Browse through our Interesting Nodes on Classical Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-15

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 15/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αλληλοκατηγορούνται Βελιγράδι και ΝΑΤΟ για την επίθεση κατά αμάχων.
- Ο πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλγαρία για το Κοσυφοπέδιο.
- Αντίθετη η Ελλάδα στον περιορισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
- Στην κεντρική Μακεδονία περιοδεύει απο σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.
- Απο τους χαμηλότερους πληθωρισμούς της ΕΕ θα έχει σύντομα η Ελλάδα.
- Αύξηση θανατηφόρων ιών του Εϊτζ.
- Στάσεις εργασίας στα μπλε λεωφορεία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.
- Παναθηναϊκός και Αρης πέτυχαν νίκες στον Β' γύρο των πλέι οφ.
- Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Πατρών στον τελικό Κυπέλλου Ευρώπης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αλληλοκατηγορούνται Βελιγράδι και ΝΑΤΟ για την επίθεση κατά αμάχων.

Σοκ έχει προκαλέσει στη διεθνή κοινή γνώμη η επίθεση εναντίον αμάχων Αλβανών προσφύγων στο Κοσσυφοπέδιο. Η Γιουγκοσλαβία υποστηρίζει οτι υπήρξε επίθεση νατοϊκών αεροσκαφών, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 75 άτομα και να τραυματιστούν 25.Το ΝΑΤΟ ισχυρίζεται οτι το γιουγκοσλαβικό πυροβολικό ήταν εκείνο, που έπληξε την αυτοκινητοπομπή με τους αμάχους. Στο μεταξύ, συνεχίστηκαν και χθες οι αεροπορικές επιθέσεις εναντίον στόχων στο Βελιγράδι, την Πρίστινα και αλλού.

Ο πρωθυπουργός σήμερα στη Βουλγαρία για το Κοσυφοπέδιο.

Ελληνική πρωτοβουλία για την εκτόνωση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο είναι σε εξέλιξη. Σήμερα ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Σόφια για συνομιλίες, ενω το αμέσως επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί διεθνής διάσκεψη στην Αθήνα για το θέμα των προσφύγων. Στο συμβούλιο κορυφής της ΕΕ η Ελλάδα μαζί με τη Γαλλία ζήτησαν τη μεγαλύτερη δυνατή εμπλοκή του ΟΗΕ. Μαζί συντάχθηκε με αποχρώσεις και η Γερμανία. Οι "15" δεν μπόρεσαν να καταλήξουν στην έκδοση κοινής ανακοίνωσης, αλλά σε ορισμένα συμπεράσματα, όπως η υποστήριξη της πρωτοβουλίας του γγ ΟΗΕ.

Αντίθετη η Ελλάδα στον περιορισμό της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την αντίθεσή του στις προθέσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας να περιοριστούν οι αρμοδιότητες και τα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στο χθεσινό συμβούλιο κορυφής της ΕΕ. Ο πρωθυπουργός όπως και οι άλλοι ηγέτες των χωρών - μελών της ΕΕ, ενημερώθηκαν χθες απο το νέο πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ρομάνο Πρόντι, για τις σκέψεις του και τους στόχους του. Τα νέα μέλη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα οριστούν μετά την περιοδεία, που θα έχει σε όλες τις πρωτεύουσες ο κ. Πρόντι.

Στην κεντρική Μακεδονία περιοδεύει απο σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Τετραήμερη περιοδεία στην κεντρική Μακεδονία θα πραγματοποιήσει απο το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, με πρώτο σταθμό τους δήμους της Θεσσαλονίκης, Βασιλικά, Επανωμή, Μίκρα και Καλαμαριά, όπου θα μιλήσει και σε ανοιχτή συγκέντρωση. Ο κ. Καραμανλής θα περιοδεύσει επίσης στο νομό Κιλκίς και στις Σέρρες.

Απο τους χαμηλότερους πληθωρισμούς της ΕΕ θα έχει σύντομα η Ελλάδα.

Την εκτίμηση ότι σύντομα ο πληθωρισμός στην Ελλάδα θα είναι στα επίπεδα των τριών χωρών της Ευρώπης με το χαμηλότερο πληθωρισμό, διατύπωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας μιλώντας σε εκδήλωση για το μέγεθος και το ρόλο του δημόσιου τομέα στην Ελλάδα. Ο κ. Παπαντωνίου τόνισε ότι η μείωση των επιτοκίων σε ευρωπαϊκό επίπεδο επιταχύνει τη σύγκλιση της ελληνικής οικονομίας, ενώ το γεγονός ότι ο πληθωρισμός στην ΕΕ θα μειωθεί με πιο αργούς ρυθμούς, διευκολύνει την Ελλάδα στην πορεία ένταξής της στην ΟΝΕ.

