Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μολότωφ σε αστυνομικό τμήμα.
- Διαβουλεύσεις στην ΟΑ-Μάνατζερ.
- Τρομοκρατία-ΗΠΑ-Ελλάδα.
- Στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο ο Σημίτης.
- Συνέντευξη Αβραμόπουλου.
- ΟΗΕ-Ψηφίσματα για Κυπριακό.
- Στην Τεχεράνη ο Τσοχατζόπουλος.
- Σεισμός 3,3 στη Θεσσαλονίκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους στον ΠΑΟΚ.
- Με τον "αέρα" πρωταθλητή, παρουσιάστηκε ο νέος προπονητής της ΑΕΚ.
- Ο Αργεντινός Γκαλέτο, η τρίτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μολότωφ σε αστυνομικό τμήμα.

Βόμβες μολότωφ εναντίον του αστυνομικού τμήματος Ζωγράφου, πέταξαν τα ξημερώματα άγνωστα νεαρά άτομα, μετά απο εκδήλωση που είχαν διοργανώσει στην Αρχιτεκτονική Σχολή της Πολυτεχνούπολης. Οι άγνωστοι πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότωφ στο προαύλιο του αστυνομικού τμήματος που συνορεύει με τη σχολή. Απο την επίθεση αυτή ευτυχώς δεν προκλήθηκαν ζημιές. Αγνωστος ανέλαβε την ευθύνη για λογαριασμό της οργάνωσης "Αναρχικοί Πυρήνες" για τον Νίκο Μαζιώτη.

Διαβουλεύσεις στην ΟΑ-Μάνατζερ.

Αρχίζουν αύριο οι διαβουλεύσεις για την τοποθέτηση του ξένου μάνατζερ στην Ολυμπιακή Αεροπορία, μεταξύ της κυβέρνησης, της διοίκησης και των εργαζομένων. Το θέμα έχει προκαλέσει σοβαρές αντιδράσεις και η ΟΣΠΑ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη. Αντιδράσεις επίσης προκαλεί και ο σχεδιασμός της εταιρίας να περικόψει ζημιογόνα δρομολόγια του εσωτερικού.

Τρομοκρατία-ΗΠΑ-Ελλάδα.

Πιέσεις στη χώρα μας ασκούν οι Ηνωμένες Πολιτείες για το θέμα της τρομοκρατίας. Σύμφωνα με την "Καθημερινή" ζητεί απο την ελληνική κυβέρνηση να αυστηροποιήσει τη νομοθεσία, να αναδιοργανώσει την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και να λάβει αυστηρά μέτρα. Ο Αμερικανός πρέσβης Νίκολας Μπερνς, τονίζει ότι η κυβέρνηση έχει επιδείξει αποφασιστικότητα σε ότι αφορά την ανάγκη πάταξης της τρομοκρατίας. Σημειώνει, δε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν έχουν καμμία απόδειξη πως η Ελλάδα υποστηρίζει ή εκπαιδεύει μέλη του "Πε-Κα-Κα".

Στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο ο Σημίτης.

Στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο βρίσκεται ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, προκειμένου να λάβει μέρος στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής. Χθες, ολοκληρώθηκαν στο Μπουένος Αϊρες οι εργασίες της Συνόδου του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ο κ. Σημίτης τόνισε ότι απο τις επαφές που είχε αυτές τις ημέρες, προκύπτει ότι η Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα τα τελευταία χρόνια και ανήκει στον κύκλο των χωρών εκείνων, οι οποίες είναι πιο αναπτυγμένες.

Συνέντευξη Αβραμόπουλου.

Δεν ανέτρεψαν το πολιτικό σκηνικό που υπήρχε στη χώρα οι ευρωεκλογές, εκτιμά ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε συνέντευξή του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Τονίζει ότι δεν τον έχει απασχολήσει η επανένταξή του στη Νέα Δημοκρατία και προσθέτει ότι η μελλοντική του πορεία οδηγεί σε δρόμους που μόνο η κοινωνία ανοίγει. Χαρακτηρίζει φιλικές τις σχέσεις του με τον κ. Καραμανλή, ενώ προσθέτει ότι ο κ. Μητσοτάκης πληροί τις προϋποθέσεις για πρόεδρος της Δημοκρατίας.

ΟΗΕ-Ψηφίσματα για Κυπριακό.

