Browse through our Interesting Nodes on the Informatics & Computing Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-05-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 23/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διπλωματικός πυρετός για την εκτόνωση της γιουγκοσλαβικής κρίσης.
- Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία.
- Δηλώσεις αμερικανού προέδρου για τους βομβαρδισμούς.
- Περιοδεία αρχηγών κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών.
- Κοινή λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών των Βαρθολομαίου- Χριστόδουλου.
- Ομιλία Βάσως Παπανδρέου στην Αρτα.
- Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με πυροβολισμούς στην Καλλιθέα.
- Τσουχτερά πρόστιμα από αύριο στους παραβάτες του ΚΟΚ.
- Στις κάλπες σήμερα και αύριο 20.000 γιατροί της Αθήνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διπλωματικός πυρετός για την εκτόνωση της γιουγκοσλαβικής κρίσης.

Νέος γύρος διπλωματικών επαφών ξεκινά από αύριο για την εκτόνωση της γιουγκοσλαβικής κρίσης. Συνομιλίες με τον γιουγκοσλάβο πρόεδρο, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, θα έχει αύριο στο Βελιγράδι ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Βίκτορ Τσερνομίρντι. Την Τρίτη θα συναντηθούν στη Μόσχα ο Τσερνομίρντιν, ο αμερικανός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Στρόουμπ Τάλμποτ και ο εκπρόσωπος της ΕΕ και πρόεδρος της Φιλανδίας, Μάρτι Αχτισάαρι. Από το Πεκίνο όπου βρίσκεται ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών, απηύθυνε έκκληση από κοινού με τον τσέχο ομόλογό του, για τερματισμό των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία

Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί στη Γιουγκοσλαβία.

Στο πολεμικό μέτωπο, τα νατοϊκά αεροσκάφη συνέχισαν κανονικά τις επιχειρήσεις τους στη Γιουγκοσλαβία, με στόχους αποθήκες καυσίμων, διυλιστήρια, εργοστάσια και κατοικημένες περιοχές, χωρίς να έχουν αναφερθεί μέχρι στιγμής θύματα. Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας παραμένει για δεύτερη ημέρα στο σκοτάδι, ενώ τα θύματα από την έναρξη των νατοϊκών επιχειρήσεων φθάνουν τα 1.200, εκ των οποίων τα 400 είναι παιδιά.

Δηλώσεις αμερικανού προέδρου για τους βομβαρδισμούς.

Υπέρ της συνέχισης των νατοϊκών βομβαρδισμών, για μια ενωμένη, αδιαίρετη και ελεύθερη, όπως υποστήριξε, Ευρώπη, τάχθηκε ο αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον σε συνέντευξή του στους Νιου Γιορκ Τάϊμς. Ο κ.Κλίντον δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πραγματοποίησης και άλλων στρατιωτικώων επιλογών, χωρίς όμως να προβεί σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Τέλος, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου Ρύπανσης του ΑΠΘ, καθηγητής Χημείας, Θεμιστοκλής Κουιμτζής, χαρακτήρισε ανυπόστατη την ανησυχία για τη μεταφορά επικίνδυνων ουσιών από την Γιουγκοσλαβία στην Ελλάδα.

Περιοδεία αρχηγών κομμάτων ενόψει των ευρωεκλογών.

Κορυφώνεται η προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών. Ο πρωθυπουργός μίλησε στην Πάτρα, ενώ αύριο μεταβαίνει στο Ηράκλειο. Ο πρόεδρος της ΝΔ επισκέφθηκε το Σούλι ενόψει της επετείου απ'όταν ο καλόγηρος Σαμουήλ ανατίναξε το Κούγκι , η γγ του ΚΚΕ μίλησε στη Λάρισα, ο πρόεδρος του Συνασπισμού περιόδευσε στο Κιλκίς, ενώ ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ βρίσκεται στο Μαντούδι Εύβοιας.

Κοινή λειτουργία στη Μητρόπολη Αθηνών των Βαρθολομαίου- Χριστόδουλου.

