Read the Convention Concerning the Exchange of Greek and Turkish Populations (30 January 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το ΝΑΤΟ επεξεργάζεται σχέδια για χερσαία επέμβαση στο Κόσοβο.
- Αντίθετη η Ελλάδα σε χερσαίες επιχειρήσεις κατά Γιουγκοσλαβίας.
- Συμφώνησαν Ελλάδα-Ιταλία στην επιβολή εμπάργκο κατά Βελιγραδίου.
- Στην Εξεταστική Επιτροπή καταθέτει ο Πάγκαλος για υπόθεση Οτσαλάν.
- Διήμερη απεργία απο σήμερα στους Δήμους.
- Στάσεις εργασίας αύριο στα λεωφορεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
- Επαφές Δρυ με φορείς για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
- Φιορεντίνα και Στουτγκάρδη "μονομαχούν" για τον Ντέμη Νικολαϊδη.
- Η εθνική μας των Νέων, στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το ΝΑΤΟ επεξεργάζεται σχέδια για χερσαία επέμβαση στο Κόσοβο.

Νέα σχέδια για μια πιθανή χερσαία επέμβαση στο Κόσοβο επεξεργάζεται το ΝΑΤΟ, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους. Επέμβαση του ΝΑΤΟ στο Κόσοβο, ζήτησε και πάλι ο Αλβανός πρόεδρος, ο οποίος κατηγόρησε τους Σέρβους οτι προκαλούν μεθοριακά επεισόδια για να σύρουν τη χώρα του σε πόλεμο. Υπέρ της ανάπτυξης μιας διεθνούς δύναμης στο Κόσοβο, που θα διασφαλίσει την επιστροφή των προσφύγων, τάχθηκε ο γγ του ΟΗΕ. Χθες έφθασαν στην Αλβανία τα πρώτα απο τα 24 ελικόπτερα "Απάτσι". Χθες νατοϊκά μαχητικά έπληξαν και πάλι το Βελιγράδι.

Αντίθετη η Ελλάδα σε χερσαίες επιχειρήσεις κατά Γιουγκοσλαβίας.

Η Ελλάδα δεν θα μετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά της Γιουγκοσλαβίας, επανέλαβε χθες ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, απο τις ΗΠΑ. Πολιτικά μεγάλο λάθος χαρακτηρίζει ο υπουργός Εθνική Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, τη χρήση χερσαίων δυνάμεων, γεγονός που όπως τονίζει, θα σημάνει ολοκληρωτικό πόλεμο κατά της Γιουγκοσλαβίας. Με την Αμερικανίδα ομόλογό του συναντάται σήμερα στην Ουάσιγκτον ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Παπανδρέου. Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Μόσχα, για συνομιλίες και με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών.

Συμφώνησαν Ελλάδα-Ιταλία στην επιβολή εμπάργκο κατά Βελιγραδίου.

Η Ελλάδα και η Ιταλία ήραν κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης της Επιτροπής των Μονίμων Αντιπροσώπων των κρατών - μελών της ΕΕ τις αντιρρήσεις τους, σχετικά με την επιβολή εμπάργκο στις πωλήσεις πετρελαίου κρατών - μελών της ΕΕ προς τη Γιουγκοσλαβία. Η ελληνική πλευρά ζήτησε το εμπάργκο να μην αφορά το πετρέλαιο που προορίζεται για ανθρωπιστικούς σκοπούς, όπως πχ νοσοκομεία και σχολεία. Η τελική απόφαση αναμένεται ότι θα ληφθεί τη Δευτέρα στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στο Λουξεμβούργο.

Στην Εξεταστική Επιτροπή καταθέτει ο Πάγκαλος για υπόθεση Οτσαλάν.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, θα καταθέσει σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Οτσαλάν. Χθες, κατέθεσε ο πρώην πρέσβης στην Κένυα κ.Κωστούλας, ο οποίος περιέγραψε τα οσα διαδραματίστηκαν στην πρεσβεία μας στο Ναιρόμπι, με βάση το ημερολόγιο που κρατούσε. Σύμφωνα με νέα λίστα των τηλεφωνημάτων, που είχε απο 28-30 Ιανουαρίου ο απόστρατος αρχιπλοίαρχος, κ. Ναξάκης, προκύπτει οτι τηλεφώνησε 15 φορές στον κ. Πάγκαλο, καθώς και προς την ΕΥΠ, την ΙΝΤΡΑΚΟΜ αλλά και σε αστυνομικούς και στρατιωτικούς.

Διήμερη απεργία απο σήμερα στους Δήμους.

