Browse through our Interesting Nodes on Internet Service Providers in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σκληρότερα μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας.
- Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.
- Αρχές Αυγούστου οι βαθμολογίες των υποψηφίων για ΑΕΙ-ΤΕΙ.
- Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα επεισόδια στο Πρίβιλετζ.
- Δηλώσεις Γ.Κρανιδιώτη για ελληνοτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό.
- Μειώσεις τιμών σε 183 φάρμακα.
- Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορίας από την ασφάλεια Αττικής.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σκληρότερα μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Σκληρότερα μέτρα για την πάταξη της εγκληματικότητας και την ασφάλεια των πολιτών, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός στη διάρκεια κοινής συνεδρίασης της κυβερνητικής επιτροπής και του υπουργικού συμβουλίου. Ο κ.Σημίτης τόνισε οτι η ασφάλεια των πολιτών είναι βασικό κοινωνικό αγαθό, το οποίο θα προστατευθεί με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο. Η Ελλάδα, πρόσθεσε, είναι μία φιλόξενη χώρα η οποία τα τελευταία χρόνια βρίσκεται αντιμέτωπη με πρωτόγνωρα εγκληματικά φαινόμενα τα οποία, όπως υποστήριξε, δοκιμάζουν τα φιλόξενα αισθήματα του ελληνικού λαού. Ο κ.Ρέππας προανήγγειλε την πρόσληψη 1.500 ατόμων για την ενίσχυση του σώματος των συνοριακών φυλάκων, ενώ ήδη αποφασίσθηκε η πρόσληψη 1000 για διάφορες θέσεις στην αστυνομία.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ.

Την ικανοποίησή του για τις συντονισμένες κινήσεις των αστυνομικών δυνάμεων στην επιχείρηση απελευθέρωσης των ομήρων που κρατούσε σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ Κιλκίς ο αλβανός απαγωγέας, εξέφρασε ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Ο κ.Γεωργακόπουλος πρόσθεσε επίσης οτι επειδή όλα έγιναν γρήγορα δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί εάν ο Αλβανός πυροβολήθηκε πριν του πάρουν τη χειροβομβίδα ή μετά. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Αρχές Αυγούστου οι βαθμολογίες των υποψηφίων για ΑΕΙ-ΤΕΙ.

Στις 2 ή στις 3 Αυγούστου θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια οι βαθμολογίες των υποψηφίων στις φετινές γενικές εξετάσεις, ενώ τα ονόματα των επιτυχόντων και οι βαθμολογικές βάσεις των σχολών, θα ανακοινωθούν την 1η Σεπτεμβρίου. Εντός των προσεχών ημερών ο εισαγγελέας Πρωτοδικών ολοκληρώνει την προκαταρκτική εξέταση για τη γνωστή υπόθεση των αλλοιώσεων που παρατηρήθηκαν σε ορισμένα γραπτά των πρόσφατων προαγωγικών εξετάσεων της Β'Λυκείου.

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για τα επεισόδια στο Πρίβιλετζ.

Ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, άσκησε ο εισαγγελέας Ποινικής Αγωγής κατά τριών παρκαδόρων και ενός ταμία του νυχτερινού κέντρου "Πρίβιλετζ" της παραλιακής λεωφόρου Γλυφάδας, στο οποίο σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια, με συμπλοκές, πυροβολισμούς, τραυματισμούς και καταστροφές σε ΙΧ αυτοκίνητα. Ο εισαγγελέας άσκησε επίσης δίωξη για έκρηξη και κατοχή εκρηκτικών κατά παντός υπευθύνου και ενός νεαρού που συνελήφθη σε νέα επεισόδια, έξω από το ίδιο κέντρο.

Δηλώσεις Γ.Κρανιδιώτη για ελληνοτουρκικές σχέσεις και Κυπριακό.

Δεν πρόκειται να συναινέσουμε στην αναβάθμιση των ελληνοτουρκικών σχέσεων, εάν δεν υπάρξουν συγκεκριμένα ανταλλάγματα για κυπριακό και Αιγαίο, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης. Οι ευρω-τουρκικές σχέσεις αναμένεται να τεθούν στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων των 15 χωρών - μελών της ΕΕ τη Δευτέρα. Τις εργασίες του συμβουλίου θα απασχολήσει και το θέμα της έδρας του Οργανισμού Ανασυγκρότησης για τα Βαλκάνια στη Θεσσαλονίκη.

Μειώσεις τιμών σε 183 φάρμακα.

Μειώσεις τιμών έως και 50% σε 183 φάρμακα και αυξήσεις από 12% έως 26% σε άλλα 10, περιλαμβάνει η νέα λίστα φαρμάκων που ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Ανάπτυξης. Ειδικότερα, ύστερα από τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων, η νέα λίστα φαρμάκων περιλαμβάνει 193 νέα φάρμακα, από τα οποία τα 102 είναι πρωτότυπα και τα υπόλοιπα 91 αντιγραφές.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα σωματεμπορίας από την ασφάλεια Αττικής.

