Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 26/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπέρ η Ελλάδα στην οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας για σεισμό.
- Φοροαπαλλαγές ύψους 300 δις προτείνει η ΠΟΕ.
- Τρεις λαθρομετανάστες σκοτώθηκαν όταν έπεσαν σε ναρκοπέδιο.
- Επαφές πρωθυπουργού ΕΚΘ και Βιομήχανους Βορείου Ελλάδος.
- Ποινική δίωξη κατά υπαστυνόμου για χρηματισμό.
- Το Σεπτέμβριο η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής.
- Ερευνα για ύπαρξη κυκλώματος ελληνοποίησης αλλοδαπών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπέρ η Ελλάδα στην οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας για σεισμό.

Η Ελλάδα θα στηρίξει την οικονομική ενίσχυση της Τουρκίας για την ανακούφιση των σεισμοπλήκτων, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος όμως διευκρίνισε ότι παραμένει σταθερή η θέση της κυβέρνησης σχετικά με το χρηματοδοτικό πρωτόκολλο. Πάντως στο άτυπο συμβούλιο υπουργών εξωτερικών το Σεπτέμβριο η Ελλάδα θα δεχθεί πιέσεις για την άρση του Βέτο στη χρηματοδότηση της Τουρκίας, όπως άφησε να εννοηθεί και ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών. Η κυβέρνηση θα επιδιώξει τη μεγαλύτερη δυνατή διακομματική συνεννόηση και για το λόγο αυτό ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει επαφές με τα πολιτικά κόμματα.

Φοροαπαλλαγές ύψους 300 δις προτείνει η ΠΟΕ.

Φοροαπαλλαγές το ύψος των οποίων φτάνει τα 300 δις δρχ, προτείνει η Πανελλήνια Ομοσπονδια Εργαζομένων στις εφορίες, στο πλαίσιο αναμόρφωσης του φορολογικού συστήματος. Μεταξύ άλλων η Ομοσπονδία προτείνει τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, μείωση του ανώτατου συντελεστή από 45 σε 40%, αύξηση του αφορολόγητου ορίου στα 2.300.000 δρχ και των εκπτώσεων για τα παιδιά, κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων και των αποδείξεων για οικογενειακές δαπάνες

Τρεις λαθρομετανάστες σκοτώθηκαν όταν έπεσαν σε ναρκοπέδιο.

Τραγική κατάληξη είχε για τρεις λαθρομετανάστες η αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης. Οι τρεις άνδρες, πιθανόν Ιρανοί, στην προσπάθειά τους να περάσουν στη χώρα μας, μπήκαν στην περιοχή Νέα Βύσσα Εβρου, σε ναρκοπέδιο, το οποίο ήταν περιφραγμένο με διπλό συρματόπλεγμα και σεσημασμένο. Οι λαθρομετανάστες πάτησαν νάρκη και βρήκαν τραγικό θάνατο.

Επαφές πρωθυπουργού ΕΚΘ και Βιομήχανους Βορείου Ελλάδος.

Διαδοχικές συναντήσεις με τα προεδρεία του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης και των Βιομηχάνων της Βορείου Ελλάδος, είχε ο πρωθυπουργός στο πλαίσιο των επαφών του με τις παραγωγικές τάξεις, ενόψει της ομιλίας του στη ΔΕΘ, όπου θα εξαγγείλει την οικονομική πολιτική για το επόμενο έτος. Ο κ.Σημίτης δεσμεύθηκε να συγκροτηθεί ομάδα μελέτης, υπο τον συντονισμό του Υπουργείου Μακεδονίας-Θράκης με τη συμμετοχή ολων των παραγωγικών φορέων, που θα εξετάσει ολα τα προβλήματα ανάπτυξης της περιοχής.

Ποινική δίωξη κατά υπαστυνόμου για χρηματισμό.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εκβίαση και παράβαση καθήκοντος, ασκήθηκε κατά του υπαστυνόμου Παναγιώτη Σπυρόπουλου, ο οποίος συνελήφθη επ' αυτοφώρω να χρηματίζεται με το ποσό των 150.000 δρχ, από ιδιοκτήτη μπάρ στη Γλυφάδα, προκειμένου να του σβήσει αγορανομική παράβαση. Στην Πάτρα συνελήφθη ο αρχιφύλακας Παναγιώτης Μαυροειδάκος, που υπηρετεί στο ελληνικό προξενείο του Αργυροκάστρου, γιατί στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο.

Το Σεπτέμβριο η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής.

Στις 18 Σεπτεμβρίου θα γίνει στη Νέα Υόρκη η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Βορείου και Νοτίου Αμερικής Δημητρίου, από τον πρώην αρχιεπίσκοπο Ιάκωβο. Ο κ. Δημήτριος τόνισε ότι θα επιδιώξει να υπάρξει κλίμα συνεργασίας, ενότητας και ειρήνης, χαρακτήρισε εγκάρδια τη σχέση του με τον πρώην αρχιεπίσκοπο Αμερικής για τον οποίο είπε ότι θα έχει ανοιχτή συνεργασία στο μέλλον.

