Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 29/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υποψηφιότητα Μίκη Θεοδωράκη για Νόμπελ Ειρήνης
- Μαραθώνιος μετεξεταστέων Β' Λυκείου από την Πέμπτη
- Πυρά Αλβανών κακοποιών κατά αστυνομικού
- Επαφές Γ.Παπανδρέου με πολιτικά κόμματα
- Μετασεισμικές δονήσεις στην Τουρκία
- Στο Λονδίνο ο Γιάννος Κρανιδιώτης για το Κυπριακό
- Ιερόσυλος με πλούσια δράση στη Χαλκιδική
- Ποινική δίωξη σε βάρος δουλεμπόρων

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ασημένιο μετάλλιο πήρε ο ακοντιστής μας Κώστας Γκατσιούδης.
- Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα πρωθυπουργού-αρχηγών στην Τζελίλη

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υποψηφιότητα Μίκη Θεοδωράκη για Νόμπελ Ειρήνης

Τα θεμέλεια της υποψηφιότητάς του για το Νόμπελ Ειρήνης, έθεσε ο μεγάλος μας μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, στις Πρέσπες, όπου έδωσε συναυλία. Την υποψηφιότητα του Μίκη Θεοδωράκη υπέγραψε πρώτος ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ενώ τον κατάλογο υπογράφουν πολιτικοί, εκπρόσωποι του πνευματικού και καλλιτεχνικού κόσμου και οικονομικοί παράγοντες.

Μαραθώνιος μετεξεταστέων Β' Λυκείου από την Πέμπτη

Επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές της Β' λυκείου που έμειναν μετεξεταστέοι, καθώς την Πέμτη αρχίζουν οι εξετάσεις, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Την ίδια ώρα όμως, κορυφώνεται και η αγωνία των υποψηφίων των φετινών γενικών εξετάσεων, καθώς σε λίγες ημέρες θα ανακοινωθούν οι βάσεις των σχολών και οι αναλυτικοί πίνακες των επιτυχόντων.

Πυρά Αλβανών κακοποιών κατά αστυνομικού

Πάνω από 40 κιλά χασίς, προσπάθησαν να ξεφορτώσουν από το αυτοκίνητό τους, τρεις αλβανοί, κοντά στο τμήμα μεταγωγών, στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας. Εγιναν αντιληπτοί από τον αστυνομικό φρουρό, ο οποίος όταν πήγε να κάνει έλεγχο, δέχθηκε βροχή από πυροβολισμούς, χωρίς να τραυματιστεί.Ο φρουρός ανταπέδωσε αλλά οι αλβανοί κακοποιοί κατάφεραν να διαφύγουν πεζή.

Επαφές Γ.Παπανδρέου με πολιτικά κόμματα

Διακομματική συνεννόηση για τη στάση της ελλάδος στο θέμα της κοινοτικής χρηματοδότησης της Τουρκίας, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από τον καταστροφικό σεισμό. Για το λόγο αυτό ο υπουργός εξωτερικών θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με εκπροσώπους των κομμάτων ενόψει και της συμμετοχής του στο άτυπο συμβούλιο υπουργών εξωτερικών της Ευρωπαίκής Ενωσης.

Μετασεισμικές δονήσεις στην Τουρκία

Στη Δυτική Τουρκία, μία σειρά μετασεισμικών δονήσεων, μέχρι 4,5 Ρίχτερ έγιναν αισθητές τις τελευταίες ώρες, τη στιγμή που κάτοικοι προσπαθούν να συνέλθουν από το καταστροφικό χτύπημα του Εγκέλαδου. Στο μεταξύ οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ο αριθμός των νεκρών πλησίασε τους 14.000, ενώ η τύχη δεκάδων χιλιάδων αγνοείται. Παράλληλα συνεχίζεται η διαδικασία εκκαθάρισης των πληγεισών περιοχών από τα ερείπια των κτισμάτων που κατέρρευσαν, καθώς και το στήσιμο καταυλισμών για τη στέγαση των σεισμοπαθών που έχουν μείνει άστεγοι.

