Read the Documents from the Ministries of Foreign Affairs of Greece & Turkey on the Imia Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στο συμβούλιο της Ευρώπης το θέμα των μολυσμένων τροφίμων.
- Επιμένουν τα δημοσιεύματα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης.
- Συνεχίζονται οι εξετάσεις των μαθητών της Β' Λυκείου.
- Συνεδριάζει στο Παρίσι η Ευρωπαϊκή Δημοκρατική Ενωση.
- Υπο την αιγίδα του ΟΗΕ οι συνομιλίες για το Κυπριακό.
- Απαγωγή νεαρού Αλβανού απο συμπατριώτες του.
- Τους 17 έφτασαν οι νεκροί απο τροχαία το τριήμερο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νέο πανελλήνιο ρεκόρ της ελληνικής ομάδας σκυταλοδρομίας 4 επι 400.
- Αλβέρτης-Γιαννούλης πιθανόν να αγωνιστούν σήμερα με τη Γερμανία.
- " Πράσινος" για τα τρια επόμενα χρόνια ο Ζέλικο Ρέμπρατσα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο συμβούλιο της Ευρώπης το θέμα των μολυσμένων τροφίμων.

Πανευρωπαϊκό πρόβλημα έχει προκύψει με τη μόλυνση τροφίμων απο διοξίνη. Το θέμα θα απασχολήσει τη κοινοβουλευτική συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, ενώ η Ομάδα των Οκτώ, στην Κολωνία, συμφώνησε να μελετήσει τη γαλλική πρόταση για τη δημιουργία ενός διεθνούς οργάνου υπευθύνου για την ασφάλεια των τροφίμων. Στην Ελλάδα ο υπουργός Γεωργίας, Γιώργος Ανωμερίτης, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν πολλά προβλήματα στο θέμα των τροφών και τόνισε την ανάγκη να λειτουργήσει ένα κεντρικό σύστημα ελέγχου τροφίμων στην Ευρώπη.

Επιμένουν τα δημοσιεύματα για ανασχηματισμό της κυβέρνησης.

Επανέρχεται σήμερα μερίδα του Τύπου με το θέμα ενδεχόμενου ανασχηματισμού της κυβέρνησης, που προτείνεται - όπως αναφέρουν - απο διάφορα στελέχη προς τον πρωθυπουργό. Επίσημα η κυβέρνηση έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο ανασχηματισμού. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας με συνέντευξή του στα ΝΕΑ θεωρεί αναστρέψιμο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και προτείνει αλλαγές και ανανεώσεις σε πολιτικές και πρόσωπα. Αναφέρει οτι πρέπει να συγκροτηθεί "κοινωνικό συμβόλαιο" για να κατανεμηθούν δίκαια σε όλους τα θετικά οφέλη απο την ΟΝΕ.

Συνεχίζονται οι εξετάσεις των μαθητών της Β' Λυκείου.

Στο Δίκαιο διαγωνίζονται σήμερα οι μαθητές της Β' Λυκείου, στο πλαίσιο των προαγωγικών εξετάσεων, βάσει αποφάσεων της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Παράλληλα, συνεχίζεται απο ομάδα περίπου 5.000 βαθμολογητών η διόρθωση των γραπτών στα μαθήματα, που εξετάστηκαν οι μαθητές την περασμένη εβδομάδα. Αύριο αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι πίνακες με τα ονόματα των εκπαιδευτικών που μετατίθενται.

Συνεδριάζει στο Παρίσι η Ευρωπαϊκή Δημοκρατική Ενωση.

Αρχίζει στο Παρίσι η διήμερη διάσκεψη της διοικούσας επιτροπής της Ευρωπαϊκής Δημοκρατικής Ενωσης, στην οποία θα προεδρεύσει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Καραμανλής. Η σύσκεψη θα ασχοληθεί με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, με το θέμα της νέας κεντροδεξιάς πλειοψηφίας στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, το νέο πολιτικό χάρτη στην Ευρώπη, τις πολιτικές εξελίξεις στη νοτιοανατολική Ευρώπη, καθώς και με τη συνεργασία με τη Ρωσία.

Υπο την αιγίδα του ΟΗΕ οι συνομιλίες για το Κυπριακό.

