Browse through our Interesting Nodes of Military & Security in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προβλήματα στην Αθήνα από νέα ξαφνική καταιγίδα.
- Συνεχίστηκε και σήμερα η έξοδος των εκδρομέων.
- Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τις δηλώσεις Γ.Παπανδρέου.
- Το Σεπτέμβριο θα συνεχιστεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος.
- Δηλώσεις Τούρκου ναυάρχου για τα ελληνοτουρκικά.
- Τη Δευτέρα οι βαθμολογίες των υποψηφίων για ΑΕΙ-ΤΕΙ.
- Τέσσερις μήνες φυλάκιση σε 19χρονο που έκανε χρήση ηρωίνης.
- Ενας νεκρός από αιματηρό επεισόδιο στην οδό Αχαρνών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προβλήματα στην Αθήνα από νέα ξαφνική καταιγίδα.

Νέα προβλήματα δημιούργησαν οι καταιγίδες που έπληξαν την Αθήνα και επέτειναν την κατάσταση που δημιούργησε χθες το ξαφνικό μπουρίνι. Πολλά σπίτια πλημμύρισαν, δρόμοι μετατράπηκαν σε ορμητικούς χειμμάρους, ενώ πάνω από 15 μικρά σκάφη βυθίστηκαν σε μαρίνα της Γλυφάδας. Προβλήματα δημιουργήθηκαν και στις πτήσεις της Ολυμπιακής, όπου παρατηρήθηκαν μικροκαθυστερήσεις. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία σε έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, προβλέπει ότι τις βραδυνές ώρες θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια.

Συνεχίστηκε και σήμερα η έξοδος των εκδρομέων.

Η κακοκαιρία δεν πτόησε τους εκδρομείς, οι οποίοι με κάθε μέσο συνέχισαν και σήμερα την έξοδό τους για τις αυγουστιάτικες διακοπές. Αυξημένη ήταν και σήμερα η κίνηση στις δύο εθνικές οδούς, ενώ η τροχαία έκανε παρεμβάσεις. Από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας το τελευταίο 24ωρο αναχώρησαν πάνω από 60.000 άτομα, ενώ αυξημένη ήταν η κίνηση και στο αεροδρόμιο, τους σταθμούς του ΟΣΕ και των ΚΤΕΛ. Από χθες, που άρχισε η έξοδος, σε περίπου 130 δυστυχήματα έχασαν τη ζωή τους 18 άτομα και 160 τραυματίσθηκαν.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις από τις δηλώσεις Γ.Παπανδρέου.

Αντιδράσεις ακόμη και εντός ΠΑΣΟΚ, έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού εξωτερικών, περί του δικαιώματος των μελών των μειονοτήτων να αυτοπροσδιορίζονται. Ο κ.Παπανδρέου επανήλθε λέγοντας ότι η πολιτική και το νομικό πλαίσιο είναι απολύτως σαφές και ξεκάθαρο και δεν αλλάζει, αλλά τόνισε την ανάγκη να λέγονται ορισμένα πράγματα με το όνομά τους. Πρόσθεσε επίσης ότι η ένταση των απόψεων που εκφράστηκαν αποτελεί ευκαιρία να ανοίξει ένας γόνιμος διάλογος για τις αντιλήψεις μας γύρω από τα θέματα αυτά.

Το Σεπτέμβριο θα συνεχιστεί ο ελληνοτουρκικός διάλογος.

Ραντεβού το Σεπτέμβριο έδωσαν οι αντιπροσωπείες της Ελλάδος και της Τουρκίας, προκειμένου να συνεχιστεί ο διάλογος, η πρώτη φάση του οποίου, όπως αποτιμήθηκε, διεξήχθη σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα. Ο υπουργός εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα με τις δύο αντιπροσωπείες και σε δηλώσεις του τόνισε ότι είναι πρόωρο να βγάλει κανείς συμπεράσματα, καθώς η διαδικασία του διαλόγου θα είναι μακροχρόνια.

Δηλώσεις Τούρκου ναυάρχου για τα ελληνοτουρκικά.

Ο αρχηγός του τουρκικού πολεμικού Ναυτικού Σαλίμ Δερβίσογλου, σε δηλώσεις του που δημοσιεύονται στον τουρκικό τύπο, αναφέρει ότι εδώ και ενάμιση χρόνο πραγματοποιεί τακτικές επαφές με τον έλληνα ομόλογό του, πράγμα που όπως τονίζει, έχει επιτρέψει την μείωση των εντάσεων στο Αιγαίο. Αναφερόμενος στον ελληνοτουρκικό διάλογο τόνισε ότι με καλή θέληση, αυτός δεν μπορεί, παρά να δώσει θετικά αποτελέσματα".

Τη Δευτέρα οι βαθμολογίες των υποψηφίων για ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Κορυφώνεται η αγωνία των υποψηφίων των φετινών γενικών εξετάσεων, καθώς τη Δευτέρα αναμένεται να ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βαθμολογίες, από τις οποίες θα μπορούν προσδιορίζουν αν μπαίνουν σε κάποια σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις αναμένεται πτώση της βαθμολογίας μέχρι 150 μόρια στις δύο πρώτες δέσμες και πτώση μέχρι 100 μόρια στις άλλες δύο.

Τέσσερις μήνες φυλάκιση σε 19χρονο που έκανε χρήση ηρωίνης.

