Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-10-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 10/10/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μέτρα κυβέρνησης για μετεγκατάσταση αστέγων από το σεισμό.
- Καταγραφή ζημιών από τα συνεργεία.
- Εξι νεκροί και ένας τραυματίας σε τροχαίο.
- Εσωκομματικά προβλήματα στη ΝΔ.
- Ενστάσεις για την πώληση της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ.
- Στο αυτόφωρο Δράμας ο γυμνασιάρχης.
- Εργασίες πρώτου συνέδριου των "Φιλελευθέρων".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μέτρα κυβέρνησης για μετεγκατάσταση αστέγων από το σεισμό.

Μάχη με το χρόνο δίνει η κυβέρνηση για τη μετεγκατάσταση των αστέγων που ζούν στις σκηνές, στα κοντέϊνερ, τα λυόμενα και σε ενοικιαζόμενα σπίτια, ή πλοία, πριν έλθει ο χειμώνας και επιδεινώσει ακόμη περισσότερο την κατάσταση. Ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Φλωρίδης αποκάλυψε ότι η κυβέρνηση έχει ολοκληρωμένο σχέδιο για την επίταξη των περίπου 4.500 ξενοίκιαστων σπιτιών, που έχουν καταγραφεί, εφόσον δεν αποδώσουν τα μέτρα στέγασης.

Καταγραφή ζημιών από τα συνεργεία.

Μάχη με το χρόνο, δίνουν όμως και τα συνεργεία για την καταγραφή των ζημιών σε σπίτια και καταστήματα σε 33 δήμους της Αττικής που επλήγησαν από το σεισμό. Η καταγραφή ολοκληρώνεται αύριο και με βάση αυτή θα αρχίσει η διαδικασία αποζημίωσης, αλλά και ανασυγκρότησης της περιοχής. Τις σεισμόπληκτες περιοχές επισκέφθηκαν σήμερα οι πρωταθλητές μας του στίβου και μοίρασαν στα παιδιά δώρα της Γιούνισεφ.

Εξι νεκροί και ένας τραυματίας σε τροχαίο.

Εξι νεκροί και ένας τραυματίας είναι ο τραγικός απολογισμός τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε χθες τα μεσάνυχτα, στην εθνική οδό Αθηνών- Λάρισας, κοντά στον κόμβο του Βελεστίνου. Δύο ΙΧ συγκρούσθηκαν μετωπικά και το ένα τυλίχθηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα οι τέσσερις επιβάτες του να απανθρακωθούν. Στη Νέα Ιωνία Θεσσαλονίκης, νταλίκα συγκρούσθηκε με ΙΧ με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ο 30χρονος Αγγελος Σιαμινός. Ο οδηγός της νταλίκας εξαφανίσθηκε.

Εσωκομματικά προβλήματα στη ΝΔ.

Σε πονοκέφαλο για την ηγεσία της ΝΔ εξελίσσεται η προεδρική εκλογή καθώς μετά τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν μεγάλη αποδοχή του κ. Στεφανόπουλου, από το εκλογικό σώμα, διεγραμμένοι βουλευτές και κορυφαία στελέχη της παράταξης, τάσσονται κατά των πρόωρων εκλογών. Υπέρ της επανεκλογής Στεφανόπουλου τάσσονται με σημερινές δηλώσεις τους ο δήμαρχος Αθηναίων Δημήτρης Αβραμόπουλος, και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Κοντογιαννόπουλος και Νίκος Κάκαλος. Ο τελευταίος μάλιστα δεν αποκλείει τη δημιουργία νέου κόμματος από το Γ. Σουφλιά.

Ενστάσεις για την πώληση της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ.

Στη δικαιοσύνη, αλλά και στα αρμόδια κοινοτικά όργανα, θα προσφύγει ο όμιλος των ελληνικών εταιριών που διεκδικούσε την αγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ και των Τσιμέντων Χαλκίδας, από την Ιταλική Καλτσεμέντο. Η Ιταλική εταιρία προχώρησε στην πώληση στην Αγγλική εταιρία Μπλού Σερκλ, παρά το γεγονός ότι η ελληνική πρόταση ήταν μεγαλύτερη κατά περίπου 30 δις δρχ.

Στο αυτόφωρο Δράμας ο γυμνασιάρχης.

Στο αυτόφωρο της Δράμας αναμένεται να δικαστεί αύριο ο γυμνασιάρχης Κώστας Ξανθόπουλος, 51 ετών, εναντίον του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για αποπλάνηση ανηλίκου. Η δίωξη ασκήθηκε ύστερα από μήνυση που κατέθεσαν εναντίον του γονείς 14χρονης μαθήτριας, η οποία κατήγγειλε ότι την παρενοχλούσε σεξουαλικά. Ο ίδιος πάντως αρνείται τις κατηγορίες και κάνει λόγο για πλεκτάνη.

Εργασίες πρώτου συνέδριου των "Φιλελευθέρων".

