Browse through our Interesting Nodes on Policy & Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εικοσάλεπτη συνάντηση Σημίτη-Κλίντον.
- Σημίτης για βομβαρδισμούς.
- Σύνοδος ΝΑΤΟ - Πρωθυπουργός.
- ΝΑΤΟ-Επιδρομή στη πόλη Νις.
- Κλίντον-Σολάνα για βομβαρδισμούς.
- Παπαντωνίου: Αντέχει η οικονομία.
- Καραμανλής-Κωνσταντόπουλος για Κόσοβο.
- Σκοτώθηκε μαθήτρια σε εκδρομή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Για μια ακόμη φορά ο Πίτερ Οφορίκουε φάνηκε ασυνεπής.
- Στον Αρη θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς.
- Απορρίφθηκε, για δεύτερη φορά η ένσταση του Εθνικού Αστέρα.
- Σαβίτσεβιτς και Κράλι στο φιλικό "Ειρήνης" στο Καυτατζόγλειο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εικοσάλεπτη συνάντηση Σημίτη-Κλίντον.

Συνάντηση 20 λεπτών με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών,Μπιλ Κλίντον, είχε χθες το βράδυ στην Ουάσιγκτον ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Η συζήτηση περιεστράφη κυρίως γύρω απο την κρίση στο Κόσοβο. Ο κ. Κλίντον εκτίμησε το ρόλο της Ελλάδας και εξήρε τη συνεισφορά της στην παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας αλλά και γενικότερα στον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα. Ο πρωθυπουργός εξερχόμενος απο τη συνάντηση αυτή αντάλλαξε χειραψία με τον πρόεδρο της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ.

Σημίτης για βομβαρδισμούς.

Ενταση των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία επιθυμούν οι περισσότερες χώρες, δήλωσε ο κ. Σημίτης, σε συνέντευξή Τύπου, τις πρωϊνές ώρες, στην Ουάσιγκτον. Αναφερόμενος στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, όπου συζητήθηκε το θέμα του Κοσσυφοπεδίου, είπε ότι το κλίμα δεν ήταν ιδιαίτερα φιλικό για τις απόψεις που εξέφρασε η ελληνική πλευρά. Πρόσθεσε, όμως, ότι το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φιλικό για την Ελλάδα, καθώς υπάρχει κατανόηση για τα ειδικά προβλήματα και τη διπλή ταυτότητα της χώρας μας.

Σύνοδος ΝΑΤΟ - Πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός, μιλώντας στη Σύνοδο, υποστήριξε ότι εάν συνεχιστεί η κρίση, θα υπάρξει ευρεία αποσταθεροποίηση στα Βαλκάνια και πρότεινε να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την εξεύρεση διπλωματικής λύσης. Σημειώνεται ότι ο κ. Σημίτης συνομίλησε με αρκετούς ηγέτες, στο περιθώριο της Συνόδου, μεταξύ των οποίων και με τον Βρετανό πρωθυπουργό, Τόνι Μπλερ.

ΝΑΤΟ-Επιδρομή στη πόλη Νις.

ΝΑΤΟϊκά αεροσκάφη εξαπέλυσαν επίθεση με πυραύλους εναντίον της πόλης Νις, μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα. Στο μεταξύ, η οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Διεθνής Αμνηστεία, ζήτησε εξηγήσεις απο το ΝΑΤΟ για την επίθεση που εξαπέλυσε η Συμμαχία εναντίον του κτιρίου της κρατικής τηλεόρασης της Σερβίας, όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 10 άτομα, 18 τραυματίστηκαν και άλλα 20 να αγνοούνται. Την επίθεση αυτή καταδίκασαν η διεθνής ομοσπονδία δημοσιογράφων και οι ελληνικές ενώσεις δημοσιογράφων και εργαζομένων στον Τύπο.

Κλίντον-Σολάνα για βομβαρδισμούς.

Την αποφασιστικότητά τους να συνεχιστούν οι ΝΑΤΟϊκοί βομβαρδισμοί εναντίον της Γιουγκοσλαβίας, εξέφρασαν οι κύριοι Κλίντον και Σολάνα, έως ότου ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς συμμορφωθεί με τα αιτήματα της Δύσης και αποδεχθεί τους πέντε όρους που έχουν τεθεί. Ο Γερμανός καγκελάριος, Γκέρχαρντ Σρέντερ, ανακοίνωσε ότι το θέμα της αποστολής χερσαίων στρατευμάτων στο Κοσσυφοπέδιο, δεν είναι πλέον στο τραπέζι των συζητήσεων.

Παπαντωνίου: Αντέχει η οικονομία.

Η ελληνική οικονομία έχει αναπτύξει μια πολύ ισχυρή θετική δυναμική, η οποία στηρίζεται στη βελτίωση της δομής και λειτουργίας της τα τελευταία χρόνια και η ένταξή της στην ΟΝΕ είναι διασφαλισμένη. Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου, σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας ότι η οικονομία μας αντιμετωπίζει τις πιέσεις που ασκούνται λόγω της κρίσης στο Κόσοβο επιτυχώς και η θετική πορεία της θα συνεχιστεί.

