Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ενας νεκρός απο κεραυνό και καταστροφές απο χαλάζι στις Σέρρες.
- Στάχτη έγιναν χιλιάδες στρέμματα δάσους απο φωτιές.
- Ανακρίσεις για καταπάτηση κρατικής έκτασης στη Πεντέλη.
- Ορκίζονται σήμερα δύο νέοι υφυπουργοί.
- Στη Νότιο Αμερική η σύνοδος ΕΕ - Λατινικής Αμερικής.
- Φορολογικές ελαφρύνσεις.
- Νομοσχέδιο για νέα χρηματιστηριακή αγορά.
- Στα Νέα Ελληνικά εξετάζονται οι μαθητές της Β' Λυκείου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νέα ήττα της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ με 72-83 απο την Τσεχία.
- Στον πάγκο του ΠΑΟΚ o Πέσιτς για τα δυο επόμενα χρόνια.
- Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Γιαννακόπουλος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ενας νεκρός απο κεραυνό και καταστροφές απο χαλάζι στις Σέρρες.

Σκοτώθηκε απο κεραυνό στη Βαμβακιά Σερρών ο Οικονόμος Κρίτσκας, 59 χρόνων, ενω προκλήθηκαν στην περιοχή σοβαρές ζημιές, που προκλήθηκαν απο χαλαζόπτωση. Πλημμύρες σημειώθηκαν χθες το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης απο βροχόπτωση, ενω ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα και προκλήθηκαν ζημιές σε αυτοκίνητα. Λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών προσέκρουσε στην προβλήτα του λιμανιού της Κέρκυρας χθες το επιβατηγό "ΒΙΒΗ Λ", που εκτελούσε δρομολόγιο απο την Ηγουμενίτσα και υπέστη μικρό ρήγμα στην πλώρη.

Στάχτη έγιναν χιλιάδες στρέμματα δάσους απο φωτιές.

Εκταση 1500 στρεμμάτων δασοκαλλιέργεια έκαψε η φωτιά, που ξέσπασε χθες στο Πόρτο Χέλι, ενω καταστράφηκαν ενα τροχόσπιτο, ένα λυόμενο, καθώς και ένα αυτοκίνητο. Στο Σταυρό Αττικής κάηκαν 100 στρέμ. δάσους και 150 στρέμ. θάμνοι στην Κάρυστο. Μικροεστία φωτιάς εκδηλώθηκε τα ξημερώματα στο περιφερειακό του Λυκαβηττού, που σβήστηκε αμέσως και η ΠΥ την αποδίδει σε τελετουργία μαύρης μαγείας, καθώς βρέθηκαν καμένες κούκλες και άλλα συναφή στοιχεία.

Ανακρίσεις για καταπάτηση κρατικής έκτασης στη Πεντέλη.

Ο ένατος ειδικός ανακριτής, κ. Κατσάνης, άρχισε να καλεί σε απολογία κατηγορουμένους σε υπόθεση καταπάτησης 2.500 στρεμ. του δημοσίου στην Πεντέλη. Ως πρωταγωνιστές φέρονται ένας μεγαλοδικηγόρος, μηχανικοί, αρχιτέκτονες, τοπογράφοι, συμβολαιογράφοι και ο αρμόδιος υποθηκοφύλακας Κρωπίας, Παναγιώτης Σακκόπουλος, που απολογήθηκε χθες και θεωρείται ότι έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στην οικοπεδοποίηση καμένων εκτάσεων στην περιοχή.

Ορκίζονται σήμερα δύο νέοι υφυπουργοί.

Η Αννα Διαμαντοπούλου, μέχρι σήμερα υφυπουργός Ανάπτυξης, θα είναι η επίτροπος της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στη θέση του Χρήστου Παπουτσή. Οπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, τη θέση της κυρίας Διαμαντοπούλου στο υπουργείο Ανάπτυξης καταλαμβάνει ο βουλευτής Γιάννης Ζαφειρόπουλος. Επίσης καθήκοντα υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας, στη θέση του Χρήστου Μπαλτά, που έγινε ευρωβουλευτής, αναλαμβάνει η κυρία Ροδούλα Ζήση. Η ορκωμοσία των δύο νέων υφυπουργών αναμένεται να γίνει σήμερα.

Στη Νότιο Αμερική η σύνοδος ΕΕ - Λατινικής Αμερικής.

O πρωθυπουργός, κ. Σημίτης, αναχωρεί σήμερα για το Μπουένος Αϊρες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που θα πραγματοποιηθεί στις 25 - 26 Ιουνίου. Στην ελληνική αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο υπουργός Τύπου, κ. Ρέππας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, κ. Κρανιδιώτης και η ευρωβουλευτής κα Καραμάνου. Μετά το τέλος των εργασιών του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ο κ. Σημίτης θα μεταβεί στο Ρίο ντε Τζανέϊρο, όπου θα πραγματοποιηθεί στις 28 και 29 Ιουνίου η Σύνοδος Κορυφής ΕΕ - Λατινικής Αμερικής.

