Browse through our Interesting Nodes of EU Member Governments, Politics & Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-05-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Θρίλερ με απαγωγή εννέα επιβατών λεωφορείου από Αλβανό, στη Θεσσαλονίκη.
- Υπό το βάρος της παραπομπής του Μιλόσεβιτς στο διεθνές δικαστήριο, οι συνομιλίες Τσερνομίρντιν με τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο.
- Δύο βόμβες έρριξε Νατοϊκό αεροσκάφος έξω από το... Πρίντεζι.
- Για το Γιουγκοσλαβικό διασταύρωσαν τα πυρά τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή.
- Σταθερό προβάδισμα υπέρ της ΝΔ, δίνουν οι δημοσκοπήσεις.
- Αλλες 345 περιοχές εντάσσονται στο σύστημα προσδιορισμού αξίας ακινήτων.
- Θερμότατη υποδοχή από τους κατοίκους του Μετσόβου στον Οικουμενικό Πατριάρχη.
- Ιδιαίτερα θετικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της επισκεψής του στη Βουλγαρία ο Κωστής Στεφανόπουλος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Θρίλερ με απαγωγή εννέα επιβατών λεωφορείου από Αλβανό, στη Θεσσαλονίκη.

Μία νέα υπόθεση Σορίν Ματέι εκτυλίσσεται στη Θεσσαλονίκη, καθώς από το πρωί 24χρονος Αλβανός έχει πάρει ως ομήρους εννέα επιβάτες λεωφορείου, το οποίο κατέλαβε με την απειλή χειροβομβίδας και καλάσνικοφ. Ετσι, αφού περιπλανήθηκε επί ώρες μέσα και γύρω από τη Θεσσαλονίκη, ανάγκασε τον οδηγό να κατευθυνθεί προς τα σύνορα στην περιοχή της Κρυσταλλοπηγής. Ο Αλβανός, ο οποίος απέδωσε την ενέργειά του σε λόγους εκδίκησης, γιατί κάποιοι τον κατηγόρησαν για παράνομη κατοχή όπλων, με αποτέλεσμα να φυλακιστεί ένα χρόνο. Ο δράστης ζητάει λύτρα 50 εκατομ. δρχ και εγγυήσεις για να διαφύγει σε άλλη χώρα, προκειμένου να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους. Από την πλευρά της, η αστυνομία είναι πρόθυμη να παρέσχει ότι ζήτησε ο Αλβανός προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα χωρίς να πάθει τίποτα κανείς από τους επιβάτες.

Υπό το βάρος της παραπομπής του Μιλόσεβιτς στο διεθνές δικαστήριο, οι συνομιλίες Τσερνομίρντιν με τον Γιουγκοσλάβο πρόεδρο.

Υπό το βάρος της παραπομπής του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς στο διεθνές δικαστήριο, συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ στο Βελιγράδι οι συνομιλίες του Γιουγκοσλάβου προέδρου και του Ρώσου απεσταλμένου Τσερνομίρντιν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τσερνομίρντιν μεταφέρει σχέδιο για την παρουσία στο Κόσοβο δυνάμεων, τόσο του ΝΑΤΟ όσο και της Γιουγκοσλαβίας. Σημείο αιχμής παραμένει η σύνθεση και η ηγεσία της δύναμης αυτής. Η Μόσχα διερωτήθηκε αν αξίζει να συνεχιστούν οι συνομιλίες μετά την παραπομπή Μιλόσεβιτς.

Δύο βόμβες έρριξε Νατοϊκό αεροσκάφος έξω από το... Πρίντεζι.

Αλλο ένα λάθος έκαναν τα Νατοϊκά αεροσκάφη, τα οποία βομβάρδισαν κατοικημένη περιοχή στην πόλη Αλέξινατς, με αποτέλεσμα τρεις άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους και δεκάδες να τραυματιστούν. Την ίδια ώρα η μισή Σερβία είναι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, καθώς στόχος των Νατοϊκών αεροσκαφών είναι μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Δύο βόμβες ανησύχησαν τους κατοίκους της ιταλικής πόλης του Πρίντεζι, όταν αεροσκάφος λόγω μηχανικής βλάβης τις έρριξε σε μικρή απόσταση από την πόλη.

