Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκπρόσωποι της ΣΠΙΝΤΓΟΥΙΝΚ στην Αθήνα για συμφωνία με ΟΑ.
- Σχέδιο δράσης και συνεταιρισμού μεταξύ ΕΕ και Λατινικής Αμερικής.
- Σε εξέλιξη οι προαγωγικές εξετάσεις μαθητών της Β' Λυκείου.
- Προτάσεις ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας.
- Εισαγγελική παρέμβαση για μολυσμένα τρόφιμα.
- Αποκαλυπτήρια προτομής του Ανδρέα Παπανδρέου.
- Φορολογικές ελαφρύνσεις με μέτρο.
- Ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τη δεύτερη θέση πήρε η εθνική μας ομάδα στίβου στους Βαλκανικούς.
- Ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους, με τα χρώματα του ΠΑΟΚ.
- Ο Γκόρνταν Πέτριτς θα είναι πιθανόν ο νέος ξένος παίκτης της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκπρόσωποι της ΣΠΙΝΤΓΟΥΙΝΚ στην Αθήνα για συμφωνία με ΟΑ.

Εντός της εβδομάδας αναμένονται στην Αθήνα οι εκπρόσωποι της ΣΠΙΝΤΓΟΥΙΝΚ, θυγατρικής της ΜΠΡΙΤΙΣ ΕΡΓΟΥΕΙΣ, προκειμένου να υπογραφεί η συμφωνία ανάθεσης του μάνατζμεντ της ΟΑ. Οι εργαζόμενοι στην ΟΑ αντιδρούν για την ανάθεση σε ξένο φορέα και θα έχουν διαβουλεύσεις με τη διοίκηση του αερομεταφορέα και την κυβέρνηση για εξασφάλιση των δικαιωμάτων τους. Την Πέμπτη η ΟΣΠΑ θα πραγματοποιήσει 24ωρη απεργία. Η Ολυμπιακή Αεροπλοϊα διαψεύδει δημοσιεύματα για διακοπή εσωτερικών δρομολογίων στην περιφέρεια.

Σχέδιο δράσης και συνεταιρισμού μεταξύ ΕΕ και Λατινικής Αμερικής.

Ενα "σχέδιο συντονισμένης δράσης", που αποσκοπεί στην "παγίωση ενός στρατηγικού συνεταιρισμού" μεταξύ των δύο αυτών περιοχών του κόσμου, ενέκριναν χθες στο Ρίο οι υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ αφενός και της Λατινικής Αμερικής αφετέρου. Το συγκεκριμένο σχέδιο, που αποτελείται από 54 σημεία θα υπογραφεί από τους αντιστοίχους αρχηγούς κρατών στη Σύνοδο του Ρίο ντε Τζανέϊρο, που ξεκινά σήμερα τις εργασίες της, όπου τη χώρα μας εκπροσωπεί ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Σε εξέλιξη οι προαγωγικές εξετάσεις μαθητών της Β' Λυκείου.

Συνεχίζονται οι προαγωγικές πανελλήνιες εξετάσεις των μαθητών της Β' Λυκείου. Σήμερα οι μαθητές της θεωρητικής κατεύθυνσης θα εξεταστούν στα μαθήματα Κοινωνικής και Πολιτικής Οργάνωσης στην Αρχαία Ελλάδα, οι μαθητές της θετικής κατεύθυνσης στη Φυσική και της τεχνολογικής κατεύθυνσης στα Μαθηματικά. Στο μεταξύ, νέα συνάντηση θα έχουν με τον υφυπουργό Παιδείας, Γιάννη Ανθόπουλο, οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ, οι οποίοι ζητούν διπλασιασμό των αμοιβών τους για να συνεχίσουν τη διόρθωση των γραπτών.

Προτάσεις ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας.

Αυστηρότερη νομοθεσία κατά της τρομοκρατίας και αναδιοργάνωση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ζητούν οι ΗΠΑ απο την Ελλάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Καθημερινής της Κυριακής". Στο μεταξύ, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, τονίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει επιδείξει αποφασιστικότητα σε ό,τι αφορά την ανάγκη πάταξης της τρομοκρατίας και ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν καμμία απόδειξη πως η Ελλάδα υποστηρίζει ή εκπαιδεύει Κούρδους αντάρτες.

Εισαγγελική παρέμβαση για μολυσμένα τρόφιμα.

Στη δημοσιότητα αναμένεται να δοθεί τις επόμενες ημέρες η κατάσταση με τις 35 εταιρίες, οι οποίες κατηγορούνται για εισαγωγή και διακίνηση μολυσμένων με διοξίνες ζωϊκών προϊόντων απο το Βέλγιο. Αύριο ο Εισαγγελέας αναμένεται να ασκήσει ποινικές διώξεις εναντίον των υπευθύνων των εταιριών αυτών. Ορισμένες μάλιστα από τις εταιρίες, κατηγορούνται ότι απλώς άλλαξαν τις ετικέτες πάνω στα προϊόντα απο το Βέλγιο και επιχείρησαν να τα διοχετεύσουν στην αγορά.

