Browse through our Interesting Nodes of Museums in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 99-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 05/04/1999 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με στρατό ενισχύουν οι ΗΠΑ τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.
- Συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ το θέμα των προσφύγων.
- Στην Αθήνα σήμερα ο Στρόμπ Τάλμποτ.
- Διαβήματα σε Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ για τις ταξιδιωτικές συστάσεις.
- Δηλώσεις Στεφανόπουλου- πολιτικών αρχηγών για γιουγκοσλαβική κρίση.
- Κινητικότητα για την επίλυση του Κυπριακού.
- Στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού με 2-1 επι του ΠΑΟΚ.
- Καταστράφηκε περιπολικό της Αστυνομίας από οπαδούς του Αρη.
- Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στο Βόλεϊ ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με στρατό ενισχύουν οι ΗΠΑ τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ.

Αλεπάλληλες αεροπορικές επιθέσεις πραγματοποίησε το ΝΑΤΟ βομβαρδίζοντας στόχους στο Βελιγράδι, την Πρίστινα και στην υπόλοιπη Γιουγκοσλαβία. Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν οτι αποστέλουν 24 ελικόπτερα Apache και 2.000 στρατιώτες στην Αλβανία για να συμμετάσχουν στις επιχειρήσεις κατά των σερβικών δυνάμεων. Ευρωπαίοι ηγέτες επανέλαβαν χθες οτι οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ θα συνεχιστούν.

Συζητήθηκε στο ΚΥΣΕΑ το θέμα των προσφύγων.

Το πρόβλημα των προσφύγων αναμένεται να απασχολήσει τα συμβούλια των υπουργών Εσωτερικών και Εξωτερικών της ΕΕ αυτή την εβδομάδα. Ηδη ανακοινώθηκε οτι συγκροτείται ειδική δύναμη του ΝΑΤΟ στην Αλβανία, στην οποία πιθανόν να συμμετάσχει και η Ελλάδα, για την επίβλεψη και διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στους δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες Κοσοβάρους. Το θέμα συζητήθηκε χθες στο ΚΥΣΕΑ και όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος η Ελλάδα ενδέχεται να δεχθεί την εγκατάσταση λίγων χιλιάδων προσφύγων.

Στην Αθήνα σήμερα ο Στρόμπ Τάλμποτ.

Οι εξελίξεις στη Βαλκανική και οι επιχειρήσεις στη Γιουγκοσλαβία, αναμένεται να είναι στο επίκεντρο των συνομιλιών, που θα έχει σήμερα ο βοηθός υπουργός των Εξωτερικών των ΗΠΑ, Στρόουμπ Τάλμποτ, με την ηγεσία του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ. Τάλμποτ πρόκειται εκτός από την Ελλάδα,να επισκεφθεί την Αλβανία, την ΠΓΔΜ, τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία και όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές κομίζει τις θέσεις της αμερικανικής κυβερνήσεως για όλες τις πτυχές της κρίσης στο Κόσοβο.

Διαβήματα σε Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ για τις ταξιδιωτικές συστάσεις.

Σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς τη Γαλλία, Ιταλία και ΗΠΑ προβαίνει η Ελλάδα ζητώντας την άρση των ταξιδιωτικών συστάσεων, που έχουν εκδώσει για την περιοχή συμπεριλαμβάνοντας και την Ελλάδα. Σχετική εντολή έδωσε χθες ο υπουργός Εξωτερικών στους πρέσβεις μας στις χώρες αυτές.

Δηλώσεις Στεφανόπουλου- πολιτικών αρχηγών για γιουγκοσλαβική κρίση.

Τη βαθύτατη λύπη του για τα όσα συμβαίνουν στη Γιουγκοσλαβία διατύπωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εξέφρασε την πικρία του για τη στάση της διεθνούς κοινότητας. Εθνική ενότητα και ομοψυχία ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την στάση της στη γιουγκοσλαβική κρίση. Η γγ του ΚΚΕ επέκρινε τις κυβερνήσεις και τα κόμματα, που απο το 1990 και μετά άφησαν το λαό απληροφόρητο για τις εξελίξεις, που θα έχουμε στα Βαλκάνια. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ επισκέπτεται σήμερα το Βελιγράδι.

