Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ξεπέρασαν τους 7.000 οι νεκροί απο το σεισμό στην Τουρκία.
- Παγκόσμια βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους.
- Επι θύραις νέος καύσωνας.
- Στόχος της κυβέρνησης η ΟΝΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός.
- Διαγωνισμός πρόσληψης συνοριακών φυλάκων.
- Αισιόδοξος για ομαλή σχολική χρονιά δηλώνει ο κ. Αρσένης.
- Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξελέγη ο Μητροπολίτης Βρεσθένης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ανάρπαστα τα εισιτήρια του αγώνα ΑΙΚ με την ΑΕΚ στη Στοκχόλμη.
- Ικανοποιημένος από την απόδοση των αναπληρωματικών, ο Μπάγεβιτς.
- Ο ΠΑΟΚ, συνέτριψε με 5-2 την εθνική ομάδα του Μεξικού.
- Η Βούλα Πατουλίδου, θα είναι η σημαιοφόρος της εθνικής στη Σεβίλη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ξεπέρασαν τους 7.000 οι νεκροί απο το σεισμό στην Τουρκία.

Τους 7.085 νεκρούς και πάνω απο 33.000 τραυματίες έφθασαν τα θύματα του σεισμού που έπληξε την περασμένη Τρίτη τη βορειοδυτική Τουρκία, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.Τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με το χρόνο για να σώσουν παγιδευμένους. Πανικός επικράτησε χθές, όταν ο επικεφαλής του σεισμολογικού κέντρου της Τουρκίας ανακοίνωσε οτι μετασεισμικές δονήσεις που σημειώθηκαν νωρίτερα σηματοδοτούσαν την αρχή ενός δεύτερου σεισμού, άποψη την οποία αναθεώρησε.

Παγκόσμια βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους.

Η Ελλάδα στο πλαίσιο παροχής βοήθειας προς την Τουρκία έστειλε χθές ένα ακόμη μεταγωγικό αεροσκάφος μεταφέροντας γιατρούς και ιατροφαρμακευτικό υλικό. Σημαντική είναι η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών στην επίκληση του υπουργείου Υγείας για συγκέντρωση αίματος που θα σταλεί στη γειτονική χώρα. Οι δήμοι της χώρας συγκεντρώνουν ανθρωπιστική βοήθεια. Η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ θα χορηγήσουν στην Τουρκία βοήθεια πάνω απο μισό δισεκατομμύριο δολάρια.

Επι θύραις νέος καύσωνας.

Σε ετοιμότητα έχει τεθεί ο κρατικός μηχανισμός ενόψει του νέου κύμα καύσωνα που αναμένεται να πλήξει ολόκληρη τη χώρα το προσεχές τετραήμερο, με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 40 βαθμούς Κελσίου. Το υπουργείο Εσωτερικών έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να τεθεί σε εφαρμογή το σχέδιο ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ για την αντιμετώπιση εκτάκτων καταστάσεων, ενώ σε ετοιμότητα βρίσκονται το ΕΚΑΒ, τα νοσοκομεία και οι υπηρεσίες των νομαρχιών και των δήμων.

Στόχος της κυβέρνησης η ΟΝΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Αταλάντευτα προσανατολισμένη στην επίτευξη του στόχου προς την ΟΝΕ, είναι η κυβέρνηση,δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Σημίτης στη συνάντηση που είχε χθές με το προεδρείο του ΣΕΒ. Αναφερόμενος στα επίκαιρα θέματα των φοροελαφρύνσεων και ενισχύσεων ειδικών τομέων πολιτικής όπως είναι η ασφάλεια και η υγεία, ο κ. Σημίτης επισήμανε στους βιομηχάνους ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα κινούνται αυστηρά στο πλαίσιο της πολιτικής που έχει χαράξει η κυβέρνηση.

Διαγωνισμός πρόσληψης συνοριακών φυλάκων.

Διαγωνισμό για την πρόσληψη 1.230 συνοριακών φυλάκων και απο τα δύο φύλλα και 1.000 ανδρών ως ειδικών φρουρών με αντικειμενικά κριτήρια προκήρυξε το υπουργείο Δημ.Τάξης. Οι 1.230 συνοριακοί φύλακες θα διανεμηθούν στη Θεσπρωτία, Ιωάννίνα, Φλώρινα, Καστοριά, Πέλλα, Κιλκίς, Σέρρες, Δράμα, Ξάνθη, Ροδόπη και Εβρο. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι απόφοιτοι Λυκείου και να μην έχουν υπερβεί το 32ο έτος της ηλικίας οι άνδρες και το 26ο οι γυναίκες και να είναι κάτοικοι των παραπάνω περιοχών. Αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι 31 Αυγούστου.

