Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης παρουσίασε η Παπανδρέου.
- Αυξήσεις στις αποδοχές των αξιωματικών εξετάζει η κυβέρνηση.
- Μέτρα για τον περιορισμό των καταναλωτικών δανείων.
- Αρχίζει αύριο στην Αθήνα η β' φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου.
- Εληξε ο αποκλεισμός του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.
- Σοβαρές ζημιές σε τάφους ελληνικού νεκροταφείου στα Ταταύλα.
- Μυστήριο από τη βύθιση ιστιοφόρου ανοικτά των Κηθύρων.
- Δύο ένοπλοι λήστεψαν χρηματαποστολή στα Πατήσια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης παρουσίασε η Παπανδρέου.

Τους βασικούς άξονες της μεταναστευτικής πολιτικής παρουσίασε η Βάσω Παπανδρέου, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Μεταξύ των μέτρων περιλαμβάνονται η καταγραφή όλων των μεταναστών που βρίσκονται στη χώρα, η ίδρυση γραφείων εργασίας σε γειτονικές χώρες για την ελεγχόμενη είσοδο οικονομικών μεταναστών, ανάλογα με τις ανάγκες σε εργατικά χέρια και ο αυστηρότερος έλεγχος των συνόρων, ώστε να γίνουν απαγορευτικά για τους λαθρμομετανάστες. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΝ κατήγγειλαν την κυβέρνηση για τις επιλογές της.

Αυξήσεις στις αποδοχές των αξιωματικών εξετάζει η κυβέρνηση.

Αυξήσεις στις αποδοχές των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, των αστυνομικών και των λιμενικών εξετάζει η κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Πάντως ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ζήτησε από τους υπουργούς να μην καλλιεργούν προσδοκίες για προσλήψεις και αυξήσεις αποδοχών και τους συνέστησε να αποφεύγουν να καταθέτουν τροπολογίες σε νομοσχέδια που δεν είναι σχετικές με το υπό συζήτηση αντικείμενο.

Μέτρα για τον περιορισμό των καταναλωτικών δανείων.

Πρόσθετα, μέτρα για τον περιορισμό των καταναλωτικών δανείων που χορηγούν αφειδώς οι εμπορικές τράπεζες, ανακοίνωσε η Τράπεζα της Ελλάδος, ανησυχώντας τόσο για την υπερχρέωση των νοικοκυριών όσο και για τις επιπτώσεις στον πληθωρισμό από την υπερπροσφορά χρήματος. Ετσι όσες τράπεζες υπερβούν το όριο δανειοδότησης θα υποχρεωθούν να καταθέσουν, επί έξι μήνες, άτοκα στην Τράπεζα της Ελλάδος το διπλάσιο ποσό από την υπέρβαση που έχουν κάνει.

Αρχίζει αύριο στην Αθήνα η β' φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου.

Στην Αθήνα αρχίζει αύριο η δεύτερη φάση του ελληνοτουρκικού διαλόγου, με θέματα τρομοκρατία, εγκληματικότητα, λαθρομετανάστευση και ναρκωτικά. Για ευχάριστη εξέλιξη και θετικά μηνύματα, έκανε λόγο ο τούρκος πρωθυπουργός Μπουλέντ Ετζεβίτ, σχολιάζοντας την πρώτη φάση του διαλόγου στην Αγκυρα.

Εληξε ο αποκλεισμός του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Εληξε ο αποκλεισμός του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, από 400 εργαζόμενους στη ναυπιγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος, μετά τη συνάντηση που είχε αντιπροσωπεία τους με τον υπουργό Σταύρο Σουμάκη. Οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον υπουργό να υλοποιηθούν οι κυβερνητικές θέσεις για τη στήριξη των υγιών επιχειρήσεων της Ζώνης.

Σοβαρές ζημιές σε τάφους ελληνικού νεκροταφείου στα Ταταύλα.

Σοβαρές ζημιές σε τάφους ελληνικού νεκροταφείου στα Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης προκάλεσαν άγνωστοι. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας τόνισε ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξεύρεση των δραστών και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη. Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε τις καταστροφές, ενώ ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Κωνσταντινούπολη θα προβεί σε έντονη διαμαρτυρία προς το νομάρχη της Κωνσταντινούπολης.

Μυστήριο από τη βύθιση ιστιοφόρου ανοικτά των Κηθύρων.

Μυστήριο καλύπτει τη βύθιση του ιστιοφόρου που εντοπίσθηκε ανοικτά των Κηθύρων και παρά τις έρευνες από αέρος και θαλάσσης δεν έχουν βρεθεί ναυαγοί, ούτε και η ταυτότητα του σκάφους, εκτός από ένα σωσσίβιο που γράφει τη λέξη ΜΑΟΥΑ. Στο μεταξύ, πολύωρη κατάθεση έδωσε στους Λιμενικούς ο πλοίαρχος του φορτηγού "ΠΕΛ ΡΕ'Ι'ΝΤΖΕΡ", που εμβόλισε ανοιχτά της Τενέδου το "ΠΕΛ ΜΑΡΙΝΕΡ" το οποίο βυθίστηκε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ο Β' μηχανικός Αντώνης Γεωργαντζής.