Ερευνα για ύπαρξη κυκλώματος ελληνοποίησης αλλοδαπών.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ζήτησε η εισαγγελία από την ασφάλεια Αττικής, σχετικά με δημοσιεύματα περί ύπαρξης κυκλώματος που αναλαμβάνει έναντι 80.000 δολαρίων τη διαδικασία ελληνοποίησης αλλοδαπών, κυρίως αθλητών, από τη Ρωσία. Στο μεταξύ, οι ρωσικές αρχές ζητούν από την Ελλάδα την επίσπευση των διαδικασιών έκδοσης του Βλαντιμίρ Ταταρένκο, που συνελήφθη στη Ροδόπη και θεωρείται ένας από τους πλέον καταζητούμενους πληρωμένους δολοφόνους της Ρωσικής Μαφίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην Αθήνα βρίσκεται από το απόγευμα, η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο τριπλούν, Παρασκευή Τσιαμήτα. Η χρυσή Βολιώτισσα επέστρεψε στην χώρα μας από την Σεβίλη, αφού πρέπει να συνεχίσει τις προπονήσεις της, ενόψει του τελικού του γκόλντεν λιγκ, που θα γίνει στα μέσα Σεπτεμβρίου στο Μόναχο. Η Τσιαμήτα προηγείται στην σχετική κατάταξη της σειράς αυτής των διεθνών μίτινγκ και είναι το λογικό φαβορί για την τελική επικράτηση, κάτι που αν συμβεί θα προσθέσει άλλη μία σημαντική επιτυχία στο παλμαρέ της.

Πες ο ένας, πες ο άλλος την κατάφεραν. Ο Χρήστος Τζέκος πήρε την μεγάλη απόφαση. Η Κατερίνα Θάνου που έχει να τρέξει από τα 18 της χρόνια στην απόσταση, στις 7 Σεπτεμβρίου στο Βερολίνο, θα αγωνισθεί στα 200 μέτρα. Ο γνωστός μάνατζερ Μαντόνια, είχε πολύωρη συνομιλία με τον ομοσπονδιακό των μεταλλίων και ο Τζέκος πήρε την απόφαση να κάνει το τεστ. Τώρα βέβαια για πιό τεστ μιλάμε, όταν η Μίλερ που κάνει τον ίδιο χρόνο με την Κατερίνα, σημειώνει 22.10 στην απόσταση, είναι άλλο ζήτημα.

Υπό την αιγίδα της IAAF θα διεξάγονται από δω και στο εξής τα ``Λαμπράκεια``. Η επιτυχία που σημείωσε το μίτινγκ του Καυταντζογείου, ανάγκασε τους ιθύνοντες της διεθνούς ομοσπονδίας, να ζητήσουν από την ελληνική αποστολή να υποβληθεί μία αίτηση, την οποία παρέδωσε ο Γιάννης ΔΣταματόπουλος, με τρεις πιθανές ημερομηνίες για το 2000, στον διευθυντή αγώνων της IAAF, Σάντρο Τζοβανέλ.

Απίστευτη ταλαιπωρία αντιμετώπισαν οι τέσσερις τελευταίοι Ελληνες που έφτασαν στην Σεβίλη. Πρόκειται για τον Κώστα Γκατσιούδη, την Μαρία Πολύζου και τους προπονητές του, Αντώνη Παπαδημητρίου και Απόστολο Μαυραγάνη, αντίστοιχα. Οι τέσσερις Ελληνες επρόκειτο να φτάσουν χθες το βράδυ μέσω Βαρκελόνης, όμως έχασαν το αεροπλάνο για την Σεβίλη και αναγκάσθηκαν να διανυκτερεύσουν στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας. Η ταλαιπωρία συνεχίσθηκε, αφού έφτασαν στην Σεβίλη το μεσημέρι, αλλά το κέντρο διαπιστεύσεων στο αεροδρόμιο είχε κλείσει και γύρισαν στην πόλη μέχρι να βρεθεί λύση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,90 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,86, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 285,30, ελβετικό φράγκο προς 206,89, τη λίρα Κύπρου προς 572,86, δολάριο Καναδά προς 211,36 δολάριο Αυστραλίας 200,14 το γερμανικό μάρκο προς 169,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, γαλλικό φράγκο προς 50,55, και το ευρώ προς 331,59 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός, αλλά το απόγευμα στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα τοπικών βροχών ή καταιγίδων, στα Βορειοδυτικά και στην περιοχή της Θράκης. Οι ανεμοι θα πνέουν Βόρειοι στα Δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα Ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 16 εως 30 βαθμούς, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 19 με 33 και στο Αιγαίο 22 με 29 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες νεφώσεις, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 31 και 19 με 29 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Δ.Κ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 26 August 1999 - 18:00:12 UTC