Αισιόδοξος για ομαλή σχολική χρονιά δηλώνει ο κ. Αρσένης.

Την αισιοδοξία του ότι θα ξεκινήσει ομαλά και χωρίς προβλήματα η νέα σχολική χρονιά, εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, ο οποίος είχε συνεργασία με τον πρωθυπουργό. Στο μεταξύ, οι οργανώσεις των καθηγητών και των δασκάλων αντιδρούν στην ανακοίνωση του υπουργού Παιδείας για τον αριθμό των περίπου έξι χιλιάδων εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν φέτος τονίζοντας οτι δεν πρόκειται να καλυφθούν τα κενά.

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής εξελέγη ο Μητροπολίτης Βρεσθένης.

Το Μητροπολίτη Βρεσθένης κ. Δημήτριο εξέλεξε παμψηφεί η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, στη θέση του παραιτηθέντος κ. Σπυρίδωνα, που τοποθετείται στη Μητρόπολη Χαλδίας. Ο κ. Δημήτριος μεταβαίνει σήμερα στο Φανάρι, για την τελετή του μηνύματος. Την εκλογή του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής,χαιρέτησαν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος και η ελληνική κυβέρνηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανάρπαστα τα εισιτήρια του αγώνα ΑΙΚ με την ΑΕΚ στη Στοκχόλμη.

Πανικός επικρατεί στην Στοκχόλμη, ενόψει του αγώνα της ερχόμενης Τετάρτης ανάμεσα στην ΑΙΚ και την ΑΕΚ. Τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα και ήδη έχουν διατεθεί 25.000.Ο Βρετανός τεχνικός της ΑΙΚ, Στιούαρτ Μπάξτερ,τόνισε ότι η ομάδα του θα χρειασθεί καλή κυκλοφορία ρυθμό και αξιοποίηση του κενού χώρου, προκειμένου να ξεπεράσει το εμπόδιο της ΑΕΚ και να προκριθεί σε όμιλο του τσάμπιονς λιγκ.

Ικανοποιημένος από την απόδοση των αναπληρωματικών, ο Μπάγεβιτς.

Απόλυτα ικανοποιημένος από την απόδοση των αναπληρωματικών, έμεινε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, είδε στο φιλικό με την Αντβέρπ, αρκετούς από τους λεγόμενους μη βασικούς να παίζουν κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο. Στο μεταξύ, ο Τζιοβάνι που ενθουσίασε για μία ακόμη φορά με την εμφάνιση του, μίλησε για τον εαυτό του και τον Ολυμπιακό: ``Μπορώ να παίξω ακόμη καλύτερα. Αυτό θα γίνει μόλις προσαρμοσθώ. Ο Ολυμπιακός έχει πολλές δυνατότητες``.

Ο ΠΑΟΚ, συνέτριψε με 5-2 την εθνική ομάδα του Μεξικού.

Εντυπωσιακός κατά διαστήματα ο ΠΑΟΚ, συνέτριψε με 5-2 την εθνική ομάδα του Μεξικού. Ο αγώνας έγινε μπροστά σε 15.000 φιλάθλους και την παράσταση έκλεψε ο Αιγύπτιος Σαμπρί.Ενα καλό πρώτο ημίχρονο, ήταν αρκετό για να νικήσει ο Παναθηναϊκός με 4-0 τον Απόλλωνα, σε φιλικό αγωνα που έγινε στο ΟΑΚΑ και ήταν ο πρώτος των πρασίνων επι ελληνικού εδάφους. Κορυφαίος ήταν ο Γερμανός Καρλ-Χαιντζ Πφλίπσεν.

Η Βούλα Πατουλίδου, θα είναι η σημαιοφόρος της εθνικής στη Σεβίλη.

Η Ολυμπιονίκης Βούλα Πατουλίδου επελέγη από το ΣΕΓΑΣ και θα είναι η σημαιοφόρος της εθνικής μας ομάδας στίβου, κατά την τελετή έναρξης, του 7ου παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, που θα γίνει στη Σεβίλη από σήμερα έως τις 29 του μηνός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,00 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 504,77, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 282,29, ελβετικό φράγκο προς 207,25, τη λίρα Κύπρου προς 574,32, δολάριο Καναδά προς 211,62 δολάριο Αυστραλίας 200,24 το γερμανικό μάρκο προς 169,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, γαλλικό φράγκο προς 50,54, και το ευρώ προς 331,57 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός.Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και τοπικά στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 21 με 40, στο Ιόνιο 23 με 38 και στο Αιγαίο 24 με 36 βαθμούς. Αίθριο καιρό, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 25 με 40 και 23 με 38 βαθμούς, αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 20 August 1999 - 7:00:12 UTC