Read the Latest International Press Articles on the Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αρχίζει αύριο στην Αγκυρα ο ελληνοτουρκικός διάλογος.
- Συνάντηση με Καραμανλή και Τσοβόλα θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός.
- Τιμήθηκε ο στρατιώτης Ν.Κόκαλης.
- Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 27χρονος.
- Το εξοπλιστικό πρόγραμμα του πολεμικού ναυτικού αύριο στο ΚΥΣΕΑ.
- Διαδήλωση Ελληνοκυπρίων στο Μόντρεαλ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αρχίζει αύριο στην Αγκυρα ο ελληνοτουρκικός διάλογος.

Προσπάθεια προσέγγισης σε δευτερεύοντα θέματα, όπως ο τουρισμός, το εμπόριο, το περιβάλλον και άλλα, θα καταβληθεί στο πλαίσιο του ελληνοτουρκικού διαλόγου, που αρχίζει αύριο στην Αγκυρα με τη συνάντηση εμπειρογνωμόνων των υπουργείων εξωτερικών των δύο χωρών. Οι συνομιλίες θα συνεχιστούν την Πέμπτη και την Παρασκευή στην Αθήνα. Σύμφωνα με πληροφορίες στον διάλογο δεν αποκλείεται να συζητηθεί και το θέμα της τρομοκρατίας. Τα αποτελέσματα του διαλόγου θα φανούν μακροπρόθεσμα, δήλωσε ο υπουργός εξωτερικών Γ. Παπανδρέου.

Συνάντηση με Καραμανλή και Τσοβόλα θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός.

Συνάντηση με τους προέδρους της ΝΔ και του ΔΗΚΚΙ κυρίους Καραμανλή και Τσοβόλα, θα έχει αύριο ο πρωθυπουργός, ολοκληρώνοντας τις επαφές του με τους πολιτικούς αρχηγούς, για το θέμα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης. Στο μεταξύ, πάνω από 350 λαθρομετανάστες απελάθηκαν σε επιχειρήσεις της αστυνομίας στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Εντός της Εβδομάδος οι αλαβανικές αρχές θα δώσουν στο υπουργείο δημόσιας τάξης στοιχεία για τους επικίνδυνους κακοποιούς.

Τιμήθηκε ο στρατιώτης Ν.Κόκαλης.

Το μετάλλιο της εξόχου πράξεως απένειμε η πολιτεία στο στρατιώτη Νέστορα Κόκαλη, για τη γενναία στάση του στην εξουδετέρωση του Αλβανού απαγωγέα του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κιλκίς. Η τελετή έγινε στη μομάδα του, στο Πούκαστρο Κιλκίς, παρουσία του υπουργού αμύνης Ακη Τσοχατζόπουλου. Ο στρατιώτης, ο οποίος σε λίγες ημέρες απολύεται, δήλωσε ότι επιθυμία του είναι να ενταχθεί στην Ελληνική Αστυνομία.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει 27χρονος.

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, δίνει ο 27χρονος Γιώργος Γκουρίτσας, που νοσηλεύεται με καθολικά εγκάυματα στο Γενικό Κρατικό της Αθήνας, μετά τον βαρύ τραυματισμό του, από την έκρηξη φιάλης υγραερίου σε πιτσαρία στο κέντρο του Βόλου. Οι ιδιοκτήτες του καταστήματος παραμένουν ασύλληπτοι, ενώ για προληπτικούς λόγους η πολυκατοικία εκκενώθηκε καθώς θα πρέπει να ελεγχοί από μηχανικούς, οι οποίοι θα αποφανθούν αν είναι κατοικίσημη ή χρειάζονται επισκευές.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα του πολεμικού ναυτικού αύριο στο ΚΥΣΕΑ.

Με το εξοπλιστικό πρόγραμμα του πολεμικού ναυτικού θα ασχοληθεί το ΚΥΣΕΑ, στην αυριανή συνερδρίασή του. Το θέμα αυτό συζήτησαν ήδη ο πρωθυπουργός και ο υπουργός αμύνης, οι οποίοι την Τρίτη θα μεταβούν στο Ουρόσεβατς του Κοσόβου, προκεμένου να επισκεφθούν την ελληνική στρατιωτική δύναμη, που εδρέυει στην περιοχή, συμμετέχοντας στην πολυεθνική ειρηνευτική δύναμη.

Διαδήλωση Ελληνοκυπρίων στο Μόντρεαλ.

Εκατοντάδες Κύπριοι και Ελληνες διαδήλωσαν ειρηνικά χθες υπό βροχή στην κεντρική λεωφόρο Σεντ Κάθριν του Μόντρεαλ, με την ευκαιρία της θλιβερής επετείου της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, προβάλλοντας συνθήματα για το Κυπριακό:"25 χρόνια είναι αρκετά, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ πρέπει να υλοποιηθούν, οι 200.000 πρόσφυγες πρέπει να γυρίσουν στα σπίτια τους, να φύγουν τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής απο την Κύπρο, να εγκαταλείψουν τη Βόρεια Κύπρο οι 100.000 Τούρκοι έποικοι". Στην ειρηνική διαδήλωση, που οργανώθηκε απο την Επιτροπή Αλληλεγγύης για την Κύπρο σε συνεργασία με την Κυπριακή Κοινότητα Μόντρεαλ, προπορεύονταν 1.618 μαυροφορεμένες γυναίκες, που έφεραν καρφιτσωμένα στο στήθος τους τα ονόματα των αγνοουμένων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στην έβδομη θέση περιορίστηκε τελικά η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα, που διεξάγεται στην Πορτογαλία, καθώς σε αγώνα κατάταξης επικράτησε της Βραζιλίας με 84-61.

Ως ακλόνητο φαβορί χαρακτηρίζουν οι Σουηδοί την ΑΕΚ σε περίπτωση που περάσουν την άγνωστη Ντιεπρ Μογκίλεφ από τη Λευκορωσία και προκριθούν στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου θα βρουν μπροστά τους την ελληνική ομάδα. Πάντως, ο Αγγλος προπονητής της ΑΙΚ, Στιούαρτ Μπάξτερ δήλωσε ότι δεν έχουν νόημα οι αναφορές στην ΑΕΚ, αφού οι παίχτες του πρέπει πρώτα να αποκλείσουν την ομάδα από τη Λευκορωσία.

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των παίδων δεν κατάφερε να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σλοβενίας, καθώς στον τελικό της διοργάνωσης έχασε με 59-48 (ημ: 25-26) από την αντίστοιχη της Γιουγκοσλαβίας και περιορίστηκε στην κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,02 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,73, γαλλικό φράγκο προς 50,31, λίρα Αγγλίας προς 497,45, ελβετικό φράγκο προς 205,56, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, δολάριο Καναδά προς 208,21, δολάριο Αυστραλίας 203,20, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 269,86, τη λίρα Κύπρου προς 571,54 και το ευρώ προς 330,01 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο σε όλη τη χώρα αλλά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ο καιρός θα είναι άστατος με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς και στα νότια μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια απο 19 έως 31 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα 20 με 36 και στα νησιά του Αιγαίου απο 23 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις ασθενείς ανέμους και 22 με 36 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Αστατος θα είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη και θα σημειωθεί βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 μέχει 31 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 25 July 1999 - 18:00:14 UTC