Read the European Union Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-06-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/06/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προσπαθούν να εκτιμήσουν τα κόμματα.
- Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.
- Ποιοι εκλέγονται για την ευρωβουλή.
- Μεγάλη ήττα υπέστησαν οι σοσιαλιστές στην Ευρώπη.
- Προβληματισμός απ'τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Κόσοβο.
- Αύριο η αυλαία των προαγωγικών εξετάσεων της Β'Λυκείου.
- Απόλυτα καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι υπεύθυνοι του ΕΟΦ.
- Στον εισαγγελέα ο 40χρονος υπαστυνόμος για κλοπή.
- Στάχτη έγινε κέντρο διασκέδασης στα Λαδάδικα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών προσπαθούν να εκτιμήσουν τα κόμματα.

Το αποτέλεσμα των χθεσινών ευρωεκλογών, προσπαθουν να εκτιμήσουν τα επιτελεία των κομμάτων. Με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα η ΝΔ λαμβάνει ποσοστό 36,00% και 9 έδρες, το ΠΑΣΟΚ 32,86% και 9 έδρες, το ΚΚΕ 8,65% και 3 έδρες, ο Συνασπισμός 5,17% και 2 έδρες και το ΔΗΚΚΙ 6,87% και 2 έδρες. Εκτός βουλής μένουν η Πολιτική Ανοιξη, η οποία έλαβε 2,28% και οι Φιλελεύθεροι του Στέφανου Μάνου με 1,62%, ενώ η αποχή έφθασε το 29, 8%.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει το έργο της, υποστήριξε ο πρωθυπουργός.

Η κυβέρνηση θα συνεχίσει απρόσκοπτα το έργο της, το οποίο θα κριθεί στις εθνικές εκλογές του 2.000, υποστήριξε ο πρωυυπουργός, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε οτι δεν υφίσταται λόγος παραίτησης του πρωθυπουργού, ούτε πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Την ικανοποίησή τους για το αποτέλεσμα εξέφρασαν ο πρόεδρος της ΝΔ, η γγ του ΚΚΕ, και ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ είπε οτι το κόμμα του είχε μεγαλύτερους στόχους. Τα συγχαρητήρια του έδωσε τηλεφωνικώς στον κ.Καραμανλή ο πρώην πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης.

Ποιοι εκλέγονται για την ευρωβουλή.

Τα ονόματα των 25 ευρωβουλευτών που εξελέγησαν είναι τα εξής: Από τη ΝΔ: Μαρριέτα Γιαννάκου, Χρήστος Ζαχαράκης, Αντώνης Τρακατέλλης, Γιάννης Μαρίνος, Γιώργος Δημητρακόπουλος, Κωστής Χατζηδάκης, Χρήστος Φώλιας, Ρόδη Κράτσα και Γιάννης Αβέρωφ. Από το ΠΑΣΟΚ οι: Δημήτρης Τσάτσος, Γιάννης Σουλαδάκης, Γιώργος Κατηφόρης, Ιωάννης Κουκιάδης, Πέτρος Ευθυμίου, Αννα Καραμάνου, Αλέκος Μπαλτάς, Μελπομένη Μηλιώρη και Μανώλης Μαστοράκης. Από το ΚΚΕ οι: Στρατής Κόρακας, Γιάννης Θεωνάς και Κώστας Αλυσσανδράκης. Από το ΣΥΝ οι Αλέκος Αλαβάνος και Μιχάλης Παπαγιαννάκης και από το ΔΗΚΚΙ οι Δημήτρης Κουλουριάνος και Μανώλης Μπακόπουλος.

Μεγάλη ήττα υπέστησαν οι σοσιαλιστές στην Ευρώπη.

Αλλαγές στο πολιτικό σκηνικό όμως δημιουργήθηκαν και στην Ευρώπη, όπου οι Σοσιαλιστές υπέστησαν μεγάλη ήττα από την κεντροδεξιά. Για πρώτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια το ΕΛΚ έρχεται πρώτο με 226 ευρωβουλευτές από τους 201 που διέθετε. Αντίθετα η δύναμη του σοσιαλιστικού κόμματος συρρικνώθηκε από τους 214 στους 180 βουλευτές. Συντριπτική ήττα υπέστησαν οι σοσιαλιστές στη Γερμανία, και τη Βρετανία, στην Ιταλία πρώτο ήλθε το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ενώ στο Βέλγιο παραιτήθηκε η κεντροαριστερή κυβέρνηση μετά την ήττα της, καθώς μαζί με τις ευρωεκλογές διενεργήθηκαν και εθνικές εκλογές.

Προβληματισμός απ'τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν στο Κόσοβο.

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί στη διεθνή κοινότητα από τα αιματηρά επεισόδια που σημειώθηκαν με την έναρξη της ανάπτυξης των νατοϊκών δυνάμεων στο Κόσοβο. Ηδη, έχουν χάσει τη ζωή τους τρεις δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων δύο Γερμανοί, από πυρά αγνώστων. Απόψεις για το Κόσοβο αντήλλαξαν σε τηλεφωνική τους επικοινωνία ο Μπιλ Κλίντον και ο Μπόρις Γιέλτσιν. Στο Βελιγράδι ο Μιλόσεβιτς αντιμετωπίζει προβλήματα, καθώς η Δημοκρατία του Μαυροβουνίου ενδέχεται να αποσχιστεί από τη Γιουγκοσλαβία αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε ουσιαστικές δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις.

Αύριο η αυλαία των προαγωγικών εξετάσεων της Β'Λυκείου.

