Read the Constitutions of Greece & Neighboring Nations Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-05-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 22/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δέκα τραυματίες από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.
- Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την εκτόνωση της γιουγκοσλαβικής κρίσης.
- Περιοδείες πρωθυπουργού και αρχηγών πολιτικών κομμάτων ανά τη χώρα, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.
- Πέντε νεκροί, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, σε τροχαίο κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης.
- Τον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, στην Αίγινα, επισκέφθηκαν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.
- Θάνατος αθλητή της πυγμαχίας από ανακοπή καρδιάς.
- Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δέκα τραυματίες από τους βομβαρδισμούς στη Γιουγκοσλαβία.

Στο σκοτάδι βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος της Γιουγκοσλαβίας, μετά τους ανελέητους βομβαρδισμούς των νατοϊκών αεροσκαφών, τα οποία συνεχίζουν το έργο τους παρά τις διπλωματικές προσπάθειες της Δύσης και τα ρήγματα στους κόλπους της Συμμαχίας για την σκοπιμότητα των επιχειρήσεων και τους στόχους που επιλέγονται. Από τους βομβαρδισμούς τραυματίσθηκαν δέκα εργάτες, ενώ το ΝΑΤΟ επιβεβαίωσε τη χθεσινή επίθεση σε φυλακή του Κοσσυφοπεδίου, κατά τη διάρκεια της οποίας σκοτώθηκαν 19 κρατούμενοι. Τεταμένη είναι η κατάσταση και στα σύνορα Κοσσυφοπεδίου- Αλβανίας, όπου αναφέρονται βομβαρδισμοί, ανταλλαγές πυροβολισμών και επιθέσεις μεταξύ Σέρβων στρατιωτών και των Κοσοβάρων ανταρτών.

Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την εκτόνωση της γιουγκοσλαβικής κρίσης.

Την ίδια ώρα εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για την εκτόνωση της κρίσης. Ο πρόεδρος της Φιλανδίας, ενημέρωσε τον γγ του ΟΗΕ για τις συνομιλίες που είχε στη Μόσχα με τους εκπροσώπους των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Οι τρεις τους θα συναντηθουν εκ νέου, πιθανότατα την Τρίτη, όταν επιστρέψει από το Βελιγράδι ο ρώσος μεσολαβητής. Στη Μόσχα είχε διαβουλεύσεις χθες και ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος αναχωρεί για το Πεκίνο.

Περιοδείες πρωθυπουργού και αρχηγών πολιτικών κομμάτων ανά τη χώρα, ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών.

Σε προεκλογικό πυρετό, ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου, βρίσκονται όλα σχεδόν τα κόμματα. Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει αύριο στην Πάτρα, και ο πρόεδρος της ΝΔ στο Καρπενήσι. Η γγ του ΚΚΕ, μίλησε στα Νέα Λιόσια, ενώ ο πρόεδρος του Συνασπισμού πραγματοποιεί περιοδεία σε Κοζάνη, Καστοριά και Κιλκίς. Οπως ανακοίνωσε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, 48 κόμματα έχουν καταθέσει δηλώσεις συμμετοχής στις επικείμενες ευρωεκλογές.

Πέντε νεκροί, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, σε τροχαίο κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης.

Πέντε άτομα απανθρακώθηκαν, τρεις άνδρες και δύο γυναίκες, σε τροχαίο δυστύχημα στο χωριό Βενεράτο, κοντά στο Ηράκλειο Κρήτης, όταν το ΙΧ αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, ξέφυγε απο την πορεία του, συγκρούσθηκε με τουριστικό λεωφορείο και στη συνέχεια έπεσε σε τοίχο και άρπαξε φωτιά.

Τον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου, στην Αίγινα, επισκέφθηκαν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος και ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Την Αίγινα επισκέφθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Ο προκαθήμενος της Ορθοδοξίας χοροστάτησε στη δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου και στη συνέχεια προσκύνησε τον τάφο του Αγίου. Πριν αναχωρήσει για τον Πειραιά, ο κ.Βαρθολομαίος επισκέφθηκε το Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, που βρίσκεται στο κέντρο της Αίγινας.

Θάνατος αθλητή της πυγμαχίας από ανακοπή καρδιάς.

Από ανακοπή καρδιάς και όχι από κάποιο χτύπημα, προήλθε ο θάνατος του πυγμάχου της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Γκόκιτσα Γκόφσκι. Αυτό προκύπτει από το πόρισμα των ιατροδικαστών που διενήργησαν τη νεκροψία στον άτυχο Σκοπιανό αθλητή, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο, ενώ αγωνιζόταν στο τουρνουά Τοφάλεια-99", στην Πάτρα.

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο πολυκατοικίας στο Παλαιό Φάληρο.

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο πολυκατοικίας στην οδό Ατλαντος 21 στο Παλαιό Φάληρο. Προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο της πολυκατοικίας, ενώ από την αστυνομία διεξάγονται έρευνες τόσο για να διαπιστωθούν τα αίτια της επίθεσης όσο και για τον εντοπισμό των δραστών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χρυσό κορίτσι του ελληνικού στίβου και των σπριντ, Κατερίνα Θάνου, εντυπωσίασε στο διεθνές μίτινγκ της Καλαμάτας "Παπαφλέσσεια", αφού νίκησε στα 100 μέτρα με χρόνο 10.91, που είναι η καλύτερη επίδοση φέτος στον κόσμο.

Ανάμεσα σε 21 παίκτες θα επιλεγεί τελικά η δωδεκάδα της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα γίνει στη Γαλλία. Εκτός από τους 18 της αρχικής λίστας, ο Κώστας Πετρόπουλος αποφάσισε να κρατήσει και τρεις παίκτες από τους οκτώ, οι οποίοι πήραν μέρος στο πρώτο στάδιο προετοιμασίας. Πρόκειται για τον Κώστα Τσαρτσαρή (Περιστέρι), τον Χρήστο Χαρίση Ηράκλειο) και το Νίκο Χατζηβρέττα (Ηρακλής).

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,05 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,61, γαλλικό φράγκο προς 50,27, λίρα Αγγλίας προς 499,96, ελβετικό φράγκο προς 205,75, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,46, τη λίρα Κύπρου προς 569,92 και το ευρώ προς 329,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο, αυξημένες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά όπου αναμένεται να βρέξει κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 12 έως 22 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο στην Αττική, αυξημένες το απόγευμα οπότε είναι πιθανό να βρέξει πρόσκαιρα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 17 έως 26 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής τις μεσημεριανές και βραδυνές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 22 May 1999 - 18:00:18 UTC