι ο εαυτός του.

Ο Παπαντωνίου βάζει τις τελευταίες... πινελιές στον προϋπολογισμό.

Τις τελευταίες πινελιές στον προϋπολογισμό του 2000, αναμένεται να βάλουν αύριο ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνάντηση αυτή θα εξεταστεί η πορεία της οικονομίας και κυρίως θέματα που αφορούν την αποκλιμάκωση του πληθωρισμού και την ταυτόχρονη πορεία των επιτοκίων, θέματα που έχουν άμεση σχέση με την αίτηση που θα υποβάλει η χώρα μας για ένταξή της στην ΟΝΕ.

Δηλώσεις Δ.Ρέππα περί τρομοκρατίας.

Διέψευσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τις πληροφορίες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ζήτησαν, κατά την επίσκεψη του υπουργού Δημόσιας τάξης, κ. Χρυσοχοϊδη στην Ουάσιγκτον, το Ντί Εν Εϊ, από τις αναλύσεις αίματος που βρέθηκαν στον τόπο της επίθεσης της 17 Νοέμβρη, κατά της οικίας του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα. Ο κ. Ρέππας δήλωσε ότι υπάρχει συμφωνία για συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα τρομοκρατίας και πρόσθεσε ότι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την προσπάθεια καταβάλλει η Ελλάδα και τα αποτελέσματα που έχει στον τομέα αυτό.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορειας στη Δράμα.

Κύκλωμα που προωθούσε νεαρές γυναίκες από τη Ρουμανία στη Δράμα και σε άλλες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας, εξαρθρώθηκε από τις αρχές. Συνελήφθη ένα άτομο και αναζητούνται άλλα δύο. Στην Πεντέλη, συνελήφθη τούρκος δουλέμπορος, τη στιγμή που αποβίβαζε από νταλίκα που οδηγούσε 42 Ιρακινούς λαθρομετανάστες, οι οποίοι είχαν πληρώσει 2.200 δολάρια ο καθένας για να τους μεταφέρει από την Κωνσταντινούπολη στην Αθήνα.

Στο Μόντρεαλ για την επέτειο του "ΟΧΙ", ο Δ.Αβραμόπουλος.

Το Μόντρεαλ πρόκειται να επισκεφθεί ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος από 29-31 Οκτωβρίου, προκειμένου να παραστεί στις επετειακές εκδηλώσεις της ελληνικής κοινότητας Μόντρεαλ για το έπος του 40. Παράλληλα, ο δήμαρχος Αθηναίων έχει αποδεχθεί πρόσκληση του δημάρχου Μόντρεαλ Πιέρ Μπρουκ να παρευρεθεί στα επίσημα εγκαίνια του πάρκου Αθήνα, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της περιοχής Παρκ Εξτένσιον, οπου ζουν κυρίως έλληνες. Ο κ.Αβραμόπουλος θα είναι και ο κυριος ομιλιτής στο τιμητικό γεύμα της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ για την επέτειο του "ΟΧΙ", που θα γίνει σε συνεργασία με τους Μακεδονικούς Συλλόγους και το Σύλλογο Αντιστασιακών 1940-41.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην κρισιμότερη εβδομάδα έχει μπει η διαδικασία για την εξεύρεση λύσης στο γηπεδικό πρόβλημα της ΑΕΚ, μετά την σοβαρότατη ζημιά που υπέστη το Στάδιο της Νέας Φιλαδέλφειας από τον πρόσφατο καταστροφικό σεισμό της Πάρνηθας. Η διοίκηση της Ενωσης προτείνει και προς το παρόν βρίσκει σύμμαχό της την Πολιτεία, να επισκευαστεί το Στάδιο Ν.Γκούμας ώστε να χρησιμοποιηθεί προσωρινά και να αρχίσει παράλληλα η κατασκευή ενός σύγχρονου -πέντε αστέρων- σταδίου, χωρητικότητας 40.000 και πλέον θεατών στη Νέα Ιωνία, εκεί που σήμερα είναι το γήπεδο του τοπικού Ικάρου, ιδιοκτησίας του Δήμου, ο οποίος συμφωνεί με την ιδέα αυτή. Ωστόσο, οι συζητήσεις ανάμεσα στην ΑΕΚ, την Πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς βρίσκονται σε εξέλιξη αν και θεωρείται απίθανο να μπουν εμπόδια στο εγχείρημα αυτό, τη στιγμή μάλιστα που τα περισσότερα χρήματα για την κατασκευή του γηπέδου, το οποίο θα ενταχθεί στην Ολυμπιάδα του 2004, θα τα επιβαρρυνθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ.