Στο Λονδίνο ο Γιάννος Κρανιδιώτης για το Κυπριακό

Συνομιλίες για το Κυπριακό θα έχει στο Λονδίνο ο αναπληρωτής υπουργός εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης, με τον βρετανό υπουργό εξωτερικών, Ρόμπιν Κούκ. Σε συνέντευξή του σε Κυπριακή εφημερίδα ο κ. Κρανιδιώτης τονίζει ότι το Κυπριακό αποτελεί την λυδία λίθο των ελληνοτουρκικών σχέσεων και όσο παραμένει άλυτο δεν πρόκειται να υπάρξει πλήρης και ουσιαστική εξομάλυνση των διμερών σχέσεων.

Ιερόσυλος με πλούσια δράση στη Χαλκιδική

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί ο 24χρονος ιερόσυλος Χρήστος Σλαβάκης, ο οποίος επιχείρησε να κλέψει 40 εικόνες και άλλα εκλησιαστικά είδη από τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου, στο Νεοχωράκι της Νέας Γωνιάς Χαλκιδικής. Την ώρα όμως που τα φόρτωνε στο επιβατικό αυτοκίνητό του έγινε αντιληπτός από τους κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν την αστυνομία, άνδρες της οποίας τον συνέλαβαν.

Ποινική δίωξη σε βάρος δουλεμπόρων

Ποινική δίωξη για παράνομη εισαγωγή μεταναστών με σκοπό το οικονομικό όφελος, άσκησε ο εισαγγελέας, εναντίον των έξι Ρώσων, πληρώματος του μότορσιπ "Λακόστ", οι οποίοι αποβίβασαν στο Λαύριο 83 λαθρομετανάστες και στη συνέχεια προσπάθησαν να διαφύγουν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ασημένιο μετάλλιο πήρε ο ακοντιστής μας Κώστας Γκατσιούδης.

Ενα ακόμη μετάλλιο προστέθηκε στους αθλητές της ελληνικής αποστολής στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που ολοκληρώθηκε στη Σεβίλη της Ισπανίας. Το πήρε ο πρωταθλητής μας στον ακοντισμό, Κώστας Γκατσιούδης, ο οποίος με βολή 89 μέτρα και 18 εκατοστά κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο. Ετσι, ο συνολικός απολογισμός των ελλήνων αθλητών ήταν ιδιαίτερα θετικός, αφού συνολικά πήραμε δύο χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα μετάλλια.

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα πρωθυπουργού-αρχηγών στην Τζελίλη

Συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στην ακοντίστρια Μιρέλα Μανιάνη-Τζελίλη για την πρώτη θέση που κατέκτησε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου της Σεβίλης, απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και οι πρόεδροι της ΝΔ Κώστας Καραμανλής και του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας. Στα τηλεγραφήματα διατυπώνεται το αίσθημα συγκίνησης και ενδθουσιασμού που δημιούργησε στον ελληνικό λαό η μεγάλη επιτυχία της 23χρονης πρωταθλήτριάς μας και εκφράζονται ευχές για ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,96 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,13,τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 284,58,ελβετικό φράγκο προς 206,98 τη λίρα Κύπρου προς 573,88, δολάριο Καναδά προς 211,95 δολάριο Αυστραλίας 200,56 το γερμανικό μάρκο προς 169,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,11,γαλλικό φράγκο προς 50,53 και το ευρώ προς 331,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός, αλλά το απόγευμα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα στο βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη δυτική Στερεά θα ενταθούν. Οι ανεμοι στα δυτικά θα είναι ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 15 εως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 18 με 33 και στα νησιά 22 με 29 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις το απόγευμα, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 32 και 19 με 29 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύιρο Αθήνα και Θεσσαλόνίκη.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 29 August 1999 - 19:00:12 UTC