Με το νέο σύστημα του ενιαίου απολυτηρίου, ανοίγει αύριο η αυλαία των προαγωγικών εξετάσεων των μαθητών της Β Λυκείου, οι οποίοι θα διαγωνισθούν στο μάθημα της Ιστορίας. Ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης, τόνισε οτι όλα είναι έτοιμα, διαβεβαίωσε οτι τα θέματα θα είναι βατά, κοινά σε όλα τα λύκεια και θα μεταδοθούν μέσω ηλεκτρονικών υπολογιστών. Οσοι μαθητές αποτύχουν, θα κληθούν για επανεξέταση το Σεπτέμβριο.

Απόλυτα καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι υπεύθυνοι του ΕΟΦ.

Απόλυτα καθησυχαστικοί εμφανίστηκαν οι υπεύθυνοι του ΕΟΦ, σχετικά με το θέμα που προέκυψε απο δημοσιεύματα, ότι υπάρχει κίνδυνος απορρόφησης από το δέρμα των διοξινών που περιέχονται σε καλλυντικά προέλευσης Βελγίου. Η αρμόδια επιτροπή του ΕΟΦ αποφάνθηκε ότι οι καταναλωτές μπορούν προς το παρόν να χρησιμοποιούν άφοβα τα καλλυντικά, ακόμα και αυτά που έχουν προέλευση Βελγίου, καθώς δεν προκύπτει κανένα απολύτως στοιχείο που να τα ενοχοποιεί.

Στον εισαγγελέα ο 40χρονος υπαστυνόμος για κλοπή.

Στον εισαγγελέα Ποινικής Αγωγής, οδηγήθηκε ο 40χρονος υπαστυνόμος της ΕΛΑΣ Ηλίας Προύτσος, ο οποίος συνελήφθη την ώρα που αφαιρούσε καθρέφτες ΙΧ αυτοκινήτων, στη συμβολή των οδών Νιρβάνα και Κουρτίδου στα Ανω Πατήσια. Εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για κλοπή σε βαθμό πλημμελήματος και αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος. Παράλληλα, διατάχθηκε η διενέργεια προανάκρισης από πταισματοδίκη.

Στάχτη έγινε κέντρο διασκέδασης στα Λαδάδικα.

Στάχτη έγινε κέντρο διασκέδασης στα Λαδάδικα από πυρκαγιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Τη φωτιά αντιλήφθηκε ο φύλακας, ο οποίος στην προσπάθειά του να αντιμετωπίσει τις φλόγες, τραυματίστηκε ελαφρά. Ανδρες της Πυροσβεστικής που έσπευσαν στο φλεγόμενο κτίριο, χρειάστηκαν περίπου διόμισι ώρες για να σβήσουν την πυρκαγιά, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές φτάνουν τα 60 εκατ. δραχμές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Θέμα ωρών είναι η απόκτηση του Σέρβου επιθετικού Τσίριτς από την Μπαρτσελόνα από την ΑΕΚ. Αυτή η τεράστιας σημασίας μεταγραφική επιτυχία για την Ενωση -πρώτη φορά ελληνική ομάδα αποκτά ποδοσφαιριστή από τόσο μεγάλο σύλλογο- θα στοιχίσει στην ΠΑΕ 200 εκατομμύρια δρχ για ένα χρόνο, ενώ αν η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει οριστικά τον 25χρονο διεθνή παίχτη, τότε πρέπει να δώσει ακόμη 800 εκατομμύρια δρχ στον ισπανικό σύλλογο.

Το μεγάλο άλμα θα επιχειρήσει απ'ότι φαίνεται ο Νίκος Μαχλάς στην καριέρα του, καθώς, όπως αποκάλυψε ο ίδιος βρίσκεται πολύ κοντά σε συμφωνία με τον Αγιαξ. Ο διεθνής επιθετικός δήλωσε ότι "το μόνο σίγουρο είναι ότι του χρόνου δεν θα αγωνίζομαι στη Βίτεσε. Εχω πολλές προτάσεις, αλλά θέλω να συνεχίσω την καριέρα μου στον Αγιαξ".

Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας μπάσκετ της Δάφνης θα βρίσκεται την προσεχή περίοδο ο Βλάντο Τζούροβιτς. Ο Σέρβος κόουτς, υπέγραψε σήμερα συμβόλαιο συνεργασίας ενός χρόνου με την ομάδα, που απ'του χρόνου θα αγωνίζεται και πάλι στην Α1 κατηγορία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,40 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,11, γαλλικό φράγκο προς 50,12, λίρα Αγγλίας προς 507,23, ελβετικό φράγκο προς 206,18, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,98, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 261,20, τη λίρα Κύπρου προς 569,41 και το ευρώ προς 328,80 δραχμές.

Ανεπηρέαστη παρουσιάσθηκε σήμερα η Σοφοκλέους απο τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών, καθώς σύμφωνα με χρηματιστηριακούς παράγοντες δεν τίθεται εν αμφιβόλω η πορεία της ελληνικής οικονομίας προς την ΟΝΕ και το εκλογικό αποτέλεσμα δεν κρίνεται ότι είναι δυσμενές για ομαλές πολιτικές εξελίξεις. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 4.020,75 μονάδες, έναντι 4.039,78 μονάδων της περασμένης Παρασκευής, σημειώνοντας μικρή πτώση 19,03 μονάδων ή σε ποσοστό 0,47%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα και μόνο το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και υπάρχει πιθανότητα στα βόρεια ορεινά να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς, στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί με μικρή εξασθένηση απο το βράδυ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 16 με 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το Ιόνιο 18 με 35 και στο Αιγαίο 20 με 31 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 21 με 34 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη το απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 19 με 32 βαθμούς Κελσίου.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 14 June 1999 - 19:00:15 UTC