Κινητικότητα για την επίλυση του Κυπριακού.

Η αμερικανική διπλωματία είναι πανέτοιμη για επανέναρξη διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ενώ η Λευκωσία δραστηριοποιείται έντονα με δύο κυρίως στόχους: Να συνεχιστούν απρόσκοπτα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις και να διαμηνυθεί προς κάθε κατεύθυνση η ετοιμότητα της κυπριακής κυβέρνησης να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις, όταν υπάρξει πρόσκληση. Αυριο αναμένεται στην Αθήνα για συνομιλίες ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου, κ. Κασουλίδης.

Στάσεις εργασίας στις συγκοινωνίες.

Χωρίς μπλε λεωφορεία θα μείνει σήμερα η Αθήνα από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ, λόγω στάσης εργασίας των εργαζόμενων, οι οποίοι ζητούν την εφαρμογή του νέου νόμου για τις αστικές συγκοινωνίες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού με 2-1 επι του ΠΑΟΚ.

Το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γρηγόρη Γεωργάτου, του Ολυμπιακού στο 91ο λεπτό του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ ήταν η τελευταία σημαντική φάση της 25ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, η οποία δεν προκάλεσε καμιά αλλαγή στην κορυφή της βαθμολογίας. Και οι τρεις πρωτοπόροι νίκησαν, ενώ ανάβει και η μάχη για τις θέσεις που οδηγούν στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια πρέπει να ξεχωρίσουμε τη δύσκολη νίκη της ΑΕΚ στην Καισαριανή επί του μαχητικού Εθνικού Αστέρα και την επικράτηση του Ηρακλή στο ντέρμπι της συμπρωτεύουσας με τον Αρη: Αναλυτικά σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Προοδευτική -Απόλλωνας 0-1 Ξάνθη-Ιωνικός 2-2 ΟΦΗ-Βέροια 3-0 Πανηλειακός -Πανελευσινιακός 2-0 Ηρακλής-Αρης 2-1 Εθνικός Αστέρας-ΑΕΚ 2- 3 Εθνικός-Καβάλα 0-2, Πανιώνιος-ΠΑΟ 0-2, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1.

Καταστράφηκε περιπολικό της Αστυνομίας από οπαδούς του Αρη.

Παρανάλωμα του πυρός έγινε περιπολικό της Αστυνομίας, από οπαδούς του Αρη που πέταξαν φωτοβολίδα λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα με τον Ηρακλή. Η επίθεση στο περιπολικό έγινε στην περιοχή της Καμάρας, απ` όπου ξεκίνησε και η οργανωμένη πορεία των οπαδών του Αρη προς το Καυτατζόγλειο. Οι δυο αστυνομικοί που βρισκόταν μέσα στο όχημα, πρόλαβαν να βγουν έξω από το αυτοκίνητο, αλλά παρά τις προσπάθειές τους δεν κατόρθωσαν να σβύσουν τη φωτιά με αποτέλεσμα μέχρι να επέμβει η πυροσβεστική το περιπολικό να καταστραφεί ολοσχερώς.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στο Βόλεϊ ανδρών.

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδος στο Βόλεϊ ανδρών, αφού στον τελικό του φάιναλ φορ που έγινε στο γήπεδο ``Δημήτρης Κραχτίδης`` της Δράμας, επικράτησε με 3-1 της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 307,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 169,33, γαλλικό φράγκο προς 50,49, λίρα Αγγλίας προς 493,04, ελβετικό φράγκο προς 207,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,10, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 254,92, τη λίρα Κύπρου προς 573,35 και το ευρώ προς 331,19 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αστατος καιρός θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και στο Αιγαίο τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 6 με 16, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 19 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς.Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής προβλέπεται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 9 με 18 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 8 με 16 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 5 April 1999 - 7:00:09 UTC