Σε φυλάκιση τεσσάρων μηνών καταδικάστηκε από το αυτόφωρο ο 19χρονος Ανδρέας Κώης, ο οποίος μαζί με έναν ανήλιο, 17 ετών, συνελήφθησαν να κάνουν ένεση ηρωίνης, μέσα σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Χαλκιδικής. Ο Κώης εξαγόρασε την ποινή του και αφέθηκε ελεύθερος, ενώ το δικαστήριο αθώωσε τον 17χρονο φίλο του.

Ενας νεκρός από αιματηρό επεισόδιο στην οδό Αχαρνών.

Ενας νεκρός και ένας τραυματίας είναι ο απολογισμός αιματηρού επεισοδίου, που έγινε το μεσημέρι, μεταξύ Αλβανών, στην οδό Αχαρνών. Ενας άγνωστος Αλβανός ο οποίος καταζητείται, πυροβόλησε πέντε φορές με πιστόλι εναντίον των δύο ομοεθνών του και στη συνέχεια εξαφανίστηκε. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στον Ευαγγελισμό, όπου μετά από λίγη ώρα ο ένας πέθανε.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα αναβολή πήρε η υπόθεση της μεταγραφής του Γιούρι Τζοργκαέφ στον Παναθηναϊκό. Ο Γάλλος διεθνής δεν έδωσε ακόμη απάντηση στους ``πράσινους`` και ο αδελφός και μάνατζερ του, δεν ήλθε στην Αθήνα, όπως είχε προαναγγείλει, διαμήνυσε όμως στην διοίκηση της ΠΑΕ ότι θα έλθει πιθανότατα την Δευτέρα και, σε κάθε περίπτωση, θα δώσει την οριστική του απάντηση το αργότερο την Τρίτη. Είναι προφανές ότι η παράταση της μεταγραφικής περιόδου ήρθε ``γάντι`` στον Παναθηναϊκό, άν και τα νέα από την Γαλλία είναι μάλλον άσχημα, καθώς η ``Εκιπ`` αναφέρει ότι γιά την απόκτηση του Τζοργκαέφ εκδήλωσαν ενδιαφέρον τρείς ομάδες της Μπουντεσλίγκα, η Λεβερκούζεν, η Χέρτα Βερολίνου και η Καϊζερσλάουτερν, με ισχυρότερη πρόταση από την πρώτη. Κατά τα άλλα, πολλά ακούγονται γιά τον 33χρονο Ισπανό λίμπερο της Μπαρτσελόνα Μιγκέλ-Ανχελ Νάδαλ, γιά τον οποίο, πάντως, ενδιαφέρεται και η παλιά του ομάδα, η Μαγιόρκα.

Εντυπωσιακές εμφανίσεις πραγματοποιούν οι Ελληνες αθλητές στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου νέων (έως 22 ετών), στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας, καθώς κατέκτησαν ήδη δύο μετάλλια. Ο Χριστόφορος Χοϊδης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 100μ καθώς πρώτευσε στον τελικό με 10.19, ενώ ο Περικλής Ιακωβάκης κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ εμπόδια με 49.97, ενώ στο ίδιο αγώνισμα ο Λάμπρος Ζερβάκος πήρε την 4η θέση με 50.48. Κατά τα άλλα, ``διπλή`` ελληνική παρουσία θα έχουμε στα ημιτελικά των 200μ νέων, καθώς τόσο ο Χρήστος Μάγγος όσο και ο Ανέστης Πούλιογλου πέρασαν με επιτυχία το ``τεστ`` με χρόνους 20.79 και 20.92 αντίστοιχα.

``Δεν έβλεπα την ώρα να απαλλαγώ από την Νιουκάστλ. Από την στιγμή που ο προπονητής δεν με υπολόγιζε, δεν υπήρχε κανένας λόγος να συνεχίσω εκεί την καριέρα μου. Η πρόταση που μου έκανε ο κ Μπατατούδης ήταν ιδιαίτερα δελεαστική και έδειξε ότι πράγματι με ήθελε στην ομάδα``. Αυτές είναι οι πρώτες δηλώσεις του ΓΧ Γεωργιάδη σαν παίκτης του ΠΑΟΚ, αφού όπως είναι γνωστό, ο διεθνής άσος απελευθερώθηκε από την Νιουκάστλ και θα συνεχίσει την καριέρα του στον ``δικέφαλο της Θεσσαλονίκης``.

Ο Νορβηγός Τροντ Ινγκε Χάουκλαντ είναι η τελευταία μεταγραφή του Ιωνικού για την τρέχουσα μεταγραφική περίοδο, εκτός βέβαια αν ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Κανελλάκης επιφυλάσσει κάποια έκπληξη. Ο 23χρονος αμυντικός υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τον Ιωνικό και θα ενισχύσει την ομάδα τόσο στο δύσκολο πρωτάθλημα που θα είναι οπωσδήποτε το φετινό, όσο και στην ``παρθενική`` εμφάνιση των ``κυανολεύκων`` στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,43 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,71, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 500,09, ελβετικό φράγκο προς 206,48, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, δολάριο Καναδά προς 204,82, δολάριο Αυστραλίας 200,78, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 267,89, τη λίρα Κύπρου προς 571,44 και το ευρώ προς 329,97 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι και αύριο ο καιρός, καθώς στο Ιόνιο, την ηπειρωτική Ελλάδα και το βόρειο Αιγαίο προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι κατά τόπους έντονα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 18 έως 30 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 33 και στα νησιά 23 με 31 βαθμούς κελσίου. Αστατο καιρό με βροχές και καταιγίδες το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και Θερμοκρασία 21 με 33 και 20 με 30 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 2 August 1999 - 14:13:18 UTC