Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-08-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 22/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τουρκία:Ελάχιστες οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες από το σεισμό.
- Φόβοι για νέο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη.
- Στο κλοιό του καύσωνα και σήμερα η χώρα.
- Τα οικονομικά θα απασχολήσουν την κυβέρνηση εντός της εβδομάδας.
- Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας σε τροχαίο στην Κατερίνη.
- Συλλήψεις για χρησιμοποίηση κλεμμένων πιστωτικών καρτών.
- Επανέρχεται από αύριο ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τουρκία:Ελάχιστες οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες από το σεισμό.

Ελάχιστες είναι πλέον οι ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων στα ερείπια που προκάλεσε ο καταστροφικός σεισμός στη βορειοδυτική Τουρκία και το ένα μετά το άλλο, τα ξένα σωστικά συνεργεία τερματίζουν τις έρευνες και επιστρέφουν στις χώρες τους. Η ομάδα της ΕΜΑΚ ολοκλήρωσε το έργο της και αναδιπλώθηκε στην Κωνσταντινούπολη. Οι νεκροί έχουν ξεπεράσει τους 12.000 και οι τραυματίες τους 33.000, ενώ δεκάδες χιλιάδες εξακολουθούν να αγνοούνται.

Φόβοι για νέο μεγάλο σεισμό στην Κωνσταντινούπολη.

Η ταφή των νεκρών αποτελεί τον επόμενο στόχο των τουρκικών συνεργείων, προκειμένου να περιορισθεί ο κίνδυνος των επιδημιών. Στην περιοχή σημειώθηκαν αρκετοί μετασεισμοί, ενώ ο επικεφαλής του Γεωφυσικού Ινστιτούτου του Παρισιού προειδοποίησε οτι η Κωνσταντινούπολη απειλείται άμεσα από ένα μεγάλο σεισμό. Ωστόσο, τούρκοι σεισμολόγοι εκτιμούν οτι θα περάσουν 30 χρόνια για να σημειωθεί στην περιοχή σεισμός μεγαλύτερος από 6 Ρίχτερ.

Στο κλοιό του καύσωνα και σήμερα η χώρα.

Αλλη μία δύσκολη ημέρα λόγω καύσωνα, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, καθώς σε αρκετές περιοχές η θερμοκρασία ανέβηκε πολύ πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου. Πτώση της θερμοκρασία αναμένεται απο αύριο, ενώ φυσιολογικές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν απο την ερχόμενη Τετάρτη. Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων έκτακτων περιστάσεων.

Τα οικονομικά θα απασχολήσουν την κυβέρνηση εντός της εβδομάδας.

Τα οικονομικά θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών της κυβέρνησης την ερχόμενη εβδομάδα. Αύριο, θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας ευρεία σύσκεψη υπό το Γιάννο Παπαντωνίου και με τη συμμετοχή όλων των υφυπουργών. Την Τρίτη, θα υπάρξει ειδική σύσκεψη για το σύστημα του υπουργείου Οικονομικών TAXIS και την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με αντικείμενο την εξέταση της πορείας της οικονομίας και τις προοπτικές της.

Τρεις νεκροί και ένας τραυματίας σε τροχαίο στην Κατερίνη.

Τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε σοβαρά, όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν ξέφυγε από την πορεία του, προσέκρουσε σε δέντρο και πήρε φωτιά. Το δυστύχημα συνέβη στην Κατερίνη. Νεκροί είναι οι Γιώργος Θυμιόπουλος 22 ετών, Αναστάσιος Σεϊταρίδης 21 ετών και Σταυρούλα Δεδελένγκα 20 ετών.

Συλλήψεις για χρησιμοποίηση κλεμμένων πιστωτικών καρτών.

Τρεις άνδρες και μια γυναίκα συνέλαβε η Ασφάλεια Αττικής γιατί χρησιμοποιούσαν κλεμμένες πιστωτικές κάρτες για να αγοράζουν διάφορα είδη. Συνολικά το ύψος της ζημίας που προξένησαν είναι 15 εκατ. δρχ., αλλά εκτιμάται ότι το ποσόν αυτό θα αυξηθεί κατά πολύ με την ολοκλήρωση του ελέγχου.

Επανέρχεται από αύριο ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας.

