Browse through our Interesting Nodes on Business, Finance & Law in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 99-04-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αύριο θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι ο Σπ.Κυπριανού.
- Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών.
- Δύσκολη νύκτα πέρασαν οι Γιουγκοσλάβοι απ'τους νέους βομβαρδισμούς.
- Εντείνονται οι φήμες για ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων.
- Η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο δίνοντας ανάσα ελπίδας στο λαό της Σερβίας.
- Αντέχει η ελληνική οικονομία στην κρίση, δήλωσε ο Γ.Παπαντωνίου.
- Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με γκάλοπ.
- Από αύριο τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, για τις γιορτές του Πάσχα.
- Αποχή από το διαδίκτυο στις 6 Ιουνίου, για μειωμένα τέλη χρήσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αύριο θα αναχωρήσει για το Βελιγράδι ο Σπ.Κυπριανού.

Αύριο το πρωί θα αναχωρήσει τελικά το Μπόϊνγκ της Ολυμπιακής με τον προεδρέυοντα της Κύπρου Σπύρου Κυπριανού, με προορισμό το Βελιγράδι, για να παραλάβει τους τρεις αιχμάλωτους αμερικανούς πεζοναύτες, που απελευθερώνει η Γιουγκοσλαβική ηγεσία σε μια κίνηση καλής θέλησης. Η αναβολή της επιχείρησης αποφασίσθηκε καθώς δεν υπήρχαν εγγυήσεις για την ασφάλεια της πτήσης. Από το Βελιγράδι το Μπόϊνγκ της Ολυμπιακής θα μεταβεί στη Λευκωσία, όπου οι τρεις πεζοναύτες θα παραδοθούν σε Αμερικανό αξιωματούχο.

Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών.

Στο Λουξεμβούργο βρίσκεται ο υπουργός Εξωτερικών Γ. Παπανδρέου, ο οποίος νωρίτερα επισκέφθηκε τα Σκόπια και τα Τίρανα και είχε συνομιλίες με τους ομολόγους του για το θέμα των προσφύγων. Το ίδιο θέμα θα απασχολήσει το αυριανό συμβούλιο γενικών υποθέσων της ΕΕ. Από τη Θεσσαλονίκη αναχώρησε τρένο μεταφέροντας 150 τόννους ανθρωπιστικής βοήθειας σε Σκόπια και Αλβανία. Βοήθεια με ιατροφαρμακευτικό και άλλο υλικό θα μεταφερθεί και στη Σερβία.

Δύσκολη νύκτα πέρασαν οι Γιουγκοσλάβοι απ'τους νέους βομβαρδισμούς.

Αλλη μία νύκτα δοκιμασίας πέρασαν οι κάτοικοι της Γιουγκοσλαβίας, καθώς παρά την μονομερή κατάπαυση του πυρός που κήρυξε το Βελιγράδι στο Κοσσυφοπέδιο, λόγω του Ορθόδοξου Πάσχα, τα νατοϊκά αεροσκάφη εξαπέλυσαν και νέες σφοδρές επιθέσεις. Αυτή τη φορά δοκιμάσθηκε σκληρά η Πρίστινα, όπου όλη τη νύκτα σημειώνοντα εκρήξεις, από τις οποίες δέκα πολίτες σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίσθηκαν. Κυρίως κτυπήθηκαν πολιτικοί στόχοι, αλλά και κατοικημένες περιοχές.

Εντείνονται οι φήμες για ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων.

Εντείνονται οι φήμες για ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων, αλλά και οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό των εχθροπραξιών. Ο γγ του ΝΑΤΟ που συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τον αμερικανό υπουργό Αμυνας, δήλωσε οτι η ανάπτυξη πολυεθνούς δύναμης αποτελεί την μοναδική εγγύηση για την ασφάλεια στο Κοσσυφοπέδιο, υπό τον όρο οτι θα έχει επιτευχθεί ειρηνευτική συμφωνία με τον Μιλόσεβιτς. Στις Βρυξέλλες, συνεδρίασε η ομάδα Επαφής, ενώ τη Δευτέρα συνεδριάζουν οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ.

