Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-05-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στην Ουάσιγκτον ο Τσερνομίρντιν για συνομιλίες με Κλίντον.
- Σήμερα στη Βουλή συζήτηση για ΝΑΤΟ και γιουγκοσλαβική κρίση.
- Δημοσκόπηση: Σημίτης καταλληλότερος Καραμανλή για πρωθυπουργός.
- Στην ΠΓΔΜ απο σήμερα ο Μαντέλης για επίσημη επίσκεψη.
- Είκοσι οχτώ νεκροί σε τροχαία το τριήμερο.
- Μαίνεται η πυρκαγιά στον Ολυμπο.
- Σήμερα 24ωρη απεργία στον ΗΣΑΠ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού επι της Καβάλας με 2-0.
- Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ του μπάσκετ.
- Τρίκαλα και Παναχαϊκή προηγούνται στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην Ουάσιγκτον ο Τσερνομίρντιν για συνομιλίες με Κλίντον.

Οι ελπίδες για εξεύρεση ειρηνικής λύσης στη γιουγκοσλαβική κρίση αναπτερώθηκαν χθες με την απελευθέρωση των τριών Αμερικανών στρατιωτών και την ανακοίνωση της έκτακτης συνάντησης, που θα έχουν στην Ουάσιγκτον ο Αμερικανός πρόεδρος και ο ειδικός Ρώσος απεσταλμένος, Τσερνομίρντιν, ο οποίος μεταφέρει μήνυμα του Γέλτσιν. Εκκληση για συνάντηση με τον Μιλόσεβιτς απηύθυνε στον Κλίντον ο αιδεσιμότατος, Τζέσε Τζάκσον. Πάντως, χθες συνεχίστηκαν με σφοδρότητα οι βομβαρδισμοί. Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε οτι θα συνεχιστούν.

Σήμερα στη Βουλή συζήτηση για ΝΑΤΟ και γιουγκοσλαβική κρίση.

Συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων θα διεξαχθεί το απόγευμα στη Βουλή για τη γιουγκοσλαβική κρίση και το νέο δόγμα του ΝΑΤΟ, ύστερα από αίτημα του ΚΚΕ. Το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί στο υπουργείο Εθνικής Οικονομίας σύσκεψη με εκπροσώπους των ελληνικών τραπεζών και των επιχειρηματιών, για τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Ελλάδας στην ανασυγκρότηση και ανοικοδόμηση των Βαλκανίων. Επίσης, στις 12μμ πραγματοποιείται με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΑ συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νατοϊκών βομβαρδισμών.

Δημοσκόπηση: Σημίτης καταλληλότερος Καραμανλή για πρωθυπουργός.

Καταλληλότερο για πρωθυπουργό θεωρεί τον Κώστα Σημίτη το 36,6%, απο τον Κώστα Καραμανλή, που συγκεντρώνει το 33,9%, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας V.PRC, που δημοσιεύεται σήμερα στα ΝΕΑ. Το 64% συμφωνεί η κυβέρνηση να εξαντλήσει την τετραετία, ανεξάρτητα απο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Επίσης, το 25,6% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ και αρκετά ικανοποιητική την λειτουργία της κυβέρνησης.

Στην ΠΓΔΜ απο σήμερα ο Μαντέλης για επίσημη επίσκεψη.

Διήμερη επίσημη επίσκεψη στα Σκόπια πραγματοποιεί απο σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών, Τάσος Μαντέλης, επικεφαλής πολυπληθούς αντιπροσωπείας εκπροσώπων δημοσίων και ιδιωτικών επιχειρήσεων. Επίσης, στην αντιπροσωπεία μετέχουν και βουλευτές. Αντικείμενο της επίσκεψης είναι η προώθηση της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς των μεταφορών και επικοινωνιών με στόχο την οικονομική ανάπτυξη και τη σταθερότητα στην περιοχή.

Είκοσι οχτώ νεκροί σε τροχαία το τριήμερο.

Βαρύς ήταν ο φόρος αίματος στην άσφαλτο το περασμένο τριήμερο. Σύμφωνα με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, 28 άτομα σκοτώθηκαν και 340 τραυματίστηκαν σε 241 τροχαία δυστυχήματα σε όλη τη χώρα απο την Παρασκευή έως τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες.

