Browse through our Interesting Nodes on Science in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-07-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 03/07/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κηδεύονται σήμερα οι 7 άτυχοι στρατιώτες, που βρήκαν χθές τραγικό θάνατο σε τροχαίο, έξω απο τη Θεσσαλονίκη.
- Περισσότερη δουλειά απο τους υπουργούς του, ζήτησε ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.
- Την ίδρυση και λειτουργία Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων στη χώρας μας, αποφάσισε η κυβέρνηση.
- Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πραγματοποιούνται σήμερα οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας.
- Νέα δεδομένα στην τραπεζική αγορά, δημιουργεί η συνένωση των δύο πολυμετοχικών Τραπεζών, Εργασίας και Πειραιώς.
- Στη Χημεία διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι της Α' και Β' δέσμης, στα Αρχαία της Γ'.
- Συνεδριάζει σήμερα το Πειθαρχικό της ΝΔ, για να εξετάσει την υπόθεση Μανωλάκου.
- Αρχισαν χθές στη Σαμοθράκη οι εργασίες του 8ου Πανελληνίου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ιταλία και Ισπανία θα τεθούν απόψε αντιμέτωπες στον τελικό του Ευρωμπάσκετ στο Παρίσι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κηδεύονται σήμερα οι 7 άτυχοι στρατιώτες, που βρήκαν χθές τραγικό θάνατο σε τροχαίο, έξω απο τη Θεσσαλονίκη.

Σήμερα θα γίνει η κηδεία των 7 άτυχων στρατιωτών, που βρήκαν χθές τραγικό θάνατο έξω απο τη Θεσσαλονίκη, όταν το τζίπ, στο οποίο επέβαιναν, συγκρούστηκε μετωπικά με νταλίκα. Στο στρατό κηρύχθηκε τριήμερο πένθος και αναβλήθηκαν όλες οι εκδηλώσεις.

Περισσότερη δουλειά απο τους υπουργούς του, ζήτησε ο πρωθυπουργός, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Περισσότερη δουλειά, ζήτησε χθές απο τους υπουργούς του ο πρωθυπουργός κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, τονίζοντας οτι αυτό είναι και το μήνυμα των ευρωεκλογών. Ο κ. Σημίτης πρόσθεσε χαρακτηριστικά οτι μέχρι το τέλος της κυβερνητικής θητείας πρέπει να "ματώσουμε όλοι στη δουλειά", ενω απέκλεισε την πρακτική των παροχών ενόψει των εκλογών. Παράλληλα αναφέρθηκε και στην εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας, σημειώνοντας οτι το θέμα αυτό δεν πρέπει να αποτελέσει ζήτημα πολιτικής αντιπαλότητας ή διαμάχης και τάχθηκε υπέρ της επανεκλογής του Κωστή Στεφανόπουλου.

Την ίδρυση και λειτουργία Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων στη χώρας μας, αποφάσισε η κυβέρνηση.

Την ίδρυση και λειτουργία Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων στη χώρας μας, αποφάσισε η κυβέρνηση. Το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή σε δέκα μέρες. Βασικός σκοπός του νέου φορέα θα είναι η προστασία της υγείας του καταναλωτή με τη διασφάλιση της εισαγωγής, παραγωγής και διακίνησης υγιεινών προϊόντων.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πραγματοποιούνται σήμερα οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Κανονικά διεξάγονται σήμερα οι πτήσεις της Ολυμπιακής Αεροπορίας, ενώ τη Δευτέρα οι εκπρόσωποι της ΟΣΠΑ θα έχουν συνάντηση με τους υπουργούς Οικονομικών και Μεταφορών, προκειμένου να εξευρεθεί λύση στα προβλήματα που απασχολούν τον εθνικό μας αερομεταφορέα. Νωρίτερα, θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, για να λάβει αποφάσεις στο θέμα του ξένου μάνατζερ. Σημειώνεται οτι η ΟΣΠΑ έχει εξαγγείλει για την Τετάρτη νέα 24ωρη απεργία.