Η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο δίνοντας ανάσα ελπίδας στο λαό της Σερβίας.

Η ΑΕΚ νίκησε τον πόλεμο και έδωσε μία ανάσα ελπίδας στο λαό της Γιουγκοσλαβία, στο σημερινό ιστορικό φιλικό με την Παρτιζάν στο Βελιγράδι, όπου η Ενωση στέφθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια ειρήνης. Η αποστολή της ΑΕΚ έτυχε θερμής υποδοχής, από την πολιτική ηγεσία της χώρας και κυρίως από το λαό, ενώ ήδη βρίσκεται στο δρόμο για την επιστροφή στην πατρίδα. Εξάλλου, δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα κάνουν Ανάσταση στο Βελιγράδι, ύστερα από πρόταση της γιουγκοσλαβικής κυβέρνησης, ενώ αντιπολεμικά συλλαλητήρια και λαμπαδηδρομίες, πραγματοποίησαν σε 11 μεγάλες πόλεις της Ελλάδος, οι πολιτικές νεολαίες.

Αντέχει η ελληνική οικονομία στην κρίση, δήλωσε ο Γ.Παπαντωνίου.

Καμία απολύτως επίπτωση δεν υπήρξε από τη Γιουγκοσλαβική κρίση, στην ελληνική οικονομία, η οποία έδειξε μεγάλες αντοχές, τόνισε ο Γιάννος Παπαντωνίου, μετά τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου, υπό τον πρωθυπουργό. Ο κ. Παπαντωνίου πρόσθεσε ότι είναι σταθερή η πορεία προς την ΟΝΕ και εκτίμησε ότι μέχρι το καλοκαίρι ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2%, ενώ το πρώτο τρίμηνο του έτους ο προϋπολογισμός παρουσίασε πλεόνασμα 100 δισ.δρχ. Τον Μάρτιο ο πληθωρισμός έκλεισε στο 3,4% απο 3,7% τον Φεβρουάριο, ενώ στο Χρηματιστήριο παρατηρήθηκε έκρηξη τιμών, με το γενικό δείκτη να κερδίζει 7,13%.

Κλείνει η ψαλίδα ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα, σύμφωνα με γκάλοπ.

Σημαντική μεταστροφή του εκλογικού σώματος, καταγράφει, δύο μήνες πριν τις ευρωεκλογές πανελλαδική δημοσκόπηση. Από την έρευνα προκύπτει ότι η ψαλίδα μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων έχει μειωθεί στη 1,5 μονάδα, από 4,5 μονάδες, που ήταν στην προηγούμενη έρευνα. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, το 31,3% τάσσεται υπερ της ΝΔ και το 29,8% υπέρ του ΠΑΣΟΚ. Το Συνασπισμό προτιμά το 6%, το ΚΚΕ το 5,5%, το ΔΗΚΚΙ το 5% και την Πολιτική Ανοιξη το 2%.

Από αύριο τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, για τις γιορτές του Πάσχα.

Σε εφαρμογή θα τεθούν από αύριο τα έκτακτα μέτρα της Τροχαίας, καθώς αναμένεται να αρχίσει το κύμα εξόδου των κατοίκων των αστικών κέντρων προς την επαρχία, για τις γιορτές του Πάσχα. Από σήμερα επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες κυκλοφορίας και οδήγησης, ενώ όλα τα μαζικά μέσα ενημέρωσης, πλοία, τρένα, Ολυμπιακή και υπεραστικά λεωφορεία, θα πραγματοποιήσουν έκτακτα δρομολόγια.

Αποχή από το διαδίκτυο στις 6 Ιουνίου, για μειωμένα τέλη χρήσης.