Σαρανταοκτάωρη απεργία έχουν εξαγγείλει για σήμερα και αύριο οι εργαζόμενοι στους δήμους και τις κοινότητες της χώρας, οι οποίοι διεκδικούν την ικανοποίηση θεσμικών και οικονομικών αιτημάτων, κυριότερα των οποίων είναι: εργασία 35 ωρών χωρίς μείωση των αποδοχών τους, αναπροσαρμογή των εξόδων κίνησης, αύξηση του εφάπαξ κλπ. Η ομοσπονδία των εργαζομένων θα συνεδριάσει αύριο για να αποφασίσει τη συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Στάσεις εργασίας αύριο στα λεωφορεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Προβλήματα θα αντιμετωπίσουν αύριο οι επιβάτες των μπλε λεωφορείων, λόγω των στάσεων εργασίας, που έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σ' αυτά 5 με 7 το πρωί και απο τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας. Επίσης, στάσεις εργασίας έχουν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης για αύριο από τις 10 το πρωί ως τη 1μμ και από τις 6 το απόγευμα ως τις 9 το βράδυ.

Επαφές Δρυ με φορείς για τη φορολογική μεταρρύθμιση.

Ξεκινούν σήμερα οι επαφές του υφυπουργού Οικονομικών, Γεωργίου Δρυ, με τους κοινωνικούς φορείς στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου για τη φορολογική μεταρρύθμιση. Ο κ. Δρύς θα συναντηθεί κατά σειρά με εκπροσώπους της ΑΔΕΔΥ, του ΣΕΒ, του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, της ΓΣΒΕΕ και της Εθνικής Ομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Αύριο, θα έχει συναντήσεις με το ΣΕΠΕ (πληροφορική), το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας και το ΣΕΛΠΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Μπάγερν στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπάγερν Μονάχου θα διεκδικήσουν το τρόπαιο του Τσάμπιονς Λιγκ στο μεγάλο τελικό που θα γίνει στις 26 Μαϊου στο ``Καμπ Νου`` της Βαρκελόνης. Οι εκπληκτικοί ``μπέμπηδες`` πέρασαν με νίκη 3-2 επί της Γιουβέντους στο Ντέλε Αλπι, μολονότι βρέθηκαν να χάνουν με 2-0 από το 11ο λεπτό και πήραν την πρόκριση, αφού το πρώτο παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο 1-1. Στο Μόναχο το ματς δεν ήταν τόσο συναρπαστικό, όμως η Μπάγερν κατάφερε με γκολ στο 35' να πάρει τη νίκη και μαζί την πρόκριση, αφού είχε καταφέρει να αποσπάσει ισοπαλία 3-3 στο Κίεβο.

Φιορεντίνα και Στουτγκάρδη "μονομαχούν" για τον Ντέμη Νικολαϊδη.

Φιορεντίνα και Στουτγκάρδη "μονομαχούν" για την απόκτηση του Ντέμη Νικολαϊδη! Το ενδιαφέρον των δύο πλευρών είναι βέβαια δεδηλωμένο, καθώς εκπρόσωποί τους βρέθηκαν ως γνωστόν την περασμένη Κυριακή στο ``Νίκος Γκούμας`` όπου παρακολούθησαν τον αγώνα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Κι ενώ ο Αντονιόνι αποκάλυψε ότι δεν ενθουσιάστηκε από τον `Ντεμίνιο`, ακριβώς το αντίθετο συνέβη με τον απεσταλμένο της Στουτγκάρδης. Οι Γερμανοί δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από τον Ελληνα στράικερ και φέρονται αποφασισμένοι να καταθέσουν επίσημη πρόταση για την απόκτησή του.

Η εθνική μας των Νέων, στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων, προκρίθηκε στα τελικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, που θα διεξαχθούν τον Ιούλιο στη Σουηδία, αφού νίκησε 1-0 την αντίστοιχη της Σκωτίας, στον επαναληπτικό αγώνα, που έγινε στην Ξάνθη, παρουσία 5.000 θεατών. Στο πρώτο παιχνίδι οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες χωρίς τέρματα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 311,96 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,12, γαλλικό φράγκο προς 50,42, λίρα Αγγλίας προς 501,43, ελβετικό φράγκο προς 206,71, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 261,68, τη λίρα Κύπρου προς 572,60 και το ευρώ προς 330,77 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά νοτιοανατολικοί μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 5 με 25 και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς. Αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη,με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα 11 με 25 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 10 με 24 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 22 April 1999 - 7:00:11 UTC