Contribute to the HR-Net Forum Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-07-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 04/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνεχίζεται η επιχείρηση - σκούπα για τους λαθρομετανάστες.
- Ειδικό πρόγραμμα για τους αποτυχόντες της Α'Λυκείου.
- Συνάντηση αύριο εργαζομένων με κυβέρνηση και μάνατζερ ΟΑ.
- Σιγή ιχθύος από Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο Δημοκρατίας.
- Επιμνημόσυνη δέηση για τους επτά νεκρούς σε τροχαίο φαντάρους.
- Συνεχίζονται οι εργασίες της Δ'συνόδου της βουλής των εφήβων.
- Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί 45χρονος πλαστογράφος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνεχίζεται η επιχείρηση - σκούπα για τους λαθρομετανάστες.

Θα συνεχιστούν οι επιχειρήσεις-σκούπα της αστυνομίας, για τον έλεγχο των αλλοδαπών, δήλωσε ο γγ του υπουργείου Δημόσιας τάξης. Από τον Πειραιά αναχώρησαν δύο λεωφορεία της αστυνομίας, με προορισμό την Κακαβιά για την προώθηση Αλβανών, που δεν είχαν τα απαραίτητα χαρτιά διαμονής τους στην Ελλάδα. Στην επιχείρηση της αστυνομίας στα Μεσόγεια, συγκεντρώθηκαν περίπου 1000 αλλοδαποί, από τους οποίους μόνο 200 είχαν πράσινη κάρτα, ενώ 18 οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Ειδικό πρόγραμμα για τους αποτυχόντες της Α'Λυκείου.

Ειδικό πρόγραμμα για τους μαθητές της Α' Λυκείου που απέτυχαν στις εξετάσεις, προαναγγέλει ο υπουργός Παιδείας σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Κατά τον κ. Αρσένη στόχος του προγράμματος, είναι να μην κάνουν τα παιδιά αυτά μια απλή επανάληψη μαθημάτων, αλλά να βοηθηθούν ουσιαστικά για την κάλυψη των μαθησιακών κενών τους. Στο μεταξύ, συνεχίζονται αύριο οι γενικές εξετάσεις με τους υποψηφίους της τέταρτης δέσμης να διαγωνίζονται στην Ιστορία.

Συνάντηση αύριο εργαζομένων με κυβέρνηση και μάνατζερ ΟΑ.

Την πρώτη τους συνάντηση με την κυβέρνηση και τον ξένο μάνατζερ της Ολυμπιακής, θα έχουν αύριο οι εργαζόμενοι στην εταιρία, σε μία προσπάθεια να επιτευχθεί εργασιακή ειρήνη. Σε συνέντευξή του στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ο κ. Παπαντωνίου τονίζει ότι η κατάσταση στην Ολυμπιακή έφθασε στο απροχώρητο και αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία η οποία αν αποτύχει, τότε η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να καλύψει τα ελλείμματα και η εταιρία θα βρεθεί σε αδυναμία να χρηματοδοτηθεί και να επιβιώσει.

Σιγή ιχθύος από Κώστα Καραμανλή για Πρόεδρο Δημοκρατίας.

Κλειστά εξακολουθεί να κρατά τα χαρτιά του ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής, σχετικά με την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας, παρά το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός Γεώργιος Ράλλης τάχθηκε υπέρ της επανεκλογής του Κωστή Στεφανόπουλου, ώστε να αποφευχθούν πρόωρες εκλογές. Ωστόσο σε συνέντευξή του στο ΒΗΜΑ, ο κ.Καραμανλής, αφήνει να εννοηθεί ότι θα καταψηφίσει την υποψηφιότητα του κ. Στεφανόπουλου, προκειμένου να μην παραταθεί ο βίος της κυβέρνησης, την οποία χαρακτηρίζει επιζήμια για τη χώρα.

Επιμνημόσυνη δέηση για τους επτά νεκρούς σε τροχαίο φαντάρους.

