Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-04-25

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 25/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αναβάθμιση του ρόλου του ΟΗΕ ζήτησε ο Κ.Σημίτης.
- Στη Γιουγκοσλαβία το ΝΑΤΟ έπληξε για μία ακόμη φορά τα ΜΜΕ.
- Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων στο Κόσοβο.
- Εκτιμήσεις Γ.Παπαντωνίου για την οικονομία.
- Με Α.Παπαρήγα και Δ.Τσοβόλα συναντάται αύριο ο Κ.Καραμανλής.
- Αισιόδοξα μηνύματα στέλνουν οι εξελίξεις στη μοριακή βιολογία.
- Πέντε χρόνια χωρίς τον Γιώργο Γεννηματά.
- Επίσκεψη Χριστόδουλου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αναβάθμιση του ρόλου του ΟΗΕ ζήτησε ο Κ.Σημίτης.

Στην Ουάσιγκτον, οι χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ με κοινή ανακοίνωσή τους τονίζουν οτι η συμμαχία παραμένει ο σημαντικότερος διατλαντικός δεσμός της βόρειας Αμερικής με την Ευρώπη, με μία μοναδική σχέση άμυνας και ασφάλειας. Μεταξύ άλλων τονίζεται οτι η Συμμαχία αποδίδει μεγάλη σημασία στη συνεργασία για την ασφάλεια στα Βαλκάνια, με την Ευρωπαϊκή Ενωση, τον ΟΑΣΕ και τα Ηνωμένα Εθνη. Ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης σε δηλώσεις του μεταξύ άλλων ζήτησε την αναβάθμιση του ρόλου του ΟΗΕ. Ο κ. Σημίτης θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με τον οποίο, όπως είπε, δεν προτίθεται να συζητήσει το θέμα της ονομασίας, εκτός και αν το θίξει ο κ. Γκλιγκόροφ.

Στη Γιουγκοσλαβία το ΝΑΤΟ έπληξε για μία ακόμη φορά τα ΜΜΕ.

Στη Γιουγκοσλαβία, τα νατοϊκά αεροσκάφη έπληξαν για άλλη μία φορά τα μέσα ενημέρωσης. Οπως μετέδωσε το πρακτορείο Τανγιούνγκ, χτυπήθηκε ο μεγαλύτερος αναμεταδότης της χώρας με αποτέλεσμα να διακοπεί για αρκετές ώρες η δορυφορική εκπομπή της σερβικής κρατικής τηλεόρασης. Εξι πυραύλους όμως δέχθηκε και ένα χημικό εργοστάσιο στη βιομηχανική περιοχή Νις.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων στο Κόσοβο.

Την ίδια ώρα οι χώρες - μέλη του ΝΑΤΟ εξακολουθούν να αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο αποστολής χερσαίων δυνάμεων στο Κοσσυφοπέδιο, υποστηρίζοντας οτι οι επόμενες κινήσεις θα κριθούν από τις εξελίξεις. Οι υπουργοί Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών και της Βρετανίας σε κοινή συνέντευξή τους δήλωσαν οτι δεν υπάρχει καταληκτική ημερομηνία για τις επιχειρήσεις. Οι Ολμπράϊτ και Κουκ τόνισαν επίσης οτι το ΝΑΤΟ δεν επιθυμεί σε καμμία περίπτωση την αντιπαράθεση με τη Ρωσία.

Εκτιμήσεις Γ.Παπαντωνίου για την οικονομία.

Στην Αθήνα, ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, εκτίμησε οτι οι επιπτώσεις στην οικονομία από την γιουγκοσλαβική κρίση θα είναι μικρές, τόνισε ωστόσο οτι δεν θα υπάρξει ουσιαστική επιρροή στο ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας μας, καθώς και στην πορεία της χώρας προς την ΟΝΕ. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου, εξέφρασε την ανησυχία του για το προτεινόμενο εμπάργκο πετρελαίου, σε βάρος της Γιουγκοσλαβίας.

Με Α.Παπαρήγα και Δ.Τσοβόλα συναντάται αύριο ο Κ.Καραμανλής.

Οι χειρισμοί της κυβέρνησης, αλλά και η πρόταση της ΝΔ να συσταθεί συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής για τη γιουγκοσλαβική κρίση, θα απασχολήσουν την αυριανή συνάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τη γραμματέα του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα και τον πρόεδρο του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρη Τσοβόλα.

Αισιόδοξα μηνύματα στέλνουν οι εξελίξεις στη μοριακή βιολογία.

Αισιόδοξα μηνύματα στέλνουν οι εξελίξεις στη μοριακή βιολογία, τόσο στη διαγνωστική, όσο και στη θεραπευτική αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι άνδρες, σε ό,τι αφορά τη γονιμότητα και τη σεξουαλική λειτουργία. Σειρά μελετών απέδειξαν οτι η χρησιμοποίηση ορμονικών παραγόντων, όπως ανδρογόνα, επινεφριδιακά στεροειδή και αυξητική ορμόνη έχουν ευεργετικά αποτελέσματα.

Πέντε χρόνια χωρίς τον Γιώργο Γεννηματά.

Μνημόσυνο στη μνήμη του Γιώργου Γεννηματά τελέσθηκε στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών για τα πέντε χρόνια από τον θάνατο του. Το μεσημέρι τελέσθηκε και πολιτικό μνημόσυνο στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής, παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου. Στο έργο και την προσφορά του πολιτικού, αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους οι κύριοι Κακλαμάνης και Σκανδαλίδης.

Επίσκεψη Χριστόδουλου στο Πατριαρχείο Αντιοχείας.

