Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα σε όλη τη χώρα.
- Επίσκεψη του υπουργού Αμυνας στις ΗΠΑ.
- Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι πιλότοι της ΟΑ.
- Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.
- Προσφυγή στη δικαιοσύνη για το θάνατο του Γιώργου Κουλούρη.
- Κατηγορούνται 14 για απάτη σε βάρος Μονής στην Πάτμο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επί της Βίσλα Κρακοβίας με 3-0.
- Την Τετάρτη ο πρώτος αγώνας της ΑΕΚ με την ΑΙΚ Στοκχόλμης.
- Αύριο οι συναντήσεις της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα σε όλη τη χώρα.

Στους 40 βαθμούς Κελσίου αναμένεται να φθάσει στα ηπειρωτικά της χώρας η θερμοκρασία σήμερα, ενώ για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ έχει προβλέψει περαιτέρω άνοδο του υδραργύρου στους 42 βαθμούς Κελσίου. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται ΕΚΑΒ, νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της χώρας για αντιμετώπιση του καύσωνα, που αναμένεται να υποχωρήσει από την Πέμπτη. Το υπουργείο Υγείας συστήνει προς τις ευπαθείς ομάδες πολιτών να αποφεύγουν άσκοπες μετακινήσεις, έκθεση και εργασία στον ήλιο και αλκοολούχα ποτά.

Επίσκεψη του υπουργού Αμυνας στις ΗΠΑ.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου αποδεχόμενος πρόσκληση του Αμερικανού ομολόγου του Ουίλιαμ Κόεν, ο οποίος πρόσφατα επισκέφθηκε τη χώρα μας. Η επίσκεψη του κ. Τσοχατζόπουλου στις ΗΠΑ τοποθετείται χρονικά μετά τη Σύνοδο των Υπουργών Αμυνας του ΝΑΤΟ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 22 Σεπτεμβρίου στον Καναδά. Υπενθυμίζεται οτι, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα,επίσκεψη στη χώρα μας θα πραγματοποιήσει στις 22 Νοεμβρίου ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Σε κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι πιλότοι της ΟΑ.

Στην απόφαση να προχωρήσουν σε απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι πιλότοι της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας, ενώ συνεχίζουν από την πλευρά τους την αυστηρή τήρηση των κανονισμών εργασίας. Αίτημά τους η στήριξη του αναπτυξιακού της προγράμματος, ενώ κατηγορούν το διευθύνοντα σύμβουλο της Ολυμπιακής Αεροπλοϊας Ροντ Λιντς, ότι χωρίς να έχει αρμοδιότητα προτίθεται να παγώσει το επιχειρησιακό σχέδιο του φορέα.Οι πιλότοι θα αποφασίσουν σήμερα για το ενδεχόμενο κινητοποιήσεων στη σημερινή συνέλευση της Ενωσής τους.

Πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού σε Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Από τις 19 έως τις 27 Αυγούστου θα γίνει η διανομή των δελτίων της Δ'φάσης του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού από τα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και αφορά δικαιούχους, οι οποίοι ενδιαφέρονται να πραγματοποιήσουν φθηνές διακοπές στη Θεσπρωτία,Μαγνησία (εκτός Σποράδων), Πιερία, Λάρισα, Θεσσαλονίκη, Πρέβεζα και Καβάλα. Δικαιούχοι του προγράμματος είναι συνταξιούχοι και μισθωτοί του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και άνεργοι, σε συνάρτηση με το εισόδημα τους και να μη συμμετέχουν στο Πρόγραμμα της Εργατικής Εστίας.

Προσφυγή στη δικαιοσύνη για το θάνατο του Γιώργου Κουλούρη.