Το φθινόπωρο θα αρχίσουν υπο την αιγίδα του γγ του ΟΗΕ οι συνομιλίες Κληρίδη - Ντενκτάς για πολιτική λύση του Κυπριακού και με βάση τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας, χωρίς προϋποθέσεις και μέχρι να βρεθεί λύση, όπως τονίζεται σε ανακοινωθέν της ομάδας G8. Αθήνα και Λευκωσία θεωρούν θετική τη δήλωση της G8, η οποία καλύπτει τις προτεραιότητες, που είχαν τεθεί. Ο Ντενκτάς, με συνέντευξή του στην "Turkish Daily News" απειλεί με μύρια κακά αν δεν αναγνωριστεί το καθεστώς του.

Απαγωγή νεαρού Αλβανού απο συμπατριώτες του.

Στον εισαγγελέα οδηγούνται 5 Αλβανοί, που κρατούσαν και βασάνιζαν απάνθρωπα τον 18χρονο συμπατριώτη τους, Εντι Μιχτάρι, τον οποίο είχαν απαγάγει προ πενθημέρου, ζητώντας λύτρα 15 εκατ απο την οικογένειά του για να τον ελευθερώσουν. Αστυνομικοί εντόπισαν το θύμα σε διαμέρισμα στα Πατήσια και συνέλαβαν τους 5 απο τους δράστες, ενω καταζητείται ένα ακόμη άτομο.

Τους 17 έφτασαν οι νεκροί απο τροχαία το τριήμερο.

Βαρύς ήταν για άλλη μία φορά ο φόρος αίματος της ασφάλτου το Σαββατοκύριακο, καθώς σε 221 τροχαία δυστυχήματα, που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, 17 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 284 τραυματίσθηκαν.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέο πανελλήνιο ρεκόρ της ελληνικής ομάδας σκυταλοδρομίας 4 επι 400.

Με δραματικό τρόπο εξασφάλισε η εθνική μας ομάδα των ανδρών του στίβου την παραμονή της στην Σούπερ Λίγκα του Μπρούνο Ζάουλι, οι αγώνες της οποίας διεξήχθησαν στο Παρίσι. Μια παραμονή που ήρθε στο τελευταίο κυριολεκτικά αγώνισμα και στο οποίο η ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ400μ πήρε την πέμπτη θέση, πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ με 4 λεπτά 4 δεύτερα 43 εκατοστά. Ετσι η εθνική μας ``έπιασε`` τους 80 βαθμούς και κατέλαβε την έκτη θέση, ενώ η Πολωνία που απειλούσε την ελληνική ομάδα,έμεινε έβδομη με 79 βαθμούς και υποβιβάστηκε.

Αλβέρτης-Γιαννούλης πιθανόν να αγωνιστούν σήμερα με τη Γερμανία.

Το ενδεχόμενο οι Αλβέρτης και Γιαννούλης να αγωνιστούν στον σημερινό αγώνα με τη Γερμανία, άφησε ανοικτό αργά χθες το βράδυ, το ιατρικό τιμ της εθνικής μας ομάδας των ανδρών, το οποίο από την πρώτη στιγμή ``έπεσε`` πάνω στους δυο τραυματίες με στόχο να τους εντάξει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στη διάθεση του Κώστα Πετρόπουλου.

" Πράσινος" για τα τρια επόμενα χρόνια ο Ζέλικο Ρέμπρατσα.

" Πράσινος" θα είναι για τα τρια επόμενα χρόνια ο Ζέλικο Ρέμπρατσα. Ο Γιουγκοσλάβος σέντερ, υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού χωρίς ωστόσο να ανακοινωθεί το οικονομικό μέρος της συμφωνίας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 318,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,13, γαλλικό φράγκο προς 50,13, λίρα Αγγλίας προς 507,15, ελβετικό φράγκο προς 206,12, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 266,90, τη λίρα Κύπρου προς 569,92 και το ευρώ προς 328,85 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός με τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπεται στις δυτικές, κεντρικές και βόρειες περιοχές.Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 17 με 30 και στην υπόλοιπη χώρα 18 με 34 βαθμούς.Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη, το απόγευμα όμως θα συννεφιάσει και θα σημειωθεί βρόχη η καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 22 με 34 βαθμούς και στη πόλη της Θεσσαλονίκης 20 με 28 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 21 June 1999 - 7:00:12 UTC