Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-08-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/08/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για μετατάξεις.
- Το ΣΔΟΕ αποκάλυψε φοροδιαφυγή 13 δις.
- Καταστροφές σε καλλιέργειες απο τις πρόσφατες καταιγίδες.
- Περίεργοι ισχυρισμοί Γάλλων για τα ελληνικά μύδια.
- Συνεχίζονται οι ανακρίσεις για δολοφονίες στην Καβάλα.
- Στα χέρια της αστυνομίας 32χρονος που είχε καταπιεί ηρωίνη.
- Κηδεύεται το απόγευμα η Λίντα Αλμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών της ΕΠΑΕ.
- Ο Βαλέντσια στον ΠΑΟΚ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
- Δυο πανελλήνια ρεκόρ κατερρίφθησαν στο πρωτάθλημα κολύμβησης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντιπαράθεση κυβέρνησης - ΝΔ για μετατάξεις.

Εντονη αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΝΔ, εκδηλώθηκε χθές στη Βουλή στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, τις μετατάξεις και τη μονιμοποίηση στο δημόσιο συμβασιούχων αορίστου χρόνου. Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, κ. Παυλόπουλος κατέθεσε ένσταση αντισυνταγματικότητας για τις μετατάξεις με βάση έκθεση του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Η ένσταση απερρίφθη, ενω η κυρία Παπανδρέου και ο κ. Πεπονής,τόνισαν ότι οι αναγκαστικές μετατάξεις είναι δυνατές όταν το επιβάλουν λόγοι δημοσίου συμφέροντος

Το ΣΔΟΕ αποκάλυψε φοροδιαφυγή 13 δις.

Φοροδιαφυγή που ξεπερνά τα 13 δισ.δρχ αποκάλυψε το ΣΔΟΕ, ύστερα από ελέγχους που έκανε σε 335 επιχειρήσεις της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης.Τα ονόματα των επιχειρήσεων δεν έγιναν γνωστά, αλλά , όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, το ΣΔΟΕ προχωρά ήδη στη σύνταξη και εν καιρώ δημοσίευση του "Μητρώου Παραβατών". Στο μεταξύ, μέχρι τέλος της εβδομάδος αποστέλλονται από το ΚΕΠΥΟ άλλα 500.000 εκκαθαριστικά σημειώματα.

Καταστροφές σε καλλιέργειες απο τις πρόσφατες καταιγίδες.

Εκτεταμένες ζημιές έχουν υποστεί οι καλλιέργειες σε Κοζάνη, Λάρισα Ημαθία και Πιερία, από την πρόσφατη χαλαζόπτωση και τις καταρρακτώδεις βροχές. Συνεργεία των ΕΛΓΑ άρχισαν την εκτίμηση των ζημιών ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία αποζημίωσης των αγροτών. Στην Αθήνα ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, που πραγματοποιεί έρευνα για τις καταστροφές απο τις πρόσφατες πλημμύρες λόγω των βροχοπτώσεων ζήτησε εγγράφως απο όλα τα αστυνομικά τμήματα των πληγέντων περιοχών να προχωρήσουν σε επιτόπιους ελέγχους και καταγραφή των αιτιών των πλημμυρών.

Περίεργοι ισχυρισμοί Γάλλων για τα ελληνικά μύδια.

Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν γνωστά τα αποτελέσματα εργαστηριακών αναλύσεων προκειμένου να διαπιστωθεί, αν πράγματι τα μύδια που καλλιεργούνται στον Θερμαϊκο κόλπο της Θεσσαλονίκης περιέχουν βιοτοξίνες, όπως ισχυρίζονται οι αρμόδιες γαλλικές αρχές. Στη Γαλλία πρόσφατα κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν ποσότητες, που προορίζονταν για την εκεί αγορά. Οι καλλιεργητές μυδιών της Χαλάστρας και των Νέων Μαλγάρων Θεσσαλονίκης υποστηρίζουν οτι πρόκειται για "βρόμικο πόλεμο" εναντίον της ελληνικής παραγωγής μυδιών.

Συνεχίζονται οι ανακρίσεις για δολοφονίες στην Καβάλα.