Για το Γιουγκοσλαβικό διασταύρωσαν τα πυρά τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση στη Βουλή.

Για το Γιουγκοσλαβικό διασταύρωσαν τα πυρά τους κυβέρνηση και αντιπολίτευση, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη βουλή. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να συμμετάσχει στρατιωτικά και τόνισε ότι η στάση της κυβέρνησης έχει αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Για διγλωσσία και εξασθένηση της θέσης της χώρας, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της ΝΔ, σφοδρότατη επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε ο Δ. Τσοβόλας, ενώ επικρίσεις στην κυβέρνηση διατύπωσαν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Νίκος Κωνσταντόπουλος.

Σταθερό προβάδισμα υπέρ της ΝΔ, δίνουν οι δημοσκοπήσεις.

Σταθερό προβάδισμα από 2 μέχρι 4,4 μονάδες δίνουν στη ΝΔ, οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, ενώ παράλληλα δίνουν σταθερό προβάδισμα στον πρωθυπουργό έναντι του Κ. Καραμανλή, ως του καταλληλότερου για πρωθυπουργό. Οπως προκύπτει από τις δημοσκοπήσεις, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα καθορίσουν οι αναποφάσιστοι, το ποσοστό των οποίων κυμαίνεται από 15% μέχρι 17%. Για το λόγο αυτό τα κομματικά επιτελεία εργάζονται πυρετωδώς για μεγαλύτερη συσπείρωση των ψηφοφόρων τους.

Αλλες 345 περιοχές εντάσσονται στο σύστημα προσδιορισμού αξίας ακινήτων.

Αλλες 345 περιοχές, σε 12 νομούς εντάσσονται στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού αξίας ακινήτων. Πρόκειται για τους νομούς Εβρου, Καβάλας, Ροδόπης, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Θεσπρωτίας, Καρδίτσας, Βοιωτίας, Ευβοιας, Φωκίδας, Λασιθίου και Χανίων. Οι νέες αντικειμενικές αξίες θα ισχύσουν από τις 7 Ιουνίου.

Θερμότατη υποδοχή από τους κατοίκους του Μετσόβου στον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Θερμότατη υποδοχή επιφύλαξαν οι κάτοικοι του Μετσόβου, στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος συνεχίζει την περιοδεία του σε Μητροπόλεις της Βορείου Ελλάδος. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Μετσόβου και στη συνέχεια, συνοδευόμενος πάντα από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, μετέβη στα Γρεβενά, επόμενο σταθμό της περιοδείας του.

Ιδιαίτερα θετικά χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της επισκεψής του στη Βουλγαρία ο Κωστής Στεφανόπουλος.

Πάρα πολύ θετικά και ευνοϊκά χαρακτήρισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος,τα αποτελέσματα της επίσκεψης του στη Βουλγαρία, σε δηλώσεις του από τη γραφική πόλη Νεσέμπαρ. Συμφωνήσαμε στα πάντα και κυρίως στην ανάγκη να αναπτύξουμε περαιτέρω τις σχέσεις με τη Βουλγαρία, τόνισε ο κ.Στεφανόπουλος. Προηγουμένως, ο Ελληνας πρόεδρος επισκεπτόμενος την πόλη Πομόριε, μίλησε σε εκπροσώπους του ελληνοβουλγαρικού συλλόγου φιλίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Παναθηναϊκός έφυγε από το παιχνίδι για την απόκτηση του Ιωαννίδη, μετά από σημερινές δηλώσεις του, όπου μίλησε για την αρνησή του να πάει σε μία ομάδα που θα διχάσει τους φίλους της. Ετσι, η ΑΕΚ είναι το πρώτο φαβορί για να έχει στον πάγκο της τον "ξανθεό", όπως λένε τον ικανότατο τεχνικό οι οπαδοί της. Πάντως, υπάρχει και ο Ολυμπιακός, ο οποίος ακόμη δεν έχει εκδηλώσει επίσημα το ενδιαφέρον του, αλλά και ομάδες από την Ισπανία και την Ιταλία.