Φτωχότερο έγινε από σήμερα το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού ο Γιώργος Δέδες άφησε την τελευταία του πνοή, μη μπορώντας να κερδίσει τη σκληρή και άνιση μάχη με την επάρατη νόσο. Γεννημένος στις 15/12/1925 διετέλεσε πρόεδρος της ΕΠΑΕ (1981-1983 και 1989-1997), ενώ από το 1969 έως το 1974 ήταν πρόεδρος της ΕΠΟ. Επίσης, από τον Μάιο του 1974 ήταν εκπρόσωπος της UEFA στην εκτελεστική επιτροπή της FIFA. Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη (15:00) από τον Αγιο Τρύφωνα Παλλήνης.

Ο Ιωάννης Μελισσανίδης προκρίθηκε στους τελικούς του αλματος και του εδάφους και ο Δημήτρης Ταμπάκος στον τελικό των κρίκων, στο 34ο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής που διεξάγεται στο Τιανγίν της Κίνας. Οι δύο πρωταθλητές μας, θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την κατάκτηση μεταλλίων. Η πιό υψηλή βαθμολογία Ελληνα αθλητή ήταν το 9,737 του Μελισσανίδη στο άλμα, που τον έφερε στην 3η θέση, ενώ την ίδια θέση κατέλαβε και ο Ταμπάκος στους κρίκους με 9.637 βαθμούς.

Κοντά στον Νίκο Οικονόμου και τον Ευθύμη Ρεντζιά θα βρεθούν αυτή την εβδομάδα ο ομοσπονδιακός προπονητής και ο έφορος των εθνικών ομάδων. Οι Κώστας Πετρόπουλος και Γιώργος Κολοκυθάς θα επισκεφθούν την Μπολόνια όπου θα παρακολουθήσουν τον Οικονόμου στον αυριανό αγώνα Κίντερ Μπολόνια- Νόρκεπινγκ και στη συνεχεία θα μεταβούν στη Βαρκελώνη για να συναντήσουν τον Ρεντζιά. Στόχος τους είναι να συζητήσουν μαζί τους ενόψει των υποχρεώσεων της εθνικής για το Ευρωμπάσκετ του 2001.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 313,32 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 519,01, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 293,64, ελβετικό φράγκο προς 208,96, τη λίρα Κύπρου προς 577,02, δολάριο Καναδά προς 212,74, δολάριο Αυστραλίας 204,69, το γερμανικό μάρκο προς 170,38, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, γαλλικό φράγκο προς 50,80, και το ευρώ προς 333,24 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά κατά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου, αν και αρχικώς ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε κατώτερη τιμή στις 5.831 μονάδες, όταν σημείωνε απώλειες έως και 1,60%. Η αγορά επηρεάστηκε αρχικώς αρνητικά από τις εξελίξεις στην ΑΓΕΤ-Ηρακλής, για να εκδηλωθεί στη συνέχεια αγοραστικό ενδιαφέρον κυρίως για "ισχυρά" και "μεσαία" χαρτιά των Βιομηχανιών, με αποτέλεσμα η αγορά να ισορροπήσει. Οι περιφερειακές μετοχές όμως εξακολούθησαν να συγκεντρώνουν το μεγαλύτερο δυνατό συναλλακτικό ενδιαφέρον, ενώ σημαντική "πίεση" δέχθηκαν οι μετοχές των εταιρειών οι οποίες "εμπλέκονται" στην υπόθεση της ΑΓΕΤ-Ηρακλής. Τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι μετοχές των κατασκευαστικών εταιρειών και των τραπεζών, ενώ τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Λήζινγκ και των εταιριών Συμμετοχών. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.972,75 μονάδες, έναντι 5.926,08 μονάδων της προηγούμενης, καταγράφοντας μικρή άνοδο 46,67 μονάδων ή σε ποσοστό 0,79%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν λίγες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι και στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 6 έως 25 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 10 με 28 και στο Αιγαίο από 15 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με ανέμους μέτριους και τοπικά ισχυρούς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 μέχρι 27 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία από 12 μέχρι 24 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 11 October 1999 - 19:00:16 UTC