Browse through our Interesting Nodes on the European Union (EU) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις μονιμοποιήσεις-μετατάξεις στη ΤΑ
- Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα στην Ολυμπιακή Αεροπορία
- Στην Πολιτική Οικονομία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης
- Δικαστική έρευνα για την αλλοίωση των γραπτών της Β' Λυκείου
- Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις για τους λαθρομετανάστες
- Συνάντηση πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας το πρωί
- Παραιτήθηκε ο Στρατής Στρατήγης απο την επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Μαχλάς στον Αγιαξ έναντι 2,7 δισεκατομμυρίων δραχμών
- Πολύ κοντά στον Τζιοβάνι ο Ολυμπιακός

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τις μονιμοποιήσεις-μετατάξεις στη ΤΑ

Τριάντα χιλιάδες υπάλληλοι με συμβάσεις αορίστου χρόνου μονιμοποιούνται και 25.000 μετατίθενται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χωρίς οι μετατάξεις αυτές να έχουν υποχρεωτικό χαρακτήρα, με το νομοσχέδιο περί συλλογικών συμβάσεων που αναμένεται να κατατεθεί εντός ολίγων ημερών στη Βουλή.

Εικοσιτετράωρη απεργία σήμερα στην Ολυμπιακή Αεροπορία

Νέα προβλήματα αναμένονται σήμερα στις πτήσεις της Ολυμπιακής, λόγω της 24ωρης απεργίας των υπαλλήλων της. Οι εργαζόμενοι της Ολυμπιακής αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, εμμένοντας στις αρχικές τους θέσεις, μετά τη προχθεσινή άκαρπη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας μεταξύ των υπουργών Γιάννου Παπαντωνίου, Τάσου Μαντέλη και του προεδρείου τους.

Στην Πολιτική Οικονομία διαγωνίζονται οι υποψήφιοι της Δ' δέσμης

Με τους υποψηφίους της Δ'Δέσμης να διαγωνίζονται στην Πολιτική Οικονομία συνεχίζονται σήμερα οι γενικές εξετάσεις. Χθες οι υποψήφιοι της Α', Β' και Γ' Δέσμης διαγωνίστηκαν στα Μαθηματικά, τη Βιολογία και την Ιστορία αντίστοιχα.

Δικαστική έρευνα για την αλλοίωση των γραπτών της Β' Λυκείου

Τη διενέργεια αυτεπάγγελτης προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Γεώργιος Γεράκης, για τις καταγγελίες αλλοίωσης γραπτών στις προαγωγικές εξετάσεις της Β' Λυκείου στο 103ο Εξεταστικό Κέντρο Πεύκης. Επίσης, ζητά να διερευνηθεί η περίπτωση πέντε μαθητών του ιδιωτικού σχολείου Καργάκου που φέρονται ότι συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις ως φυσικώς αδύναμοι (άτομα με ειδικές ανάγκες), ενώ ήταν υγιείς.

Συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις για τους λαθρομετανάστες

Σε όλη την Ελλάδα συνεχίζονται οι αστυνομικές επιχειρήσεις για τη σύλληψη και απέλαση λαθρομεταναστών. Στην Αθήνα πραγματοποιήθηκε χθες νέα εκτεταμένη "επιχείρηση σκούπα" αυτή τη φορά στην περιοχή της Δάφνης, όπου περισσότεροι απο 500 αλλοδαποί, στην πλειοψηφία τους Αλβανοί, προσήχθησαν για έλεγχο. Αντίστοιχες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, στν Πιερία, αλλά και στα Χανιά.

Συνάντηση πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας το πρωί

Οι εξελίξεις στην οικονομία και ενδεχομένως το πακέτο των φορολογικών ελαφρύνσεων θα είναι στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας στις 10 το πρωί. Το απόγευμα ο κ. Σημίτης θα προεδρεύσει συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ, το οποίο θα ασχοληθεί με την εισήγηση προς τη Σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής, που συνέρχεται την Παρασκευή.

Παραιτήθηκε ο Στρατής Στρατήγης απο την επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων

Παραιτήθηκε απο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής για την Ολυμπιάδα του 2004, ο Στρατής Στρατήγης, με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό. Για αντικαταστάτες του ακούγονται τα ονόματα της Γιάννας Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη και του Πέτρου Λάμπρου, διοικητή της Αγροτικής Τράπεζας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Μαχλάς στον Αγιαξ έναντι 2,7 δισεκατομμυρίων δραχμών

Ο Νίκος Μαχλάς θα φορά από τη νέα περίοδο τη φανέλα του Αγιαξ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του στον "Αίαντα" που δαπάνησε 2,7 δισεκ. δραχμές για να τον αποκτήσει από την Βίτεσε. Το "κοπέλι από την Κρήτη" δεν έκρυβε την ικανοποίησή του και δήλωσε: "Είναι η πιο σπουδαία στιγμή της καριέρας μου". Ανάλογος ενθουσιασμός, όμως, επικρατεί και στον Αγιαξ. "Πιστεύοουμε ότι αποκτήσαμε έναν παίκτη που ξέρει καλά να βάζει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Μαχλάς τα τελευταία χρόνια απέδειξε ότι ξέρει να το κάνει πολύ καλά", είπε ο Ντάνι Μπλιντ πρώην αρχηγός του Αγιαξ και νυν μέλος της διοίκησης.

Πολύ κοντά στον Τζιοβάνι ο Ολυμπιακός

Τελικά φαίνεται πως η περίπτωση του Τζιοβάνι δεν αποτελεί μια από τις συνήθεις "φωτοβολίδες" που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε καλοκαίρι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού εξακολουθεί να υφίσταται και μάλιστα είναι τόσο έντονο που, σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα εκπρόσωπος των "ερυθρολεύκων" θα μεταβεί στη Βαρκελόνη. Εκει, στην πρωτεύουσα της Καταλονίας, έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τους ανθρώπους της Μπαρτσελόνα, παρόντος του μάνατζερ του Τζιοβάνι, Χοσέ Ρομπέρτο Μάρτινς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 323,55 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,91, γαλλικό φράγκο προς 50,36, λίρα Αγγλίας προς 507,76, ελβετικό φράγκο προς 205,90, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,06, δολάριο Καναδά προς 220,92, δολάριο Αυστραλίας 217,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 264,80, τη λίρα Κύπρου προς 572,58 και το ευρώ προς 330,37 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός και μόνο το απόγευμα στα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 18 έως 37 βαθμούς. Αίθριος καιρός με βόρειους μέτριους ανέμους θα επικρατήσει στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη, όπου το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί αντίστοιχα 22 με 36 και 20 με 34 βαθμούς Κελσίου.

(Γ.Π.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 7 July 1999 - 6:00:14 UTC