Δύο ένοπλοι λήστεψαν χρηματαποστολή στα Πατήσια.

Με επαγγελματικό τρόπο έδρασαν οι δύο ληστές, εκ των οποίων ήταν ντυμένος αστυνομικός, που λήστεψαν χρηματαποστολή, έξω από την εφορία στα Ανω Πατήσια. Οι δύο δράστες πήραν το θωρακισμένο όχημα της ιδιωτικής εταιρίας, αφού απείλησαν τον οδηγό του με πιστόλι και στη συνέχεια πήραν τέσσερις σάκους με 11 εκατομμύρια δρχ και έβαλαν φωτιά στο όχημα, το οποίο βρέθηκε στη Νέα Χαλκηδόνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πληροφορίες που θέλουν τον Τζοργκαέφ να ντύνεται στα πράσινα συνεχίζουν να τροφοδοτούν την ειδησεογραφία και να προκαλούν την αγωνία στους φίλους της ομάδας. Από χθες, μάλιστα, η ΡΑΙ υποστηρίζει ότι ο διεθνής Γάλλος παίχτης έμεινε ελεύθερος από την Ιντερ και έχει συμφωνήσει με τον Παναθηναϊκό, έναντι 1,2 δις δρχ. Πάντως, η διοίκηση της πράσινης ΠΑΕ δεν έχει επιβεβαιώσει την είδηση, καθώς συνηθίζει να ανακοινώνει μία μεταγραφή, μόνο όταν έχει ολοκληρωθεί.

Με την ΑΙΚ Στοκχόλμης, όπως αναμένοταν, θα αγωνιστεί η ΑΕΚ στον Γ'προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, εκτός μεγάλου απροόπτου, καθώς η σουηδική ομάδα νίκησε εκτός έδρας τη Ντνιέμπρ Λευκορωσίας με 1-0. Εξάλλου, σε φιλικό αγώνα που έγινε στους Θρακομακεδόνες η ΑΕΚ νίκησε σε ρυθμό προπόνησης με 7-0 τον Ακράτητο. Από δύο τέρματα πέτυχαν οι Τσίριτς και Ζουμπούλης, ενώ σκόραραν ακόμη και οι Κασάπης, Μπιέγκοβιτς, Μαλαδένης.

Αλλη μία χρήσιμη μεταγραφή πραγματοποίησε ο Απόλλων Αθηνών. Η ελαφρά ταξιαρχία απέκτησε για ένα χρόνο τον Θεοφύλακτο Νικολαίδη, ο οποίος ανήκει στον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, εντός των ημερων θα ολοκληρωθούν και οι μεταγραφές των Παστού, Ρούσσου και του Βούλγαρου τερματοφύλακα Τεοντόροφ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,19 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 493,75, ελβετικό φράγκο προς 206,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 205,43, δολάριο Αυστραλίας 200,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 268,31, τη λίρα Κύπρου προς 571,10 και το ευρώ προς 329,77 δραχμές.

Με απώλειες έκλεισε και η σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, καθώς οι ρευστοποιήσεις προς αποκόμιση κερδών εκδηλώθηκαν και σήμερα, πιέζοντας κάτω από το φράγμα των 4.400 μονάδων το γενικό δείκτη. Λίγο πριν τη λήξη της συνεδρίασης, οι απώλειες περιορίστηκαν, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης να τερματίσει στις 4.392,24 μονάδες, μειωμένος κατά 0, 76%. Η ουσιαστική απόσυρση του Ομίλου Πειραιώς από τη διεκδίκηση της Εργασίας, αποτέλεσε την είδηση που ξεκαθαρίζει το τοπίο. Ωστόσο, χρηματιστηριακοί κύκλοι επισημαίνουν ότι απαιτείται κάποιος χρόνος έως ότου οι επενδυτές να βρουν νέα κατεύθυνση και η αγορά να αποκτήσει μια νέα δυναμική. Το αγοραστικό ενδιαφέρον παραμένει απομακρυσμένο από τα blue chips και στραμμένο στην περιφέρεια. Μικτή εικόνα εμφάνισαν οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 164,1 δισ.δρχ περίπου. Τη μεγαλύτερη συναλλακτική δραστηριότητα σημείωσε η μετοχή της Sysware με 979.550 τεμάχια και ακολούθησε εκείνη του ΟΤΕ με 841.960 τεμάχια.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε ολόκληρη τη χώρα αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός αλλά το απόγευμα στα δυτικά κεντρικά και βόρεια ενδέχεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες. Οι ανεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 18 εως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 20 με 36 και στα νησιά 23 με 32 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 23 με 36 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα συννεφιάσει και ενδεχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 21 με 33 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 28 July 1999 - 19:00:27 UTC