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε ο πατέρας του 29χρονου Γιώργου Κουλούρη, που έχασε τη ζωή του στις 29 Μαϊου στην τραγική κατάληξη της απαγωγής του λεωφορείου στο Κατω Σχολάρι της Θεσσαλονίκης, απο Αλβανό κακοποιό και στην προσπάθεια απελευθέρωσης των ομήρων. Ο Δημήτριος Κουλούρης, όπως αναφέρει στη μήνυση που υποβλήθηκε στην εισαγγελία Θεσσαλονίκης, ζητάει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Το πόρισμα της εισαγγελικής έρευνας, που διενεργήθηκε για την τραγική αυτή υπόθεση, δεν εντόπισε ευθύνες επί ελληνικού εδάφους.

Κατηγορούνται 14 για απάτη σε βάρος Μονής στην Πάτμο.

Παραγγελία για την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον 14 ατόμων, μεταξύ των οποίων και 4 κληρικών, για το σκάνδαλο της Ιεράς Μονής του Αγίου Ιωάννου στην Πάτμο, που αφορά αγοραπωλησίες ακινήτων της Μονής που ξεπερνούν τα 4 δισεκατομμύρια δραχμές, έδωσε ο εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου. Ειδικότερα, η ποινική δίωξη θα στραφεί κατά του αρχιμανδρίτη Γεράσιμου Μιχελή, με την κατηγορία της απάτης, υπεξαίρεσης και ηθικής αυτουργίας σε απάτη ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας και απιστία σε βαθμό κακουργήματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επί της Βίσλα Κρακοβίας με 3-0.

Αποδίδοντας κατά διαστήματα εντυπωσιακό ποδόσφαιρο,ο Ολυμπιακός "αντάμοιψε" τους 25.000 φιλάθλους που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και επικράτησε εύκολα της Βίσλα Κρακοβίας με 3-0, στο πρώτο φιλικό παιχνίδι που έδωσε επί ελληνικού εδάφους. Δύο τέρματα για τους πρωταθλητές πέτυχε ο Ζλάτκο Ζάχοβιτς (9` και 49`) και ένα ο Πίτερ Οφορίκουε (17`).

Την Τετάρτη ο πρώτος αγώνας της ΑΕΚ με την ΑΙΚ Στοκχόλμης.

Ο Χάρης Κοπιτσής θα είναι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, ο αντικαταστάτης του Μιχάλη Κασάπη στο αριστερό άκρο της ΑΕΚ, στον πρώτο αγώνα με την ΑΙΚ Στοκχόλμης για τον Γ` προκριματικό γύρο του τσάμπιονς, λιγκ, που θα γίνει την Τετάρτη στο ``Νίκος Γκούμας``. Ο Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς χρησιμοποίησε τον Κοπιτσή με τους ``βασικούς`` στο ``διπλό`` και έτσι, εκτός σοβαρού απροόπτου αυτός θα είναι ο αντικαταστάτης του τιμωρημένου Κασάπη στο κρίσιμο παιχνίδι της Τετάρτης.

Αύριο οι συναντήσεις της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος.

Μισή ώρα αργότερα (18.00 αντί 17.30) θα ξεκινήσουν αύριο Τετάρτη οι συναντήσεις της 1ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος, όπως αποφάσισε η ΕΠΟ μετά την ανακοίνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας γιά τον επερχόμενο καύσωνα. Επίσης την ίδια ημέρα, ο προγραμματισμένος αγώνας της Παναχαϊκής με την Βέροια θα αρχίσει στις 19.30 και όχι στις 21.00, που ήταν αρχικά προγραμματισμένο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,43 δραχμές, λίρα Αγγλίας προς 498,46, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 268,87, ελβετικό φράγκο προς 207,36, τη λίρα Κύπρου προς 573,47, δολάριο Καναδά προς 206,35, δολάριο Αυστραλίας 202,03, το γερμανικό μάρκο προς 169,70, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,14, γαλλικό φράγκο προς 50,59, και το ευρώ προς 331,90 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται σ'όλη τη χώρα, με βόρειους ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά και το Ιόνιο 22 με 38, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 23 με 40 και στο Αιγαίο 25 με 35 βαθμούς. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 25 με 39 και 23 με 37 βαθμούς, αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 10 August 1999 - 7:00:12 UTC