Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-09-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/09/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τους 122 οι νεκροί απο το σεισμό.
- Μεγάλες ζημιές υπέστη το 50% των κατοικιών.
- Συσκέψεις για τον καλύτερο συντονισμό των φορέων.
- Σήμερα η συνάντηση πρωθυπουργού - προέδρου ΝΔ.
- Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μετεξεταστέους μαθητές της Β' Λυκείου.
- Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο.
- Σε θετικό κλίμα η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σήμερα ο αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακού - ΑΕΚ στο ΣΕΦ.
- Η ΑΕΚ νίκησε σε φιλικό με 2-1, στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο.
- Ο Παναθηναϊκός στη Παιανία νίκησε τον Απόλλωνα με 3-2.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τους 122 οι νεκροί απο το σεισμό.

Εξανεμίζονται όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες για τους αγνοούμενους στα ερείπια των κτιρίων που κατέρρευσαν. Οι νεκροί απο το σεισμό έφθασαν ήδη τους 122. Οι σεισμολόγοι διέψευσαν κατηγορηματικά τις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες περί επικείμενου μεγάλου σεισμού και προκάλεσαν αναστάτωση στις σεισμόπληκτες περιοχές. Απο το υπουργείο Εθνικής Αμυνας ανακοινώθηκε σειρά μέτρα για τους στρατεύσιμους και υπο κατάταξη νέους των σεισμόπληκτων περιοχών.

Μεγάλες ζημιές υπέστη το 50% των κατοικιών.

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι έλεγχοι των κτιρίων απο τα ειδικά συνεργεία του ΥΠΕΧΩΔΕ. Μέχρι αύριο θα έχουν ελεγχθεί 70.000 σπίτια. Ηδη έχουν ολοκληρωθεί οι έλεγχοι σε πολλούς απο τους Δήμους που επλήγησαν περισσότερο όπως στα Ανω Λιόσια, τη Φυλή και το Ζεφύρι. Απο τα σπίτια που ελέγχθηκαν μέχρι στιγμής το 11% κρίθηκαν κατεδαφιστέα και το 39% επισκευάσιμα. Παράλληλα, έχουν οργανωθεί πλήρως εξοπλισμένοι καταυλισμοί, ενω συνεχίζεται η διανομή των σκηνών.

Συσκέψεις για τον καλύτερο συντονισμό των φορέων.

Αλλεπάλληλες συσκέψεις στις 4 νομαρχίες της Αττικής πραγματοποιήθηκαν χθες υπο την προεδρία της υπουργού, Βάσως Παπανδρέου και τη συμμετοχή συναρμόδιων υπουργών, νομαρχών και δημάρχων. Αντικείμενο των συσκέψεων, ο καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στους φορείς που εμπλέκονται για την επούλωση των πληγών που άφησε ο καταστροφικός σεισμός.

Σήμερα η συνάντηση πρωθυπουργού - προέδρου ΝΔ.

Με τη συνάντηση που θα έχει σήμερα με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κώστα Καραμανλή, ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, ολοκληρώνει τον κύκλο των επαφών του με τους αρχηγούς των κομμάτων για την έκταση των καταστροφών απο το σεισμό και τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση. Το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Συντονιστικό Διυπουργικό Οργανο. Νωρίς το πρωί ο πρόεδρος της ΝΔ θα επισκεφθεί την Πολεοδομία στο Μενίδι. Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ θα παρουσιάσει τις προτάσεις του κόμματός του για την αντιμετώπιση των συνεπειών του σεισμού.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μετεξεταστέους μαθητές της Β' Λυκείου.

Επαναλαμβάνονται σήμερα οι εξετάσεις για τους μετεξεταστέους μαθητές της Β' Λυκείου. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους μαθητές της Αττικής. Συγκεκριμένα, έχουν τη δυνατότητα να μην προσέλθουν στις εξετάσεις, χρησιμοποιώντας στα μαθήματα, που δεν πρόλαβαν να εξεταστούν, τον προφορικό τους βαθμό. Αν ο συνολικός μέσος όρος είναι πάνω απο 10 θα προάγονται.

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή το φορολογικό νομοσχέδιο.