Αποκαλυπτήρια προτομής του Ανδρέα Παπανδρέου.

Πραγματοποιούνται σήμερα αποκαλυπτήρια προτομής του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ και επι σειρά ετών πρωθυπουργό, Ανδρέα Παπανδρέου, στο δήμο Ιλίου (Νέα Λιόσια) απο τον πρόεδρο της Βουλής, Απόστολο Κακλαμάνη.Στο μεταξύ,χθες με τη συμπλήρωση 3 χρόνων απο το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου, πραγματοποιήθηκε πολιτικό μνημόσυνο απο τις νομαρχιακές επιτροπές του κυβερνώντος κόμματος στη Θεσσαλονίκη, στην Πάτρα, στην Καβάλα, στην Τρίπολη και στην Καλαμάτα.

Φορολογικές ελαφρύνσεις με μέτρο.

Με μέτρο θα δοθούν οι φορολογικές ελαφρύνσεις, τονίζει σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, κ. Παπαντωνίου, αρνούμενος ουσιαστικά να γίνει ο κύριος "Δώστα όλα" στην παρατεταμένη προεκλογική περίοδο μέχρι τον Μάρτιο του 2000. Τάσσεται κατά των κυβερνήσεων συνεργασίας και της αλλαγής του εκλογικού νόμου, δέχεται όμως "συνεργασία με παράγοντες και προσωπικότητες". Λέει, ακόμη, οτι "δεν υπάρχει ρίσκο" στις εκλογές που έρχονται, προσθέτοντας οτι "το ΠΑΣΟΚ θα είναι πρώτο κόμμα".

Ψηφίσματα του ΟΗΕ για το Κυπριακό.

Σε κλειστές διαβουλεύσεις, η ολομέλεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα εξετάσει σήμερα στη Νέα Υόρκη τα δύο προσχέδια ψηφισμάτων για το Κυπριακό, που έχουν ετοιμάσει τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου. Το πρώτο σχέδιο καλεί το Γενικό Γραμματέα να προσκαλέσει, στο πλαίσιο της δήλωσης των G-8, τους δύο ηγέτες σε διαπραγματεύσεις το φθινόπωρο, στη Νέα Υόρκη. Το δεύτερο αφορά την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και επαναβεβαιώνει τις αρχές λύσης του Κυπριακού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη δεύτερη θέση πήρε η εθνική μας ομάδα στίβου στους Βαλκανικούς.

Τη δεύτερη θέση σε άνδρες και γυναίκες κατέλαβε η εθνική μας ομάδα στίβου στους Βαλκανικούς αγώνες, που ολοκληρώθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Στην δεύτερη ημέρα των αγώνων, οι Ελληνες αθλητές και αθλήτριες κατέκτησαν 5 χρυσά, 5 ασημένια και 7 χάλκινα μετάλλια.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους, με τα χρώματα του ΠΑΟΚ.

Μετά από έναν χρόνο στην Πρέμιερ Λιγκ και τη Νιούκαστλ, ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους επιστρέφει στην Ελλάδα και από την νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται με τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και απομένει μόνο η τυπική συγκατάθεση της Νιούκαστλ.

Ο Γκόρνταν Πέτριτς θα είναι πιθανόν ο νέος ξένος παίκτης της ΑΕΚ.

Ο Σέρβος λίμπερο Γκόρνταν Πέτριτς θα είναι εκτός απροόπτου ο νέος ξένος παίκτης της ΑΕΚ.Ο 30χρονος άσος της Ρέιντζερς,που την περασμένη περίοδο είχε παραχωρηθεί δανεικός στην Κρύσταλ Πάλας και τώρα έχει μείνει ελεύθερος, πρόκειται να έρθει αύριο στην Αθήνα και να συζητήσει με την διοίκηση της ``κιτρινόμαυρης`` ΠΑΕ τις λεπτομέρειες της μεταγραφής του. Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η απόκτησή του είναι πλέον τυπικό θέμα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,18 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,52, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 501,61, ελβετικό φράγκο προς 206,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 259,73, τη λίρα Κύπρου προς 570,83 και το ευρώ προς 329,61 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα συννεφιάσει και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 33 στα δυτικά και υπόλοιπα ηπειρωτικά 17 με 35 και στο Αιγαίο 20 με 30 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος καιρός,με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα,βόρειοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 20 με 35 και 18 με 32 βαθμούς,θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 28 June 1999 - 7:00:15 UTC