Read the King-Crane Commission Report of Mandates in Turkey (1919) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εγκρίθηκαν οι πόροι του αναπτυξιακού σχεδίου 2000-2006 κατά τομέα.
- Σήμερα συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ στη Φλώρινα.
- Συνέντευξη Βάσως Παπανδρέου στα ΝΕΑ.
- Ο Γιλμάζ εξαίρει την ελληνική βοήθεια προς τη χώρα του.
- Επίσκεψη στην Αθήνα του συντονιστή ανασυγκρότησης των Βαλκανίων.
- Δηλώσεις Σημίτη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.
- Τη Δευτέρα στο Λονδίνο συνάντηση Κρανιδιώτη - Κουκ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Κώστας Γκατσιούδης προκρίθηκε στον τελικό.
- Παναθηναϊκός - Νόβα Γκόριτσα, στον Α' γύρο του κυπέλλου UEFA.
- Με τον Αντρέας Μπρέμε παρομοιάζει ο ιταλικός Τύπος τον Γεωργάτο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εγκρίθηκαν οι πόροι του αναπτυξιακού σχεδίου 2000-2006 κατά τομέα.

Με αναπτυξιακό σχέδιο 2000-2006, συνολικού προϋπολογισμού 15 τρισ. δρχ, η Ελλάδα θα συνεχίσει να αλλάζει μορφή με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Θα ενισχυθεί σημαντικά η αναπτυξιακή της δυναμική, θα βελτιωθεί η θέση του πολίτη και θα δοθει νέα πνοή στην χώρα μας. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, που κατένειμε τους πόρους. Απο τα 15 τρισ. το μεγαλύτερο μέρος θα διατεθεί κατά σειρά στα μεγάλα έργα και το περιβάλλον, τη γεωργία, την απασχόληση και την εκπαίδευση.

Σήμερα συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και ΠΓΔΜ στη Φλώρινα.

Με τον πρωθυπουργό της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, θα συναντηθεί σήμερα στη Φλώρινα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Οι δύο πρωθυπουργοί βρίσκονται στην ακριτική μας πόλη για να παρακολουθήσουν τις συναυλίες του Μίκη Θεοδωράκη στο Φεστιβάλ Πρεσπών. Η ατζέντα των ανεπίσημων συνομιλιών των κυρίων Σημίτη - Γκεοργκίεφσκι περιλαμβάνει τις εξελίξεις στα Βαλκάνια και την περαιτέρω συνεργασία των δύο χωρών.

Συνέντευξη Βάσως Παπανδρέου στα ΝΕΑ.

Πρωτοβουλίες για "μέτωπο καταπολέμησης της διαφθοράς στο Δημόσιο", ύστερα απο διάλογο με την ΑΔΕΔΥ, αλλά και για την περαιτέρω ενεργοποίηση των πολιτών στην προστασία των δασών, μετά την επιτυχημένη φετινή χρονιά, προαναγγέλλει, μιλώντας στα ΝΕΑ, η υπουργός Εσωτερικών, Βάσω Παπανδρέου. Η υπουργός σημειώνει οτι το ΠΑΣΟΚ είναι σταθερό στην υποστήριξη της υποψηφιότητας Στεφανόπουλου και κατηγορεί τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι καθοδηγούνται απο σκοπιμότητες στο ζήτημα της προεδρικής εκλογής.

Ο Γιλμάζ εξαίρει την ελληνική βοήθεια προς τη χώρα του.

Περίπου 34.000 οικοδομές κατέστρεψε ο ισχυρός σεισμός στη Τουρκία, αφήνοντας αστέγους 600.000 άτομα, εκ των οποίων τα 220.000 είναι παιδιά. Επίσης, σύμφωνα με δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Οικονομικών, οι ζημιές που υπέστη η χώρα απο το σεισμό εκτιμάται σε 10 δισεκατομμύρια δολάρια. Ο πρώην πρωθυπουργός, Μεσούτ Γιλμάζ, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η θεαματική βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων το τελευταίο διάστημα θα έχει μόνιμο χαρακτήρα. Πρόσθεσε επίσης ότι μπορεί να υπάρξει λύση στα προβλήματα των δύο χωρών.

Επίσκεψη στην Αθήνα του συντονιστή ανασυγκρότησης των Βαλκανίων.

Στην Αθήνα αναμένεται τη Δευτέρα ο Γερμανός συντονιστής για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων. Ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για την περιοχή, Καρλ Μπιλντ, σε χθεσινές του δηλώσεις τόνισε οτι η ανοικοδόμηση των Βαλκανίων χωρίς πολιτικές και οικονομικές μεταρρυθμίσεις θα αποτύχει και θα διαιωνιστεί η εξουσία των των εγκληματίων και των ανώτατων αξιωματούχων των πρώην κομουνιστικών καθεστώτων. Αναφερόμενος στη Σερβία τόνισε οτι η οικονομία της ελέγχεται από "έναν συνδυασμό μαφιόζων και νομενκλατούρας".