Κύκλωμα σωματεμπορίας και σεξουαλικής εκμετάλλευσης αλλοδαπών γυναικών, εξαρθρώθηκε από το τμήμα ηθών της ασφάλειας Αττικής. Σε έφοδο αστυνομικών σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, συνελήφθησαν επτά νεαρές γυναίκες, ανάμεσά τους και μια 17χρονη Μολδαβή, οι οποίες ομολόγησαν οτι εξαναγκάζονταν να εκδίδονται σε κρυφό οίκο ανοχής. Συνελήφθησαν οι Τηλέμαχος Αναστασόπουλος και Δημήτριος Βαλμάς, οι οποίοι φρουρούσαν τις αλλοδαπές για να μην δραπετεύσουν από το διαμέρισμα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εφθασε σήμερα στην Αθήνα και ο Βραζιλιάνος Τζιοβάνι, το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού και στο αεροδρόμιο του Ελληνικού έγινε δεκτός από 1.000 περίπου οπαδούς των ''ερυθρολεύκων'' που δημιούργησαν όπως και χθες με τον Ζάχοβιτς εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Στις σύντομες δηλώσεις του ο Βραζιλιάνος επιθετικός είπε ότι έχει διάθεση να παίξει καλή μπάλα και να προσφέρει τον καλύτερό του εαυτό στον Ολυμπιακό, ο οποίος έδειξε από πέρυσι πως έχει φιλοδοξίες. Ο ίδιος είπε ότι πιστεύει πως ο Ολυμπιακός μπορεί να φθάσει φέτος ψηλά στο τσάμπιονς λιγκ.

Την έντονη αντίδραση του ΠΣΑΠ προκάλεσε η απόφαση της ΕΠΑΕ για διακοπή της ιδιωτικής ασφάλισης των ποδοσφαιριστών. Ο πρόεδρος του πανελληνίου συνδέσμου αμειβομένων ποδοσφαιριστών, Αντώνης Αντωνιάδης με επιστολή του προς την ΕΠΑΕ, την ΕΠΟ αλλά και της ΠΑΕ Α`, Β` και Γ` Εθνικής κατηγορίας, κάνει λόγο για πρόχειρη και ανεύθυνη απόφαση που παραβαίνει κάθε νομικό και ηθικό δίκαιο.

Ενα πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων καθώς και η πρόκριση τεσσάρων αθλητών μας στους ημιτελικούς των αγωνισμάτων τους, ήταν ο απολογισμός των ελληνικών χρωμάτων στα προκριματικά της τρίτης ημέρας του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων- νεανίδων που διεξάγεται στη Μόσχα. Το ρεκόρ σημείωσε ο Σπύρος Μπιτσάκης στα 100μ ελεύθερο με 52.27, επίδοση που του έδωσε την έκτη θέση στα προκριματικά και το ``εισιτήριο`` για τα ημιτελικά. Το προηγούμενο ρεκόρ ήταν δικό του με 52.34 και το είχε σημειώσει 13/7/97 στο Μαρούσι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,80 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,35, γαλλικό φράγκο προς 50,19, λίρα Αγγλίας προς 505,87, ελβετικό φράγκο προς 204,97, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,00, δολάριο Καναδά προς 217,92, δολάριο Αυστραλίας 213,16, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 267,19, τη λίρα Κύπρου προς 571,85 και το ευρώ προς 329,26 δραχμές.

Σε θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκαν οι συναλλαγές στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας, με τον γενικό δείκτη τιμών να καταγράψει νέο ιστορικό ρεκόρ, το 32-ο απο τις αρχές του έτους, "συντρίβοντας" το προηγούμενο ρεκόρ της 5ης Ιουλίου, των 4.350,13 μονάδων. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 4.410,33 μονάδες έναντι 4.308,91 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας κέρδη της τάξεως των 101,42 μονάδων ή σε ποσοστό 2,35%. Αιχμή της νέας ανόδου της αγοράς ήταν και πάλι οι τραπεζικές αξίες, καθώς ο τραπεζικός χώρος βρίσκεται στο επίκεντρο των επιχειρηματικών εξελίξεων που συντελούνται αυτή την περίοδο.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται αύριο στα ηπειρωτικά και το Αιγαίο, ενώ υπάρχει πιθανότητα σποραδικών βροχών ή καταιγίδων μικρής διάρκειας στα κεντρικά και βόρεια. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι ανεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί και την ημέρα στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 19 με 32 βαθμούς, στον Ιόνιο και τα υπόλοιπα Ηπειρωτικά 21 με 34 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου 24 με 31 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις μέτριους μέχρι ισχυρούς βοριάδες και θερμοκρασία 23 με 34 και 21 με 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 16 July 1999 - 19:00:13 UTC