Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Καθησυχαστικοί κυβέρνηση και σεισμολόγοι. Επικρίνουν το ΒΑΝ.
- Ευνοϊκή τροπολογία για σεισμόπληκτους.
- Με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι και η χορήγηση του επιδόματος.
- Διαβεβαιώσεις Αρσένη για σύντομη αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία.
- Παραμένει ασύλληπτος ο παιδοκτόνος Νίκος Μεταξάκης.
- Στην Αθήνα απο χθες τα αποτελέσματα του μαύρου κουτιού του Φάλκον.
- Τη βούλησή του για επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο Κλίντον.
- Εκατόμβη θυμάτων στην Ταϊβάν απο τον καταστροφικό σεισμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός έχασε στην Πορτογαλία από την Πόρτο με 2-0.
- Νίκη της ΑΕΚ και του Ηρακλή στο Κύπελλο Σαπόρτα.
- Ο Βασίλης Δανιήλ, κάλεσε τον Βασίλη Τσάρτα, στην εθνική ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Καθησυχαστικοί κυβέρνηση και σεισμολόγοι. Επικρίνουν το ΒΑΝ.

Εντονες αντιδράσεις προκαλούν οι προβλέψεις του ΒΑΝ για ενδεχόμενο νέο σεισμό με επίκεντρο την Πάρνηθα τις επόμενες εβδομάδες, αλλά και η εμπλοκή του διευθυντή του Ινστιτούτου Σεισμολογίας της Ουψάλας, Οτα Κουλχάνεκ. Ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι κανείς στον κόσμο δεν έχει προβλέψει σεισμό με χρόνο, τόπο και μέγεθος. Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου κ. Σταυρακάκης κατηγόρησε τον κ. Κουλχάνεκ για προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και χαρακτήρισε "ασυναρτησίες" τις προβλέψεις του ΒΑΝ.

Ευνοϊκή τροπολογία για σεισμόπληκτους.

Απαλλάσσεται από το φόρο εισοδήματος, τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις το ποσό της επιδότησης ενοικίου ή συγκατοίκησης για την εξασφάλιση στέγης μέχρι την οριστική επισκευή ή ανακατασκευή των κατοικιών τους στους ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές, των οποίων οι οικίες επλήγησαν από το σεισμό. Σχετική τροπολογία κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Με εντατικούς ρυθμούς οι έλεγχοι και η χορήγηση του επιδόματος.

Σε αλλεπάλληλες συσκέψεις για την επιτάχυνση των προσπαθειών επούλωσης των πληγών του σεισμού και της ταχύτερης χορήγησης βοήθειας στους σεισμόπληκτους, θα προεδρεύσει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Συγκεκριμένα, με τους νομάρχες της Αττικής και την ΤΕΔΚΝΑ. Απο τους ελέγχους του ΥΠΕΧΩΔΕ 10.000 σπίτια έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα και 42.000 κίτρινα. Επίσης, έχουν δοθεί 21.000 σκηνές, ενώ μέχρι την Παρασκευή εγκαθίστανται 50 ακόμη κοντέϊνερς. Το επίδομα των 200.000 δρχ. έχουν λάβει εως τώρα 70.000 δικαιούχοι.

Διαβεβαιώσεις Αρσένη για σύντομη αποκατάσταση ζημιών στα σχολεία.

Μέχρι τέλος της προσεχούς εβδομάδος θα λειτουργεί κανονικά το 90% των σχολείων της Αττικής, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας. Ο κ. Αρσένης απέδωσε σε πολιτικές σκοπιμότητες, που θα πέσουν στο κενό τις κινητοποιήσεις που εξήγγειλε από τις αρχές Οκτωβρίου, ομάδα μαθητών που αυτοαποκαλείται συντονιστική επιτροπή αγώνα. Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι οι εγγραφές των εισαχθέντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ θα γίνουν από 27 Σεπτεμβρίου μέχρι 8 Οκτωβρίου.

Παραμένει ασύλληπτος ο παιδοκτόνος Νίκος Μεταξάκης.

Ασύλληπτος παραμένει ο 40χρονος παιδοκτόνος, Νίκος Μεταξάκης, ο οποίος με μια πρωτοφανή ενέργεια, που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη της Κρήτης, αλλά και το πανελλήνιο, δηλητηρίασε τα 3 από τα 4 ανήλικα παιδιά του και στη συνέχεια τα πέταξε στον ποταμό Αλμυρό του Ηρακλείου, όπου τα ανέσυραν νεκρά αστυνομικοί. Αργά το βράδυ οι αστυνομικοί εντόπισαν το ΙΧ του δράστη σταθμευμένο στην περιοχή Κοκίνη Χάνι, αλλά ο ίδιος είναι εξαφανισμένος.

Στην Αθήνα απο χθες τα αποτελέσματα του μαύρου κουτιού του Φάλκον.