Σε κλειστές διαβουλεύσεις η Ολομέλεια του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ θα εξετάσει αύριο τα δύο προσχέδια ψηφισμάτων για το Κυπριακό, που έχουν ετοιμάσει τα πέντε μόνιμα μέλη του Συμβουλίου. Το πρώτο σχέδιο αφορά την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ και επαναβεβαιώνει τις αρχές λύσης του Κυπριακού, ενώ το δεύτερο καλεί το γενικό γραμματέα να προσκαλέσει στο πλαίσιο της δήλωσης της ομάδας των "8" τους δύο ηγέτες το φθινόπωρο σε διαπραγματεύσεις στη Νέα Υόρκη.

Στην Τεχεράνη ο Τσοχατζόπουλος.

Στην Τεχεράνη μεταβαίνει αύριο για επίσημη επίσκεψη ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Είναι η πρώτη επίσκεψη που πραγματοποιεί υπουργός Αμυνας της Ευρωπαϊκής Ενωσης στο Ιράν, μετά την ισλαμική επανάσταση του 1979. Κατά την τετραήμερη παραμονή του ο κ. Τσοχατζόπουλος αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της κυβέρνησης στο Ιράν, καθώς και με την στρατιωτική ηγεσία της χώρας.

Σεισμός 3,3 στη Θεσσαλονίκη.

Ασθενής σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε χθες το βράδυ, στο Ασβεστοχώρι της Θεσσαλονίκης. Ο σεισμός έγινε αισθητός στη Θεσσαλονίκη, ενώ οι σεισμολόγοι δήλωσαν στο ΑΠΕ ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, αφού δεν παρατηρείται άλλη δραστηριότητα στην περιοχή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους στον ΠΑΟΚ.

Μετά από έναν χρόνο στην Πρέμιερ Λιγκ και τη Νιούκαστλ, ο Γιώργος Γεωργιάδης του Χαραλάμπους επιστρέφει στην Ελλάδα και από την νέα αγωνιστική περίοδο θα αγωνίζεται με τα χρώματα του ΠΑΟΚ. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός συμφώνησε σε όλα με τη διοίκηση του ΠΑΟΚ και απομένει μόνο η τυπική συγκατάθεση της Νιούκαστλ. Το συνολικό κόστος της μεταγραφής αναμένεται να ξεπεράσει τα 600 εκατομμύρια δραχμές από τα οποία τα 300 θα πάρει ο Γεωργιάδης για τριετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Με τον "αέρα" πρωταθλητή, παρουσιάστηκε ο νέος προπονητής της ΑΕΚ.

Με τον "αέρα" του πρωταθλητή και του ανθρώπου που προσπαθεί να υλοποιεί τους μεγάλους στόχους του, παρουσιάστηκε και επίσημα στους δημοσιογράφους ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, Λιούμπισα Τουμπάκοβιτς. Επίσης, ο Σέρβος προπονητής μίλησε με κολακευτικά λόγια για το νέο απόκτημα της ΑΕΚ, το συμπατριώτη του, Ντράγκαν Τσίριτς, που υπέγραψε τριετές συμβόλαιο και τον χαρακτήρησε ως έναν από τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της Γιουγκοσλαβίας.

Ο Αργεντινός Γκαλέτο, η τρίτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού.

Ο Αργεντινός μεσοαμυντικός, Φερνάρντο Εντγκαρ Γκαλέτο, αποτελεί την τρίτη μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας, ενώ ο Παναθηναϊκός διατηρεί το δικαίωμα της ανανέωσης του για δύο ακόμη χρόνια. Σύμφωνα με πληροφορίες η μεταγραφή του Γκαλέτο θα στοιχίσει στους "πράσινους" πάνω από 1 δισ. δραχμές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 315,18 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,52, γαλλικό φράγκο προς 50,24, λίρα Αγγλίας προς 501,61, ελβετικό φράγκο προς 206,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,02, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 259,73, τη λίρα Κύπρου προς 570,83 και το ευρώ προς 329,61 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέχρι ισχυροί και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 14 με 29, στα δυτικά και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 15 με 32 και στο Αιγαίο 20 με 28 βαθμούς. Αίθριο καιρό, βόρειοι μέτριοι άνεμοι και θερμοκρασία 20 με 32 και 17 με 29 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 27 June 1999 - 7:00:13 UTC