Με μεγάλη εγκαρδιότητα, που αποδεικνύει τους στενούς δεσμούς Συρίας - Ελλάδας, υποδέχονται οι πιστοί στην Ορθοδοξία τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο ο οποίος συνεχίζει την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Αντιοχείας. Το πρωί, ο πατριαρχικός ναός της Παναγίας στο κέντρο της Δαμασκού, πλημμύρισε από τους 500 Ελληνες που έχουν απομείνει στην πρωτεύουσα της Συρίας. Εξάλλου, ο Χριστόδουλος έγινε δεκτός μέσα σε θερμό κλίμα από τον πρόεδρο της Συρίας Χαβέζ αλ Ασαντ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ήττα της ΑΕΚ στη Νίκαια από τον Ιωνικό με 2-1, σε συνδιασμό με τη νίκη του Ολυμπιακού επί του Αρη στο ΟΑΚΑ με 1-0, οδηγεί και τον φετινό τίτλο, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, σε ``ερυθρόλευκα χέρια``. Η ήττα αυτή της ΑΕΚ ανάβει τη μάχη για την κατάληψη της δεύτερης θέση, που οδηγεί στο τσάμπιονς λιγκ, μιας θέσης που διεκδικεί και ο Παναθηναϊκός, που αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη. Αναλυτικά τα αποτελέσματα: Προοδευτική -Βέροια1-0 Ξάνθη-Καβάλα 4-1 Εθνικός Αστέρας- Ελευσίνα 0-0 Ολυμπιακός -Αρης 1-0 ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών 3-1 Ιωνικός-ΑΕΚ 2-1, Πανηλειακός-ΟΦΗ 1-2, το παιχνίδι Ηρακλής-ΠΑΟ διεξάγεται αυτή την ώρα, ενώ αύριο θα γίνει ο αγώνας Πανιώνιος-Εθνικός. Βαθμολογία Ολυμπιακός 68 ΑΕΚ 61 Παναθηναϊκός 57 ΠΑΟΚ 47 Ξάνθη 46 ΟΦΗ 44 Ιωνικός 43...

Με άνετες νίκες προχώρησαν οι πρωτοπόροι στην 29η ημέρα του πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας. Στα Τρίκαλα η τοπική ομάδα επεβλήθη με 4-1 της Αναγέννησης Καρδίτσας στο Θεσσαλικό ντέρμπι που παρακολούθησαν 12.000 θεατές και διατήρησε την πρώτη θέση. Νίκες πέτυχαν και η Καλλιθέα, η Παναχαϊκή και τα Γιάννενα, που ``μοιράζονται`` την δεύτερη θέση, έναν βαθμό πίσω από τα Τρίκαλα. Τα αποτελέσματα: Καλλιθέα-Καλαμαριά 5-1 Λάρισα- Γιάννινα 0-2 Δόξα Βύρωνα-Πανσερραϊκός 2-0 Καλαμάτα-Αγιος Νικόλαος 3-0 Τρίκαλα -Αναγέννηση Καρδίτσας 4-1 Παναχαϊκή-Ιάλυσος 3-0 Παναιτωλικός Αθηναϊκός 1-1 Εδεσσαϊκός-Νίκη Βόλου 1-0 Λύκοι-Πιερικός 2-1. Βαθμολογία (σε 29 αγώνες): Τρίκαλα 56 Καλλιθέα 55 Παναχαϊκή 55 Γιάννινα 55 Καλαμάτα 53

Μεγάλο πλήγμα για τον Ολυμπιακό, αφού ο Φαμπρίτσιο Ομπέρτο υπέστη κάταγμα στο μετακάρπιο κατά την διάρκεια της προπόνησης της ομάδας και θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης πιθανότατα γιά το υπόλοιπο της περιόδου. Ο Αργεντίνος σέντερ τραυματίστηκε σε μια διεκδίκηση της μπάλας με τον Ντούσαν Βούκτσεβιτς και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα μείνει εκτός δράσης γιά περίπου 30 ημέρες.

Ο Ολυμπιακός είναι ο πρωταθλητής της Α1 κατηγορίας ανδρών στην υδατοσφαίριση, αφού νίκησε στον τρίτο τελικό τη Βουλιαγμένη, στο κολυμβητήριο του "Λαιμού" με 5-4. Το παιχνίδι ήταν συναρπαστικό και οι "ερυθρόλευκοι" στέφθηκαν πρωταθλητές για 13η φορά στην ιστορία τους. Τα 9λεπτα: 1-2, 1-1, 1-0, 1-2. Στα δύο προηγούμενα παιχνίδια η Βουλιαγμένη είχε επικρατήσει, στο ίδιο κολυμβητήριο, με 10-9 στην παράταση και ο Ολυμπιακός στην έδρα του με 11-5.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,34 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,55, γαλλικό φράγκο προς 50,48, λίρα Αγγλίας προς 502,52, ελβετικό φράγκο προς 206,78, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,16, τη λίρα Κύπρου προς 572,46 και το ευρώ προς 331,13 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος προβλέπεται για αύριο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με μικρής διάρκειας βροχές.Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, ασθενείς και τοπικά στα πελάγη μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 6 εως 18 βαθμούς, στα ηπειρωτικά και το Ιόνιο απο 9 έως 20 και στα νησιά του Αιγαίου απο 12 έως 22 βαθμούς.Αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Αττική με τοπικές νεφώσεις το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 10 έως 20 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις προβλέπονται και για την Θεσσαλονίκη με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής στα ορεινά.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί απο 8 εως 17 βαθμούς.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Sunday, 25 April 1999 - 19:00:09 UTC