Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ναυτική τραγωδία με ένα νεκρό.
- Συνεχίζεται ο ελληνοτουρκικός διάλογος.
- Η αμερικανική βουλή για τα σύνορα στο Αιγαίο.
- Αρνητική η Αγκυρα στην απόφαση των G-8 για το Κυπριακο.
- Στο Υπουργικό Συμβούλιο η μεταναστευτικη πολιτική.
- Ο κ. Σημίτης επισκέπτεται το ελληνικό κλιμάκιο στο Ουρόσεβατς .

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κοντά στην απόκτηση του Γιούρι Τζορκαέφ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.
- Προβληματισμοί Μπάγεβιτς από τα φιλικά που έδωσε ο Ολυμπιακός.
- Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντανιέλ Μπατίστα, βρίσκεται ο Αρης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ναυτική τραγωδία με ένα νεκρό.

Βυθίστηκε τα μεσάνυχτα το ελληνικό φορτηγό ΠΕΛ ΜΑΡΙΝΕΡ, όταν συγκρούστηκε κοντά στην Τένεδο με το επίσης ελληνικό φορτηγό σκάφος ΠΕΛ ΡΕΙΤΖΕΡ και σαν πρώτη αιτία αναφέρεται η πυκνή ομίχλη που επικρατούσε την ώρα της τραγωδίας. Στο σημείο του ναυαγίου έσπευσαν τουρκικά και ελληνικά πλοία, τα οποία περισυνέλλεξαν σώα τα 11 μέλη του ΠΕΛ ΜΑΡΙΝΕΡ, αλλά νεκρός βρέθηκε σε σωσίβια λέμβο ο Αναστάσιος Γεωργαντζής, 51 χρόνων, Β' μηχανικός του σκάφους. Καλά στην υγεία του είναι και το 17μελές πλήρωμα του δεύτερου σκάφους.

Συνεχίζεται ο ελληνοτουρκικός διάλογος.

Με θέματα συνεργασίας σε τομείς του εμπορίου συνεχίζεται για δεύτερη μέρα ο ελληνοτουρκικός διάλογος, που πραγματοποιείται στην Αγκυρα σε επίπεδο πρέσβεων των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών, ενω οι δυο αντιπροσωπείες θα έχουν συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Ισμαήλ Τζεμ. Χθες συζητήθηκαν θέματα τουρισμού και περιβάλλοντος. Τούρκος αξιωματούχος χαρακτήρισε γόνιμες και εποικοδομητικές τις συνομιλίες. Ο διάλογος θα ολοκληρωθεί στην Αθήνα την Πέμπτη και την Παρασκευή με θέμα την καταπολέμηση του εγκλήματος.

Η αμερικανική βουλή για τα σύνορα στο Αιγαίο.

Με τροπολογία που υιοθετήθηκε ομόφωνα η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων κάλεσε την Τουρκία να αποδεχθεί τα σύνορα στο Αιγαίο όπως αυτά οριοθετήθηκαν με τη Συνθήκη της Λωζάνης και το Σύμφωνο Ιταλίας - Τουρκίας του 1932. Το Κογκρέσο καλεί επίσης "οποιοδήποτε μέρος, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας, διαφωνεί με αυτά τα υπάρχοντα σύνορα να προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης". Η τροπολογία, που κατέθεσε ο δημοκρατικός βουλευτής του Νιου Τζέρσεϊ, Ρόμπ Αντριους, δεν έχει δεσμευτικό χαρακτήρα.

Αρνητική η Αγκυρα στην απόφαση των G-8 για το Κυπριακο.

"Σοβαρό λάθος" χαρακτήρισε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπουλέντ Ετζεβίτ, την πρωτοβουλία των χωρών G-8 για την επανέναρξη του διακοινοτικού διαλόγου στην Κύπρο. Σε δηλώσεις του στην τουρκική τηλεόραση ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι "η συνομοσπονδία αποτελεί τον ελάχιστο όρο" για τη λύση του Κυπριακού. Απευθυνόμενος ιδιαίτερα στην Ουάσιγκτον, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε "οι ΗΠΑ δεν πρέπει να εμπλέκονται στο Κυπριακό, γιατί η Τουρκία δεν θα κάνει την παραμικρή υποχώρηση".

