Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ζημιές απο έκρηξη έξω απο κέντρο στα Εξάρχεια.
- Υψηλές και σήμερα οι θερμοκρασίες στη χώρα.
- Πανικός χθές στην Κύπρο απο το σεισμό 5,8 ρίχτερ.
- Διώκονται τρείς για εμπρησμό στη Σαλαμίνα.
- Θανατηφόρα πορεία "τρελλού" αυτοκινήτου στη Ροδόπη.
- Ημέρα Μνήμης για τη γενοκτονία Ελλήνων απο Τούρκους.
- Νέες αυξημένες τιμές καυσίμων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Λευκή ισοπαλία της ΑΕΚ με την ΑΙΚ Στοκχόλμης.
- Ο Γρηγόρης Γεωργάτος παίκτης της Ιντερ για τέσσερα χρόνια.
- Ο Ολυμπιακός νίκησε 5-0 την Νάουσα.
- Μεγάλες νίκες, Γκατσιούδη και Τσιαμήτας στη Ζυρίχη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ζημιές απο έκρηξη έξω απο κέντρο στα Εξάρχεια.

Ισχυρή έκρηξη, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν θύματα σημειώθηκε στις 04.30 τα ξημερώματα απο μηχανιμό που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι στην είσοδο του, κλειστού εκείνη την ώρα, νυχτερινού κέντρου "Μποέμισσα" επί της οδού Σολωμού 17, στα Εξάρχεια. Προκλήθηκαν ζημιές στην είσοδο του κέντρου, σε παρακείμενα σταθμευμένα αυτοκίνητα και στις προσόψεις των γειτονικών καταστημάτων και πολυκατοικιών. Η αστυνομία εκτιμά οτι δράστες είναι άτομα που προσφέρουν "προστασία" σε καταστήματα έναντι αμοιβής.

Υψηλές και σήμερα οι θερμοκρασίες στη χώρα.

Στους 41 με 42 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να κυμανθεί σήμερα η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της χώρας. Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται απο αύριο Παρασκευή η οποία θα αρχίσει κυρίως απο τα δυτικά και βόρεια. Μειωμένος ήταν χθές ο αριθμός των ατόμων που διεκομίσθηκαν σε νοσοκομεία λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Οι Δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες εξακολουθούν να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Κύμα καύσωνα θα πλήξει απο σήμερα μέχρι το Σάββατο και την Κύπρο.

Πανικός χθές στην Κύπρο απο το σεισμό 5,8 ρίχτερ.

Στους 34 ανήλθε ο αριθμός των τραυματιών από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5,8 Ρίχτερ, που σημειώθηκε χθές στην περιοχή Γεράσας της Λεμεσού και έγινε αισθητή σε ολόκληρη την Κύπρο. Οι τραυματισμοί σημειώθηκαν, όταν ένοικοι πολυκατοικιών και άλλων κτιριακών συγκροτημάτων στη Λεμεσό, πανικόβλητοι, προσπάθησαν να καταφύγουν σε ασφαλέστερα μέρη. Η κυβέρνηση αποφάσισε να εκκενωθούν οι οικίες, που υπέστησαν ζημιές λόγω του ισχυρού σεισμού και θα αρχίσει η διαδικασία αποκατάστασής τους.

Διώκονται τρείς για εμπρησμό στη Σαλαμίνα.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για εμπρησμό δάσους από πρόθεση, άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά εναντίον του οικοδόμου Γιάννη Παπαδά, 43 χρόνων και των αδελφών Χρήστου και Παναγιώτη Μιχαλάκη, οι οποίοι σύμφωνα με τη δικογραφία,θεωρούνται ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς, που ξέσπασε το απόγευμα της Τρίτης στη θέση ``Μπατσί`` της Σαλαμίνας, αποτεφρώνοντας 800 στρέμματα πευκοδάσους και πέντε εξοχικές κατοικίες. Οι κατηγορούμενοι θα απολογηθούν αύριο, ενώ αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Θανατηφόρα πορεία "τρελλού" αυτοκινήτου στη Ροδόπη.

Τρελό αυτοκίνητο σκότωσε ένα άτομο και τραυμάτισε σοβαρά άλλα δύο -μεταξύ των οποίων και μια νέα έγκυο γυναίκα- στους Υφαντές Ροδόπης. Ο Αλέξανδρος Ακίμοφ 29 χρόνων, οδηγώντας με υπερβολική ταχύτητα παρέσυρε και σκότωσε τον πεζό Σάββα Μακρίδη, 28 χρόνων. Ακολούθως το όχημα έπεσε σε δύο σταθμευμένα ΙΧ με αποτέλεσμα να τραυματισθούν βαριά η Ελένη Μηνασίδου 20 χρόνων έγκυος και ο Μπόρις Γιαγκαίδης 48 χρόνων. Οι τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Κομοτηνής και ο οδηγός, που αποδείχθηκε οτι ήταν μεθυσμένος, παραπέμπεται αρμοδίως

Ημέρα Μνήμης για τη γενοκτονία Ελλήνων απο Τούρκους.

