Visit the Macedonia Homepage (by Nikolaos Martis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-05-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 01/05/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ακόμα ένα λάθος του ΝΑΤΟ στοίχισε τη ζωή σε αμάχους στο Κόσοβο.
- Ελεύθερους αφήνει ο Μιλόσεβιτς τους τρεις αμερικανούς αιχμαλώτους.
- Ελπίδες για διπλωματική λύση στο Κόσοβο.
- Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, τόνισε ο Μπερνς.
- Με μεγάλες συγκεντρώσεις εορτάστηκε η Πρωτομαγιά.
- Συνελήφθησαν ανήλικοι για ληστείες στον Πειραιά.
- Εκτός κινδύνου οι τραυματίες του δυστυχήματος στα Καμένα Βούρλα.
- Θύματα απαγωγής από δύο Αλβανούς έπεσαν δύο Βουλγάρες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ακόμα ένα λάθος του ΝΑΤΟ στοίχισε τη ζωή σε αμάχους στο Κόσοβο.

Αλλο ένα ιδιαίτερα φονικό λάθος έκανε το ΝΑΤΟ, πύραυλος του οποίου έπληξε γέφυρα στην περιοχή Λούζανι, στο Κόσοβο, τη στιγμή που περνούσε λεωφορείο, με αποτέλεσμα να βρούν τραγικό θάνατο τουλάχιστον 23 άτομα. Οι Σερβικές αρχές κάνουν λόγο για 40 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες, καθώς η περιοχή έχει γεμίσει από διαμελισμένα πτώματα. Κατά της διάρκεια της νύχτας, από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς σε όλη τη Γιουγκοσλαβία τουλάχιστον 13 άμαχοι, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά, σκοτωθηκαν και 65 τραυματίσθηκαν.

Ελεύθερους αφήνει ο Μιλόσεβιτς τους τρεις αμερικανούς αιχμαλώτους.

Ο Γιουγκοσλάβος πρόεδρος Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς αποφάσισε να αφήσει ελεύθερους τους τρεις αμερικανούς στρατιώτες που κρατούνται στη Γιουγκοσλαβία και να τους παραδώσει στον αμερικανό αιδεσιμότατο Τζέσε Τζάκσον, μετέδωσε το γιουγκοσλαβικό πρακτορείο ειδήσεων Τανγιούγκ επικαλούμενο επίσημη ανακοίνωση. Προηγουμενως ο αιδεσιμότατος Τζάκσον είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Μιλόσεβιτς.

Ελπίδες για διπλωματική λύση στο Κόσοβο.

Την εκτίμηση ότι οι αεροπορικές επιδρομές εισήλθαν στην τελική τους φάση και ότι εντός του μηνός ενδέχεται να επιτευχθεί διπλωματική λύση, διατύπωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ Χαβιέρ Σολάνα, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Από την πλευρά του ο Ρώσος απεσταλμένος Τσερνομίρντιν τόνισε ότι κατά την επίσκεψή του στο Βελιγράδι, διαπίστωσε μια αμυδρή πιθανότητα διευθέτησης της κρίσης και κάλεσε το ΝΑΤΟ και τη Σερβία να αδράξουν την ευκαιρία.

Οι ΗΠΑ δεν επιθυμούν αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια, τόνισε ο Μπερνς.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν επιθυμούν αλλαγή των συνόρων στα Βαλκάνια, τόνισε ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα Μίκολας Μπέρνς, μιλώντας στο συνέδριο του Εκόνομιστ και πρόσθεσε ότι είναι ανάγκη να διατηρηθούν οι καλές σχέσεις Αθήνας-Ουάσιγκτον. Ο κ. Μπέρνς δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν εκδόσει ταξιδιωτική οδηγία για την Ελλάδα. Πάντως το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ στην ετήσια έκθεσή του για την τρομοκρατία, τονίζει ότι στην Ελλάδα δεν κατέστη δυνατόν να εξαρθρωθεί η 17Ν και αναφέρει ότι ορισμένοι πολιτικοί έχουν διασυνδέσεις με μέλη του ΠΕ-ΚΑ-ΚΑ.

Με μεγάλες συγκεντρώσεις εορτάστηκε η Πρωτομαγιά.

Με χωριστές συγκεντρώσεις, οι οποίες είχαν έντονο αντιπολεμικό χαρακτήρα και μεγάλη συμμετοχή, εορτάστηκε η Εργατική Πρωτομαγιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα, το ΕΚΑ με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ διοργάνωσε πορεία στην Αμερικανική πρεσβεία, ενώ οι συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο ΚΚΕ έκαναν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος. Ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα παραμείνει ακινητοποιημένος και αύριο.