Στο Υπουργικό Συμβούλιο η μεταναστευτικη πολιτική.

Στην αυριανή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου αναμένεται να συζητηθεί ο νόμος για την μεταναστευτική πολιτική και ο οποίος θα τεθεί υπόψη των κομμάτων. Χθες ο πρωθυπουργός ολοκλήρωσε τον κύκλο των επαφών του με τη συνάντηση, που είχε με τους προέδρους της ΝΔ και του ΔΗΚΚΙ σχετικά με την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης. Ο κ. Σημίτης εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα υπάρξει ειλικρινής συνεργασία και συνεννόηση με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για αντιμετώπιση του φαινομένου.

Ο κ. Σημίτης επισκέπτεται το ελληνικό κλιμάκιο στο Ουρόσεβατς.

Το ελληνικό στρατιωτικό κλιμάκιο, που βρίσκεται στο Ουρόσεβατς του Κοσσυφοπεδίου, συμμετέχοντας στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη στην περιοχή, επισκέπτεται απο το πρωι ο πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον υπουργό Αμύνης. Οι κύριοι Σημίτης και Τσοχατζόπουλος θα επιστρέψουν νωρίς το απόγευμα στην Αθήνα. Την Παρασκευή ο κ. Σημίτης θα μεταβεί στο Σαράγιεβο για να πάρει μέρος στη σύνοδο κορυφής για την ανασυγκρότηση των Βαλκανίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοντά στην απόκτηση του Γιούρι Τζορκαέφ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Γιούρι Τζορκαέφ βρίσκεται ο Παναθηναϊκός. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Γιώργος Βαρδινογιάννης βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον αδελφό και μάνατζερ του Γάλλου μέσου και πως οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει αρκετά. Ο παγκόσμιος πρωταθλητής με τους ``τρικολόρ`` στοιχίζει περίπου 1,5 δισεκατομμύριο δραχμές για μονοετή συνεργασία. Στο μεταξύ, ο Πέρσι Ολιβάρες είναι πλέον παίκτης του Παναθηναϊκού, αφού υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Προβληματισμοί Μπάγεβιτς από τα φιλικά που έδωσε ο Ολυμπιακός.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός στα δύο φιλικά που έχει δώσει μέχρι τώρα δέχθηκε έξι τέρματα, έχει προβληματίσει έντονα τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Βέβαια, ο προπονητής των ``ερυθρολεύκων`` γνωρίζει καλύτερα απ τον καθένα, ότι τέτοιου είδους ``κενά``, είναι σχεδόν φυσιολογικά, λόγω της έντονης κόπωσης από την προετοιμασία, ωστόσο δεν εφησυχάζει. Στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πάντως, ο Τζιοβάνι ήταν καταπληκτικός. Εκτός από το γκολ που σημείωσε με κεφαλιά, ξεδίπλωσε ορισμένες πτυχές του ταλέντου του, αφήνοντας υποσχέσεις για εντυπωσιακά πράγματα.Επίσης,πολύ καλή απόδοση είχε και ο Οφορίκουε.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντανιέλ Μπατίστα, βρίσκεται ο Αρης.

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντανιέλ Μπατίστα, βρίσκεται ο Αρης. Ο Ελληνοποιημένος επιθετικός πήρε την ``ελευθέρας`` του από την ΑΕΚ και με δεδομένη την προσωπική επιθυμία του κ Κοντομηνά να προχωρήσει στην απόκτηση του, θεωρείται σχεδόν βέβαιο, ότι ο Μπατίστα θα συνεχίσει την καριέρα του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 308,96 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,73, γαλλικό φράγκο προς 50,30, λίρα Αγγλίας προς 490,65, ελβετικό φράγκο προς 205,49, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, δολάριο Καναδά προς 204,15, δολάριο Αυστραλίας 200,41, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 266,91, τη λίρα Κύπρου προς 571,85 και το ευρώ προς 330,00 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος θα είναι ο καιρός καθώς στα κεντρικά και βόρεια θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στη Στερεά Ελλάδα. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέτριοι και τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 18 με 32 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 21 με 35 και στο Αιγαίο 23 με 33 βαθμούς. Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 23 με 35 βαθμούς, θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη ενδέχεται να σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 21 με 31 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Tuesday, 27 July 1999 - 7:00:16 UTC