Αύξηση θανατηφόρων ιών του Εϊτζ.

Ανησυχητικές διαστάσεις, προσλαμβάνει η επέκταση της επιδημίας του Εϊτζ στην Ελλάδα, καθώς οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι πλέον στη χώρα μας εμφανίζονται όλο και πιο επιθετικοί ιοί της νόσου, που συναντώται κυρίως σε χώρες της Αφρικής. Πρόκειται για τους τύπους C και Α του θανατηφόρου ιού, οι οποίοι παρατηρούνται πλέον στο 20% όσων μολύνονται. Σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Αθηνών, οι επιθετικοί ιοί του Εϊτζ μεταδίδονται κυρίως μέσω της ετεροφυλοφιλικής επαφής.

Στάσεις εργασίας στα μπλε λεωφορεία.

Οι εργαζόμενοι στα μπλε λεωφορεία, που πραγματοποίησαν σήμερα στάση εργασίας απο τις 5 εως τις 7 το πρωί, θα την επαναλάβουν και απο τις 10 το βράδυ μέχρι τέλος της βάρδιας. Οι εργαζόμενοι ζητούν την εφαρμογή 35ωρου, προσλήψεις νέων οδηγών και την παροχή νέων λωρίδων αποκλειστικής κυκλοφορίας για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε όπως αναμενόταν στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, αφού στον επαναληπτικό ημιτελικό,που έγινε στο Καυταντζόγλειο στάδιο, αναδειχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Ηρακλή. Οπως είναι γνωστό, ο Ολυμπιακός είχε επικρατήσει στον πρώτο ημιτελικό με 4-0, ενώ στον τελικό, που θα γίνει στις 5 Μαίου στο ΟΑΚΑ, οι πρωταθλητές θα αντιμετωπίσουν τον Παναθηναϊκό, που απέκλεισε τον Αθηναϊκό.

Παναθηναϊκός και Αρης πέτυχαν νίκες στον Β' γύρο των πλέι οφ.

Παναθηναϊκός και Αρης πέτυχαν τις πρώτες τους νίκες στον Β' γύρο των πλέι οφ. Ο Παναθηναϊκός επικράτησε στο ΟΑΚΑ με 78-68, του Περιστερίου. Μεγάλο ντέρμπι έγινε στο Αλεξάνδρειο, όπου ο Αρης νίκησε με 65-61 την ΑΕΚ. Αξίζει να σημειωθεί ότι να φτάσει στην επικράτηση, ο Αρης χρειάστηκε να ``μεταμορφωθεί`` στην επανάληψη, αφού είναι χαρακτηριστικό ότι στο ημίχρονο η ΑΕΚ βρισκόταν μπροστά στο σκορ.

Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Πατρών στον τελικό Κυπέλλου Ευρώπης.

Η ομάδα του Ναυτικού Ομίλου Πατρών προκρίθηκε γιά πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας,αφού επικράτησε με 7-5 στην παράταση της ισπανικής Ρεάλ Κανόε από την οποία είχε ηττηθεί με 7-6 στην Μαδρίτη. Στον τελικό η ομάδα της Πάτρας θα αντιμετωπίσει την ουγγρική Ούϊπεστ. Επίσης, αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων θα είναι η κροατική Μλάντοστ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 304,50 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,35, γαλλικό φράγκο προς 50,19, λίρα Αγγλίας προς 493,00, ελβετικό φράγκο προς 205,15, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,00, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 255,67, τη λίρα Κύπρου προς 569,49 και το ευρώ προς 329,27 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ'όλη τη χώρα προβλέπεται αίθριος καιρός, αλλά γρήγορα στα δυτικά και αργότερα στα κεντρικά και τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ στα βορειοδυτικά θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι μέτριοι και στο Ιόνιο ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 23,στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 8 με 25 και στα νησιά 10 με 22 βαθμούς.Αίθριο καιρό θα έχει στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη αλλά αργότερα θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 10 με 24 και 9 με 22 βαθμούς, αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Thursday, 15 April 1999 - 12:00:14 UTC