Browse through our Interesting Nodes on Social Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-23

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 23/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Απέρριψαν ΝΑΤΟ και ΗΠΑ την πρόταση Μιλόσεβιτς.
- Η Ελλάδα προτρέπει το ΝΑΤΟ για ειρηνευτική πρωτοβουλία.
- Καταδίκη νατοϊκών βομβαρδισμών απο την αντιπολίτευση.
- Συνέχιση της αντιπληθωριστικής πολιτικής ζητεί ο Λουκάς Παπαδήμος.
- Ο πρώην υπουργός Θ. Πάγκαλος κατέθεσε στην Επιτροπή για Οτσαλάν.
- Ο Δήμαρχος της Αθήνας δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.
- Δεύτερη μέρα απεργίας στους ΟΤΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την τρίτη θέση σε φάιναλ φόρ της ευρωλίγκα.
- Με αποκλεισμό της έδρας του για δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Αρης.
- Στη Χαλκίδα θα εκτίσουν τις ποινές, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, στο Βόλεϊ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Απέρριψαν ΝΑΤΟ και ΗΠΑ την πρόταση Μιλόσεβιτς.

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ απέρριψαν την πρόταση Μιλόσεβιτς, που παρουσίασε ο Ρώσος απεσταλμένος, Τσερνομίρντιν, με την οποία φέρεται να αποδέχεται παρουσία διεθνούς δύναμης στο Κόσοβο υπο την αιγίδα του ΟΗΕ και με τη συμμετοχή της Ρωσίας. Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επανέλαβε οτι το ΝΑΤΟ παραμένει αμετακίνητο στους 4 όρους που έχει θέσει και οι οποίοι πρέπει να γίνουν όλοι αποδεκτοί. Χθες δεκάδες πύραυλοι, που εκτοξεύτηκαν απο μαχητικά του ΝΑΤΟ έπληξαν στόχους σε όλη τη Γιουγκοσλαβία, μεταξύ των οποίων και το κτίριο της τηλεόρασης.

Η Ελλάδα προτρέπει το ΝΑΤΟ για ειρηνευτική πρωτοβουλία.

Περαιτέρω διευκολύνσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση κατά της Γιουγκοσλαβίας, ζητούν απο τη χώρα μας οι ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, κ. Παπανδρέου, μετά τη συνάντηση με την Αμερικανίδα ομόλογό του. Ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τις ελληνικές προτάσεις για την κρίση, τόσο στην κατ'ιδίαν συνάντησή του με τον Αμερικανό πρόεδρο, όσο και στην ομιλία του στο ΝΑΤΟ. Οπως δήλωσε η χώρα μας προτρέπει το ΝΑΤΟ για μια νέα ειρηνευτική πρωτοβουλία αναζητώντας πολιτική λύση με στόχο την αποκατάσταση της σταθερότητας στη περιοχή.

Καταδίκη νατοϊκών βομβαρδισμών απο την αντιπολίτευση.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν τη συνέχιση των αεροπορικών επιθέσεων, επισημαίνουν τους κινδύνους που εγκυμονούν για την αποσταθεροποίηση της ευρύτερης περιοχής και επικρίνουν την κυβέρνηση για τη στάση της. Χθες πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στην Αθήνα, όπου σημειώθηκαν επεισόδια έξω απο την αμερικανική πρεσβεία. Συνελήφθησαν 70 άτομα, απο τα οποία αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθερα τα 63.

Συνέχιση της αντιπληθωριστικής πολιτικής ζητεί ο Λουκάς Παπαδήμος.

Τη συνέχιση, χωρίς την παραμικρή χαλάρωση, της αντιπληθωριστικής πολιτικής, που ακολουθείται σήμερα απο όλους τους οικονομικούς φορείς, προϋποθέτει η επίτευξη της νομισματικής σταθερότητας και του γενικότερου σκοπού της ένταξης της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Αυτό δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Ο κ. Παπαδήμος τόνισε επίσης οτι αν απαιτηθούν θα πρέπει να ληφθεί έγκαιρα διαρθρωτικά μέτρα για την επίτευξη του τελικού σκοπού.

Ο πρώην υπουργός Θ. Πάγκαλος κατέθεσε στην Επιτροπή για Οτσαλάν.