Προφυλακίστηκε χθές μετά την απολογία του στην ανακρίτρια Καβάλας ο Βασίλης Παπαδόπουλος 54 ετών κτηνοτρόφος και κατά δήλωσή του, μέντιουμ, κατηγορούμενος για τις δοφολονίες της 74χρονης Γεωργίας Τζίμα και της 37χρονης κόρης της, Αναστασίας το καλοκαίρι του 1997. Ο Παπαδόπουλος ενέπλεξε αστυνομικούς ως ύποπτους σε διάφορες δολοφονίες στην περιοχή.Σήμερα αναμένεται να απολογηθεί ο Κωνσταντίνος Κυριακίδης 24 χρόνων, που φέρεται ως συνεργός του Παπαδόπουλου στις δολοφονίες των δύο γυναικών.

Στα χέρια της αστυνομίας 32χρονος που είχε καταπιεί ηρωίνη.

Συνελήφθη χθές στην Ομόνοια, ο 32χρονος Νικόλαος Μανδράς, ο οποίος είχε αποδράσει τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής από το Γενικό Κρατικό Αθηνών, όπου είχε μεταφερθεί από τις φυλακές Κορυδαλλού, για να του αφαιρεθούν "μπαλάκια" με ηρωίνη, που είχε καταπιεί. Ο Μανδράς θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Κηδεύεται το απόγευμα η Λίντα Αλμα.

Από το πρώτο νεκροταφείο Αθηνών, κηδεύεται το απόγευμα στις 5 η γνωστή χορεύτρια και σύζυγος του αείμνηστου Μάνου Κατράκη, Λίντα Αλμα, που πέθανε σε ηλικία 73 ετών, μετά από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Σε δήλωσή της η υπουργός Πολιτισμού Ελισάβετ Παπαζώη, τονίζει ότι έφυγε μια μεγάλη κυρία του χορού, μια γυναίκα που το ταλέντο της έλαμψε και έξω από τα σύνορα της χώρας μας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διάσταση απόψεων μεταξύ των μελών της ΕΠΑΕ.

Νεα ``πυρά`` κατά του προέδρου της ΕΠΑΕ, εκτόξευσε ο Βίκτωρας Μητρόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της Ενωσης, χαρακτήρισε τον Κώστα Αλαμάνο ως ``ανεπαρκή``, ενώ ανακοίνωσε, ότι θα ζητήσει από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΑΕ να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του. Ο τελευταίος, απαντώντας στις κατηγορίες, είπε ότι αποτελεί ικανοποίηση για τον ίδιο η κατηγορία από τον κ. Μητρόπουλο ως ανεπαρκής σε ένα τέτοιο καθεστώς που επικρατεί στην ΕΠΑΕ, ενώ επεσήμανε ότι ο ίδιος τιμά τους θεσμούς και προσπαθεί για τα συμφέροντα της Ενωσης.

Ο Βαλέντσια στον ΠΑΟΚ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Αντόλφο Βαλέντσια Θα ενισχύσει τον ΠΑΟΚ και την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο Κολομβιανός διεθνής θα παραχωρηθεί δανεικός στον ``Δικέφαλο του Βορρά`` γιά έναν χρόνο, μετά από συμφωνία ανάμεσα στις διοικήσεις του ΠΑΟΚ και της Σάντα Φε, στην οποία ανήκει, αλλά και τον ίδιο τον παίκτη.

Δυο πανελλήνια ρεκόρ κατερρίφθησαν στο πρωτάθλημα κολύμβησης.

Δυο πανελλήνια ρεκόρ κατερρίφθησαν κατά την πρώτη ημέρα του πανελληνίου πρωταθλήματος κολύμβησης που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ. Συγκεκριμένα η Κατερίνα Μπλιάμου πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. ύπτιο με 1:04.49, ενώ ρεκόρ πέτυχε στα 50μ. ελεύθερο και η Αθηνά Μποχώρη με 26.21.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 310,33 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,97, γαλλικό φράγκο προς 50,38, λίρα Αγγλίας προς 501,61, ελβετικό φράγκο προς 206,73, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,06, δολάριο Καναδά προς 206,73, δολάριο Αυστραλίας 202,54, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 268,83, τη λίρα Κύπρου προς 572,09 και το ευρώ προς 330,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 19 με 32, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 34 και στα νησιά του Αιγαίου 23 με 30 βαθμούς. Αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα.Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 22 με 33 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 21 με 31 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 4 August 1999 - 11:30:38 UTC