Στιγμές συγκίνησης, αλλά και αβάσταχτης θλίψης για τους συγγενείς των έξι από τους επτά στρατιώτες, που σκοτώθηκαν στο τραγικό δυστύχημα έξω από τη Θεσσαλονίκη, ξετυλίχθηκαν στη διάρκεια της επιμνημόσυνης δέησης, που εψάλη στον ιερό ναό Κωνσταντίνου και Ελένης, της Θεσσαλονίκης. Ο υπουργός Αμύνης Ακης Τσοχατζόπουλος επανέλαβε οτι οι οικογένειες των επτά καταδρομέων θα τύχουν των ευεργετημάτων του υφιστάμενου νόμου.

Συνεχίζονται οι εργασίες της Δ'συνόδου της βουλής των εφήβων.

Με τις συνεδριάσεις των έξι επιτροπών, κατ' αντιστοιχία των διαρκών επιτροπών της βουλής, συνεχίσθηκαν και σήμερα οι εργασίες της φετινής Δ' συνόδου της βουλής των εφήβων. Αύριο θα συνεδριάσουν και πάλι οι επιτροπές, ενώ την Τρίτη θα συγκληθεί παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού, η ολομέλεια της βουλής των εφήβων, στη διάρκεια της οποίας θα γίνει η τελική σύνθεση των προτάσεων που διατύπωσαν οι 350 έφηβοι βουλευτές.

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθεί 45χρονος πλαστογράφος.

Πλούσια δράση στο εσωτερικό και το εξωτερικό, στον τομέα της πλαστογραφίας, είχε ο 45χρονος Βάϊος Μουσίτσας, που συνελήφθη στον Πειραιά και αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα. Ο Μουσίτσας συνελήφθη την ώρα που επιχειρούσε να πουλήσει πλαστά τιμολόγια σε επιχειρηματία, του οποίου προηγουμένως είχε κλέψει τις σφραγίδες της εταιρίας του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η "Σκουάντρα Ατζούρα" επέστρεψε μετά από 16 χρόνια στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Η Ιταλία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας αφού πραγματοποίησε επίδειξη δύναμης στον τελικό όπου νίκησε 64- 56 (ημ. 32-24) την Ισπανία. Ο αγώνας έγινε στο κατάμεστο από 14.000 φιλάθλους Παλέ ντε Μπερσί του Παρισιού και έμοιαζε με "επανάληψη" του τελικού του 1983 όταν πάλι επί γαλλικού εδάφους, στη Ναντ, η ιταλική ομάδα είχε νικήσει 105-96 την ισπανική.

Το χάλκινο μετάλλιο του Ευρωμπάσκετ '99 κατέκτησε η Γιουγκοσλαβία, η οποία στο μικρό τελικό νίκησε 74-62 τη διοργανώτρια Γαλλία. Εξάλλου την 5η θέση κατέκτησε η ομάδα της Λιθουανίας, αφού συνέτριψε 103-72 την αντίστοιχη της Ρωσίας και την 7η η Γερμανία, η οποία κέρδισε 86-67 την Τουρκία.

Ο Γκρεγκόρ Φούτσκα ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του 31ου Ευρωμπάσκετ μετά από ψηφοφορία που διεξήχθη μεταξύ διαπιστευμένων δημοσιογράφων. Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί ότι τα ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία αναφέρουν τον Ιταλοσλοβένο φόργουορντ ως παίκτη του Παναθηναϊκού!

Στο Β' προκριματικό όμιλο του Ευρωμπάσκετ 2001 θα συμμετάσχει η εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, μετά την κλήρωση που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Αντίπαλοί της θα είναι οι Τσεχία, Πολωνία, Εσθονία, Λευκορωσία και Αυστρία. Οι άλλοι 3 όμιλοι. Α': Κροατία, Ουγγαρία, Αγγλία, Λετονία, Σλοβακία, Ελβετία. Γ' Ισραήλ, Βοσνία, Σουηδία, Βουλγαρία, Ολλανδία, Φιλανδία Δ' όμιλος: Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Ουκρανία, Βέλγιο, Πορτογαλία, Ισλανδία.

