Browse through our Interesting Nodes on Human Rights Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Μάνδρα Αττικής.
- Σε εξέλιξη αστυνομικές επιχειρήσεις κατά της εγκληματικότητας.
- Στα ίχνη συνεργατών του Αλβανού απαγωγέα.
- Ομιλία Τσοχατζόπουλου για τον Ανδρέα Παπανδρέου.
- Μνημόσυνο για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.
- Ποινικές διώξεις για τα παραποιημένα γραπτά των γενικών εξετάσεων.
- Συζητείται η έδρα του Οργανισμού Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Μάνδρα Αττικής.

Υπό έλεγχο τέθηκε η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε πευκόφυτη περιοχή, στη Μάνδρα Αττικής. Η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα σε πολλές εστίες στις περιοχές της Αγ. Αικατερίνης, Αγ. Σωτήρα και προς το όρος Καντήλι, ενώ η πυροσβεστική υπηρεσία πισεύει ότι πρόκειται για εμπρησμό. Κάτοικοι της περιοχής κατήγγειλαν ότι τη φωτιά έβαλαν δύο άτομα που επέβαιναν σε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Πεζό. Στο μεταξύ, δύο πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σε Σαλαμίνα και Κέρκυρα τέθηκαν εγκαίρως υπό έλεγχο από τις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Σε εξέλιξη αστυνομικές επιχειρήσεις κατά της εγκληματικότητας.

Σε εξέλιξη είναι οι αστυνομικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, ενώ παράλληλα, συνεχίζονται και οι έλεγχοι νομιμότητας των μεταναστών στη χώρα μας. Σε συνέντευξή του, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης εκτιμά επίσης οτι επίκειται νέο κύμα λαθρομεταναστών, αυτή τη φορά απο τη Σερβία. Την ερχόμενη εβδομάδα, ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ξεκινά επαφές με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, απο τους οποίους θα ζητήσει της συναίνεσή τους στα κυβερνητικά μέτρα για την αντιμετώπιση του ζητήματος.

Στα ίχνη συνεργατών του Αλβανού απαγωγέα.

Στα ίχνη του συνεργού ή συνεργών του Αλβανού απαγωγέα του λεωφορείου του ΚΤΕΛ Κιλκίς βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές αρχές. Παράλληλα, πάντως, συνεχίζονται οι προσαγωγές υπόπτων, μεταξύ των οποίων ήταν και ο νεότερος αδελφός του δράστη, ο οποίος δεν διέθετε τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή του στη χώρα και θα επαναπροωθηθεί στην Αλβανία. Στο μεταξύ, άλλοι 30 Βούλγαροι που είχαν μπει λαθραία στην Ελλάδα από το Νευροκόπι Δράμας έπεσαν σε αστυνομικό μπλόκο και συνελήφθησαν.

Ομιλία Τσοχατζόπουλου για τον Ανδρέα Παπανδρέου.

Την καταλυτική παρουσία του Ανδρέα Παπανδρέου στην πολιτική ζωή του τόπου επισήμανε στο Καλέτζι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μιλώντας στη διήμερη συνάντηση μνήμης για τον ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ που διοργάνωσε το ομώνυμο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών, και η κοινότητα Καλετζίου. Ο κ. Τσοχατζόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις προβλέψεις του Ανδρέα Παπανδρέου για το Κυπριακό που δυστυχώς επαληθεύτηκαν με την τραγωδία της Κύπρου και υπεραμύνθηκε της οικονομικής πολιτικής των κυβερνήσεων Παπανδρέου την περίοδο 81-88.

Μνημόσυνο για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

Αρχιερατικό μνημόσυνο τελέστηκε το πρωί στη Μητρόπολη Αθηνών για τους πεσόντες της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974. Παρέστησαν μέλη της κυβέρνησης, εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης και εκατοντάδες Κύπριοι. Μνημόσυνα τελέστηκαν και στους ναούς της Κύπρου ενώ την ερχόμενη Τρίτη στον καθεδρικό ναό της Λευκωσίας θα τελεστεί το επίσημο μνημόσυνο παρουσία του προέδρου Κληρίδη.

Ποινικές διώξεις για τα παραποιημένα γραπτά των γενικών εξετάσεων.