Φορολογικές ελαφρύνσεις.

Το πακέτο των φορολογικών ελαφρύνσεων παρουσίασε χθες ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας στον πρωθυπουργό. Κατά τον κ. Παπαντωνίου στόχος τους είναι η ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων, καθώς και η αύξηση του αφορολογήτου ορίου. Το πακέτο των μέτρων περιλαμβάνει αύξηση του αφορολογήτου ορίου και των εκπτώσεων για τα παιδιά, τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλίμακας, μείωση των φορολογικών κλιμακίων, κατάργηση των αντικειμενικών κριτηρίων φορολόγησης και των εκπτώσεων με αποδείξεις.

Νομοσχέδιο για νέα χρηματιστηριακή αγορά.

Κατατέθηκε αργά το βράδυ το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, με το οποίο συνιστάται η Νέα Χρηματιστηριακή Αγορά στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, στην οποία εισάγονται μετοχές μικρομεσαίων δυναμικών ή καινοτόμων εταιρειών, που δεν έχουν εισαχθεί στην Κύρια ή την Παράλληλη αγορά του ΧΑΑ. Εξάλλου, επιχείρηση "καθαρά χέρια" άρχισε στο Χρηματιστήριο, καθώς τρεις εισαγγελείς κάνουν έρευνες, μετά τις καταγγελίες για διάπραξη αξιόποινων πράξεων σε όλο το φάσμα των χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Στα Νέα Ελληνικά εξετάζονται οι μαθητές της Β' Λυκείου.

Στο μάθημα των Νέων Ελληνικών και τη Γλώσσα εξετάζονται σήμερα οι μαθητές της Β' Λυκείου σε πανελλαδικό επίπεδο. Αύριο θα διαγωνιστούν στα Αρχαία Ελληνικά, ενω χθες εξετάστηκαν σε θέματα της Φυσικής, τα οποία χαρακτήρισαν οι μαθητές σαφή και κατανοητά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ήττα της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ με 72-83 απο την Τσεχία.

Το χειρότερό της ξεκίνημα σε διεθνή διοργάνωση τα τελευταία 15 χρόνια, πραγματοποιεί στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας η εθνική μας ομάδα. Χθες γνώρισε και νέα ήττα με 83-72 από την Τσεχία σε αγώνα που έγινε στη Ντιζόν, στο πλαίσιο του Δ' ομίλου.Πλέον, το φάσμα του αποκλεισμού είναι ορατό για την Ελλάδα που σήμερα αντιμετωπίζει τη Λιθουανία στον τελευταίο αγώνα της Α' φάσης της διοργάνωσης. Σε περίπτωση ήττας, το πρωί της Πέμπτης θα επιστρέψει στην Αθήνα και θα έχει ολοκληρώσει τον ``εφιάλτη`` του Ευρωμπάσκετ '99. Αντίθετα, αν νικήσει θα περάσει στην επόμενη φάση μαζί με την Τσεχία που χθες ζευγάρωσε τις επιτυχίες της.

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ o Πέσιτς για τα δυο επόμενα χρόνια.

Στον πάγκο του ΠΑΟΚ θα βρίσκεται για τα δυο επόμενα χρόνια ο Σβέτισλαβ Πέσιτς. Ο Γιουγκοσλάβος προπονητής, που ως γνωστό ήταν ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του γερμανικού μπάσκετ, απάντησε χθες το πρωί θετικά στην πρόταση του ``δικεφάλου`` και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Γιαννακόπουλος.

Στον Ολυμπιακό θα συνεχίσει, όπως όλα δείχνουν, την καριέρα του, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος. Ο νεαρός άσος των πρωταθλητών φαίνεται ότι συμφωνεί με την ανανέωση της συνεργασίας του με τους "ερυθρόλευκους" ενώ σύμφωνα με πληροφορίες,οι απολαβές του για νέο τριετές συμβόλαιο θα είναι περίπου 390 εκατομμύρια δραχμές.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,55 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,46, γαλλικό φράγκο προς 50,23, λίρα Αγγλίας προς 505,81, ελβετικό φράγκο προς 206,44, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,01, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 262,22, τη λίρα Κύπρου προς 571,05 και το ευρώ προς 329,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ' όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 15 με 27,στα δυτικά 19 με 28 και στην υπόλοιπη χώρα 19 με 31 βαθμούς. Γενικά αίθριο καιρό, βορειοδυτικοί ισχυροί άνεμοι και θερμοκρασία 22 με 30 και 17 με 26 βαθμούς, αντίσοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 23 June 1999 - 7:00:12 UTC