Σήμερα κατατίθεται στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Το νομοσχέδιο θα προβλέπει τις μειώσεις στους άμεσους και έμμεσους φόρους μαζί με την αύξηση του φόρου στις αγοραπωλησίες μετοχών στο χρηματιστήριο στο 0,6% (από 0,3%), που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, καθώς και σειρά άλλες διατάξεις για την απλοποίηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων. Παράλληλα, θα προβλέπει το νέο καθεστώς φορολόγησης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που θα αντικαταστήσει τα αντικειμενικά κριτήρια που καταργούνται.

Σε θετικό κλίμα η συνάντηση των ΥΠΕΞ Ελλάδας-Τουρκίας

Την κοινή τους επιθυμία το θετικό κλίμα, που έχει διαμορφωθεί, να συμβάλει στην εξομάλυνση των σχέσεων των δυο χωρών τους, εξέφρασαν μετά τη συνάντηση, που είχαν στις Βρυξέλλες, οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, Γιώργος Παπανδρέου και Ισμαήλ Τζέμ. Οι δυο υπουργοί, που συναντήθηκαν με πρωτοβουλία του κ. Παπανδρέου, συζήτησαν τις κοινές προσπάθειες για την αντιμετώπιση των συνεπειών των σεισμών, που έπληξαν τις χώρες τους και θέματα που αφορούν το δεύτερο γύρο των συνομιλιών, που θα γίνουν στην Αγκυρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σήμερα ο αγώνας μπάσκετ Ολυμπιακού - ΑΕΚ στο ΣΕΦ.

Το μεγάλο ντέρμπι της β' φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος διεξάγεται σήμερα στο ΣΕΦ και ο Ολυμπιακός έχει ήδη το ``πάνω χέρι`` απέναντι στην ΑΕΚ καθώς τον Ολυμπιακό θα ενισχύσουν τελικά οι Τάρλατς, Τόμιτς και Ρίσπερτ, που ξεπέρασαν τα προβλήματα τραυματισμών, ενώ από την άλλη πλευρά την ``Ενωση`` δεν θα ενισχύσει ο Ιάκωβος Τσακαλίδης, αλλά και ο Αλεξέι Λέντκοβ. Σε αγώνες που έγιναν: Αρης-Παλαιό Φάληρο 79-51, ΠΑΟΚ- Ηράκλής 53-65 και ΒΑΟ-Σπόρτιγκ 66-70.

Η ΑΕΚ νίκησε σε φιλικό με 2-1, στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο.

Η ΑΕΚ νίκησε με 2-1 στη Νέα Σμύρνη τον Πανιώνιο, στον τελευταίο της φιλικό αγώνα πριν την αναμέτρηση στη Γεωργία με την Τορπέντο Κιουτάισι για τον α' γύρο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, όμως έχασε πιθανότατα τον Μιχάλη Καψή, ο οποίος τραυματίστηκε και αποχώρησε από τον αγώνα στο 29ο λεπτό και είναι άγνωστο άν θα ενισχύσει την ``Ενωση`` στο Κιουτάισι. Τον αγώνα της Νέας Σμύρνης παρακολούθησαν περίπου 3.000 θεατές και τα έσοδά του θα διατεθούν υπέρ των σεισμοπαθών.

Ο Παναθηναϊκός στη Παιανία νίκησε τον Απόλλωνα με 3-2.

Ικανοποιητική απόδοση είχε ο Παναθηναϊκός στο τελευταίο του φιλικό παιχνίδι πριν από τον πρώτο αγώνα με την Γκόριτσα για τον Α` γύρο του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ. Οι "πράσινοι" επικράτησαν στις εγκαταστάσεις της Παιανίας του Απόλλωνα με 3-2. Σε άλλα φιλικά είχαμε: Παναχαϊκή-Καλαμάτα 1-0 και Προοδευτική-Αχαρναϊκός 3-0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,05 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 513,48, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 288,15, ελβετικό φράγκο προς 206,83, τη λίρα Κύπρου προς 573,47, δολάριο Καναδά προς 212,44, δολάριο Αυστραλίας 205,07, το γερμανικό μάρκο προς 169,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, γαλλικό φράγκο προς 50,55, και το ευρώ προς 331,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Στη βόρεια νησιωτική και ηπειρωτική χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις και θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα νοτιοδυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ανατολικοί μέτριοι και στα ανατολικά βόρειοι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 14 με 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 16 με 28 και στο Αιγαίο 20 με 28 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, ασθενείς μέχρι μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 19 με 28 και 17 με 27 βαθμούς, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 13 September 1999 - 7:00:21 UTC