Συνελήφθησαν ανήλικοι για ληστείες στον Πειραιά.

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο εισαγγελέας Πειραιά, εναντίον δύο ανηλίκων και του 19χρονου Δημήτρη Βένου, οι οποίοι συνελήφθησαν στον Πειραιά, γιατί με την απειλή μαχαιριού λήστευαν ανήλικους μαθητές και τους έπαιρναν χρήματα και ότι άλλο πολύτιμο είχαν επάνω τους. Οι δράστες, οι οποίοι κρατούνται, ομολόγησαν τουλάχιστον 26 επιθέσεις, ενώ αναγνωρίσθηκαν και από θύματά τους.

Εκτός κινδύνου οι τραυματίες του δυστυχήματος στα Καμένα Βούρλα.

Εκτός κινδύνου νοσηλεύονται στο ΚΑΤ και το νοσοκομείο της Λαμίας, οι περισσότεροι από τους τραυματίες, του δυστυχήματος στα Καμένα Βούρλα, με την ανατίναξη βυτιοφόρου με προπάνιο, ύστερα απο τροχαίο, με αποτέλεσμα να βρούν τραγικό θάνατο πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις πυροσβέστες. Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων.

Θύματα απαγωγής από δύο Αλβανούς έπεσαν δύο Βουλγάρες.

Θύματα απαγωγής από δύο Αλβανούς κατήγγειλαν ότι έπεσαν δύο Βουλγάρες, οι οποίες μεταφέρθηκαν παράνομα από τα Σκόπια στη χώρα μας και για δυο μέρες έμειναν κλειδωμένες σε διαμέρισμα του 64χρονου επιχειρηματία Μάρκου Παντή στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος συνελήφθη. Οι δύο Βουλγάρες θα επαναπροωθηθούν στη χώρα τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ακόμη πιο κοντά στον πολυπόθητο στόχο, που δεν είναι άλλος από την έξοδο στα Κύπελλα Ευρώπης της νεας περιόδου, βρέθηκε ο ΠΑΟΚ. Ο ``δικέφαλος`` του Βορρά σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 28ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας, νίκησε εκτός έδρας με 4-0 τον Πανελευσινιακό και έφτασε τους 50 βαθμούς, επτά λιγότερους από τον τρίτο Παναθηναϊκό και 11 από τη δεύτερη ΑΕΚ, που έχουν και έναν αγώνα λιγότερο. Τα τέρματα των φιλοξενουμένων πέτυχαν οι Φρατζέσκος (25`, 58`), Κρισμάρεβιτς (75`-πέναλτι) και Τουρσουνίδης (85`). Να σημειωθεί ότι από το 75` ο Πανελευσινιακός αγωνίστηκε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τσιρώνη με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Λιγότερο από μια ώρα χρειάστηκε ο Ολυμπιακός για να ``καθαρίσει`` τον πρώτο ημιτελικό του πρωταθλήματος βόλεϊ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Οι ``ερυθρόλευκοι`` σε αγώνα που έγινε στο κλειστό γήπεδο του Ρέντη, επικράτησαν με 3-0 της Ορεστιάδας και έκαναν το ένα από τα δυο ``βήματα`` που απαιτούνται προκειμένου να προκριθούν στον τελικό της διοργάνωσης. Τα σετ: 25-19, 25-23, 25-18. Στον τελικό της Α1 θα περάσει όποιος συμπληρώσει πρώτος δυο νίκες. Ο δεύτερος αγώνας ανάμεσα στις δυο ομάδες θα γίνει στην Ορεστιάδα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: το δολλάριο ΗΠΑ προς 312,02 δραχμές, το γερμανικό μάρκο προς 169,07, το γαλλικό φράγκο προς 50,41, τη λίρα Αγγλίας προς 503,09, το ελβετικό φράγκο προς 205,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,07, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,78, τη λίρα Κύπρου προς 570,69 και το ευρώ προς 330,67 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται ζεστός καιρός με αραιές νεφώσεις στα δυτικά κεντρικά και βόρεια, όπου ενδέχεται να σημειωθεί βροχή μικρής διάρκειας. Οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια ηπειρωτικά απο 12 έως 28 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 14 με 31 και στα νησιά 15 με 27 βαθμούς Κελσίου, αλλά στην Κρήτη η μεγίστη θα φτάσει τους 31 βαθμούς. Στην Αθήνα ο καιρός θα είναι ζεστός και υγρός, με αραιές νεφώσεις, οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 17 έως 29 βαθμούς. Ζεστός και υγρός θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, αλλά το απόγευμα ενδέχεται να βρέξει στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 1 May 1999 - 18:00:12 UTC