Visit the Hellenic Biomedical Scientists of the Diaspora Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-06-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απρόσκοπτα θα συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της δήλωσε ο Σημίτης.
- Αυτοσυγκράτηση συνέστησε ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Στην Αλγεβρα διαγωνίζονται σήμερα οι μαθητές της Β' Λυκείου.
- Ελκυστικά τα μακροπρόθεσμα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.
- Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται τη Ρουμανία.
- Κόσοβο -Ειρηνευτική δύναμη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Ντράγκαν Τσίριτς στην ΑΕΚ.
- Ηττα της εθνική μας μπάσκετ σε φιλικό από τη Γιουγκοσλαβία.
- Παίκτης του Παναθηναϊκού για δύο χρόνια ακόμη ο Μποντιρόγκα.
- Στόχος της ΑΕΚ, θα είναι η Ευρωλίγκα, τόνισε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απρόσκοπτα θα συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της δήλωσε ο Σημίτης.

Απρόσκοπτα θα συνεχίσει η κυβέρνηση το έργο της, θα γίνουν βελτιώσεις και διορθώσεις εκεί που είναι απαραίτητο, θα συνεχισθεί κανονικά η πορεία προς την ΟΝΕ και θα κερδίσει τις εθνικές εκλογές. Σε αυτά κατέληξε η Κυβερνητική Επιτροπή, που συνεδρίασε υπό τον κ. Σημίτη για αποτίμηση των ευρωεκλογών.Θα δοθεί έμφαση για αντιμετώπιση θεμάτων ανεργίας, γεωργίας, εγκληματικότητας και ποιότητας ζωής, είπε ο πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, ενω θα γίνει πλήρης αναδιοργάνωση των οργανώσεων του Κινήματος.

Αυτοσυγκράτηση συνέστησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών απασχόλησε και την Εκλογική Επιτροπή της ΝΔ,η οποία συνεδρίασε χθες υπό τον κ.Καραμανλή, ο οποίος εξέφρασε ικανοποίηση, συνέστησε όμως χαμηλούς τόνους και αυτοσυγκράτηση. Ο μηχανισμός του κόμματος πρέπει να βρίσκεται σε ετοιμότητα, διότι οι εθνικές εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής. Με αντικείμενο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών συνεδριάζει σήμερα η κεντρική επιτροπή του ΔΗΚΚΙ, ενω δηλώσεις θα κάνει και ο πρόεδρος της ΠΟΛΑΝ στα γραφεία του κόμματος.

Στην Αλγεβρα διαγωνίζονται σήμερα οι μαθητές της Β' Λυκείου.

Στο μάθημα της Αλγεβρας διαγωνίζονται σήμερα, δεύτερη μέρα, οι μαθητές της Β' Λυκείου με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων. Χθες οι μαθητές εξετάστηκαν στην Ιστορία και οι περισσότεροι απο αυτούς χαρακτήρισαν τα θέματα βατά και κατανοητά. Αύριο Πέμπτη οι μαθητές θα εξεταστούν στη Χημεία.

Ελκυστικά τα μακροπρόθεσμα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου.

Τα μακροπρόθεσμα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου συνεχίζουν να αποτελούν ελκυστική επιλογή για τους επενδυτές, καθώς η Ελλάδα βαδίζει στο δρόμο της σύγκλισης. Αυτό επισημαίνει η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, προτρέποντας τους επενδυτές να συνεχίσουν να τοποθετούνται σε αυτά. Η υπογραφή συμφωνίας ειρήνης για το Κοσσυφοπέδιο ευνοεί τους ελληνικούς κρατικούς τίτλους, ενω τα στελέχη της κυβέρνησης αναμένεται να στηρίξουν τον πρωθυπουργό ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέπτεται τη Ρουμανία.

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στη Ρουμανία πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλος, όπου θα έχει επαφές με το Ρουμάνο ομόλογό του, Εμίλ Κωνσταντινέσκου και στελέχη της πολιτικής ηγεσίας της χώρας. Επίσης, θα συναντηθεί με το προεδρείο της Ενωσης Ελλήνων της Ρουμανίας, εκπροσώπους πολιτικών προσφύγων, με τους Ελληνες φοιτητές, καθώς και με συμπατριώτες μας επιχειρηματίες, που δραστηριοποιούνται εκεί.