Απόψε αναμένεται στην Αθήνα, ο αργεντινός ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Φερνάντο Γκαλέτο. Το νέο απόκτημα των "πράσινων" πρόκειται να έρθει στις 22.45 κι από τη Δευτέρα θ' αρχίσει την προετοιμασία με την καινούργια ομάδα του. Στο μεταξύ το απόγευμα πρόκειται να έλθει στην Αθήνα και ο βρετανός επιθετικός, Σταν Κόλιμορ, για να συζητήσει το θέμα της μεταγραφής του από την Αστον Βίλα στον Παναθηναϊκό.

Η εθνική μας ομάδα Υδατοσφαίρισης των ανδρών, μετά από κλήρωση που έγινε στην Ιταλία, θ' αγωνιστεί στον Α' όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί 2-11 Σεπτεμβρίου στη Φλωρεντία και θα έχει αντιπάλους τις αντίστοιχες της Ουγγαρίας, Ιταλίας, Κροατίας, Σλοβακίας και Σλοβενίας. Εξάλλου η εθνική μας των γυναικών, κληρώθηκε στον Β' όμιλο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος (Πράτο της Ιταλίας 4-10/9) και θα έχει αντιπάλους τις ομάδες της Ιταλίας, Ολλανδίας και Γαλλίας.

Την πρόκριση σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ, πήρε για πρώτη φορά στην ιστορία της, η εθνική μας ομάδα γυναικών αποτελούμενη από τις Βάσω Καραντάσιου και Εφη Σφυρή. Το ελληνικό δίδυμο, στον ημιτελικό της διοργάνωσης που διεξήχθη σήμερα το πρωί στο Ξυλόκαστρο επικράτησε με 15-10 των Ντοσουντίλοβα και Τσέλμποβα από την Τσεχία και προκρίθηκε στον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τις Ιταλίδες Σολάτζι και Μπρουσκίνι.

Μία νίκη και μία ήττα ήταν ο απολογισμός της ελληνικής παρουσίας, στην πρεμιέρα της 20ης Πανεπιστημιάδας που διεξάγεται στην Πάλμα ντε Μαγιόρκα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα του μπάσκετ νίκησε με 76-71 την Τσεχία, ενώ η ομάδα του Βόλεϊ έχασε από το Βέλγιο με 3-1 σετ.

Η πρωταθλήτρια μας της Αρσης βαρών στην κατηγορία των 48 κιλών, Ευσταθία Σπάλα, πήρε την 7η θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεανίδων, που διεξάγεται στη Σαβάνα των ΗΠΑ, αφού σήκωσε 60 κιλά στο Αρασέ, 72.5κ στο Ζετέ και 132.5κ στο σύνολο. Την πρώτη θέση πήρε η Κινέζα Λι Ζχούο με (75 - 100 - 175) τη δεύτερη η Ουντομπορν Πόλσακ από την Ταϊλάνδη (72.5 - 92.5 - 165) και την τρίτη η Ισπανίδα Τζέμα Πέρις (70 - 82.5 - 152.5).

Ο Ελληνοαμερικανός τενίστας, Πιτ Σάμπρας, που είναι πρώτος στην παγκόσμια κατάταξη, προκρίθηκε στον τελικό του διεθνούς τουρνουά Γουίμπλεντον, αφού νίκησε 3-1 (3-6,6-4,6-3,6-4) στον ημιτελικό το Βρετανό Τιμ Χένμαν, που είναι 6ος στον κόσμο. Ετσι στον τελικό ο Σάμπρας, θ' αντιμετωπίσει τον Αμερικανό Αντρε Αγκάσι (νούμερο 4), ο οποίος στον άλλο ημιτελικό νίκησε 3-0 (7-5,7-6,6-2) τον Αυστραλό Πάτρικ Ράφτερ, που είναι νούμερο 2 στον κόσμο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 507,62, ελβετικό φράγκο προς 205,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 219,03, δολάριο Αυστραλίας 214,75, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 265,96, τη λίρα Κύπρου προς 571,64 και το ευρώ προς 329,78 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί, με ταση ενίσχυσης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά απο 17 έως 34 βαθμούς, και στο Αιγαίο απο 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Αρχικά αίθριο καιρό, με πιθανότητα βροχής ή καταιγίδας το απόγευμα, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 20 με 34 και 20 με 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 4 July 1999 - 17:00:14 UTC