Ως ημέρα εθνικής μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το τουρκικό κράτος ορίζεται η 14η Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με Προεδρικό Διάταγμα που κατατέθηκε για επεξεργασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας από τον υφυπουργό Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Η ημέρα εκδήλωσης θα πρέπει να είναι Κυριακή και σε περίπτωση που δεν συμπίπτει η ημερομηνία με την ημέρα,ο εορτασμός γίνεται την πρώτη Κυριακή μετά την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Νέες αυξημένες τιμές καυσίμων.

Αυξήθηκαν από τα μεσάνυχτα οι τιμές των καυσίμων. Η τιμή της βενζίνης αυξήθηκε κατά 4,5 δραχμές το λίτρο, το πετρέλαιο κίνησης κατά 2 δρχ και το πετρέλαιο θέρμανσης κατά 2,70 δραχμές το λίτρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λευκή ισοπαλία της ΑΕΚ με την ΑΙΚ Στοκχόλμης.

Από δύσβατα μονοπάτια περνά, πλέον, το όνειρο της ΑΕΚ για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η ΑΙΚ Στοκχόλμης απέσπασε ισοπαλία 0-0 στο ``Νίκος Γκούμας`` σε αγώνα για τον Γ' προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Η ΑΕΚ διατήρησε την πρωτοβουλία σε όλη την διάρκεια του παιχνιδιού, φάνηκε όμως ακίνδυνη επιθετικά.Ετσι, τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό που θα διεξαχθεί στις 25 Αυγούστου στο στάδιο ``Ρασούντα`` της Στοκχόλμης.

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος παίκτης της Ιντερ για τέσσερα χρόνια.

Ο Γρηγόρης Γεωργάτος θα είναι την επόμενη περίοδο συμπαίκτης των Ρονάλντο και Κριστιάν Βιέρι στην Ιντερ. Ο διεθνής μέσος θα συνεχίσει την καριέρα του στον σύλλογο του Μιλάνου, ο οποίος θα τον αποκτήσει δίνοντας στους "ερυθρόλευκους" το ποσό των 2,5 δισ δραχμών, κάτι που σημαίνει ότι πρόκειται γιά την μεγαλύτερη μεταγραφή ποδοσφαιριστή από ελληνική ομάδα σε σύλλογο του εξωτερικού. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γεωργάτος θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο με τους ``νερατζούρι`` έναντι ετήσιας αποζημίωσης 400 εκατομμυρίων δραχμών, ενώ ο Ολυμπιακός θα βάλει στο ταμείο του και τις εισπράξεις ενός φιλικού αγώνα που θα δώσει με την ιταλική ομάδα στην Αθήνα.

Ο Ολυμπιακός νίκησε 5-0 την Νάουσα.

Σε ρυθμούς προπόνησης ο Ολυμπιακός ξεκίνησε τις επίσημες φετινές του υποχρεώσεις με νίκη 5-0 επί της Νάουσας, στον Α'γύρο του κυπέλλου Ελλάδας. Από τους υπόλοιπους αγώνες, ξεχώρισαν το 6-0 του Πανηλειακού επί του Εθνικού, το 5-0 της Ξάνθης επί του Εδεσσαϊκού και το 4-0 της Καλαμάτας σε βάρος του Ναυπακτιακού. Επίσης,ο Πανιώνιος συνέτριψε 5-0 τον Θεσπρωτό και τέλος, ο Ιωνικός νίκησε με 3-0 τον Παναιτωλικό.

Μεγάλες νίκες, Γκατσιούδη και Τσιαμήτας στη Ζυρίχη.

Θετικότατες εμφανίσεις που συνδυάστηκαν με μεγάλες νίκες, πραγματοποίησαν ο Κώστας Γκατσιούδης και η Βούλα Τσιαμήτα στο διεθνές μίτινγκ στίβου της σειράς ``Γκόλντεν Λιγκ``, που διεξήχθη στην Ζυρίχη. Ο Γκατσιούδης πρώτευσε στον Ακοντισμό με βολή στα 89 μέτρα και 53 εκατοστά, ενώ η Τσιαμήτα επικράτησε στο Τριπλούν με άλμα στα 14 μέτρα και 75 εκατοστά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,04 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 500,39, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 269,86, ελβετικό φράγκο προς 206,88, τη λίρα Κύπρου προς 573,61, δολάριο Καναδά προς 207,22, δολάριο Αυστραλίας 200,60, το γερμανικό μάρκο προς 169,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, γαλλικό φράγκο προς 50,54, και το ευρώ προς 331,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'ολη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο και τη Μακεδονια θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, αλλά βαθμιαία στα Δυτικά θα γίνουν βορειοδυτικοί μέτριοι.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα Δυτικά και Βόρεια 22 με 38, στα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 24 με 41 και στο Αιγαίο 26 με 39 βαθμούς. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 26 με 41 και 26 με 38 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 12 August 1999 - 7:00:13 UTC