Επανέρχεται από αύριο ο δακτύλιος στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος θα ισχύσει μέχρι τις 30 Ιουλίου του 2000. Ετσι, από τις 7 το πρωί έως τις 8 το βράδυ θα κυκλοφορούν αύριο τα αυτοκίνητα με μονό αριθμό. Η Τροχαία υπενθυμίζει στους παραβάτες ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται φθάνουν τις 50.000 δρχ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σαν ...σίφουνας η Κατερίνα Θάνου προκρίθηκε στον τελικό των 100 μέτρων στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Σεβίλης τερματίζοντας δεύτερη στην α' ημιτελική σειρά με 10 δευτερόλεπτα και 82 εκατοστά, καταρρίπτοντας και πάλι το δικό της πανελλήνιο ρεκόρ, που είχε "σπάσει" και χθες, στα προημιτελικά, με 10.86. Η πρωταθλήτριά μας, παρά το ότι δεν ξεκίνησε και πάλι καλά, κατάφερε να πάρει την δεύτερη θέση, πίσω από την Αμερικανίδα Ινγκε Μίλερ, που πρώτευσε με 10.80.

Ο Πανιώνιος ολοκλήρωσε με νίκη τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε στην Ιταλία, καθώς επικράτησε της τουρκικής Εφές Πίλσεν με 78-73 (ημ: 36-29). Πρώτος σκόρερ γιά την ομάδα του Αντρέα Μαντσόν ήταν ο Σέλερς με 17 πόντους, ενώ από 14 σημείωσαν οι Αριγκμπάμπου και Διαμαντόπουλος και 13 πέτυχε ο Δρελιώζης.

"Τριπλή" ελληνική παρουσία θα έχουμε στον τελικό της Δισκοβολίας του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Σεβίλης, καθώς στα προκριματικά η Στέλλα Τσικούνα και η Αναστασία Κελεσίδου πέρασαν το όριο των 63.50 μέτρων με βολές στα 64.16μ και 64.12μ αντίστοιχα, ενώ στον τελικό πέρασε και η Κατερίνα Βόγγολη με 62.39μ. Η επίδοση της Τσικούνα ήταν η 4η και της Κελεσίδου η 5η των προκριματικών, ενώ η Βόγγολη προκρίθκε στον τελικό καταλαμβάνοντας την 11 θέση.

Ντεμπούτο με ήττα για τον Γρηγόρη Γεωργάτο. Ο διεθνής αμυντικός έκανε το ντεμπούτο του χθες με τη φανέλα της Ιντερ στο φιλικό παιχνίδι με τη Μπολόνια. Η ομάδα του Μιλάνου έχασε με 4-2, αλλά ο Γεωργάτος εντυπωσίασε με την απόδοση του, κάτι που επεσήμανε με τις δηλώσεις του, μετά το παιχνίδι, και ο προπονητής των ``νερατζούρι`` Μαρσέλο Λίπι. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού αγωνίστηκε και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού και ήταν από τους καλύτερους σε απόδοση παίκτες.

Η ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού ήλθε σε συμφωνία με τον διεθνή Ισπανό σέντερ Ιγνάθιο Ντε Μιγκέλ, ο οποίος υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ``ερυθρόλευκους``. Ο Ντε Μιγκέλ αγωνιζόταν στην Εστουντιάντες και ο Ολυμπιακός για να τον αποκτήσει δαπάνησε 400 εκατομμύρια δραχμές, ενώ ο Ισπανός θα έχει ετήσιες αποδοχές που θα ξεπερνούν τα 150 εκατομμύρια δραχμές.

Ολο και πιό δύσκολο "φαντάζει" το έργο της ΑΕΚ την Τετάρτη στην Στοκχόλμη. Γιά να προκριθεί στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ η "Ενωση" θα πρέπει να παραβιάσει την εστία της ΑΙΚ, κάτι που δεν έχει συμβεί στους 11 τελευταίους αγώνες της πρωταθλήτριας Σουηδίας. Στην 18η ημέρα του πρωταθλήματος της σκανδιναβικής χώρας, τα "τρωκτικά" επικράτησαν με 1-0 της Βέστρα Φρολούντα με τέρμα του Ματίασον στο 52 και πέτυχαν την 10η νίκη στα 11 τελευταία παιχνίδια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,33 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 503,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 270,45, ελβετικό φράγκο προς 207,60, τη λίρα Κύπρου προς 574,42, δολάριο Καναδά προς 207,77 δολάριο Αυστραλίας 197,58 το γερμανικό μάρκο προς 169,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,13, γαλλικό φράγκο προς 50,56, και το ευρώ προς 331,69 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στα πελάγη ισχυροί, ενισχυόμενοι από το βράδυ στο Αιγαίο τοπικά σε πολύ ισχυρούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια από 19 έως 33 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αύριο ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά το απόγευμα θα συννεφιάσει στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 24 έως 36 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αίθριος, αλλά το απόγευμα είναι πιθανόν να εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 22 August 1999 - 18:00:11 UTC