Ποινικές διώξεις κατα παντός υπευθύνου, αναμένεται να ασκήσει εντός της εβδομάδας ο Εισαγγελέας, που ερευνά την υπόθεση παραποιημένων γραπτών, στα λύκεια της Πεύκης και των Ερυθρών στη Αθήνα. Ηδη ένας καθηγητής παραδέχθηκε τη συμμετοχή του στην πράξη, ενω εξετάζεται το ενδεχόμενο, στην ίδια υπόθεση να εμπλέκονται γονείς, μαθητές, αλλά και άλλοι εκπαιδευτικοί. Στο μεταξύ στις 2 ή 3 Αυγούστου, θα αναρτηθούν στα Λύκεια όλης της χώρας οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές γενικές εξετάσεις.

Συζητείται η έδρα του Οργανισμού Ανασυγκρότησης των Βαλκανίων.

Στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ενωσης θα συζητηθεί αύριο και μεθαύριο το θέμα της έδρας του Οργανισμού Ανασυγκρότησης για τα Βαλκάνια. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιάννος Κρανιδιώτης, που θα παραστεί στο Συμβούλιο, δήλωσε οτι Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ακόμη συμμορφωθεί με την πολιτική απόφαση για την εγκατάσταση του Οργανισμού Ανασυγκρότησης στη Θεσσαλονίκη. Τόνισε, επίσης, οτι η Ελλάδα και η Ολλανδία θα υποβάλουν στο Συμβούλιο κοινή πρόταση, για άρση των κυρώσεων προς τη Γιουγκοσλαβία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των εφήβων σημείωσε την δεύτερη νίκη της στην πρώτη φάση του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που διεξάγεται στην Πορτογαλία, καθώς επικράτησε με 105-73 (ημ: 55-40) της Κίνας και εξασφάλισε την πρόκρισή της στα προημιτελικά, καθώς πήρε την δεύτερη θέση στον όμιλό της Αλμάδα, πίσω από την ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών. Η εθνική μας ομάδα θα αγωνιστεί τώρα στον Ομιλο του Ο'Πόρτο μαζί με τις Ισπανία, Αυστραλία και Κροατία.

Μετά τις εντυπωσιακές μεταγραφές των Τζιοβάνι και Ζλάτκο Ζάχοβιτς, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Σωκράτης Κόκκαλης, έκλεισε και το θέμα των ...εσωτερικών μεταγραφών. Συγκεκριμένα συναντήθηκαν και συμφώνησαν για την υπογραφή νέων συμβολαίων οι Γρηγόρης Γεωργάτος (για 5 χρόνια), Δημήτρης Μαυρογενίδης (για 5 χρόνια), Γιώργος Ανατολάκης (για 5 χρόνια), Στέλιος Γιαννακόπουλος (για 4 χρόνια) και Ανδρέας Νινιάδης (για 3 χρόνια).

Θετικό ήταν και το νεο φιλικό τεστ της ΑΕΚ στη Γαλλία. Η Ενωση σε αγώνα προετοιμασίας ενόψει της νεας περιόδου που έγινε στο Αβινιόν της Γαλλίας, νίκησε 1-0 τη Μπαστιά, χάρη σε τέρμα που σημείωσε ο Ντέμης Νικολαϊδης στο 28ο λεπτό της συνάντησης. Ακόμη ο Παναθηναϊκός, επικράτησε με 5-2 της Καλλιθέας σε αγώνα που έγινε στην Παιανία. Τα τέρματα των ``πρασίνων`` πέτυχαν οι Καραγκούνης (16`), Πφλίπσεν (32`), Ηπειρώτης (55`) και Λυμπερόπουλος (60`, 90`).

Αήττητη συνεχίζει την πορεία της στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, η εθνική μας ομάδα των παίδων. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, σε αγώνα για την τρίτη ημέρα της διοργάνωσης που διεξάγεται στη Σλοβενία, επικράτησε με 78- 59 (ημ. 41-23) της αντίστοιχης της Ρωσίας. Πρώτος σκόρερ του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ο Ζήσης με 19 πόντους.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,35, γαλλικό φράγκο προς 50,19, λίρα Αγγλίας προς 505,87, ελβετικό φράγκο προς 204,97, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,00, δολάριο Καναδά προς 217,92, δολάριο Αυστραλίας 213,16, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 267,19, τη λίρα Κύπρου προς 571,85 και το ευρώ προς 329,26 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο, αυξημένες στα ηπειρωτικά, ενώ μπορεί να σημειωθούν παροδικές βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, στα δυτικά έως μέτριοι, στα ανατολικά έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 19 έως 31 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 21 έως 34 και στα νησιά του Αιγαίου από 23 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν με βόρειες κατευθύνσεις έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 23 έως 33 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 21 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 18 July 1999 - 18:00:12 UTC