Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Λαμπρά εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου.
- Σκοτώθηκαν 24 άτομα σε τροχαία το τριήμερο.
- Βλάβη στο "Αλκαίος" ταλαιπώρησε τους επιβάτες.
- Κατά της πολιτικής κάθαρσης στο Κόσοβο τάσσεται η Ελλάδα.
- Προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Μεταξάδα Γαργαλιάνων.
- Εντοπίστηκαν και απελάθηκαν 142 λαθρομετανάστες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Χρυσά στο ευρωπαικό πρωτάθλημα θαλάσσιου σκί από την Ανδριοπούλου.
- Ο Δανός λίμπερο Ρένι Χένρικσεν ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού.
- Ο Ολυμπιακός νίκησε με 80-76 την Λιβόρνο σε φιλικό στην Ιταλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Λαμπρά εορτάστηκε η Κοίμηση της Θεοτόκου.

Με θρησκευτική κατάνυξη και ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκε χθές σε όλη τη χώρα η Κοίμηση της Θεοτόκου παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και θρησκευτικής ηγεσίας. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων και τόποι προσκυνήματος, όπου συνέρρευσαν χιλιάδες πιστοί, ήταν η Τήνος, η Πάρος και η Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο.

Σκοτώθηκαν 24 άτομα σε τροχαία το τριήμερο.

Παρά τα έκτακτα μέτρα που είχε λάβει η Τροχαία για την ασφαλή και ομαλή διακίνηση των οχημάτων για την έξοδο απο τα αστικά κέντρα λόγω του Δεκαπενταύγουστου αιματηρό υπήρξε το περασμένο τριήμερο. Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης 24 άτομα σκοτώθηκαν,368 τραυματίστηκαν σε 254 τροχαία σ'όλη τη χώρα απο την Παρασκευή μέχρι αργά χθές το βράδυ.

Βλάβη στο "Αλκαίος" ταλαιπώρησε τους επιβάτες.

Ακυβέρνητο, λόγω μηχανικής βλάβης απο βραχυκύκλωμα έμεινε τα ξημερώματα, το επιβατηγό - οχηματαγωγό πλοίο "ΑΛΚΑΙΟΣ", το οποίο με 522 επιβάτες έπλεε νότια του Αγίου Ευστρατίου με προορισμό την Ραφήνα. Κοντά του έσπευσαν δύο περιπολικά σκάφη για τυχόν βοήθεια, αλλά οι μηχανικοί μετά απο δίωρο επισκεύασαν τη βλάβη χωρίς ευτυχώς κανείς απο επιβάτες-πλήρωμα να πάθει το παραμικρό. Το "Αλκαίος" που ανήκει στη Ναυτιλιακή Εταιρία Λέσβου, αναμένετο να καταπλεύσει το πρωί στη Ραφήνα, όπου θα επιθεωρηθεί.

Κατά της πολιτικής κάθαρσης στο Κόσοβο τάσσεται η Ελλάδα.

Την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας ώστε να σταματήσει αμέσως η πολιτική της εθνικής κάθαρσης σε βάρος των Σέρβων στο Κοσυφοπέδιο, ζήτησε ο υπουργός Αμύνης κ. Τσοχατζόπουλος απο το Βέρμιο, υπενθυμίζοντας οτι η χώρα μας υποστήριξε με συνέπεια την αντίθεσή της στις εθνικές εκκαθαρίσεις εναντίον των Αλβανών του Κοσόβου. Χαρακτήρισε επίσης θύματα εθνοκάθαρσης τους πρόσφυγες στην Κύπρο καλώντας τους διεθνείς οργανισμούς να παρέμβουν αποφασιστικά ώστε να επιστρέψουν στις εστίες τους στα κατεχόμενα.

Προσπάθειες κατάσβεσης πυρκαγιάς στη Μεταξάδα Γαργαλιάνων.

Σε εξέλιξη αλλά με μειωμένη ένταση ήταν στις 6 τα ξημερώματα η φωτιά που ξέσπασε χθές το βράδυ σε γεωργοδασική έκταση στην περιοχή Μεταξάδα στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία έχουν ήδη αποτεφρωθεί 120 στρέμματα έκτασης, ενώ για την αντιμετώπισή της δίνουν αγώνα 24 άνδρες με 8 οχήματα. Εκταση περίπου 6.000 στρεμμάτων αποτεφρώθηκε απο την προχθεσινή φωτιά στους Μολάους Λακωνίας.

Εντοπίστηκαν και απελάθηκαν 142 λαθρομετανάστες.

Νέα επιχείρηση εντοπισμού αλλοδαπών, οι οποίοι εργάζονται παράνομα στο νομό Καβάλας, πραγματοποίησαν άνδρες της αστυνομίας και συνέλαβαν 146 λαθρομετανάστες από τους οποίους απελάθηκαν οι 142. Επρόκειτο για Αλβανούς, Βούλγαρους, Ρουμάνους, Ιρακινούς, Πακιστανούς κ.α., οι οποίοι παρέμεναν σε αγροτικές περιοχές της Καβάλας, απασχολούμενοι από ιδιώτες σε κτηνοτροφικές μονάδες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χρυσά στο ευρωπαικό πρωτάθλημα θαλάσσιου σκί από την Ανδριοπούλου.

Μία ακόμη μεγάλη διεθνή επιτυχία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η πρωταθλήτριά μας του Θαλάσσιου Σκι, Αγγελική Ανδριοπούλου, κατακτώντας χρυσά μετάλλια στις φιγούρες και το τρίαθλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που διεξήχθη στην λίμνη Λεν-Λα Ρενά της Γαλλίας.

Ο Δανός λίμπερο Ρένι Χένρικσεν ο νέος παίκτης του Παναθηναϊκού.

Ο Δανός λίμπερο Ρένι Χένρικσεν και όχι ο Νορβηγός επιθετικός Σίγκουρντ Ρούσφελντ, είναι ο νέος ξένος παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο 30χρονος διεθνής ποδοσφαιριστής, που ανήκε στην ΑΒ Κοπεγχάγης, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ``πράσινους``, έναντι 900 εκατομμυρίων δραχμών.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 80-76 την Λιβόρνο σε φιλικό στην Ιταλία.

Ο Ολυμπιακός νίκησε με 80-76 την Λιβόρνο στο πρώτο φιλικό παιχνίδι που έδωσε στην Ιταλία. Ο Κρις Μόρις με 17 πόντους και ο Ντράγκαν Τάρλατς με 15 ήταν οι πρώτοι σκόρερ των ``ερυθρολεύκων``. Σε άλλους φιλικούς αγώνες, ο ΠΑΟΚ έχασε από την Ροζέτο με 80-78 και ο Ηρακλής από την Ολύμπια Λιουμπλιάνας με 86-73.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,73 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 501,06, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 270,43, ελβετικό φράγκο προς 206,85, τη λίρα Κύπρου προς 573,71, δολάριο Καναδά προς 209,35, δολάριο Αυστραλίας 202,23, το γερμανικό μάρκο προς 169,54, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, γαλλικό φράγκο προς 50,55, και το ευρώ προς 331,60 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 17 με 33, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 35 και στα νησιά 23 με 32 βαθμούς.Αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη,ασθενείς βοριάδες και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 22 με 35 και 21 με 33 βαθμούς στη πόλη της Θεσσαλονίκης.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 16 August 1999 - 7:00:24 UTC