Browse through our Interesting Nodes Collection Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προβληματισμός στην Ευρώπη για τις μολυσμένες τροφές.
- Η Ελλάδα απορρόφησε το 85% του Β' κοινοτικού πλαισίου στήριξης.
- Συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας στη δομή της ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο.
- Θέσεις Ελλάδας για το Κοσσυφοπέδιο.
- Στη Χημεία εξετάζονται οι μαθητές της Β' Λυκείου.
- Απέκλεισε η κυβέρνηση αλλαγή εκλογικού νόμου.
- Δηλώσεις Ετζεβίτ για σχέσεις με Ελλάδα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ.απο τον Αμερικανό σπρίντερ Μορίς Γκριν.
- Ο Τραϊανός Δέλλας αποτελεί τη νέα μεταγραφή της ΑΕΚ.
- Δύο σπουδαία ντέρμπι ανέδειξε η κλήρωση του κυπέλλου στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προβληματισμός στην Ευρώπη για τις μολυσμένες τροφές.

Ανησυχία επικρατεί στην Ευρώπη, μετά τον εντοπισμό στη Βόνη ολλανδικού κοτόπουλου μολυσμένο με διοξίνη, γράφει η ολλανδική εφημερίδα "Τέλεγκραφ", που ενδέχεται να ήταν σε παρτίδα μολυσμένων βελγικών πουλερικών, πρόσφατης εισαγωγής. Διέκοψε η Ρωσία εισαγωγές βελγικών κτηνοτροφικών προϊόντων. Στην Αυστρία κατασχέθηκαν 25.000 αυγά, ύποπτα για μόλυνση. Ελέγχους στο βελγικό γάλα συνιστά η ΕΕ. μεταδίδεταιστον άνθρωπο ο ιός, που εντοπίστηκε σε αγελάδες, τονίζει η Ολλανδία. Αποσύρθηκαν κουτιά της Κόκα-Κόλα, λόγω δηλητηριάσεων.

Η Ελλάδα απορρόφησε το 85% του Β' κοινοτικού πλαισίου στήριξης.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δήλωσαν κύκλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από την απορροφητικότητα της Ελλάδας σε σχέση με τα κονδύλια του Β' Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης. Αρμόδιοι παράγοντες της ΕΕ ανέφεραν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ήδη απορροφήσει το 85% των κονδυλίων, που εδικαιούτο η Ελλάδα και βρίσκεται στην τρίτη θέση απορροφητικότητας μετά την Ιρλανδία και Πορτογαλία. Τη Δευτέρα στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ θα συζητηθεί η κατανομή των κονδυλίων του λεγόμενου Πακέτου Σαντέρ, δηλαδή του τρίτου κοινοτικού πλαισίου στήριξης.

Συμφωνία ΗΠΑ - Ρωσίας στη δομή της ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο.

Οι υπουργοί Αμυνας ΗΠΑ και Ρωσίας κατέληξαν χθες στο Ελσίνκι σε συμφωνία για τη δομή της διοίκησης της ειρηνευτικής επιχείρησης με τη συμμετοχή του ρωσικού στρατιωτικού αποσπάσματος στο Κοσσυφοπέδιο, χωρίς να γίνουν γνωστές λεπτομέρειες, ενω οι συνομιλίες συνεχίζονται και σήμερα. Αύριο οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας του ΝΑΤΟ θα εξετάσουν την πορεία εγκατάστασης της ειρηνευτικής δύναμης στο Κόσοβο. Το Βελιγράδι έκανε εκκληση στους Σέρβους του Κόσοβου να μείνουν στην περιοχή και να συνεργαστούν με την ειρηνευτική δύναμη.

Θέσεις Ελλάδας για το Κοσσυφοπέδιο.

Την ανάγκη επούλωσης των πληγών που άνοιξε ο πόλεμος στη Γιουγκοσλαβία, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ.Στεφανόπουλος σε αντιφώνησή του προς το Ρουμάνο ομόλογό του χθες στο Βουκουρέστι. "Μέλημά μας πρέπει να είναι η εξασφάλιση της επιστροφής των προσφύγων, εγγύηση της προσωπικής τους ασφάλειας και ακώλυτη κοινωνική και οικονομική δραστηριότητα", τόνισε ο Πρόεδρος. Χθες ολοκληρώθηκε η άφιξη του πρώτου ελληνικού τμήματος στο Ουρόσεβατς του Κοσσυφοπεδίου, που μετέχει στην ειρηνευτική δύναμη.

Στη Χημεία εξετάζονται οι μαθητές της Β' Λυκείου.

Στο μάθημα της Χημείας εξετάζονται σήμερα οι περίπου 90.000 μαθητές της Β' Λυκείου σε πανελλαδικό επίπεδο με το νέο σύστημα. Αύριο Παρασκευή θα εξεταστούν στα Θρησκευτικά. Χθες διαγωνίστηκαν στην Αλγεβρα και όπως δήλωσαν οι μαθητές, τα θέματα ήταν εύκολα και σαφή.

Απέκλεισε η κυβέρνηση αλλαγή εκλογικού νόμου.