Δηλώσεις Σημίτη για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Τρία όχι και ένα πιστεύω, διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, σε σχετικές ερωτήσεις για τις πολιτικές εξελίξεις. Ο κ. Σημίτης απέκλεισε το ενδεχόμενο διεξαγωγής πρόωρων εκλογών και αλλαγής του εκλογικού νόμου, καθώς και το ενδεχόμενο ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η παρούσα Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας και να αποφευχθούν οι πρόωρες εκλογές. Τόνισε ότι ο σημερινός πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο κ. Στεφανόπουλος είναι πρόσωπο αναγνωρισμένου κύρους και ευρύτατης αποδοχής.

Τη Δευτέρα στο Λονδίνο συνάντηση Κρανιδιώτη - Κουκ.

Συνάντηση με το Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Ρόμπιν Κουκ θα έχει στο Λονδίνο ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης που θα μεταβεί τη Δευτέρα στο Λονδίνο. Θα συζητήσει μαζί του θέματα διμερών σχέσεων, θέματα Ευρωπαϊκής Ενωσης, το Κυπριακό, την ενταξιακή πορεία της Κύπρου, τις ελληνοτουρκικές και ευρωτουρκικές σχέσεις. Την ίδια μέρα ο κ. Κρανιδιώτης θα έχει την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με τον ειδικό αντιπρόσωπο της Βρετανίας για το Κυπριακό σερ Ντέιβιντ Χάνεϊ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Κώστας Γκατσιούδης προκρίθηκε στον τελικό.

Ο Κώστας Γκατσιούδης επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε "τροχιά μεταλλίου" στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σεβίλης, αφού στον προκριματικό του αγωνίσματος έστειλε το ακόντιο του στα 87 μέτρα και 97 εκατοστά, σημειώνοντας την καλύτερη επίδοση από τους αθλητές που προκρίθηκαν στον τελικό. Να σημειωθεί, ότι το όριο πρόκρισης ήταν "μόλις" 83.50 μέτρα.

Παναθηναϊκός - Νόβα Γκόριτσα, στον Α' γύρο του κυπέλλου UEFA.

Ο Παναθηναϊκός μετά από κλήρωση που έγινε στο Μόντε Κάρλο θα αντιμετωπίσει στον Α' γύρο του κυπέλλου UEFA 16/9 στη Σλοβενία τη Νόβα Γκόριτσα, ενώ η ρεβάνς θα γίνει 30/9. Εξάλλου η ΑΕΚ θ' αντιμετωπίσει την Τορπέντο Κουταίσι (Γεωργία) και το πρώτο ματς θα γίνει εκτός έδρας, ο ΠΑΟΚ τη Λοκομοτίβ Τιφλίδας (Γεωργία-εκτός έδρας το Α' ματς), ο Αρης την ελβετική Σερβέτ (εντός το Α' ματς) και ο Ιωνικός θα παίξει με τη γαλλική Ναντ (εντός το Α'ματς).

Με τον Αντρέας Μπρέμε παρομοιάζει ο ιταλικός Τύπος τον Γεωργάτο.

Με τον περίφημο Αντρέας Μπρέμε παρομοιάζει ο ιταλικός Τύπος τον Γρηγόρη Γεωργάτο. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού και νυν της Ιντερ, δείχνει ότι προσαρμόσθηκε αμέσως στην Ιντερ και μάλιστα στο φιλικό με την Λέκο (3-1) πέτυχε το τρίτο γκολ εντυπωσιάζοντας με την απόδοση του. Χαρακτηριστικό είναι το δημοσίευμα της Κοριέρε ντελο Σπορτ, η οποία μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο διεθνής άσος είναι αυτό που έλειπε από την αριστερή πλευρά της Ιντερ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,96 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,13,τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 284,58,ελβετικό φράγκο προς 206,98 τη λίρα Κύπρου προς 573,88, δολάριο Καναδά προς 211,95 δολάριο Αυστραλίας 200,56 το γερμανικό μάρκο προς 169,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,11,γαλλικό φράγκο προς 50,53 και το ευρώ προς 331,47 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, αλλά στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά θα ειναι αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα Δυτικά θα ειναι κατά τόπους έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα Δυτικά Νοτιοανατολικοί μέχρι μέτριοι και στα Ανατολικά Βορειοανατολικοί έωςισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα 16 με 30,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 32 και στα νησιά 22 με 29 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής μικρής διάρκειας, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 20 με 30 και 19 με 29 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 28 August 1999 - 6:00:12 UTC