Σφήνα της ΑΕΚ σε ΠΑΟΚ για τον Στέλιο Βενετίδη της Ξάνθης. Ο νεαρός μέσος, που συζητά εδώ και μέρες με τον "δικέφαλο του Βορρά", βρίσκεται στο στόχαστρο της Ενωσης, καθώς θεωρείται χρήσιμος για το παιχνίδι της ομάδας. Στο μεταξύ, ο Τουμπάκοβιτς, που θεωρείται σίγουρος για τον πάγκο της ΑΕΚ, ζήτησε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια για την απόκτηση του Ιβιτς, ο οποίος, όμως φλερτάρει και με την Τορίνο.

Ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού Κωνσταντινίδης θα συνεχίσει την καριέρα του στη Χέρτα Βερολίνου. Ο μέσος των πράσινων υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας έναντι 140 εκατομμυρίων δραχμών ετησίως, ενώ ο Παναθηναϊκός για την παραχώρηση του θα πάρει 430 εκατομμύρια δραχμές.

Την ικανοποίησή του για την πορεία της προετοιμασίας της χώρας μας ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, εξέφρασε ο Βέλγος πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ Ζακ Ρογκ, ενώ επεσήμανε ότι είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά των Στρατήγη και Μπακούρη και τυχόν αλλαγή τους θα ήταν μεγάλο λάθος. Οσον αφορά το καυτό θέμα του Ολυμπιακού Χωριού, τόνισε, πως θα πρέπει να έχει παραδοθεί μέχρι το Μάρτιο του 2004.

Μία ώρα νωρίτερα έστειλε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΑΕ τους Λύκους στη Γ' εθνική. Η μακεδονική ομάδα δεν πρόκειται να παίξει την Κυριακή με τη Λάρισα, στην τελευταία αγωνιστική, αφού η Πειθαρχική Επιτροπή την απέβαλε από το πρωτάθλημα, επειδή προσέφυγε στα πολιτικά δικαστήρια καταγγέλοντας την ΕΠΑΕ για νοθεία στη Β'εθνική.

Μια ακόμη ομάδα μπάσκετ έμεινε χωρίς προπονητή. Πρόκειται για τον Αρη, που βρίσκεται από σήμερα σε αναζήτηση νέου τεχνικού μετά την απόλυση του Σβι Σερφ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΚΑΕ Αρης έχει ξεκινήσει ήδη διαπραγματεύσεις προκειμένου να βρεθεί ο αντικαταστάτης του, με πρώτο υποψήφιο τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 314,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,74, γαλλικό φράγκο προς 50,31, λίρα Αγγλίας προς 503,68, ελβετικό φράγκο προς 206,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,04, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,83, τη λίρα Κύπρου προς 570,43 και το ευρώ προς 330,03 δραχμές.

Εικόνα ελαφράς υποχώρησης παρουσίασε η χρηματιστηριακή αγορά στο κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης, αν και αρχικά παρουσίαζε κάθετη υποχώρηση. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3934,67 μονάδες, έναντι 3961,79 μονάδων της προηγουμένης, καταγράφοντας απώλειες 27,12 μονάδων, ή σε ποσοστό 0,68%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με πτώση 2,38%. Στο "limit up" έκλεισαν 10 μετοχές, ενώ στο "limit down" βρέθηκαν 7 τίτλοι.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα αρχικά προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στα ορεινά της Μακεδονίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι, στα δυτικά μέτριοι, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και από το απόγευμα στο Αιγαίο πιθανόν θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 28 βαθμούς, στα δυτικά 14 με 29 και στην υπόλοιπη χώρα 15 με 27 βαθμούς Κελσίου. Γενικά αίθριο καιρό, με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 17 με 27 και 15 με 27 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 28 May 1999 - 20:00:43 UTC