Κατηγορηματικά απέκλεισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου και ανασχηματισμού της κυβέρνησης. Απαντώντας σε ερώτηση για το φαινόμενο ορισμένα στελέχη να επιρρίπτουν τις ευθύνες σε άλλα στελέχη του κόμματος για το εκλογικό αποτέλεσμα, χαρακτήρισε τις απόψεις αυτές χρήσιμες και οτι κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις του κ. Σημίτη. Οι πολιτικές εξελίξεις αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης, χθες μεταξύ του πρωθυπουργού με τον υπουργό Δικαιοσύνης.

Δηλώσεις Ετζεβίτ για σχέσεις με Ελλάδα.

Τα προβλήματα του Αιγαίου αποτελούν το βασικό πρόβλημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπουλέντ Ετζεβίτ, μιλώντας στο ΜΕΓΚΑ. Μετά το 1950 εισήχθησαν νέες τεχνολογίες στον κόσμο για την εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου, είπε ο κ. Ετζεβίτ, εκφράζοντας την άποψη οτι οι δύο χώρες πρέπει να συζητήσουν το πρόβλημα του Αιγαίου με εποικοδομητικό τρόπο, γιατί υπάρχουν διαφορές και αντιθέσεις. Αναφερόμενος στον Ελληνα ομόλογό του είπε οτι του "δίνει την εντύπωση ενός ηγέτη με αίσθηση ευθύνης".

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παγκόσμιο ρεκόρ στα 100 μ.απο τον Αμερικανό σπρίντερ Μορίς Γκριν.

Ενα καταπληκτικό παγκόσμιο ρεκόρ σημειώθηκε κατά την διάρκεια του διεθνούς μίτινγκ στίβου ``Τσικλητήρεια``, που διεξήχθη στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας, καθώς ο Αμερικανός Μορίς Γκρίν πρώτευσε στα 100 μέτρα με 9 δευτερόλεπτα 79 εκατοστά. Ο Γκρίν κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ,που ήταν 9.84 και είχε σημειώσει ο Καναδός Μπέιλι,στην Ατλάντα. Επίσης στην ίδια διοργάνωση,ο Κώστας Γκατσιούδης,εκτόξευσε το ακόντιό του στα 89.57 μέτρα και κατέρριψε το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ, που ήταν 89.22 μέτρα.Εντυπωσιακή ήταν και η Κατερίνα Θάνου στα 100μ, η οποία πήρε την πρώτη θέση με 10.92, επίδοση που είναι η τρίτη καλύτερη φέτος στον κόσμο.

Ο Τραϊανός Δέλλας αποτελεί τη νέα μεταγραφή της ΑΕΚ.

Ο Τραϊανός Δέλλας αποτελεί τη νέα μεταγραφή της ΑΕΚ. Ο 24χρονος αμυντικός, που είχε μείνει ελεύθερος από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, συμφώνησε με την διοίκηση της ''κιτρινόμαυρης'' ΠΑΕ στην υπογραφή τριετούς συμβολαίου συνεργασίας έναντι 180 εκατομμυρίων δραχμών. Το συμβόλαιο αναμένεται να υπογραφεί τις επόμενες ημέρες. Στο μεταξύ, κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει με την μεταγραφή του Τσίριτς στην ΑΕΚ, όπως διαβεβαίωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Πέτρος Στάθης.

Δύο σπουδαία ντέρμπι ανέδειξε η κλήρωση του κυπέλλου στο μπάσκετ.

Δύο σπουδαία ντέρμπι ανέδειξε η κλήρωση στη Β' φάση του κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, που έγινε στα γραφεία της ΕΟΚ. Ο Ολυμπιακός στην πρώτη αγωνιστική για τη Β' φάση,που θα γίνει την 1 Σεπτεμβρίου,θ' αντιμετωπίσει την ΑΕΚ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα παίξει με τον Ηρακλή. Επίσης την ίδια ημέρα το Ηράκλειο θα συναντηθεί με το Περιστέρι και ο νικητής στις 5 Σεπτεμβρίου θ' αντιμετωπίσει το νικητή Ολυμπιακού-ΑΕΚ. Ο Παναθηναϊκός θ' αρχίσει τους αγώνες του από τη 2η αγωνιστική της Β' φάσης και στις 5 Σεπτεμβρίου θ'αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Δάφνη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,86 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 167,98, γαλλικό φράγκο προς 50,08, λίρα Αγγλίας προς 503,82, ελβετικό φράγκο προς 205,88, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,96, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 263,53, τη λίρα Κύπρου προς 569,65 και το ευρώ προς 328,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα, κατά τόπους αυξημένες στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως το απόγευμα. Τα φαινόμενα στα κεντρικά και βόρεια θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς και στα νότια πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια 16 με 32,στα υπόλοιπα 18 με 36 και στο Αιγαίο 20 με 34 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις, με πιθανότητα βροχής το απόγευμα, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 21 με 35 και 20 με 32 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 17 June 1999 - 7:00:10 UTC