Το Συντονιστικό Οργανο των οργανώσεων των "κυβερνοναυτών", στα 15 κράτη μέλη της ΕΕ, καλεί σε αποχή απο το διαδίκτυο στις 6 Ιουνίου με κεντρικό αίτημα περισσότερο μειωμένα τέλη χρήσης, αποδεκτά και στους 15 και ανταγωνιστικά προς τα αμερικανικά τέλη, ανακοινώθηκε σήμερα στο Παρίσι απο την γαλλική Ενωση "Φθηνότερο Ιντερνετ", η οποία συμμετείχε στις αποχές που έγιναν φέτος τον Ιανουάριο και πέρυσι τον Δεκέμβριο. Το Συντονιστικό Κίνημα των 15 έχει την εξής διεύθυνση στο Ιντερνετ www.telecom.eu.org/eu

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρών θα είναι στο ραντεβού του τελικού κυπέλλου Ελλάδος και ο Ολυμπιακός μετά από τον Παναθηναϊκό, καθώς σήμερα οι ερυθρόλευκοι συνέτριψαν με 4-0 τον Ηρακλή, σε αγώνα που έγινε στο ΟΑΚΑ και παρακολούθησαν 7.000 θεατές. Τα τέρματα για τον Ολυμπιακό πέτυχαν οι Ανατολάκης, Μαυρογενίδης, Ξενάκης (αυτογκόλ) και Γκόγκιτς. Τώρα, ο γηραιός μόνο με ένα θαύμα θα ανατρέψει αυτό το σκορ στον επαναληπτικό αγώνα, που θα γίνει την Τετάρτη του Πάσχα στο Καυτατζόγλειο.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού Βάντσικ θα υποβληθεί αύριο σε αρθροσκόπηση μηνίσκου στο δεξί γόνατο. Ο γκολκίπερ των "πρασίνων" έχει πάθει κάκωση μηνίσκου και μετά την επέμβαση υπολογίζεται να επανέλθει στην ενεργό δράση μετά από 20 περίπου ημέρες. Οι υπόλοιποι παίχτες γυμνάστηκαν κανονικά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 305,25 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 168,64, γαλλικό φράγκο προς 50,28, λίρα Αγγλίας προς 487,26, ελβετικό φράγκο προς 206,65, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,03, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 251,83, τη λίρα Κύπρου προς 571,24 και το ευρώ προς 329,83 δραχμές.

Εκρηκτική άνοδο σημείωσαν οι τιμές των μετοχών κατά τη σημερινή συνεδρίαση, με την αγορά να ξεπερνά μετά από επτά συνεδριάσεις και πάλι τα επίπεδα των 3.500 μονάδων. Οι επενδυτές, με την έντονη αγοραστική διάθεση που επέδειξαν από την αρχή των συναλλαγών, φάνηκε να προεξοφλούν διπλωματική λύση της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, μετά τις τελευταίες εξελίξεις και ιδιαίτερα μετά από την κίνηση του Μιλόσεβιτς να παραδώσει τους τρεις Αμερικανούς συλληφθέντες. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 3.535,66 μονάδες, καταγράφοντας θεαματική άνοδο 235,46 μονάδων ή σε ποσοστό 7,13%, που αποτελεί τη μεγαλύτερη σε μέγεθος άνοδο για το τρέχον έτος. Η σημερινή άνοδος των τιμών των μετοχών χαρακτηρίστηκε από δύναμη, διάρκεια και ένταση, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να κλείσει στα υψηλότερα επίπεδα της ημέρας. Σε επιλεκτικές αγορές προχώρησαν σήμερα και ξένοι επενδυτές, με αποτέλεσμα έντεκα μετοχές από τις 20 που απαρτίζουν το δείκτη FTSE/ASE 20 να κλείσουν με άνοδο 8,0%. Ενδεικτικό του κλίματος που επικράτησε σήμερα είναι και το γεγονός ότι η τιμή 142 μετοχών έκλεισε στο ανώτατο όριο του 8%. Ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς έκλεισε με άνοδο 6, 52%.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αρχικά αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σε όλη τη χώρα, αλλά μετά το μεσημέρι στα δυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις και το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα βορειοδυτικά. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά στη συνέχεια θα γίνουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο 5 εως 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 23 και στα νησιά 10 με 20 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 11 με 23 και 9 με 21 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Wednesday, 7 April 1999 - 19:00:12 UTC