Καραμανλής-Κωνσταντόπουλος για Κόσοβο.

Τη σύσταση Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής και τη σύγκληση των πολιτικών αρχηγών, ζήτησαν οι κύριοι Καραμανλής και Κωνσταντόπουλος, μετά τη συνάντησή τους, όπου εξετάστηκαν οι εξελίξεις στο Κόσοβο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος τη Δευτέρα θα συναντηθεί με την Αλέκα Παπαρήγα και τον Δημήτρη Τσοβόλα.

Σκοτώθηκε μαθήτρια σε εκδρομή.

Μια 16χρονη μαθήτρια βρήκε τραγικό θάνατο χθες το βράδυ στο πάρκο της Καισαριανής, όπου είχε πάει εκδρομή με το σχολείο της, το 3ο Εσπερινό Γυμνάσιο. Πρόκειται για την Ματίνα Μαγάκη του Σταματίου, η οποία μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος της. Απο την αστυνομία έγινε γνωστό οτι η μαθήτρια έπεσε με συνεπεία να τραυματισθεί θανάσιμα στο κεφάλι. Ωστόσο τα ακριβή αίτια του θανάτου της θα εξακριβωθούν το πρωί απο τη νεκροτομή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Για μια ακόμη φορά ο Πίτερ Οφορίκουε φάνηκε ασυνεπής.

Για μια ακόμη φορά ο Πίτερ Οφορίκουε φάνηκε ασυνεπής. Ο Γκανέζος είχε ενημερώσει τη διοίκηση του Ολυμπιακού ότι θα έφτανε στην Αθήνα μέσω Αμστερνταμ, όμως σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται ακόμη στην Ακρα, όπου, μάλιστα, φέρεται να δήλωσε ότι το όνειρό του είναι να αγωνιστεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ή την Αρσεναλ,ενώ δημοσιεύματα των εφημερίδων τον θέλουν να συνεχίζει την καριέρα του στο ιταλικό πρωτάθλημα.

Στον Αρη θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς.

Στον Αρη θα συνεχίσει την καριέρα του, ο Στόγιαν Βράνκοβιτς.Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού, με δηλώσεις του σε κροατική εφημερίδα, έκανε γνωστό ότι έχει έρθει ήδη σε συμφωνία με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Εξάλλου ένα από τα καλύτερα δίδυμα ψηλών,θα έχει τη νεα χρονιά,η ομάδα μπάσκετ του Περιστερίου,αφού απέσπασε την υπόσχεση του Ερικ Μικ, ότι την επόμενη βεδομάδα θα υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας για ένα χρόνο, ενώ παράλληλα ''τα βρήκε'' και με τον Φεράν Μαρτίνεθ.

Απορρίφθηκε, για δεύτερη φορά η ένσταση του Εθνικού Αστέρα.

Απορρίφθηκε, για δεύτερη φορά από τον αθλητικό δικαστή, η ένσταση που είχε υποβάλλει ο Εθνικός Αστέρας κατά του κύρους του αγώνα του με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα, που έγινε στην Καισαριανή. Οπως είναι γνωστό, ο Εθνικός Αστέρας υποστήριζε, ότι με τον τραυματισμό του τερματοφύλακα Βαγγέλη Χοσάδα, από αντικείμενο που έπεσε από την κερκίδα, επηρεάστηκε η αγωνιστική ικανότητα των συμπαικτών του.

Σαβίτσεβιτς και Κράλι στο φιλικό "Ειρήνης" στο Καυτατζόγλειο.

Οι Ντέγιαν Σαβίτσεβιτς και Ιβιτσα Κράλι θα βρίσκονται σίγουρα ανάμεσα στους Γιουγκοσλάβους επίλεκτους που θα αντιμετωπίσουν μια μικτή ομάδα από παίκτες του Αρη, του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή, στο φιλικό ''Ειρήνης'' που θα γίνει τη Δευτέρα στο Καυτατζόγλειο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,34 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,55, γαλλικό φράγκο προς 50,48, λίρα Αγγλίας προς 502,52, ελβετικό φράγκο προς 206,78, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 260,16, τη λίρα Κύπρου προς 572,46 και το ευρώ προς 331,13 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Aίθριος θα είναι αρχικά ο καιρός σ'όλη τη χώρα, αλλά το απόγευμα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα συννεφιάσει και είναι πιθανόν να βρέξει στα βορειοδυτικά. Οι ανεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και τοπικά μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 22, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 26 και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς.Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Αττική και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι, ενώ το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 11 με 26 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, μέτριους νοτιάδες και θερμοκρασία 9 με 21 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Saturday, 24 April 1999 - 7:00:08 UTC