Κόσοβο -Ειρηνευτική δύναμη.

Σήμερα οι υπουργοί Αμυνας ΗΠΑ και Ρωσίας συναντώνται στο Ελσίνκι, σχετικά με το ρόλο, που θα αναλάβουν τα ρωσικά στρατεύματα στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη για το Κόσοβο. Παράλληλα, συνεχίζονται οι συνομιλίες ΝΑΤΟ - UCK για αφοπλισμό των Αλβανών ανταρτών. Σε 1.200 άνδρες θα ανέλθει σε πλήρη ανάπτυξη η Ελληνική Ταξιαρχία, που θα εγκατασταθεί στο Ουρόσεβατς στο νοτιοανατολικό τμήμα του Κοσόβου, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στη διεθνή ειρηνευτική δύναμη, που αναπτύσσεται στην περιοχή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Ντράγκαν Τσίριτς στην ΑΕΚ.

Ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταγραφή του Ντράγκαν Τσίριτς στην ΑΕΚ. Ο 25χρονος Σέρβος πρόκειται να υπογράψει εντός των ημερών συμβόλαιο με την ΑΕΚ, ενώ το πιό σημαντικό στην υπόθεση είναι ότι ο διεθνής μέσος θα αποκτηθεί με ελευθερη μεταγραφή από την Μπαρτσελόνα, έναντι περίπου 800 εκατομμυρίων δραχμών. Ο Τσίριτς αναμένεται να συναντηθεί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Πέτρο Στάθη, προκειμένου να συζητήσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες, σχετικά με το συμβόλαιο και την χρονική του διάρκεια.

Ηττα της εθνική μας μπάσκετ σε φιλικό από τη Γιουγκοσλαβία.

Την ήττα με 68-66,γνώρισε η εθνική μας ομάδα του μπάσκετ από τη Γιουγκοσλαβία σε φιλικό αγώνα που έγινε στο ΣΕΦ. Το παιχνίδι αυτό ήταν η ``πρόβα τζενεράλε`` και για τις δύο ομάδες, που στη συνέχεια θα ταξιδεύσουν στη Γαλλία, καθώς τη Δευτέρα ξεκινά το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Κορυφαίοι της ελληνικής ομάδας, που πραγματοποίησε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση, ήταν ο Κορωνιός με 15 πόντους αλλά και ο Τσακαλίδης που σταμάτησε με 7 ``τάπες`` στους Σέρβους.

Παίκτης του Παναθηναϊκού για δύο χρόνια ακόμη ο Μποντιρόγκα.

Οριστικά παίκτης του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Ο Γιουγκοσλάβος σούπερ-σταρ των "πρασίνων" αλλά και του φετινού πρωταθλήματος της Α1, αποδέχθηκε την πρόταση του Παναθηναϊκού και έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο δύο χρόνων με ετήσιες αποδοχές 2 εκατ. δολλάρια (600 εκατ. δραχμές).

Στόχος της ΑΕΚ, θα είναι η Ευρωλίγκα, τόνισε ο Ντούσαν Ιβκοβιτς.

Στόχος της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ στη νέα σεζόν θα είναι η συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα,τόνισε ο νέος προπονητής της Ντούσαν Ιβκοβιτς κατά την παρουσίασή του, από την αθηναίκή ΚΑΕ, σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Ο Σέρβος κόουτς επεσήμανε ακόμη,ότι αυτή τη στιγμή η ΑΕΚ διαθέτει μια βάση με νεαρούς ταλαντούχους παίκτες, ενώ πρόσθεσε, πως θα γίνουν ορισμένες βασικές μεταγραφές, χωρίς να αποκαλύψει και τους παίκτες που έχει βάλει στο μικροσκόπιο του.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,32 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,11, γαλλικό φράγκο προς 50,12, λίρα Αγγλίας προς 506,16, ελβετικό φράγκο προς 206,39, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 262,57, τη λίρα Κύπρου προς 570,02 και το ευρώ προς 328,80 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός,αργότερα όμως στο Ιόνιο και τα βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 17 με 36 και στα νησιά 20 με 33 βαθμούς.Αίθριος καιρός προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα και πιθανότητα βροχής στα γύρω ορεινά της Θεσσαλονικης.Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 21 με 36 και 19 με 34 βαθμούς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 16 June 1999 - 7:00:11 UTC