Μία σειρά από ρηξικέλευθες προτάσεις, υιοθέτησε το πρώτο συνέδριο του κόμματος των "Φιλελευθέρων". Το συνέδριο ψήφισε για πλήρη διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους, κατάργηση της καθολικής δωρεάν παιδείας άρση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων και αποποινικοποίηση της χρήσης όλων των ναρκωτικών ουσιών. Οι Φιλελεύθεροι στηρίζουν την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, την αμοιβαία μείωση των εξοπλισμών Ελλάδας και Τουρκίας και προώθηση του επαγγελματικού στρατού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την παράδοση που τον ήθελε να μην φεύγει νικητής από το ΣΕΦ τα τελευταία οκτώ χρόνια, έσπασε ο Αρης. Με ζώνη άμυνα που δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να εφαρμόσει σωστά ούτε ένα επιθετικό σύστημα, οι "κίτρινοι" του Σούλη Μαρκόπουλου έκαναν την έκπληξη και νίκησαν μέσα στο ΣΕΦ τους ``ερυθρόλευκους`` με 74-68 σε αγώνα για την 3η ημέρα της Α1. Μια νίκη που ήταν η πρώτη για τον Αρη μετά από 13 σερί ήττες μέσα στο άνδρο του Ολυμπιακού.

Αποδίδοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο, η εθνική μας ομάδα ολοκλήρωσε με νίκη τις υποχρεώσεις της στον 2ο προκριματικό όμιλο του EURO 2000, αφού επικράτησε στο Μάριμπορ της Σλοβενίας με 3-0. Τον αγώνα παρακολούθησαν περίπου 2.500 θεατές, ενώ τα τέρματα της εθνικής μας πέτυχαν οι Τσάρτας (39`), Γεωργιάδης (42`) και Νικολαϊδης (80`).

Αρκετές εκπλήξεις επεφύλασσε η 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, με τον ΠΑΟΚ να υφίσταται οδυνηρή ήττα στο Αλεξάνδρειο από το Μαρούσι με 78-74. Μεγάλες νίκες σημείωσαν η Νήαρ Ηστ εκτός έδρας επί του Ηρακλείου με 84-82 στην παράταση (κ.α. 69-69), ο Πανιώνιος επί του Εσπερου στην Καλλιθέα με 83-72 επίσης στην παράταση (κ.α. 69-69) και η Δάφνη επί του Σπόρτιγκ στα Πάτήσια με 85-83. Ακόμη, ο Ηρακλής νίκησε το Περιστέρι με 75-72.

Εκπρόσωποι της αυστριακής ομάδας Γκράτσερ, με την οποία θα παίξει ο Παναθηναϊκός στο Β' γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, ήρθαν στην Αθήνα για τη διευθέτηση λεπτομερειών των δύο αγώνων.Ο αγώνας στο Γκρατς (21/10) θ' αρχίσει 21.30 ώρα Ελλάδας, ενώ οι ''πράσινοι'' την προηγούμενη θα γυμναστούν στις 20.15. Εξάλλου η αποστολή της αυστριακής ομάδας θα έρθει στην Αθήνα για το επαναληπτικό παιχνίδι στις 3/11 με πτήση τσάρτερ και οι παίκτες της θα γυμναστούν το πρωί του αγώνα (4/11).

Στο φάιναλ φορ του κυπέλλου Ελλάδας (22-23 Απριλίου) προκρίθηκε η ομάδα μπάσκετ γυναικών του Παναθηναϊκού, που επικράτησε με 64-59 του Σπόρτιγκ στο μεγάλο ντέρμπι των προημιτελικών. Ηταν και ο μοναδικός αγώνας στον οποίο οι γηπεδούχοι επικράτησαν, αφού στους άλλους τρεις "μίλησαν" οι φιλοξενούμενοι. Συγκεκριμένα, ο Απόλλων Πτολεμαϊδας συνέτριψε 72-52 την Ακαδημία η ΜΕΝΤ νίκησε 66-63 τον Αστέρα Εξαρχείων και ο Πανσερραϊκός που επικράτησε εύκολα 67-43 της Αγίας Παρασκευής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,40 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 515,66, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 290,81, ελβετικό φράγκο προς 209,09, τη λίρα Κύπρου προς 577,02, δολάριο Καναδά προς 212,09, δολάριο Αυστραλίας 205,31, το γερμανικό μάρκο προς 170,42, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,21, γαλλικό φράγκο προς 50,81, και το ευρώ προς 333,32 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, εκτός από τα Ανατολικά και Νότια, όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι ανεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά μέτριοι και πρόσκαιρα το πρωί ισχυροί, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 6 εως 22 βαθμούς, στα δυτικά απο 11 εως 27 και στην υπόλοιπη χώρα απο 12 εως 25 βαθμούς κελσίου. Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 15 με 24 βαθμούς, θα έχει αύριο η Αττική. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, οι άνεμοι μέτριοι και πρόκαιρα ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 μέχρι 21 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 10 October 1999 - 17:00:16 UTC