Πατριαρχική και συνοδική ήταν η πρωινή λειτουργία στο μητροπολιτικό ναό Αθηνών όπου χοροστάτησαν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο κ. Χριστόδουλος προσφωνώντας τον προκαθήμενο της Ορθοδοξίας αναφέρθηκε στη σημασία του Φαναρίου και χαρακτήρισε τους κληρικούς του ως ελεύθερους πολιορκημένους.

Ομιλία Βάσως Παπανδρέου στην Αρτα.

Στο νέο ξεκίνημα της τοπικής αυτοδιοίκησης, εστίασε την ομιλία της η υπουργός Εσωτερικών Βάσω Παπανδρέου στη διάρκεια της κοινής συνεδρίασης του νομαρχιακού και δημοτικού συμβουλίου Αρτας, καθώς και της Τοπικής Ενωσης Δήμων και Κοινοτήτων. Είπε ότι βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη τα προγράμματα οικονομικής ενίσχυσης τα οποία χαρακτήρισε ως το καύσιμο για να κινηθεί η μεταρρύθμιση του Καποδίστρια.

Ανάληψη ευθύνης για την επίθεση με πυροβολισμούς στην Καλλιθέα.

Η οργάνωση "Κόκκινη γραμμή" ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με πυροβολισμούς, στην είσοδο του κτιρίου της ασφαλιστικής εταιρίας ΝΑΣΙΟΝΑΛΕ ΝΕΤΕΡΛΑΝΤΕΝ, στη λεωφόρο Συγγρού, στη Καλλιθέα.

Τσουχτερά πρόστιμα από αύριο στους παραβάτες του ΚΟΚ.

Από αύριο τίθενται σε ισχύ οι αυστηρότερες διοικητικές κυρώσεις του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Το πρόστιμο για παραβίαση "κόκκινου" φθάνει τις 100.000 δρχ, ενω όσοι οδηγούν μεθυσμένοι θα τους επιβάλεται ποινή φυλάκισης 2 ετών. Παράλληλα, καθιερώνεται η υποχρέωση του συνεπιβάτη να φορά ζώνη ασφαλείας σε ΙΧ ή προστατευτικό κράνος σε μοτοσυκλέτα.

Στις κάλπες σήμερα και αύριο 20.000 γιατροί της Αθήνας.

Ψηφίζουν σήμερα και αύριο περίπου 20.000 γιατροί της Αθήνας, προκειμένου να αναδείξουν τα μέλη του νέου διοικητικού και πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε αγώνες για την 33η και προτελευταία ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-4 ΠΑΟΚ-Εθνικός Αστέρας Εναρξη 19.15, ΑΕΚ-Ξάνθη Εναρξη 20.00,Ιωνικός-Προοδευτική 2-0, Απόλλων-Ηρακλής 1-3, Αρης-Πανηλειακός Εναρξη 20.00, Πανελευσινιακός-Εθνικός 3-0, Καβάλα-ΟΦΗ 0-2, Παναθηναϊκός- Βέροια Εναρξη 20.00.

Σε αγώνες για την 33η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλλιθέα-Τρίκαλα 2-1 Παναχαϊκή-Καλαμάτα 2-1 Παναιτωλικός-Δόξα Βύρωνα 3-2 Πιερικός-Καλαμαριά 0-3 Λύκοι-Γιάννινα 0-1 Εδεσσαϊκός-Λάρισα 1-1 Νίκη Βόλου-Πανσερραϊκός 2-0 Αθηναϊκός-Αγιος Νικόλαος 1-0 Αναγέννηση Καρδίτσας-Ιάλυσος 0-0

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,05 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 499,96, ελβετικό φράγκο προς 205,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,46, τη λίρα Κύπρου προς 569,92 και το ευρώ προς 329,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, θα επικρατήσει αύριο στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις που στα ηπειρωτικά τις θερμές κυρίως ώρες της ημέρας, θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 11 έως 20 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 26 και στα νησιά του Αιγαίου από 16 έως 25 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται αύριο στην Αττική, οι οποίες το απόγευμα θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί παροδική βροχή ή καταιγίδα στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, κυρίως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και κατά περιόδους βόρειοι μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 23 May 1999 - 18:00:12 UTC