Μαίνεται η πυρκαγιά στον Ολυμπο.

Σε εξέλιξη με δύο μέτωπα είναι η πυρκαγιά, που εκδηλώθηκε χθες το μεσημέρι, στη θέση "Παπά Αλώνι" της κοινότητας Βροντού Ολύμπου. Απο τη φωτιά καίγεται έκταση με πεύκα και έλατα. Προσπάθειες κατάσβεσης καταβάλλουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Σήμερα 24ωρη απεργία στον ΗΣΑΠ.

Εικοσιτετράωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο, ενω για την Τετάρτη στάση εργασίας απο τις 4 το μεσημέρι έως τη λήξη της βάρδιας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού επι της Καβάλας με 2-0.

Μια "ανάσα" από το τρίτο του συνεχόμενο πρωτάθλημα βρίσκεται ο Ολυμπιακός, που νίκησε με 2-0 στην Καβάλα,την ομώνυμη ομάδα στην 28η ημέρα του πρωταθλήματος. Το αποτέλεσμα αυτό, σε συνδυασμό με την ήττα 2-0 της ΑΕΚ από τον Αρη στο Χαριλάου, δίνει στους "ερυθρόλευκους" προβάδισμα 10 βαθμών, που πολύ δύσκολα θα καλυφθεί στις 6 αγωνιστικές που απομένουν.Επίσης ο Παναθηναϊκός νίκησε την Ξάνθη 2-1,οΠανηλειακός με 2-0 τον Πανιώνιο και ο Ηρακλής με 2-1 τον Εθνικό στο "Καραϊσκάκη". Η Προοδευτική πήρε ισοπαλία 0-0 από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο και ο Απόλλωνας 1-1 με τον Ιωνικό στη Ριζούπολη.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ του μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό των πλέι οφ του πρωταθλήματος μπάσκετ, αφού νίκησε με 76-62 τον Αρη, σε αγώνα για την ημιτελική φάση της διοργάνωσης που έγινε στο ΣΕΦ. Οι "ερυθρόλευκοι" συμπλήρωσαν δύο νίκες, έναντι μίας των αντιπάλων τους και πέρασαν στον τελικό, όπου τους "περιμένει" ο Παναθηναϊκός που απέκλεισε με 2-0 νίκες τον ΠΑΟΚ. Παράλληλα, την τρίτη θέση που οδηγεί στην Ευρωλίγκα της επόμενης περιόδου, θα διεκδικήσουν ο Αρης και ο ΠΑΟΚ.

Τρίκαλα και Παναχαϊκή προηγούνται στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής.

Τα Τρίκαλα και η Παναχαϊκή ήταν οι μεγάλοι κερδισμένοι στην 30η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής, χάρη στις σπουδαίες εκτός έδρας νίκες που πέτυχαν. Τα Τρίκαλα επικράτησαν με 1-0 στις Σέρρες και προηγούνται με 59 βαθμούς, ενώ η Παναχαϊκή νίκησε με 2-1 στην Κρήτη τον Αγιο Νικόλαο και ακολουθεί με 58. Συνοπτικά τα αποτελέσματα: Λάρισα-Καλλιθέα 1-1, Καλαμαριά- Δόξα Βύρωνα 1-1, Γιάννινα-Καλαμάτα 0-3, Πανσερραϊκός-Τρίκαλα 0-1, Αγιος Νικόλαος- Παναχαϊκή 1-2, Αναγ.Καρδίτσας-Παναιτωλικός 1-2, Ιάλυσος- Εδεσσαϊκός 2-0, Αθηναϊκός-Πιερικός 2-0, Νίκη Βόλου-Λύκοι 2-2.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 312,02 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 169,07, το γαλλικό φράγκο προς 50,41, τη λίρα Αγγλίας προς 503,09, το ελβετικό φράγκο προς 205,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,07, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,78, τη λίρα Κύπρου προς 570,69 και το ευρώ προς 330,67 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα είναι πιό πυκνές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 12 με 33 και στα νησιά 15 με 30 βαθμούς. Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται ζεστός και υγρός καιρός με αραιές νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 16 με 31 και 13 με 30 βαθμούς, αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 3 May 1999 - 7:00:11 UTC