Νέα δεδομένα στην τραπεζική αγορά, δημιουργεί η συνένωση των δύο πολυμετοχικών Τραπεζών, Εργασίας και Πειραιώς.

Νέα δεδομένα στην τραπεζική αγορά, δημιουργεί η συνένωση των δύο πολυμετοχικών Τραπεζών Εργασίας και Πειραιώς. Τα ΔΣ των δύο ομίλων αποφάσισαν να εισηγηθούν στους μετόχους τους την ισότιμη συγχώνευσή τους σε ένα νέο τραπεζικό σχήμα στο οποίο θα ενταχθούν αργότερα η Τράπεζα Χίου και η Μακεδονίας-Θράκης. Η νέα τράπεζα θα ονομάζεται ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Με τον τρόπο αυτό συγκροτείται η τρίτη σε μέγεθος εμπορική τράπεζα της χώρας, με μερίδιο αγοράς 14,5% από πλευράς ενεργητικού και με δίκτυο 277 καταστημάτων.

Στη Χημεία διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι της Α' και Β' δέσμης, στα Αρχαία της Γ'.

Στη Χημεία διαγωνίζονται σήμερα οι υποψήφιοι των δύο πρώτων δεσμών στις γενικές εξετάσεις για την εισαγωγή τους, στα πανεπιστήμια και τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας. Επίσης, οι υποψήφιοι της Γ Δέσμης διαγωνίζονται στα Αρχαία.

Συνεδριάζει σήμερα το Πειθαρχικό της ΝΔ, για να εξετάσει την υπόθεση Μανωλάκου.

Συνεδριάζει σήμερα στη Ρηγίλλης το Πειθαρχικό της ΝΔ, στο οποίο έχει παραπεμφθεί ο Μάνος Μανωλάκος για ανάρμοστη συμπεριφορά σχετικά με την παρουσία του στην κηδεία του πρώην δικτάτορα Γ.Παπαδόπουλου.

Αρχισαν χθές στη Σαμοθράκη οι εργασίες του 8ου Πανελληνίου Δημοσιογραφικού Συνεδρίου.

Αρχισε χθές στη Σαμοθράκη, το 8ο Πανελλήνιο Δημοσιογραφικό Συνέδριο, με τη συμμετοχή περισσοτέρων απο 500 δημοσιογράφων. Στην πρώτη ενότητα κυριάρχησε ο προβληματισμός για τη στάση, που τήρησαν τα ελληνικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στην κρίση της Γιουγκοσλαβίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ιταλία και Ισπανία θα τεθούν απόψε αντιμέτωπες στον τελικό του Ευρωμπάσκετ στο Παρίσι.

Ιταλία και Ισπανία θα τεθούν απόψε αντιμέτωπες στον τελικό του Ευρωμπάσκετ στο Παρίσι. Το ιταλικό συγκρότημα απέκλεισε χθές το βράδυ την κάτοχο του τίτλου και παγκόσμια πρωταθλήτρια Γιουγκοσλαβία με 71-62. Η Ισπανία νίκησε στον άλλο ημιτελικό τη Γαλλία με 70-63. Οι δύο μεγάλες ηττημένες των ημιτελικών, Γαλλία και Γιουγκοσλαβία θα συγκρουστούν νωρίτερα στο μικρό τελικό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 322,20 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 507,62, ελβετικό φράγκο προς 205,50, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, δολάριο Καναδά προς 219,03, δολάριο Αυστραλίας 214,75, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 265,96, τη λίρα Κύπρου προς 571,64 και το ευρώ προς 329,78 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα σε όλη τη χώρα. Το απόγευμα όμως στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές ή καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 17 με 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 19 με 34 και στα νησιά 21 με 30 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος καιρός προβλέπεται για την Αττική και τη Θεσσαλονίκη, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και αναμένεται να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 20 με 34 βαθμούς και στη συμπρωτεύουσα 19 με 31 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 3 July 1999 - 6:00:17 UTC