Εφθασαν χθές απο τη Γερμανία τα αποτελέσματα απο την εξέταση του μαύρου κουτιού του κυβερνητικού Φάλκον. Τρείς εμπειρογνώμονες, μεταξύ των οποίων και δύο στελέχη της αρμόδιας υπηρεσίας των ΗΠΑ, θα εκτιμήσουν τα στοιχεία και θα συντάξουν το πόρισμα για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας που στοίχισε τη ζωή σε επτά άτομα, μεταξύ των οποίων ήταν και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης. Στο μεταξύ, αναμένονται τα αποτελέσματα της αρμόδιας επιτροπής του Βουκουρεστίου.

Τη βούλησή του για επίλυση του Κυπριακού εξέφρασε ο Κλίντον.

Τη διαβεβαίωση ότι θα βοηθήσει όσο μπορεί για την επίλυση του Κυπριακού έδωσε ο πρόεδρος Κλίντον στον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου, σε ολιγόλεπτη συνομιλία που είχαν στο περιθώριο της ΓΣ του ΟΗΕ. Ο κ. Κλίντον τόνισε ότι θέλει να φανεί χρήσιμος καθώς πλησιάζει και η επικείμενη επίσκεψή του στην περιοχή. Ο κ. Παπανδρέου του επισήμανε ότι το χρονικό διάστημα μέχρι την επίσκεψή του σε Αθήνα και Αγκυρα προσφέρεται για να ασκηθούν πιέσεις προς την τουρκική πλευρά για την άρση της αδιαλλαξίας του Ντενκτάς.

Εκατόμβη θυμάτων στην Ταϊβάν απο τον καταστροφικό σεισμό.

Νέα ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλόνισε σήμερα την Ταϊβάν. Το επίκεντρο της ήταν το ίδιο με αυτό του φονικού σεισμού των 7,6 Ρίχτερ, που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας (ώρα Ελλάδος). Μέχρι σήμερα έχουν σημειωθεί 2.000 μετασεισμοί- δεκάδες των οποίων ήταν μεγέθους 5 βαθμών. Τουλάχιστον 1.700 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, 4.000 έχουν τραυματιστεί, ενώ περισσότερα από 2.800 είναι εγκλωβισμένα στα ερείπια δεκάδων κτιρίων που κατέρρευσαν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός έχασε στην Πορτογαλία από την Πόρτο με 2-0.

Πιό δύσκολα είναι τώρα τα πράγματα για τον Ολυμπιακό και την πρόκριση της ελληνικής ομάδας στους ``16`` του τσάμπιονς λιγκ. Μετά από μία απογοητευτική εμφάνιση, οι ``ερυθρόλευκοι`` έχασαν στην Πορτογαλία από την Πόρτο με 2-0 και έμειναν πίσω στον ``κυνήγι`` της πρόκρισης. Στον άλλο αγώνα του Ε'ομίλου,η Ρεάλ συνέτριψε στην Μαδρίτη την Μόλντε με 4- 1.

Νίκη της ΑΕΚ και του Ηρακλή στο Κύπελλο Σαπόρτα.

Δυο νίκες σε ισάριθμους αγώνες πέτυχαν οι εκπρόσωποί μας στην πρεμιέρα του Κυπέλλου Σαπόρτα. Η ΑΕΚ, σαν σε προπόνηση, συνέτριψε με 88-51 στο ΟΑΚΑ τη φιλανδική Χόνκα, ενώ ο Ηρακλής παρά το ότι βρέθηκε στο ημίχρονο να χάνει με 37-32 τελικά νίκησε εκτός έδρας την Σλοβακοφάρμα Πέζινοκ με 64- 52.

Ο Βασίλης Δανιήλ, κάλεσε τον Βασίλη Τσάρτα, στην εθνική ανδρών.

Μετά από αρκετούς μήνες απουσίας και "κόντρας" με την ΕΠΟ και τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς, ο Βασίλης Τσάρτας κλήθηκε στην εθνική ανδρών. Ο Βασίλης Δανιήλ, προφανώς εντυπωσιασμένος από την απόδοση του Τσάρτα με την Σεβίλη, κάλεσε τον διεθνή μέσο για τους αγώνες με την Αλβανία (6/10) και την Σλοβενία (9/10) για το EURO 2000. Ακόμη, ο Δανιήλ κάλεσε και τους Μαχλά (Αγιαξ), Νταμπίζα (Νιούκαστλ), Ζαγοράκη (Λέστερ), Κωσταντινίδη (Χέρτα) και Γεωργάτο (Ιντερ).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,66 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 518,70, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 304,62, ελβετικό φράγκο προς 206,76, τη λίρα Κύπρου προς 574,49, δολάριο Καναδά προς 215,68, δολάριο Αυστραλίας 205,94, το γερμανικό μάρκο προς 169,69, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,14, γαλλικό φράγκο προς 50,59 και το ευρώ προς 331,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα και μόνο στα βορειοδυτικά θα υπάρχουν νεφώσεις και στα δυτικά θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νότιοι, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 17 με 28, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 32 και στο Αιγαίο 20 με 28 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό με λίγες παροδικές νεφώσεις, μέτριοι βοριάδες και θερμοκρασία 20 με 32 και 17 με 27 βαθμούς, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 22 September 1999 - 7:01:09 UTC