Πάνω από πέντε ώρες κατέθετε χθες στην Εξεταστική Επιτροπή, που διερευνά την υπόθεση Οτσαλάν ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Παγκάλος. Ο κ. Πάγκαλος τόνισε οτι ο πρωθυπουργός είχε μία γενική ενημέρωση, χωρίς όμως να κάνει υποδείξεις ή προτάσεις. Η απόφαση της μεταφοράς του στην Κένυα, υποστήριξε οτι λήφθηκε συλλογικά κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τους τότε υπουργούς Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης, ενώ όσον αφορά τα γεγονότα στο αεροδρόμιο, όπου Οτσαλάν απήχθη από τους Τούρκους πράκτορες, τα απέδωσε σε ηλιθιότητα ή σε σωνομοσία.

Ο Δήμαρχος της Αθήνας δεν θα είναι στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

Δεν προτίθεται να συμμετάσχει στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος με δηλώσεις του σε χθεσινή συνέντευξη τύπου σηματοδότησε ουσιαστικά την παραμονή του στο Δήμο της Αθήνας. Επίσης, δεν πρόκειται να θέσει υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές της ΚΕΔΚΕ, της οποίας είναι πρόεδρος.

Δεύτερη μέρα απεργίας στους ΟΤΑ.

Παρέα με τα σκουπίδια θα κάνουν το Σαββατοκύριακο οι κάτοικοι των μεγάλων πόλεων, καθώς από χθες άρχισε η 48ωρη απεργία των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα απέχουν από την αποκομιδή των απορριμμάτων. Οι απεργοί ζητούν την προώθηση 35ωρου χωρίς μείωση των αποδοχών τους και την αναπροσαρμογή των εξόδων κίνησής τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός κατέλαβε την τρίτη θέση σε φάιναλ φόρ της ευρωλίγκα.

Με το κεφάλι ψηλά, αποχαιρέτησε ο Ολυμπιακός το φάιναλ φορ του Μονάχου. Οι ``ερυθρόλευκοι`` επικράτησαν με 74-63 επί της Τιμσίστεμ Μπολόνια και κατάφεραν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από την συντριβή με 87-71 από τη Ζαλγκίρις Κάουνας στον ημιτελικό. Ετσι, η ελληνική ομάδα κατέλαβε, για πρώτη φορά στην ιστορία της, την τρίτη θέση σε φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα.

Με αποκλεισμό της έδρας του για δύο αγωνιστικές τιμωρήθηκε ο Αρης.

Με αποκλεισμό της έδρας του για δύο αγωνιστικές ημέρες και πρόστιμο 500.000 δραχμών τιμωρήθηκε ο Αρης, λόγω των σοβαρών επεισοδίων που προκάλεσαν οπαδοί του στον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ηρακλή.Ο Αρης τιμωρήθηκε αρχικά με μια αγωνιστική αλλά επειδή ήταν υπότροπος από τον αγώνα κυπέλλου με τον Ολυμπιακό η ποινή του διπλασιάστηκε. Οι ``κίτρινοι`` της Θεσσαλονίκης πρόκειται να υποβάλλουν έφεση αύριο, στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.

Στη Χαλκίδα θα εκτίσουν τις ποινές, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ, στο Βόλεϊ.

Στο γήπεδο της Χαλκίδας θα εκτίσουν τις ποινές τους το Σαββατοκύριακο ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, στα πλέι οφ της Α1 ανδρών του Βόλεϊ. Συγκεκριμένα ο Παναθηναϊκός θα υποδεχθεί τον Ηρακλή για το δεύτερο παιχνίδι των πλέι οφ το Σάββατο, ενώ την Κυριακή η ΑΕΚ θα παίξει στο ίδιο γήπεδο με τον ΠΑΟΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 312,39 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,55, γαλλικό φράγκο προς 50,55, λίρα Αγγλίας προς 501,67, ελβετικό φράγκο προς 207,17, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,12, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 259,88, τη λίρα Κύπρου προς 572,46 και το ευρώ προς 331,61 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σχεδόν σε όλη τη χώρα με πιθανές πρόσκαιρες βροχές στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και τοπικά μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 21,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 26 και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς. Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική, αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 10 με 26 βαθμούς. Νεφώσεις με πρόσκαιρη βροχή και πιθανόν καταιγίδα θα έχει στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη πόλη 8 με 21 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 23 April 1999 - 7:00:11 UTC